Annelik çok yorucu...

Benimde kızım var, uyku problemi yaşadım çok şükür iki aydır düzene girdik.
Nacizane tavsiyelerim;
- mutlaka uyku düzeni oluşturun. Mesela akşam 10:30 uyumasını sağlayın, sabah mutlaka. 9:00 uyandırın. Gündüz uykusunu bire düşürün ve oda 1,5 saati geçmesin.
- bebekler 8.aydan sonra gece açıkmazlarmış, ama öncesi sık sık uyanıp süt içmeye alışık oldukları için gece açıkmasa bile uyanıp meme arıyorlarmış, yani meme tiriyakisi oluyorlarmış.
- her uyandığında meme vermeyin, sallayın, sırtını sıvazlayın, pışı pışı vs. Diyebilirsiniz, ışığı yakmadan gezdirerek uyutabilirsiniz.
- her uyandığında yanına gitmeyin bi süre sonra tekrar uykuya dalıyorlar. Baktınız iş uzayacak ozaman müdahale edin. ( doktorumuz gece uyandığında alma bırak aglasın2-3 ağlar sonra alışır dedi ama ben kıymadım, denemedim bile)
-gündüz mutlaka kendi arabasıyla en az bir saat açık havada gezdirin. Heleki bu soğuk havalarda çok iyi geliyor.( finliler bebekler doğar doğmaz, bebeklere tutumlarını giydirip bebek arabalarına koyup balkona koyuyorlar 1-2 saat , hem soğuk havaya alışsın hemde uyku düzeni oluşsun diye)
- uyumadan önce ılık bir banyo yaptırın, çok iyi geliyor.
- küçük bir kase yogurt yedirebilirsiniz.
- uyuma saatine yakın tv mutlaka kapalı olsun ve ışıklar loş.
- yanına sevdiği yumuşak bir oyuncağını yada kokunuzü özlüyorsa kendi giysinizinden birini koyabilirsiniz.
Ben denedim ara sıra su koyveriyor ama binada şükür. Umarım tavsiyelerim işe yarar. Herkese bol şanslar ve uykular...

tutarlı ve kararlı olmazsanız yaşam şeklinize kurallar koymazsanız daha çok uykusuz kalırsınız .herşey düzenli olmalı bebekler için onlar bunu bilmiyor siz öğreteceksiniz eve yardımcılarınız gelince biraz araştırma yapın bence

dun aksamkı mesajımdan sonra oglum 6da uyandı :)
sımdı arkadaslar ben bır yerde 6 aydan sonra duzen oturtulamayacagını okumustum ve cok korkmustum
cunku ben hıc uykuma dayanamam
aclıga dayanırımda uykuma dayanamam oglum kolıklıydı ve ılk 3-4 ay surkelı agladı
3 saat kadar hıc susmadıgı cok oldu dr gotururduk dr gırdıgımız gıbı sızardı vs vs
daha sonra o donem yaza vurdu
her aksam uykusundan once banyo
pıjemalarla bı rutın olustum
kımı zaman kucagımda sallayarak kımı zaman(kolıkten oturu aldıgımız fısher price akvaryumlu salıncaklan kımı zaman ayakta salladım yeterkı aglamasın dıye) ama uyurken bı rutıne alıstık
gece uyandımı asla konusmam sut yaparım verırım mama yedı anne sutu almıyordu
sonrada sutum kesıldı zaten neyse
daha sonrakı sureclerde gece uyandıgında hıc konusmam 3 yasında bu yasına kadar gece kalkıp oyun oynucam dıyıp oynaması bır elın 5 parmagını gecmez
yatır kaldır yontemını cogu kısı duymustur
ılk balarda zor olasada buna alısıtk
oglum 3-4 aylıktan berı ayrı odada uyudu karanlıkta ve tek basına uykuya daldı
halada masallah oyle
gunduz uykularını kısaltın
bana gore 10 bır bebegın uyması ıcın cok gec
8.8.30 9 dıyorum en gec
oglen uyumuyor benım oglum suanda
oglen uyura gece daha gec uyuyor ama ısıkları kapatsam yatıcaz desem yatar fakat bazen bende kacamak yapıp evde oldugum gun ertesı gun dah acok uyumak ıcın uyutmadıgım oluyor ama duzenını sonrakı gune aynen devam edıyorum etkılenmıyor
gunduz uykuları kısalacak 1 saattı gecmeyecek
rutın olusturulacak
ayrı yatılacak
gece hıc onusmadan emzırelecek
mama veya sut yapılacak

yeme konsuunda ıse caresızım
en basından oyle basladı oyle devam eıdyoruz

Biraz daha mücadeleci olmak zorundasınız oğlum yaşına bastıktan sonra çok zor süreçler yaşadık yemek yemeyi reddetmeye sürekli bağırmaya geceleri sabaha kadar 10 dk uyumadığımız dönemler oldu. Gece kafamı yastığın altına sokup sadece 5 dk diye ağladığımı da biliyorum Şimdi 25 aylık oğlum belli dönemlerde huysuzlukları artıyor sabırlı olun ve yemek için çok zorlamayın belki dişi çıkıyordur belki iştahlı bir çocuk değildir sevdiği şeylere yönelin farklı tatları yeme düzeni oluştuğunda verirsiniz. Çocuğa herşeyi aynı anda tattırmakta işe yaramaz sıkılır bunalır. 1-2 ay boyunca oyunlar oynayarak yemek vermeye çalışın en sevdiği şeylerden başlayın bu çikolata bile olabilir tost olabilir yoğurt muz...

Bir arkadaş bul bebeğine olmadı kreşe gidin beraber oynasın eğlensin yalnızlıktan sıkılmış arkadaş arıyor olabilir. Herşeyi göz önünde bulundurun onun psikolojsini anlamaya çalışın.

tüm yorumlar için çok teşekkür ederim, sayfaları doldurmamak için tek tek alıntılamayacağım, şöyle özet geçeyim durumumuzu:

canım kızım doğduğundan beri uykusuz, yani diş v.s. geçici bir dönem değil... kayınvalidemin anlattığına göre eşim de böyleymiş, şu an 34 yaşında ve hala gecede 5-6 kez uyanır

emziriyorum hatta neredeyse sadece anne sütüyle besleniyor, ama yaz gelmeden kesmeyi düşünmüyorum, doktorumuz (yani babam) da önermiyor, kışın hastalıklara karşı koruyor bizimkini... ha bi de süt içirememe sorunum var tabi...

rutinimiz şöyle: akşam 22:00 da uyutmak için odaya gireriz, en az 45 dk direnir, 23:00 gibi uyur, sonra 3 saat uyur mışıl mışıl, arkasından saat başı uyanmaları başlar, bi de öyle uyanıp pışpışlayınca dalan bir çocuk da değil, yarım saat kucağımda sallarım dalar, yarım saat sonra geri uyanır... sabaha karşı 5 de emziriyorum 1 kez çünkü o saatte acıkıyor meme diye ağlıyor, susturamıyorum... sonra 7 de kesin kalkış... 12-1 arası da 1 saat uyur, gündüz uykusu bu kadar....
ağlasa da almamayı denedim ama en fazla 5 dk dayanabildim, giderek artıyor sesi, ayrıca bana olan güvenini kaybetmesini asla istemem... bi de kızım normalde ağlayan bir çocuk değil, ağlama alışkanlığı kazanmasın...

yemek saatlerimiz de buna benziyor, acıksın diye 5 saat arayla besliyoruz ama acıkmıyor çocuk, bi parende atmadığım kalıyor yedirirken... her gün her öğünde farklı şeyler deniyorum belki birini sever diye... bazen yiyor, sonra bidahaki yaptığımda yemiyor aynı şeyi...

ne tracy hogg ne feber derman olamadı derdime...
başta dedim ya babam 35 senelik pediatrist, kendi muaynehanesi var çok başarılı, özellikle yeme konusunda uzmanlaşmış bir doktor ama o bile çaresiz kaldı benim küçük canavarın karşısında

aynı sorunları bende yasadım. anlıyorum senı.
kızım suan 26 aylık son 3 aydır guzelce yemegını yıyor. bana gore guzel. corba ıcıyor arada bı kofte tavuk yıyor makarna pılav yıyor. sebzelerı corba olarak verıyorum.
en azından corbayla almıs oluyor vıtamınını. corbaları et suyuyla yada kemık suyuyla yapıyorum.
nasıl yemeye basladı??? 3 ay once annemlere gıttık. orda atesı cıktı neden bılmıyorum üşüttük gezerken sanırım. hemen cocuk acile goturduk. orda ılık dusun altına soktuk, doktor eve gondermedı. 5-6 saat ılık suyla zar zor atesını 37.6 ya dusurebıldık. 40 dereceydı.
o gun eve geldıkten sonra doktor amca, corbasını içsin, kahvaltısını guzel yapsın, yumurtasını peynırını balını yesın, corba ıcsın, yoksa gene atesı cıkar dedı, dedım.
o gun bugundur bı daha doktora gıtmeyelım dıye herseyı yıyor masallah.

bız eve salonun ortasına cıngene salıncagı kurmustuk 10 aylıkken 3-4 ay oyle salladık.
onu deneyebılırsın faydasnı gorursun.

bızımkı 10.5 aylıkken memeyı kendı bıraktı bı anda. hiiiiç bişey yemedı.
ne mama ne ıenk sutu, ne corba ne bısey.
en sonunda cıcı bebeyı ılık suyla karıstırıp bıberonuna koyuyordum onu ıcıyordu sadece. bu seferde kakası cok sıvı ve asıtlı oldu. poposu mahvoldu. zorla aglata aglata yedırdım yemek napıyım.

sinirden deli oluyordum. uyuyamıyorum, sinirliydim, bagırıp cagırıodum herkese ama gecti.
az daha sabır. 2. cocugum olursa herlade ona karsı daha nazık olurum cunku gecıcı bı donem oldugunu bılıyorum artık.

benim oğlum 18 aylık yatagında uyumaz bizde ortamıza alıp sabaha kadar deliksiz olarak uyuyoruz +1 beslenmesini sağolsun eşim yapıyor...böylece uykum bölünmüyor varsın benle yatsında uykumuzu alalım napalım
yemek olayına gelince drumuz bi şurup verdi 2 haftadır kullanıyoruz ve daha çok yemeye başladı çok şükür sizin babanız çocuk dru tabi o daha iyi bilir ama söyliyim dedim....bu zamane çocukları çok yaramaz ve çok bilmiş
evimi görseniz talan edilmiş gibi ne beni ne babasını takıyor güzelce anlatıyorum olmuyo bagırıyom olmuyor kızıyorum gene olmuyo takan yok bizi anacım allah kolaylık versin bazen pazar olmasın istiyorum

Ahh bilmezmiyim uykusuzluk ne zordur Benim oğlumda uyumazdı ne yaptıysam onu saatlerce uyurken görmedim sinirlerim yıpranır sürekli eşime anneme bağırırdım agresif biri olmuştum ama beni çok idare ettiler yardımcı oldular hep... oğlum 4 yaşına geldiğinde bile geceleri saat başı uyanırdı süt isterdi... gece geç yatar sabahın köründe uyanırdı bir daha asla yatıramazdım ... kreşe verdim bu seferde geceleri yatırmakta zorlanırdım hergün bir kriz yaratırdı yok şuram ağrıyor yok midem bulanıyor yok kolum bacağım uyuşuyor sürekli ağlayarak uyumamak için problem yaratırdı ne yaptırsam uykuyu sevdiremedim... ama yemek konusunda hiç sıkıntı çekmedim iştahı yerinde hiç bir yemek ayırt etmeyen bir çocuktu ama çok hareketli neşeli ve yaramazdı halen ölee... şimdi oğlum 9 yaşında ve halen uyumaktan nefret ediyor bunuda açık açık söylüyor her gece hergün yatma saati geldiğinde evde kriz çıkarıyor yani diyeceğim şu ki uyumayan çocuk 10 yaşına gelsede uyumuyorrr şimdi 3aylık bir kızım var o biraz daha iyi oğluma nazaran maşallah inşallah aynı sıkıntıları kızımda yaşatmazzz

benim durumumda olan ne çok anne varmış...
sakin olmaya çalışıyorum ama bazen sigortalarım atıyor, yine de sinirimi kızıma değil onun dışındaki herkese yansıtıyorum, başta kendime...

peki bu çocuklar ne zaman sallanmadan pışpışlanmadan yatıp uyumaya başlıyorlar? tracy hogg falan işe yaramıyor, doğal bir zamanı var mı bunun?

canım merhaba şubattan bu yana yazan olmamış oysaki çok güzel bi konu bence devam etmeli bi konu hariç yaşadıklarımızın hepsi aynı ,20 aylık dünya tatlısı bi oğlum var ,ben senden farklı olarak gece uyandığında ,kalkmak istediğinde asla konuşmadım ışığı açmadım hep tekrar uyutmaya çalıştım ,annem uyarmıştı bi kere konuşur ışığı açar oyun oynarsan hep ister demişti ,bende yapmadım bu yüzden ,

hala emziriyor musun bilmiyorum ama ben de sadece emmek istediği başka hiç bişi yemediği için 16,5 aylıkken bıraktırdım emzirmeyi oysaki 2 yaşına kadar emzirmek istiyordum ,bıraktırırken çok üzüldüm ama hiç bişi yemiyordu ben anlarsın ,bıraktırdıktan sonra acıktığında yiyor eskiye göre çok fark var ama şunu anladımki benim oğlum çok yiyen sürekli yiyen bi çocuk değil önceden ağladığımı bilirim az yiyor diye ama artık alıştım anladım benim oğlum böyle ,öyle sık sık da yemiyor 4 saat falan geçecek te karnı acıkacak

ama hala gece sürekli kalkıyor meral ettim sen naptın
bu arada yine de çok şanslısın baban çocuk doktoru ,yardımcın varrmış bi de beni dinle ;
memleketten uzağım ,yardım edecek hiç kimse yok bebeğime sadece kendim baktım ,bakıyorum uslu bi çocuk değil,gece uyumaz ,iştahsız,ben yanında olmadan hiç bişi yapmaz yaptırmaz ,çok hareketli maşallah ,ne eve bakabiliyorum ne kendime

Allah öyle bir sevgi veriyorki dayanıyorsun şükrediyorum sağlıklı olsun da sabır diyorsun ama bazen insan işte anlarsın beni haline şükret canım

neyse yazacak çoooook şey var ama uzun olmuş bitireyim bari ...

Allah kolaylık versin hepimize Ben de aynı durumdayım.Kızım 15 aylık.Sağolsun uykuyu hiç sevmiyor :)) Tüm nazı bana.Bakıcıda saatlerce uyuyormuş.Her gün işten sonra almaya gittiğimizde hemen uyur diyor bakıcımız.Ama kucağıma geldiği anda cin gibi oluyor.Yeme problemi de var.Sürekli emmek istiyor.6 yaşındaki abisinin de kıskançlıklarını eklersek çok yorucu oluyor.Yazarken fark ettim de iyi idare ediyorum yaa:))Neyse ki büyüyünce düzelecek diye kendimi avutuyorum.

evet uzun zaman olmuş ama değişen çok bişey olmamış.
hala emziriyorum, ama gece beslenmelerini kestim, odasını da ayırdım, bunun etkisiyle uyanma sıklığı azaldı ama hala uyandığında uzun süre dalamıyor, hala kucağımda uyuyor, ne yaptıysam vazgeçiremiyorum bundan :44:
gece ışık açmama ve konuşmamayı doğduğundan beri yaptık hala da göz teması bile kurmuyorum, göz göze gelirsek film kopuyor zaten, bizimki maymunluğa başlıyor hemen :)
yeme sorunlarımız tam gaz, ama ben emmesiyle alakalı olduğunu düşünmüyorum artık, çünkü günde 3 kez emziriyorum sabah-öğle-akşam, doyuracak kadar sütüm olduğunu da sanmıyorum, bu kız açlıktan ölse de iştahla yemiyor, katılara geçemedik hala, direk çıkarıyor onları, akışkan olacak da çaktırmadan ağzına tepeceksin...
of of çok şükür sağlıklılar, bir şekilde büyüyorlar ama onlar büyürken biz de yıpranıyoruz...
sonuç olarak 41 kere maaşallah eskisinden iyi ama hala genele göre kötü bir düzenimiz var

daha dün dedim eşime ben ne zaman kesintisiz uyuyacağım diye, artık uykusuzluğa o kadar alıştımki 2 saat uyuyabilsem yetiyo çevik gibi oluyorum. kızım uyumasına uyuyo ama çok fazla uyanıyo her uyandığında mama yiyo biberonla ama gözlerini açmadan azcık içiyo sonra çıkarıyo biberonu ağzından. yarım saatte kaç kere uyanıyo sayamıyorum. tam yatağıma dönüyorum yatacağım tekrar başlıyo ağlamaya. sabrediyorum sabrediyorum bazen sinir krizi geçiriyorum. ona zarar vermemek için kendime zarar veriyorum yada ağlama krizine giriyorum.
yemesi zaten sorun Allah'tan bakıcımız var bende işe gelip dinleniyorum, Allah'ım kızımsız bırakmasın, onun dertlerini bana versin ama gerçekten çok zor. 3 çocuklu annelerin ellerini öpesim geliyor, ben 2. yi düşünemiyorum.

bu başlığı görünce korktum doğrusu.
bir bebeğe nasıl bakarım korkusunu atlatmaya başlamıştım tamda.

ablamın büyük oğlu da aynen anlattığınız gibiydi hala öyle
ablam bi keresinde 5 yıldır uykusuzum demişti
yemez içmez uyumaz öyle bir çocuktu
ablam iki gün bizde kaldı bir keresinde
çocuk tek lokma yemedi. babamın yanına oturmuş dede buram (midesini gösteriyo) ağrıyo dedi.
babam da oğlum açlıktan miden ağrımaya başladı bi lokma ye dedi çocuk gene yemedi.

8 yaşına geldi malesef hala aynı, doğru dürüst beslenemediğinden yüzünde beyazlıklar var.

benimde 10 aylık bir kızım var allaha şükür uykusuzluk ve yemek sorunu hiç çekmedik akşam 21:30 da yatar sabah 08:00 de kalkar ne versek yer ama sürekli yanında oturmamızı ister ee o kadarda olsun allah sizin yardımcınız olsun...

Yemek konusunda bir şey diyemem, bazı çocuklarla uğraşırsın uğraşırsın takla atarsın yemez bazısını ise dolaptan ayıramazsın :) Ben hiç bilmem kaşıkla çocuk arkasından dolandığımı birisini dolaptan ayıramam diğerini ise keyfi gelirse yer, artık yaşı itibari ile acıkınca söylüyor. Ama şunu söylemeliyim ki zorlamayın az yesin sık yesin boşverin...

Gece/gündüz uykusu ile ilgili gündüz bebişinizi ne kadar yoruyorsunuz? Muhtemelen söylemişlerdir ama benimki yormaksa gerçekten yormak iki tur attırmak değil. Ben büyük kızımda 12 ay bu işkenceyi çektim desem yeridir. Bir gün unutmam akşam üstü alıp dışarıda baya bir gezdirip, denize sokup uyutmadan eve getirmeyi başardıktan sonra birde duşa sokmuştum kesintisiz 6 saat uyumuştu :)))) neye uğradığımı şaşırmıştım o kadar süre uyuduğunda ki henüz yaşında bile değildi.

benimki yarım saat kesintisiz uyusa gidip bakıyorum bişey mi oldu diye

Zaten artık böyle gider biliyorum, babası da böyle, 1.85 boy 60 kilo, kız da ona çekmiş 85 cm 10 kilo
Gündüz de uyumuyor ki velet, öğlen 1 kere uyur o da max. 1 saat, bütün gün k.çı 1 dk yer görmez, ordan oraya koşturur, şimdi de bahar geldi öğleden sonra parkta kuduruyoruz ama ne acıkıyor ne uykusu geliyor, enerjik cadı :)

Sanırım benim eylülde işe dönmem lazım, yoksa evde oturdukça iyice bunalıcam, aynaya bile bakmıyorum bazen bütün gün...

Benimde bir arkadaşımın çocuğu aynı durumdaydı hiç uyumuyordu çözümü annesi buldu bu eski köy beşikleri oluyor ona kundaklayıp yatırmışlar ve gece ağladıkça bir iki defa sallayınca uyuyormuş.Ama gündüz uykusunu sadece 1 saat uyutuyordu akşam olunca da 11 de yatırıyordu ve gece sadece bir iki defa uyanıyormuş.yemek işini de tuz atıyor musun yemeklerine acaba çünkü tatsız olunca da yemiyorlar ve ayrıca her öğünde farklı şeyler hazırlamaya çalış şimdi yaz geldi mamasını hazırla parka falan götür orada çocukların yanında oynarken yer ve öyle öyle alışabilir bir dene istersen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…