Allaha, peygambere, dolayısıyla bizlere göre kutsal..
bununla ilgili bir kaynak rica etsemAllaha göre kutsal demişsiniz resmen, yok artık.. ne gibi kutsal? Kabe gibi? Kuran-ı Kerim gibi?
"Annelik" kavramının herhangi bir kutsiyeti yok, ama mucizevi özelliği var.. Mesela; 9 ay rabbimin o sabrı, merhameti, dayanıklılığı anneye vermesi gibi.. Doğduğu andan itibaren hiçbir meziyeti olmayan parçasının (bebeğinin) bütün ihtiyaçlarını; sadece ağlama şeklinden anlayabilme kabiliyeti vermesi gibi.. peki bu bir kulu kutsal yapar mı? hayır!! sadece daha çok şükür etmemizi sağlar
Yorumlar haddini aşmaya başladıysa ben kaçar
bence bu konu patlar sanki tüm anneler kötü denilmiş gibi durumlar başladı kapattır istersen.yine bi konu uçtu gitti
bazı arkadaşlar demişler ya anneliğin fedakarlıklarını neden saymıyorsunuz, neden kötü anneler örnek veriliyor diye.
çünkü iyi anne olmak bence zaten olması gereken bir şey, yani gecelerce uykusuz kaldı diye alkışlamam ben kimseyi, doğurduysa bakacak, gerekirse canını feda edecek. benim kızım 20 aydır uyutmuyor beni, daha deliksiz 5 saat uyumuşluğum yok nerdeyse 2 yıldır ama bu beni üstün özellikli bir şey yapmaz, anneysen zaten çocuğuna en iyi şekilde bakmakla, beslemekle, büyütmekle yükümlüsün. normal olanı bu yani.
annelik özeldir, annelik kutsaldır dememiz anneliği yüceltmemiz için tüm annelerin fedakar, iyi v.s. olması gerekirdi değil mi? ama bu özellikler sizin nasıl bir insan olduğunuzla ilgili özellikler, eğer iyi insansanız iyi anne oluyorsunuz, kötü insansanız anne olunca birden nur yağmıyor üzerinize...
hamilelik kısmına gelince, 9 ay fosur fosur sigara içen de var, bilmeden nar yedim bebeğime bişey olur mu diye doktorunu arayan da... yani yine bu da sizin nasıl insan olduğunuzla alakalı...
para karşılığı yapılan öğretmenliği baş üstünde tutan sizler, karşılıksız, sonsuz sevgi şefkatle icra edilen anneliği mi(istisnalar kaideyi bozmaz) beğenmez oldunuz?
anne olunca insanlar birdenbire meleğe dönüşmez. anneler kutsaldır demiyorum. annelik görevi kutsaldır.
benim dinim anneye özel bir alan çizmişse ben de bunu böyle kabul ederim. bu benim fikrim. herkesin düşüncesine de saygı duyarım. polemiğe gerek yok
Rabbin, sadece kendisine kulluk etmenizi, annenize ve babanıza da iyi davranmanızı kesin bir şekilde emretti. Onlardan biri veya her ikisi senin yanında yaşlanırsa, kendilerine öf! bile deme! Onları azarlama! İkisine de güzel söz söyle! Onları esirgeyerek alçak gönüllülükle üzerlerine kanat ger ve: Rabbim! Küçüklüğümde onlar beni nasıl yetiştirmişlerse, şimdi de Sen onlara (öyle) rahmet et (diyerek dua et!)
İsra 23, 24
Biz insana, anne babasına (en güzel bir biçimde davranmasını) emrettik. Çünkü annesi onu nice sıkıntılara katlanarak taşımıştır. Sütten kesilmesi de iki yıl içinde olur. O halde Bana ve annene babana şükret! Dönüş Banadır.
Lokman 14
Abdullah ibni Mesud (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:
Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)e:
−Amellerin hangisi Allah Azze ve Celleye daha sevgilidir? diye sordum.
Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:
−Vaktinde kılınan namazdır.
Sonra hangisidir? dedim.
−Ana babaya iyilik etmektir.
Sonra hangisidir? dedim.
−Allahın yolunda cihad etmektir.
Buhari 13/5973, Müslim 137/85
Hiçbir çocuk babasının hakkını ödeyemez! Ancak onu köle olarak bulur da satın alarak hürriyetine kavuşturursa babalık hakkını ödemiş olur.
Müslim 1510/25, Buhari Edebül-Müfred 10
KUTSAL:Güçlü bir dinî saygı uyandıran veya uyandırması gereken, kutsi, mukaddes
siz ister inanın ister inanmayın ama Allah ve peygamberi anneliği kutsal saymıştır.
ayrıca kutsal, sandığınız gibi tapılması gereken varlıklar değildir
Bu iki mesajından hangisi sensin acaba? Saygı duymayıp polemik yaratmaya çalışan sen mi? Yoksa saygı duyarım, polemiğe gerek yok diyen sen mi? Ona göre olacak da cevabım
kim size her kutsala tapılınır dedi ki? kutsal kitabı örnek vermem tapılacağı anlamını taşımıyordu.. yukarıda örneğini verdiğiniz ayet ve hadisleri de tıpkı benim cümlelerim gibi yanlış anlamışsınız.. lütfen kafanızdan meal vermeyin, gidin sorun araştırın.. zira burada saygı gösterilmesini anlatıyor kutsiyetini değil.. hatta eğer farkettiyseniz babalık hakkı deniyor, annelik hakkı değil.. bu durumda baba daha mı kutsal oluyor sizce
oy oy oy herneyse, banlanmak için çok anlamsız bir tartışma.. yaw he he der geçerim sevgili üye..
2si de benimortada bir farklılık da yok. ne oldu? kutsalığınıza zeval mi geldi hocam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?