Annelik çok yorucu...

canım biliyrum biraz tuhaf karşılayacaksın ama yemek tagini diye bir ot varmış çocuğu nunla yıkayınca iştahı açılıyor diye duydum

ama doğru ama yanlış ismi tam böyle mi bilmiyorum ama aktarlar da satılıyor

bi araştır faydasını görürsen ne mıtlu

benim görümcemin kızıda öyleydi şu an 4 yaşında hala öyle sanırım bazı çocuklar öyle oluyor benim kızım 3 yaşında hala bir kase çorba içirmiş değilim yemek yemesi beni bitirdi kemikleri o kadar inceki sana anlatamam bende çok ağladım biberon alıyormu benim kurtuluşum o oldu gece biberonla besledim hala da öyle çok yıprandım eskisi gibi değilim çok hareketli her yere tırmanan herşeyi kıran bir kız çocuğuydu şimdi sakinleşti şükürler bilmiyorum ben çalışan bir bayan olsam aynaya bakacak vaktim olmazdı herhalde dayanamıyorum evdeyim bir çocukla yoruluyorum bendemi bir kusur var..

ilk defa duydum, araştırıcam, çok sağol

maalesef biberon hiç almadı, ilk doğduğunda sütün gelmemişti, o zaman bile almadı öğürdü hep...
9 aylıktı yürüdü, 9.5 aylıkken koşuyordu, inanılmaz hareketli bir çocuk, saniye k.çının üstünde durmaz pire gibi, minnacık bişey zaten, babası da ben de iriyiz kime çekti bilmiyorum :26:
valla ben hem evdeyim hem de haftada 2 gün yardımcım var yine de değil aynaya bakmaya bazen tuvalete gitmeye bile fırsat bulamıyorum, her işini yetiştirenlere helal olsun...

Anne değilim ama anneliğin çok zor olduğunu düşünüyorum allah annelere sabır versin nasıl ödüyeceğiz onların hakkını. Bir gün yeğenimle dışarı çıktım illah dedim. Valla çocukları çok sevmeme rağmen soğuk bakıyorum sevmek oynamak güzelde bakmak sürekli onun sorumluluğunu almak çok zor allah kolaylık versin tüm annelere

bende diycekdim sne zorluk gormemi$in , kom$udan bi çocuk al koy yanina ikisine beraber bak diycekidm :) yani beterin beteri var diycekdim ama demiycem
ben iki çocukla bu kadar yorulmuyorum :)
Allah kolaylik versin, yukardaki adi geçen otu dene istersen yemedikden sonra yikamayla zarari olmaz herhalde
dua falan oku ne biliyim valla
buyyunce duzelir in$alalh ..

Son düzenleme:

bakıcınız olması çok iyi ne güzel iş yapacağınız vakti ona harcıyorsunuz bilmiyorum çok şükürler ama gerçekten yıpranıyor insan şimdi tuvalet alıştırmaya çalışıyorum inat ediyor 1 aydır bir kere tuvaletini yapmadı oraya buraya yapıyor anne demesi yeter ne yapalım her şey geçecek sabırlı olmamız lazım bakıcı ona bakarken uyumaya çalışın yemek olayına fazla takılma zayıf çocuk iyidir balık yağı denedin mi seven seas benim kızıma çok iyi geldi gelişimi hızlı bir şekilde ilerledi tabi sizin babanız daha iyi bilir iştahınıda açıyor..

Bana kalırsa üniversiteye kadar bize rahat yok
Ben alıştım artık. Benimki hamileliğimin 6. ayından itibaren yavaş yavaş uykusuzluğa alıştırmıştı beni zaten. Hiç uyumadıım günleri bilirim.
Bir yeme problemimiz yoktu son 1 haftadır sadece 4 kaşık oda kavga dövüş yiyiyoruz. Biberon mamasın bile istemiyor.
Ne zaman rahat bir uyku uyuyacağım dersen dişlerin tamamen çıkmasını bekleyeceksin.
Bazen benimde canıma tak ettiriyor '' sen bir 18 ine gel göstereceğim ben sana diyorum'' O havalı havalı poposunu sağa sola sallayarak yanımdan uzaklaşıveriyor haspam

Allah kizinizi size bagislasin...
butun sayfalari okumadim bu yuzden kizin anbe sutu aliyormu bilmiyorum
benim oglum tam 17ay gece kesintisiz hic uyumadi neredeyse 15dk da bir uyaniyordu bir kere emmek icin uyansa 3kere sebepsiz uyaniyordu yani gece uyanmaya alisik oldugu icin yatskta donerken bile uyaniyordu hata cok gece uyanip 2-3saat uyumadigini biiyorum, hergun buradaki arkadaslara dert yaniyordum icirmedigim bitki cayi kalmamisti...
17.ay mecbur kaldigim icin anne sutu vermeyi biraktim yakladik bir hafta sonunda kesintisiz utumaya basladi artik hasta olmadigi surece aksam bir yatiyor sabah uyaniyor =)
emmeyi birakinca istahida acildi darisi basiniza insallah cooook zor bir durum neredeyse sinir hastasi olacaktim neyseki gecti

Benim kardeşimde 9 yaşında yemek yemeyen bir çocuk deli ediyor bizi.
Bazen oluyor ki tüm gün yemiyor artık kudret tarafından mı doyuyor bunlar anlamadım ki..

gece gece moralimi bozdunuz ben ne yapıcam böyle olursa bari baştan ne yapmamam gerektiğini söyleyinde yapmim

Aman Allah ım kızımın arkadaşları burdaymış:)
Benim kızım 20 aylık.daha 1 gece kesintisiz uyumadım.en iyi halim gece 1-2 kere uyanmış hali.yemek meselesini zaten saymıyorum.önceden çok zayıf diye dert eder ağlata ağlata yemek yedirirdim.tabi yarısı halıya yarısı benim üstüme artık ağzına ne kadar girdiyse.ama bende o zaman bağıra bağıra sinir kalmıyordu.bazı geceler hiç uyumuyor sabak ezanlarıyla uykuya daldığımı bilirim.düşünün halimi artık ama benden gidenleri bir ben bilirim.artık çığlık atarak sinir krizleri geçiriyorum.hele alt değiştirmek...bazen altı batıkken bile 15-20 dakika sürüyor.önce hadi annem hadi yavrum güzelcene sonra zorla yada babası tutarak filan ama en sonunda eşofmanını ve çoraplarını gitdirmek beni bitiriyor.her giyinmede evde harp kopuyor.
anne olmak gerçekten yoruyor insanı .yinede Rabbim olmayan isteyen herkese nasip etsin.şükürki var ve sağlıklı diyorum.ama umarım bir an öncede sakin akıllı uslu çocuklar olurlarda bizde dinleniriz.

mesaji yazdim ardindan uyandi Azi disleri olum ya
Tatlim jansons baby in bir kremi var turkiyede varmi bilmiyorum. gece rahat uyumasini sagliyor. ben onunlavucuduna masaj yapiyorum ozaman cok rahat uyuyor. en azindan 1 kere kalkiyor. Birde gece kalkar kalkmaz hemen alma kucagina belke bazen biraz miziklayip tekrar yatiyorlar.

aynen.. hele banyo ettikten sonra giydirmesi bi zulüm. benimde bazen bagirdigim oluyor. ama hemen vicdanim sizliyor ve hemen ondan özür dilyiorum... daha bebek, begirinca kalbi kirilip agliyor.. o beni dahada üzüyor...

Kendi cocugum haric hic bi cocukla bi gunden faxla hasir,nesir olmadim buyuk konusmiyim ama bi yerlerde fena halde hata yapiyirsunuz demektir bir bucuk yas bebek degildir artik otuzalti aylik oglum bes saattir uyuyor bi saat erken uyudu bizde duzen kolay beri bozulmaz simdi yatmam gerek yarin bu konuya yazacagim

aynen.. hele banyo ettikten sonra giydirmesi bi zulüm. benimde bazen bagirdigim oluyor. ama hemen vicdanim sizliyor ve hemen ondan özür dilyiorum... daha bebek, begirinca kalbi kirilip agliyor.. o beni dahada üzüyor...

benimde öyle bağırdığım zaman dudağını büküp öylece kalıyo içim acıyo gidip hemen alıyorum kucağıma öpüyorum.barışıp koklaşıyoruz yeniden.

farkindamisinz bilmem ama buraya yazanlarin hemen hemen hepsinin KIZI var ve ondan bahsediyorlar... erkekler sorunsuz mu aceba. hic sanman

o zaman bütün kızlar toplandık diyip hepsini bir odaya alalım .çünkü benimki oyun arkadaşlarına bayılıyor.çocuklarla oynarken ben bile aklına gelmiyorum:)

Evvela Allah bağışlasın arkadaşım.
Rabbim uzun ömürler sağlıklı ömürler versin inşallah...

Benim de bir paşam var Nisan 11 de 2 yaşına girecek inşallah
Doğduğunda gayet sağlıklı bir bebekti
Doğum kilosu boyu memeyi kavrayışı çok iyiydi.
Hatta hemşireler şaşırmıştı ilk denemede nasıl aldı memeyi diye

Sonra 10 günlükken başladı sıkıntılarımız :26:
Kusması ...hep ağlaması...uyumaması..

Dediler mide kapakçığı gelişmemiştir emeklemeye başlasın geçer kusmaları..
Geçmedi emekledi yürütece bindi gene geçmedi.Hep kustu.
Dediler sünnet ettirin .O zaman iştahlanır vs..
Olmadı gene olmadı.6Aylıkken sünnet yaptırdık.

Bu sefer memeyi almak istemedi.Emmeyi bırakacaktı :26:
Deli oluyordum 2 yaşına kadar emsin diye.Olmadı.
9Aylıkken bıraktı emmeyi

O zaman başladı sinirim stresim.
Zaten sürekli kustuğundan iştahsızlığı da tavan yapmıştı.
Kusmasına 7aylıkkn reflü teşhisi kondu :26:
Dediler 1yaşında biter reflüsü..Bitmedi .
1Yaşında da kustu hep kustu.
Ben yedirdim o kustu.E haliyle bende psikoloji denen olay kalmadı.

Reflü ilaçları fayda etmedi.Doktorlar fayda etmedi.
Buarada ben o gün bugün psikiyatr desteği alıyorum.
Tek başıma başedemedim.Hıncımı eşimden alıyordum senin gibi :26:

15 Aylıkken kusması en aza indi.
Ama iştahsızdı gene
Hala iştahsız.Ne balık yağlı şuruplar multibitaminler pekmezler ıhlamurlar içti.
Hiçbiri iştahlı yapmadı çocuğumu.
Zorla yedirme dedi doktor bırak dedi.
Bıraktım kendi haline yer dedim.3Gün yemedi.Sadece su içti.
Ama hastanelik olduk.Serumla beslediler :26:

Ben hala zorla yediriyorum.
Yapacak birşey yok.
Envai çeşit çorba vs denedim ama tık yok.
Bir çocuk hiç mi birşey sevmez.Sevmiyor işte.

Uyku sorununa gelince ...
5Aylıkken oldu hiç uyumak istememesi.
Kayınvalidemn orda doktora götürdük.
Bir ilaç verdi.Onu kullandım.Uyku yaptı.
Düzene girdi .
Sonra öğrendim ki dişten uyuyamıyormuş yavrum :26:

Seninki 2 yaş sendromuna yakalanmış arkadaşım galiba.
2 Yaşa yaklaşan bebekler uyumak istemezler.Anneden ayrılmak istemezler.Babada durmazlar.
Hep ağlarlar vs vs...

Anne olmak zor hem de çok zor...

Canları içinde olsun da varsın çekilecek sıkıntımız iştahsızları olsun.Napalım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…