- 4 Şubat 2010
- 2.113
- 5.036
- 408
benim durumumda olan ne çok anne varmış...
sakin olmaya çalışıyorum ama bazen sigortalarım atıyor, yine de sinirimi kızıma değil onun dışındaki herkese yansıtıyorum, başta kendime...
peki bu çocuklar ne zaman sallanmadan pışpışlanmadan yatıp uyumaya başlıyorlar? tracy hogg falan işe yaramıyor, doğal bir zamanı var mı bunun?
canım merhaba şubattan bu yana yazan olmamış oysaki çok güzel bi konu bence devam etmeli bi konu hariç yaşadıklarımızın hepsi aynı ,20 aylık dünya tatlısı bi oğlum var ,ben senden farklı olarak gece uyandığında ,kalkmak istediğinde asla konuşmadım ışığı açmadım hep tekrar uyutmaya çalıştım ,annem uyarmıştı bi kere konuşur ışığı açar oyun oynarsan hep ister demişti ,bende yapmadım bu yüzden ,
hala emziriyor musun bilmiyorum ama ben de sadece emmek istediği başka hiç bişi yemediği için 16,5 aylıkken bıraktırdım emzirmeyi oysaki 2 yaşına kadar emzirmek istiyordum ,bıraktırırken çok üzüldüm ama hiç bişi yemiyordu ben anlarsın ,bıraktırdıktan sonra acıktığında yiyor eskiye göre çok fark var ama şunu anladımki benim oğlum çok yiyen sürekli yiyen bi çocuk değil önceden ağladığımı bilirim az yiyor diye ama artık alıştım anladım benim oğlum böyle ,öyle sık sık da yemiyor 4 saat falan geçecek te karnı acıkacak
ama hala gece sürekli kalkıyor meral ettim sen naptın
bu arada yine de çok şanslısın baban çocuk doktoru ,yardımcın varrmış bi de beni dinle ;
memleketten uzağım ,yardım edecek hiç kimse yok bebeğime sadece kendim baktım ,bakıyorum uslu bi çocuk değil,gece uyumaz ,iştahsız,ben yanında olmadan hiç bişi yapmaz yaptırmaz ,çok hareketli maşallah ,ne eve bakabiliyorum ne kendime
Allah öyle bir sevgi veriyorki dayanıyorsun şükrediyorum sağlıklı olsun da sabır diyorsun ama bazen insan işte anlarsın beni haline şükret canım
neyse yazacak çoooook şey var ama uzun olmuş bitireyim bari ...
Yemek konusunda bir şey diyemem, bazı çocuklarla uğraşırsın uğraşırsın takla atarsın yemez bazısını ise dolaptan ayıramazsın :) Ben hiç bilmem kaşıkla çocuk arkasından dolandığımı birisini dolaptan ayıramam diğerini ise keyfi gelirse yer, artık yaşı itibari ile acıkınca söylüyor. Ama şunu söylemeliyim ki zorlamayın az yesin sık yesin boşverin...
Gece/gündüz uykusu ile ilgili gündüz bebişinizi ne kadar yoruyorsunuz? Muhtemelen söylemişlerdir ama benimki yormaksa gerçekten yormak iki tur attırmak değil. Ben büyük kızımda 12 ay bu işkenceyi çektim desem yeridir. Bir gün unutmam akşam üstü alıp dışarıda baya bir gezdirip, denize sokup uyutmadan eve getirmeyi başardıktan sonra birde duşa sokmuştum kesintisiz 6 saat uyumuştu :)))) neye uğradığımı şaşırmıştım o kadar süre uyuduğunda ki henüz yaşında bile değildi.
benimki yarım saat kesintisiz uyusa gidip bakıyorum bişey mi oldu diye
Merhabalar,
14 aylık tatlılar tatlısı ama yaramazlar yaramazı bir kızım var. doğum iznimden sonra işten ayrıldım, bakıcıya bırakmak istemedim, çok büyük bir sevgi ve ilgiyle büyüyor kızım hem babası hem benden. zaten maaşallah çok neşeli, mutlu, sosyal bir bebek
e derdin ne o zaman değil mi? bu çocuk yemez-içmez-uyumaz...
gelenekselinden modernine denemediğim yöntem kalmadı, doğduğundan beri kesintisiz 3 saat uyuduğunu görmedim... günde 4 öğün nasıl bir işkence çektiğimi hiç anlatmayayım, dünya üzerinde denemediğim yiyecek kalmamıştır, yarım kase yese sevinçten ağlıyorum... eline versen mıncıklar atar, kaşıkla versen ağzını açmaz, 3 gün yemek vermesen keyfi bozulmaz öyle bir cins işte. Uyku sorunu zaten bitirdi beni, eskiden uyanınca babasında dururdu şimdi çığlığı basıyor ille de ben alıcam, kucağımda uyuyacak. Babam 35 senelik çocuk doktoruyum böyle çocuk görmedim diyor, o derece...
Haliyle inanılmaz yoruluyorum, hem fiziksel hem psikolojik olarak...
şöyle bir yatsam 6 saat uyusam... gözaltı morluklarım yüzünden eroinmanlara benziyorum...
ne zaman düzelir bu çocuk...
akşamları aksi, lanet bir insan olmaya başladım, uykusuzluktan kronik başağrım var, eşime bağırıyorum, yardımcıma bağırıyorum, anneme bağırıyorum...
herkes 1 yaşında düzene girer dedi ama gittikçe kötüleşiyor, ben de kötüleşiyorum, her gün biyerimden patlak veriyor, dökülüyorum...
Peşin not: biliyorum çocuk sahibi olmak için yıllarca bekleyen insanlar var, biliyorum sağlıklı bir bebeğim olduğu için şükretmeliyim, şükrediyorum da zaten... sadece 14 aylık uykusuzluk, yorgunluk hasta etti beni, benim gibilerle dertleşsem açılırım belki...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?