- 18 Eylül 2014
- 2.012
- 993
- 163
Evet bencillik ... Öyle hormonlarımın dürttüğü yok , insanlar dürtmesi dışında ! yapayalnızmı öleceğim diyorum ! Ailem olmayacakmı diyorum evet bende evlat sahibi olmayı planlıyorum ! 30 a yaklaşırken insanın kendisi için çocuk yaptığını farkettim , bunu dürüstçe söylemek suç değil , ayıp değil .. Asıl saklamak çocukları kutsiyete boğmak , yapılan fedakarlıkları zor zor diye başa kalkmak kandırmaca ! Objektif olun .
maalesef dürtüyorlar canım ister kabul et ister etmeEvet bencillik ... Öyle hormonlarımın dürttüğü yok , insanlar dürtmesi dışında ! yapayalnızmı öleceğim diyorum ! Ailem olmayacakmı diyorum evet bende evlat sahibi olmayı planlıyorum ! 30 a yaklaşırken insanın kendisi için çocuk yaptığını farkettim , bunu dürüstçe söylemek suç değil , ayıp değil .. Asıl saklamak çocukları kutsiyete boğmak , yapılan fedakarlıkları zor zor diye başa kalkmak kandırmaca ! Objektif olun .
nıye yaptınız madem?Evet annelik bencillik...
Annelik duygusunu tatmak için, ailemizi genişletmek için, hiç düşünmeden kazayla gibi bir çok sebeple çocuk yapıyoruz
Tüp bebek tedavim sırasında bu soruyu çok sormuş ve çok düşünmüştüm...
Ve çok net annelik bencillik...
Tercih hakkım olsa dünyaya gelmezdim
Ama böyle düşünmeme rağmen üstelik tüp bebekle çocuk yaptım
ben de sana katılıyorum.Özellikle sorunlu evlilikleri düzeltmek için, kocam eve bağlansın diye, kendini sağlama alma, boşanma ihtimalini aza indirgeme, mutsuz evlilik hayatına bir nebze mutluluk getirme gibi sebeplerden çocuk yapılması bencillik.
Rızkını Allah verir diyerek, ihtiyaçlarını karşılayıp karşılayamayacağını düşünmeden çocuk yapmakta bencillik bana göre.
Kadın cinsinde annelik içgüdüseldir evet ancak bu içgüdü her bireyde olacak diye bir kaide yok ne yazık ki... Bir gün çocuğum olursa, onu 9 ay taşıdığım için değil, kendi hayat görüşüne sahip, bağımsız, karakterli, birey olduğunun farkında olan ve kendinin kıymetini bilen bir insan olmasına katkım olduğu için bana teşekkür etsin isterim...
sevgili zerrin bu verdiğin örnekler çoğunluk değiller.Bu arada bu konu kapanir sana soyleyeyim.burda ben anneyim cekilinn yolumdan ben ne acilar cektim dogururken diye yirtinan bir suru kafin yorum yapicak.hain evlat damgasi yiyecez...dogurmanin zorluklarini ankaticaklar.sezaryanla doguruyor coguda.turkiyede çoğu kadin cocugu yerini bulmak icin yapiyor toplumda.kocasini eve baglamak icin bile surekli doguranlar var ve sayisi azda degil.
vicdan azabı yorumun ilgini çekti canım.nıye yaptınız madem?
annelik bana göre sadece vicdan azabı
ayrıca bende tüp bebek annesiyim, cocuk sahibi oluş şeklimden tutunda cocuk sahıbı olmama kadar asla pişmanlık duymayan bir anne
evet ben geniş bir kadın değilimvicdan azabı yorumun ilgini çekti canım.
zaman zaman ben de düşünürüm bu yönde.
yani evlatların sorumluluğu, derin ve ince düşünen hassas anneler için bazen yeri geliyor vicdan azabına dönüşebiliyor.
ben bazen bu noktaya kayıyorum.sen de mi bu açıdan düşünüyosun?
Hoşgelmedin 21.yüzyıl .. Artık çocukları öcüüüyle kandıramadığımız , leyleklerin getirmediği , iletişimin başdöndüren hızında , cevapsız sorular , bitmeyen isteklerle dolu .. Herkesin gerçeğe ayıldığı yüZyıl .. Evet bizi hep anneliğin yüceliği ile kandırdılar ! Biz inandık mutluydukda .. ama avm de marka ayakkabı marka hamburger isteyen çocuklara daha ne kadar bu masalları anlatabiliriz ? illa herşey paramı sevgi veririz diyenlere sevginin geçtiği bir dünyayı ne kadar istediğimi bir bilseniz ? insan bencildir annelikte bencilliktir buyüzden dünyada en fazla sevdiği şey kendisi kendi parçasıdır !Bugün doğumgünüm B.kmu vardı doğdum l geleceğini hazırlamadığınız mutsuz edeceğiniz çocukları doğurmayın Bugün doğrulduğum için hapy hapy diilim ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?