Annelik bencillikmi

Annelik bencillik değildir bence. Ama her anne de bir olamaz. Sadece 9 ay karnında taşıyıp doğurmak annelik değil. Annelik ondan sonrasında güzel bir şekilde bakıp iyi bir insan olarak yetistirmekte. Kimi anneler var çocuğu doğarken daha sokağa atan ve nice anneler var çocuğu olsun diye uğraşıp başkalarının çocuklarına annelik yapan canından çok seven.

Evet dogmamis çocuğa sorma hakkımız yok allahın bilecegi iş. Ol derse olur.

Çok çocuk doğurupta bakamıyorsa evet bencilik ama daha doğrusu cahillik sonra beyne dank ediyor o zamanda ipin ucunu kaçırıyorsun
çocukken çocukların kıyafetlerini birbirlerine giydirmek beslemek kolay ama genç kız olunca ve ihtiyaçlarına cevap veremeyince mutsuz bireyler oluyorlar
ve eski zaman gibi değil para şart

o yoksa az çocuk

ben degil arkadasim sizin ulvi dusuncelerinize gore dunyada kimse cocuk sahibi olmamali.
120 yil sonra dunyada insan irki bitti demek bu da.
Savaş , kan , gözyaşı ! Ademoğlu iyi olsa cennetten atılmazdı ? Dünyaya cennetten atıldığımız için geldik . Keyfi değil . İlk işte habil kabil ? İnsan öldürmekle başladık ,

SAÇMA SAPAN tartışmalara niye giriyosunuz,bırakın konu sahibi taşı atıp gitmiş,nefretini kusup kaçmasının sebebini söylesin ondan sonra bölünürsünüz..gaza gelmeyi çok seviyosunuz vesselam hanımlar..

yani size göre bi anne doğurup sokağa salıyorsa da eli öpülesi midir ?

Anneligin kesinlikle bencillik oldugunu dusunmuyorum.aksine cok buyuk fedakarlik olarak goruyorum. Kendi hayatindan, cogu zevkinden, belki isinden, bazen cinsel hayatindan,arkadas cevrenden, hobilerinden ve daha bir suru seyden fedakarlik yapman gerekiyor anne olabilmek icin

Ayrica yok olsun insan ırkı.cok mu onemli sanki..
iste asil bencillik budur.
Savaş , kan , gözyaşı ! Ademoğlu iyi olsa cennetten atılmazdı ? Dünyaya cennetten atıldığımız için geldik . Keyfi değil . İlk işte habil kabil ? İnsan öldürmekle başladık ,
eger inanan bir insansaniz bilirsiniz ki, allah insanlari ve butun canlilari ciftler halinde yaratmistir. onlara ureme yetisi vermistir. yoksa zaten sadece adem ve havva olur hikaye orda biterdi.
hz nuh tufan olacagi zaman gemisine her canlidan bir cift almistir ki turler devam etsin.
insanlar bazi canli turlerinin kaybolmamasi icin savaslar verirken.
bazi insanlar da durmus insan turu yokolsun yeaaaaa nevar ki diyor.
gercekci olmayanin kim oldugu asikar.

konu bebek ve bencilliğe gelmiş. eh bende yazayım.

kısa süre sonra bebek tedavisi olacağım (kendimi hazır hissedince). bu dünyaya çocuk getirmenin bencillik olduğunu düşünmedim değil. ama sonra baktım; çevrede o kadar çok kötü insan var ki... bende çocuğumu iyi yetiştirip onlara yol gösterici olmasını isterim (olur yada olmaz o ayrı konu). bu dünyada kişilikli çocukların olması gerektiğine inanıyorum. elimden geldiğince yol gösterici olmalıyım ona. gerisi ona kalmış...

ayrıca o çocuk benim olmazsa başkasının olacak kaçarı yok. ee hazır gelmişken dünyaya ben yetiştireyim.

bencilce olabilir sizin deyiminizle
ama iyiki doğurmuşum
iyiki bencilim
kızım olmadan asla dediğim için bencilim.

Yazdıklarınıza atılıyorum . bunu söylemek kötü değil bence .. Sanki sadece ben hayatımdan memnun değilim gibi yansıtanlar olmuş ! Böyle düşünmek ruhsal bozukluk değil ki... Kimsenin mükemmel bir hayatı yok ,

İleride çocuk yapma fikri olan biri olarak şu soru beni bir an olsun korkuttu ilerde benim çocuğumda bana aynı soruyu sorarsa cevap vermekte zorlanırım açıkcası.Bir oğlum var ona her bakışımda içim erir onsuz asla yapamam ama 2. çocuk için düşünmek gerek sanırım.

Bitsin ne olcak..sen zaten ölü olucan o zaman
bencillikte cigir actin.
ben oldum diye butun insanlar olsun yani
senin gibi dusunselerdi bugun ne elektrik ne teknoloji hicbirsey olmazdi.
nasil olsa olecegiz diye dusunup kimse vatani icin savasmazdi
ben oldukten sonra vatan ister gitsin ne onemi var degil mi?
insanliga faydali olmak, olmeden once arkanda faydali birseyler birakmak nedir bilir misiniz?
ben bilim adami degilim/ elimden gelen arkamda hayirli bir insan birakmaksa neden bunu yerine getirmeyeyim?
belki ben degil oglum degil ama torunum insanliga yarar bir adim atacak.
bu laflari ve polemigi birakin lutfen.
Eger bebekleri sevdigim icin cocuk sahibi olsaydim onun yerine yavru bir kedicik alirdim.
zira her zaman yavru kedileri insan yavrularindan daha cok sevmisimdir. (agucuk gugucuk manasinda)

Ben bencilim zaten kabul ediyorum.etmeyen sensin..kendini insanliga adamissin pardon.dogurup insanlari kurtardigini saniyorsun.

İyide bunu onlardan kim talep ediyor ? Kendimi oluyor bu çocuk ? Çeken kendi için çekiyor ..

aynen soylemek istedigimin ozeti budur.

Güzel temennileriniz için teşekkür ederim
konunla ilgili biraz daha detay versen faydalı olacka.
yani konu açtığına göre paylaşmak için açtığını farzederek öneriyorum tabi:))
bak yoksa meydan muharebesine doğru gidiyor hızla konu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…