Annelik bencillikmi

Anne olma istegi bir durtu.hormanal.ve ayni zamanda bizim toplumumuzda iki kay daha onemlo.neden cunku annelik kutsaldir.anne degilsen eger bir soz hakkin olamaz.sen ne biliyorsun anne degilsin elestirileri gelir.cunku bizim toplumumuzda bir evli olmak iki cocuk sahibi olmak statu getirir kadina.kadinlarda bunun farkinda bir an onca cocuk yapayim diye dusunur.ama o cocugun gelecegini cogu dusunmez.evet brncilliktir.bendede var bu bencillik.kutsaldir hedodur hododur kimse anlatmasin bana.hakkiyla cocuk buyuten anne cok az toplumumuzda.cocuga siddet vakalari cok.bu kutsal insanlar cocugu neden dovuyor madem bunu sormak lazim..

Evet bencillik ... Öyle hormonlarımın dürttüğü yok , insanlar dürtmesi dışında ! yapayalnızmı öleceğim diyorum ! Ailem olmayacakmı diyorum evet bende evlat sahibi olmayı planlıyorum ! 30 a yaklaşırken insanın kendisi için çocuk yaptığını farkettim , bunu dürüstçe söylemek suç değil , ayıp değil .. Asıl saklamak çocukları kutsiyete boğmak , yapılan fedakarlıkları zor zor diye başa kalkmak kandırmaca ! Objektif olun .

Bencillik araya girse çocuk yapmak istemez insan. ( sırf çocuk olsun deyip gerisinin düşünülmemesini mantığım almıyor zaten)

Özellikle sorunlu evlilikleri düzeltmek için, kocam eve bağlansın diye, kendini sağlama alma, boşanma ihtimalini aza indirgeme, mutsuz evlilik hayatına bir nebze mutluluk getirme gibi sebeplerden çocuk yapılması bencillik.
Rızkını Allah verir diyerek, ihtiyaçlarını karşılayıp karşılayamayacağını düşünmeden çocuk yapmakta bencillik bana göre.
Kadın cinsinde annelik içgüdüseldir evet ancak bu içgüdü her bireyde olacak diye bir kaide yok ne yazık ki... Bir gün çocuğum olursa, onu 9 ay taşıdığım için değil, kendi hayat görüşüne sahip, bağımsız, karakterli, birey olduğunun farkında olan ve kendinin kıymetini bilen bir insan olmasına katkım olduğu için bana teşekkür etsin isterim...

bencillik? doğum sancısı, göğüs yaraları, sabahlara kadar oturma, iyi bir gelecek sağlamak için kendini parçalama, tatile gidip - lüx giyinebileceğin bütün parayı çocuğunun eğitimine yatırma, kendinden ödün verme.. evet gerçekten çok bencilce..

bu arada, anne çocuğuna geleceğini sağlamakla yükümlüdür.. k.valide değil bu altın takmak zorunda değil gibi bir mantığa bürünemeyiz.. evet eğitimini, sağlığını, barınmasını, giyinmesini düşünmek zorundayız.. ama çocuklarımız bunları yaptığımız için kölemiz olmak zorunda değiller, onlar bizim malımız değil.. zaten böyle düşünürsek geleceğin mükemmel anne- mükemmel k.valide ikilisini de yakalamış oluruz..

Bu arada bu konu kapanir sana soyleyeyim.burda ben anneyim cekilinn yolumdan ben ne acilar cektim dogururken diye yirtinan bir suru kafin yorum yapicak.hain evlat damgasi yiyecez...dogurmanin zorluklarini ankaticaklar.sezaryanla doguruyor coguda.turkiyede çoğu kadin cocugu yerini bulmak icin yapiyor toplumda.kocasini eve baglamak icin bile surekli doguranlar var ve sayisi azda degil.

Çocuğa doğmak ister misin diye sorulamayacağına göre kendimiz için doğurduğumuz doğru.
Çocukları kutsiyete boğmak ya da yaptıklarınızı tekrar tekrar söylemek göreceli bir kavram.
Siz böyle bir anneyle büyümüş olabilirsiniz ama tüm anneler böyle değil.
42 yaşındaiki tane minicik ve üstelik çok küçükken babalarından ayrılmak zorunda kalan, çalışan bir anne olarak hiç bir zaman sizin söylediklerinizi düşünmedim.
Doğurdum. Elbette ki onlara elimden gelenin en iyi şekliyle bakacağım dedim.
Onların sadece maddi değil, eğitim sağlık aklınıza gelen tüm ihtiyaçlarını kusursuz yerine getirmek zorunda olduğumu bunları yapmanın o evlatlara borcum yükümlülüğüm olduğunu biliyorum.
Lütfen genelleme yapmayın.
Bu düşünceleriniz sizi kimbilir ne kadar yıpratıyor..
Bu objektif olmak demek değil.
Başka pencelerden bakmayı da deneseniz.
Akıl vermek değil. Sadece bir öneri..

maalesef dürtüyorlar canım ister kabul et ister etme
her ay yumurtalıklarından fsh ve lh hormaonu yanında e2 progesteron östrojen salgılanıyo veee bil bakalım noluyo sen yumurtluyosun
yuppiiii ve sonra vucudun bebek istiyor ve ıstedıgın kadar korun olucaksa yine oluyor sen istesende oluyor ıstemesen de oluyor
fark nedır acaba fark şu sadece bazıları farkında bazıları değil
bu yüzdendir ki annenlik egolarını tatmin etmektir ewettt ancak egoyu tatmin etmek bencillik değil işte hatayı orda yapıyoruz eger egoyu tatmın bencıllıkse yemek yemek su içmek cinsellik her türlü ihtıyac egoyu tatmın eder o halde bunlar da bencillliktir size göre

şimdi seni evire cevıre döverdım de dua et doğumgünüsü cocugusun.iyiki doğdun,inşallah anne olursun da empatı kurarsın.

Mutlu yıllar o zaman. İlerleyen zamanlarda umarım daha mutlu olursun.
Bu arada ailen değilde, senin kendi yaşamın için ne yaptığın daha önemli. Onlar fazla fazla okula yollarlar, sen karşılığında ne kadar mücadele edersen o kadar iyi bir yaşamın olur.

nıye yaptınız madem?
annelik bana göre sadece vicdan azabı
ayrıca bende tüp bebek annesiyim, cocuk sahibi oluş şeklimden tutunda cocuk sahıbı olmama kadar asla pişmanlık duymayan bir anne

ben de sana katılıyorum.
yani içgüdü konusundaki yorumuna.
her kadında aynı değil bu.bu bir gerçek.
bu sebeple herkes kendi hisleri üzerinden genellemeler yapıyor.
kendisi içgüdüsel olarak anneliğe uzak ise içgüdü meselesini küçümseyebiliyor.
yok kendisi anneliğ en uç noktada yaşıyor ise ve neredeyse kutsallık mertebesinde yorumluyorsa genellemesi de bu yönde oluyor.
hımm bana gelince ilk çocuğumu sadece ve sadece içgüdüsel olarak çok istedim.ne yalnız kalma psikolojim vardı ne yaş endişem ne de çevre baskısı.bendeki katıksız bir içgüdüydü.
9 ay taşıma meselesini de hiç telaffuz etmemişimdir bugüne kadar.d.
dediğin gibi sağlıklı mutlu bir birey olsun ve en önemlisi ayakları üzerinde durabilen sağlam karakterli bir insan olsunlar başka bişey istemem.

sevgili zerrin bu verdiğin örnekler çoğunluk değiller.
kendini bilen,neyin ne olduğunun bilincinde ayakları yere basan anneler de var.:))
annelik tek doğurmak olsaydı keşke bu arada.

nıye yaptınız madem?
annelik bana göre sadece vicdan azabı
ayrıca bende tüp bebek annesiyim, cocuk sahibi oluş şeklimden tutunda cocuk sahıbı olmama kadar asla pişmanlık duymayan bir anne
vicdan azabı yorumun ilgini çekti canım.
zaman zaman ben de düşünürüm bu yönde.
yani evlatların sorumluluğu, derin ve ince düşünen hassas anneler için bazen yeri geliyor vicdan azabına dönüşebiliyor.
ben bazen bu noktaya kayıyorum.sen de mi bu açıdan düşünüyosun?

evet ben geniş bir kadın değilim
benim için cocuk dendimi hele hele o benim cocugum ise dünya durur zaman ilerlemez
o sebeble cocugum benım vıcdan azabım dıyebılırım hem en buyuk mutlulugu onunla yasadım tartısılmaz, hemde en büyük üzüntülere onunla girdim.

oglumu ileride yalniz kalmayayim diye ya da bebek seveyim diye dogurmadim
kocami eve baglamak ! evliligimi canlandirmak icin de.
dogurmam gerektigi icin dogurdum.
insan irkinin devami icin.
dunyaya iyi karakterli bir birey yetistirmek icin.
maddi manevi durumum musaitken, kendime iyi bir insan yetistirme konusunda guvenirken
ay annelik bencillik mi, cocugum dunyaya gelmek ister miydi diye felsefi felsefi dusunup
bu dunyaya ben dogurmayaydim da alakasiz issiz gucsuz, gayri mesru(bakamayip terkedecek), iyi egitim veremeyecek biri dogursaydi da dunyadaki denge mi bozulsaydi?
onu dunyaya getirdigim turlu turlu sikintilar cektigim icin oglumdan tesekkur beklemeyecegim gibi
30 yasini asmis oglumun da gelip hala beklenti icinde olmasini kabul edemem.
gelecek universiteye kadar kurulur. ondan sonrasi ogluma kalmis.
ne onu 5 yildizli otellerde evlendireyim, evini duzeyim, gelinimin koluna bilezikler doldurayim, ne de torunlarima bakayim diye dusunemem.
isteyen bencillik desin. anne olunca hayat bitti gitti olamaz.

Bugün doğumgünüm B.kmu vardı doğdum l geleceğini hazırlamadığınız mutsuz edeceğiniz çocukları doğurmayın Bugün doğrulduğum için hapy hapy diilim ...
Hoşgelmedin 21.yüzyıl .. Artık çocukları öcüüüyle kandıramadığımız , leyleklerin getirmediği , iletişimin başdöndüren hızında , cevapsız sorular , bitmeyen isteklerle dolu .. Herkesin gerçeğe ayıldığı yüZyıl .. Evet bizi hep anneliğin yüceliği ile kandırdılar ! Biz inandık mutluydukda .. ama avm de marka ayakkabı marka hamburger isteyen çocuklara daha ne kadar bu masalları anlatabiliriz ? illa herşey paramı sevgi veririz diyenlere sevginin geçtiği bir dünyayı ne kadar istediğimi bir bilseniz ? insan bencildir annelikte bencilliktir buyüzden dünyada en fazla sevdiği şey kendisi kendi parçasıdır !

arkadaşımın 5 yaşında bir oğlu var

konuşma sırasında arkadaş ama bak ben seni 9 ay karnımda taşıdım hiç te kolay bişe değil bu demiş

oğlu da banane taşımasaydın zorlama girdik karnına demiş hehehe işte herşeyin özeti :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…