Merhabalar,
14 aylık tatlılar tatlısı ama yaramazlar yaramazı bir kızım var. doğum iznimden sonra işten ayrıldım, bakıcıya bırakmak istemedim, çok büyük bir sevgi ve ilgiyle büyüyor kızım hem babası hem benden. zaten maaşallah çok neşeli, mutlu, sosyal bir bebek
e derdin ne o zaman değil mi? bu çocuk yemez-içmez-uyumaz...
gelenekselinden modernine denemediğim yöntem kalmadı, doğduğundan beri kesintisiz 3 saat uyuduğunu görmedim... günde 4 öğün nasıl bir işkence çektiğimi hiç anlatmayayım, dünya üzerinde denemediğim yiyecek kalmamıştır, yarım kase yese sevinçten ağlıyorum... eline versen mıncıklar atar, kaşıkla versen ağzını açmaz, 3 gün yemek vermesen keyfi bozulmaz öyle bir cins işte. Uyku sorunu zaten bitirdi beni, eskiden uyanınca babasında dururdu şimdi çığlığı basıyor ille de ben alıcam, kucağımda uyuyacak. Babam 35 senelik çocuk doktoruyum böyle çocuk görmedim diyor, o derece...
Haliyle inanılmaz yoruluyorum, hem fiziksel hem psikolojik olarak...
şöyle bir yatsam 6 saat uyusam... gözaltı morluklarım yüzünden eroinmanlara benziyorum...
ne zaman düzelir bu çocuk...
akşamları aksi, lanet bir insan olmaya başladım, uykusuzluktan kronik başağrım var, eşime bağırıyorum, yardımcıma bağırıyorum, anneme bağırıyorum...
herkes 1 yaşında düzene girer dedi ama gittikçe kötüleşiyor, ben de kötüleşiyorum, her gün biyerimden patlak veriyor, dökülüyorum...
Peşin not: biliyorum çocuk sahibi olmak için yıllarca bekleyen insanlar var, biliyorum sağlıklı bir bebeğim olduğu için şükretmeliyim, şükrediyorum da zaten... sadece 14 aylık uykusuzluk, yorgunluk hasta etti beni, benim gibilerle dertleşsem açılırım belki...
canım biliyrum biraz tuhaf karşılayacaksın ama yemek tagini diye bir ot varmış çocuğu nunla yıkayınca iştahı açılıyor diye duydum
ama doğru ama yanlış ismi tam böyle mi bilmiyorum ama aktarlar da satılıyor
bi araştır faydasını görürsen ne mıtlu
benim görümcemin kızıda öyleydi şu an 4 yaşında hala öyle sanırım bazı çocuklar öyle oluyor benim kızım 3 yaşında hala bir kase çorba içirmiş değilim yemek yemesi beni bitirdi kemikleri o kadar inceki sana anlatamam bende çok ağladım biberon alıyormu benim kurtuluşum o oldu gece biberonla besledim hala da öyle çok yıprandım eskisi gibi değilim çok hareketli her yere tırmanan herşeyi kıran bir kız çocuğuydu şimdi sakinleşti şükürler bilmiyorum ben çalışan bir bayan olsam aynaya bakacak vaktim olmazdı herhalde dayanamıyorum evdeyim bir çocukla yoruluyorum bendemi bir kusur var..
ilk defa duydum, araştırıcam, çok sağol
maalesef biberon hiç almadı, ilk doğduğunda sütün gelmemişti, o zaman bile almadı öğürdü hep...
9 aylıktı yürüdü, 9.5 aylıkken koşuyordu, inanılmaz hareketli bir çocuk, saniye k.çının üstünde durmaz pire gibi, minnacık bişey zaten, babası da ben de iriyiz kime çekti bilmiyorum :26:
valla ben hem evdeyim hem de haftada 2 gün yardımcım var yine de değil aynaya bakmaya bazen tuvalete gitmeye bile fırsat bulamıyorum, her işini yetiştirenlere helal olsun...
Aman Allah ım kızımın arkadaşları burdaymış:)
Benim kızım 20 aylık.daha 1 gece kesintisiz uyumadım.en iyi halim gece 1-2 kere uyanmış hali.yemek meselesini zaten saymıyorum.önceden çok zayıf diye dert eder ağlata ağlata yemek yedirirdim.tabi yarısı halıya yarısı benim üstüme artık ağzına ne kadar girdiyse.ama bende o zaman bağıra bağıra sinir kalmıyordu.bazı geceler hiç uyumuyor sabak ezanlarıyla uykuya daldığımı bilirim.düşünün halimi artık ama benden gidenleri bir ben bilirim.artık çığlık atarak sinir krizleri geçiriyorum.hele alt değiştirmek...bazen altı batıkken bile 15-20 dakika sürüyor.önce hadi annem hadi yavrum güzelcene sonra zorla yada babası tutarak filan ama en sonunda eşofmanını ve çoraplarını gitdirmek beni bitiriyor.her giyinmede evde harp kopuyor.
anne olmak gerçekten yoruyor insanı .yinede Rabbim olmayan isteyen herkese nasip etsin.şükürki var ve sağlıklı diyorum.ama umarım bir an öncede sakin akıllı uslu çocuklar olurlarda bizde dinleniriz.
aynen.. hele banyo ettikten sonra giydirmesi bi zulüm. benimde bazen bagirdigim oluyor. ama hemen vicdanim sizliyor ve hemen ondan özür dilyiorum... daha bebek, begirinca kalbi kirilip agliyor.. o beni dahada üzüyor...
o zaman bütün kızlar toplandık diyip hepsini bir odaya alalım .çünkü benimki oyun arkadaşlarına bayılıyor.çocuklarla oynarken ben bile aklına gelmiyorum:)
yasi kac kizin ?:2:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?