- Konu Sahibi denizz2013
-
Aynen öyle hadi normalde sadece sevip birakir bisey demem ama bari bu durumda ilgilen dmi
Okuzlugun dik alasibaşlığı görünce bende yazmak istedim bikaç ay evvel benim mükemmel kayınpederim bir yakınımızın nikahında oğlumun susadığını ve bunu anlayamadığım için nasıl bir anne olduğumu söyledi onca insan içinde yerin dibine girsem daha iyiydi o günden beri yakın davranamıyorum kendisine Allah büyük emeklerimizi görüyo elbet sende sıkma canını böyle öküzlükler mevcut bu erkek milletinde
hay ağzına sağlık (ağzını öpeyim dicem erkek sanırlar filan ondan diyemedim)Beyler çocuk bakımının sadece anneye ait olduğuyla alakalı sıkı bir eğitim ve tecrübeden geçtiklerinden eşlerinden (çalışan bile olsa) aynı şeyi bekliyorlar.
Kadın çalışır, evine kendine yetişir, eşini hoş tutar.. yetmez fedakarlığın dibine vurur çocuğu için fedakarlık yapar.
Yapamıyorsa, yardım istiyorsa yetemiyordur.
Halbu ki anneleri kaç kere yardım istemiştir onlardan? Ama eşleri..
"Sofrayı toplamama yardım eder misin?".. "çocukla biraz ilgilenir misin?" .. "çayı demler misin?"...
Baksana istekler bitmiyor, yetişemiyor işte bu kadın beceremiyor, halbuki annem öylemiydi, suyumu bile ayağıma getirirdi..
Şimdiki kadınlarda iş yok annemin gözünü seveyim..
Hay sevemez ol inşallah,
Rabbim içlerine biraz ya biraz merhamet versin.
Soruna gelince tavır falan takınma, kendini de geri çekme..
Tavrı sert oldu diye yardım istemekten de çekinme, eşşek gibi yapacak afedersin.
Onu yapcam zaten ben yemeğini okulda yiyorum oglumunkini de hazirliyorum ona yemek filan yapmicam ev isi de yapmicam çok zoruma gitti çokYine kadında bitiyor iş. Doğduğundan itibaren bebeğin sorumluluğunu paylaşsaydınız bunun sadece sizin göreviniz olmadığını anlayacaktı. Her işe koş, çocuğa bak, yemeği yap, bulaşık-çamaşır yıka, evi temizle üstüne bir de çalış. Sonre bunlardan birini yapmadın diye kötü anne kötü kadın ol.
Evde yemek falan yapmayın, çocuğu eksik bırakmayın yine ama eşinizin hiç bir ihtiyacını karşılamayın. Söylediği zaman da yetişemiyorum, ya iyi anne olucam ya da iyi ev kadını ya da iyi çalışan kadın hepsi bir arada olmuyor tek başıma deyin.
Sadece dedim ki sen sorumluluklar ini yerine getir de ben de iyi anne olayim dedim ama hala agliyrm çok kötüyüm cokSen böyle susup ağladıkta paşam kendini bişi zanneder.Dişini göster ki bi daha laflarına dikkat etsin. Yeri geldiğinde lafını esirgeme, ezik olma, sen görevim diye her şeyi üstlenme,onunda görevi olduğunu ara sıra hatırlat. Benimde. Iki küçük bebeğim var ben çalışmıyorum (çocuklar küçük olduğu için) Ondan yinele yardım istiyorum. Çocuk bakmak gerçekten zor iş. Keşke deseydin evet güzel bakmışlar senin gibi odun yetiştirmişler diye
Aynen öyle inan var ya evde bir is yapmaz oglani ayda yolda bir cikarir oda bin bir zorlukla herşeyi benden bekler sonra da laf ederkendi madem çok iyi bir baba bir kaç saat bakıversin kendileri altlarından bezini almaya tiksinir lafa gelince maşallah annemin bir lafı var eli olmayanın dili olurmuş takma kafana
Dayanamaz ki çünkü yarim saatten fazla ilgilenmedi 1,5 senedirseni çok iyi anlıyorum Allah bılıyor üzülme sen canım benim. Anneyiz biz. o önce kendini sorgulasın.iş güç birde çocuk yüküne 15 dkkan fazla dayana bilicek mi bakalım!
Aynen öyle KV sürekli oğlumun çok dagitmasindan şikayet eder o zamanda Esim yine bana suç buluyor ben çocuğun her dediğini yaptgm için boyle oluyormus
Darisi basimaBende çalışan bir bayanım 2 tane de çocuğum var. Aynen sizin gibi evde her şeye yetişmeye çalıştım bunca yıl. Sabah 6'da kalkıp akşam yemeğini yapardım geldiğimde yemek hazır olsun diye. Eşim sadece dışarıdaki alışveriş işlerini halleder, masayı kurarken 3-5 tabak taşır, yemekten sonra masadan kalkar koltuğa uzanır eline kumandayı alır televizyon izlerdi. Allah var anneliğime hiç laf etmedi ama ben hem ev işi, hem dışarı işi, hem iki çocuk, hem ev çok yıprandım. Ben fedakarlık yaptıkça beyefendi bunlar benim görevimmiş gibi bir hal almaya başladı. Akıllandım ama geç oldu bu sene hiçç kendimi yormuyorum. Öyle sürekli evi toplayayım derdinde değilim. Hafta içi bir kez hafta sonu da bir kez olmak şartıyla evi silip, toz alıp, sürüpüyorum. Ayda 1 kez kadın alıyorum dip köşe temizliyor, öyle yemek yapıcam diye kendimi paralamıyorum, çocuklar okuldan babaanesine gidiyor, kayınvalidemde yemeği hazırlamış oluyor orada yiyoruz bazen, evde yediğimiz günler çok yorgun değilsem yapıyorum yemek, yorgunsam dışarıda yiyoruz. Çok yorgunum yemek yapamam diyorum. Kızım 5. sınıfa gidiyor ders yaparken takıldığı yerde bana soruyor bir kez ben anlatıyorsam 3 kez babasından yardım alıyor. Ahhh be ne çekmişim bunca zaman geçte olsa rahata erdim.
klasik erkek benim eşimde söylemeden asla yapmaz bende bıkmadan usanmadan söylüyorum sen çalışıyorsan bende çalışıyorum diyorum bazende dalga geçiyorum ben işe değil gezmeye gidiyorum yorulur muyum hiç falan diyorum sende kendini geri falan çekme tavırlarını değişir gerekirse bir kaç bir şeyi eksik yap her şeye yetişemem ki deAynen öyle inan var ya evde bir is yapmaz oglani ayda yolda bir cikarir oda bin bir zorlukla herşeyi benden bekler sonra da laf eder
Darisi basima
ssenin kayınbaban anneline laf etmiş benim kayınbaba hem hakaret etti hem çocuklarımı elimden almakla tehtit etti ve ogün bugündür grşmüyorum 4 ay oldu gitmiyorum çokta mutuyum kafam rahat sanki kendiler dünyanın dört dörtlük insanı kendini begenmiş yaratıklarbaşlığı görünce bende yazmak istedim bikaç ay evvel benim mükemmel kayınpederim bir yakınımızın nikahında oğlumun susadığını ve bunu anlayamadığım için nasıl bir anne olduğumu söyledi onca insan içinde yerin dibine girsem daha iyiydi o günden beri yakın davranamıyorum kendisine Allah büyük emeklerimizi görüyo elbet sende sıkma canını böyle öküzlükler mevcut bu erkek milletinde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?