- 5 Ekim 2013
- 3.214
- 1.267
- 178
Savaş , kan , gözyaşı ! Ademoğlu iyi olsa cennetten atılmazdı ? Dünyaya cennetten atıldığımız için geldik . Keyfi değil . İlk işte habil kabil ? İnsan öldürmekle başladık ,ben degil arkadasim sizin ulvi dusuncelerinize gore dunyada kimse cocuk sahibi olmamali.
120 yil sonra dunyada insan irki bitti demek bu da.
Ayy kutsallil annelere kalsin.kutsal neyse bu arada.Dürüst insan kutsaldır .
Bencillik degil ann3niz size gelecek hazirlamakla da yukumlu degil.
Eger hayatinizdan memnun degilseniz degistirmek sizin elinizd3.
Dogumun ne kadar zor oldugunu sadece bunu bile dusunsek annelerin bencil degil eli ayagi opulesi varliklar oldugunu dusunebiliriz.
Yazık, umarim cocugunuz sizin hakkinizda boyle dusunmez.
Bitsin ne olcak..sen zaten ölü olucan o zamanben degil arkadasim sizin ulvi dusuncelerinize gore dunyada kimse cocuk sahibi olmamali.
120 yil sonra dunyada insan irki bitti demek bu da.
Doğum gününüz kutlu olsun.
hayat herşeye rağmen güzel.
Mutlu bir yaşamınız olur inşallah bundan sonra..
iste asil bencillik budur.Ayrica yok olsun insan ırkı.cok mu onemli sanki..
eger inanan bir insansaniz bilirsiniz ki, allah insanlari ve butun canlilari ciftler halinde yaratmistir. onlara ureme yetisi vermistir. yoksa zaten sadece adem ve havva olur hikaye orda biterdi.Savaş , kan , gözyaşı ! Ademoğlu iyi olsa cennetten atılmazdı ? Dünyaya cennetten atıldığımız için geldik . Keyfi değil . İlk işte habil kabil ? İnsan öldürmekle başladık ,
Yazdıklarınıza atılıyorum . bunu söylemek kötü değil bence .. Sanki sadece ben hayatımdan memnun değilim gibi yansıtanlar olmuş ! Böyle düşünmek ruhsal bozukluk değil ki... Kimsenin mükemmel bir hayatı yok ,Evet annelik bencillik...
Annelik duygusunu tatmak için, ailemizi genişletmek için, hiç düşünmeden kazayla gibi bir çok sebeple çocuk yapıyoruz
Tüp bebek tedavim sırasında bu soruyu çok sormuş ve çok düşünmüştüm...
Ve çok net annelik bencillik...
Tercih hakkım olsa dünyaya gelmezdim
Ama böyle düşünmeme rağmen üstelik tüp bebekle çocuk yaptım
bencillikte cigir actin.Bitsin ne olcak..sen zaten ölü olucan o zaman
Ben bencilim zaten kabul ediyorum.etmeyen sensin..kendini insanliga adamissin pardon.dogurup insanlari kurtardigini saniyorsun.iste asil bencillik budur.
eger inanan bir insansaniz bilirsiniz ki, allah insanlari ve butun canlilari ciftler halinde yaratmistir. onlara ureme yetisi vermistir. yoksa zaten sadece adem ve havva olur hikaye orda biterdi.
hz nuh tufan olacagi zaman gemisine her canlidan bir cift almistir ki turler devam etsin.
insanlar bazi canli turlerinin kaybolmamasi icin savaslar verirken.
bazi insanlar da durmus insan turu yokolsun yeaaaaa nevar ki diyor.
gercekci olmayanin kim oldugu asikar.
İyide bunu onlardan kim talep ediyor ? Kendimi oluyor bu çocuk ? Çeken kendi için çekiyor ..Ben şahsen annen adına üzüldüm. 9 ay karnın da taşımış + doğurmuş, başka da hiç bir emek harcamadığını iddia ediyorsanız bile... Bu ikisi benim bencil olduğum için cesaret edemediğim şeyler.
aynen soylemek istedigimin ozeti budur.konu bebek ve bencilliğe gelmiş. eh bende yazayım.
kısa süre sonra bebek tedavisi olacağım (kendimi hazır hissedince). bu dünyaya çocuk getirmenin bencillik olduğunu düşünmedim değil. ama sonra baktım; çevrede o kadar çok kötü insan var ki... bende çocuğumu iyi yetiştirip onlara yol gösterici olmasını isterim (olur yada olmaz o ayrı konu). bu dünyada kişilikli çocukların olması gerektiğine inanıyorum. elimden geldiğince yol gösterici olmalıyım ona. gerisi ona kalmış...
ayrıca o çocuk benim olmazsa başkasının olacak kaçarı yok. ee hazır gelmişken dünyaya ben yetiştireyim.
konunla ilgili biraz daha detay versen faydalı olacka.Güzel temennileriniz için teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?