Az önce yorum yaptığım bir konu düşüncelerimi tekrar aklıma getirdi...
Annelik, hamilelik çok mu özel sizce? Bana hiç özel gelmiyor nedense...Yani hamile bir kadının aşırı beklentileri, duygusallığı, her türlü tribinin çekilmek zorunda gibi görülmesi, "aaaa ama hamilesin"ler, annelerin çok kutsal olduğu düşüncesi, dünyayı bebek etrafında dönüyor gibi görme ne derece doğru? Her anne ve her hamile özel olsaydı bunca sahipsiz, sevgisiz, sokağa atılmış, terkedilmiş çocukların da olmaması gerekirdi herhalde...
Buradan merhametsiz olduğum gibi bir izlenime kapılınmasın, etrafımdaki her şeye karşı merhametim, saygım, yardım etme isteğim bir çok insandan, anneden de fazladır eminim ki ama nedir bu "ben anneyim o zaman kutsalım" düşüncesi? Çocuğuna karşı inanılmaz derecede merhametli, anlayışlı, mükemmel olup etrafına karşı sıfır olan bir kadın ne derece özeldir? Hamile olduğu için yıllardır evinde beslediği muhabbet kuşunu nereye sepetleyeceğini şaşıran ama sigarayı bırakmayan bir anne ne derece samimidir bu korumacı rolünde?
Bunları kimse söylesem "anne olunca anlarsın" oluyor aldığım cevap
Sanırım anlatmak istediğin hamilelik durumunu çok abartan ve özel ilgi isteyen insanlar çünkü bazen gerçekten çok itici oluyorlar, hamile olma durumunu kullanan çok insan var
Ama diğer yandan bence hamilelik mucize gibi bir şey =) İçinde bir canlı büyüyor, her gün bir yeri tamamlanıyor bana çok delice geliyor bazen, belki hiç hamile olmadığımdandır =))
Her anne farklıdır, kişilikle ilgili bir durum bu bence. Sadece kendi doğurduğunu kutsal görüp dünyada kalan her şeye düşman gözüyle bakan anneler var ki anlamak mümkün değil. Ya da evladına eziyet eden, terk eden....
Bana da ozel gelmiyor.
Belki birgun anne olmak ister de olursam fikrim degisir mi bilmem.
Az önce yorum yaptığım bir konu düşüncelerimi tekrar aklıma getirdi...
Annelik, hamilelik çok mu özel sizce? Bana hiç özel gelmiyor nedense...Yani hamile bir kadının aşırı beklentileri, duygusallığı, her türlü tribinin çekilmek zorunda gibi görülmesi, "aaaa ama hamilesin"ler, annelerin çok kutsal olduğu düşüncesi, dünyayı bebek etrafında dönüyor gibi görme ne derece doğru? Her anne ve her hamile özel olsaydı bunca sahipsiz, sevgisiz, sokağa atılmış, terkedilmiş çocukların da olmaması gerekirdi herhalde...
Buradan merhametsiz olduğum gibi bir izlenime kapılınmasın, etrafımdaki her şeye karşı merhametim, saygım, yardım etme isteğim bir çok insandan, anneden de fazladır eminim ki ama nedir bu "ben anneyim o zaman kutsalım" düşüncesi? Çocuğuna karşı inanılmaz derecede merhametli, anlayışlı, mükemmel olup etrafına karşı sıfır olan bir kadın ne derece özeldir? Hamile olduğu için yıllardır evinde beslediği muhabbet kuşunu nereye sepetleyeceğini şaşıran ama sigarayı bırakmayan bir anne ne derece samimidir bu korumacı rolünde?
Bunları kimse söylesem "anne olunca anlarsın" oluyor aldığım cevap
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?