Basta siz olmak uzere bu tur sorunlari yasayan butun annelere kolayliklar diliyorum cocuk yetistirmek gercekten cok zor ve sabir isteyen bir is.Özellikle bu yeme icme ve uyuma konulari en buyuk sorunayni seyleri malesef ki bende yadsadim ve hala yasiyorum.Malesef soyle bisey varki her cocuk belli bi karakterle doguyo aslinda nasil demissiniz ki kiziniz neseli ,sevecen,guleryuzlu diye benim oglumda aynen oyle ve bunu ben ogretmedin ona oyle dogdu yani yeme icme konusununda ayni oldugunu dusunuyorum ogluma ek gidalara baslar baslamaz herseyden az az tattirmaya calistim ki alissin ,herseyin tadini bilsin tabi arasinda sevmedikleri olabilir ama bi cocuk hicbiseyimi sevmez yok ne sebze ne meyve ati hiiic saymiyorum bile .Bi ara oyle bi vaziyete geldi ki durum oglum yemeden yasiyor ve ben sinirden kafayi iyiyordum nerdeyse.Inanki 3 yasina geldi daha yeni yeni evde pisirdigim yemeklerden oda sadece tadimlik agzina zorla sokabiliyorum.Arkadasimin oglumdan 1 Yas kucuk oglu var görseniz mubarek cocuk cop kutusu gibi ne versen yer.Geldiklerinde oglun oyun oynasinlar diye yalvarir o bizle kisir.börek cörek yer oyuncak yerine tencere tavayla oynar.oda oyle dogdu yani bana göre anadan Dogma stahli anadan Dogma istahsiz cocuklar var.Ve ben sunu kesfettim ki ne yaparsan yapm o cocuk az yiyecek ama en azindan pesi sira kosmayi yemek icin Kirk takla atmayi biraktiginizda inanin cocukta o Kadar reddetmiyo.Uyku konusuna gelince her yontemi denedim demissiniz ama (Lutfen beni yanlis anlamayin)mutlaka bi yerlerde yanlis yapiyosunuzdur.Cunku uyku ve uyku duzeni ogrenilen bisey.Sadece sabirli ve istikrarli olmaniz gerek.benim oglum 4 ay kolikliydi ne gece ne gunduzum kalmisti ama koligi gectikten sonrada hep kucak, sallanmak bizle yatmak istedi cunku 4 ay o duzene alisti bence en onemli sey eger imkaniniz varsa cocugun ayri odasinda kendi yataginda uyumasi saglanmali .Kimi aile daha bebek dogmadan mobilya alip oda hazirliyo ama bebek 5 yasina Kadar onlarla yatiyo ee o bebek babanin horultusuna annenin kipirtisina alisiyo bi gun odasina gittiginde kendini yanliz ve guvensiz hissediyo yada alisik oldugu kokuyu ariyo.Sizin kokunuzun sindigi yada gun icinde oynadi en sevdigi bi oyuncagi yatagina koyup yatirabilirsiniz ve agladinda yanina gidip bir iki pispislayip cikin odadan bi muddet bekleyin ama iki Saniye degil tabiki 3 dakika mesela sonra bu bekleme surelerini gittikce uzatin .Cok zor biliyorum ama buna dayanirsaniz eger hem beebginiz hem sizin icin rahat uykular sizi bekliyor aglamasina dayanmak cok zor ama sunu dusunun aglarken Ölmez ya en kotusu aglaya aglaya sizar ikinci gun isiniz daha kolay daha sonraki gunler zaten corap sokugu gibi gelicektir.Allah size kolaylik kiziniza uzuuuuuun omurler versin.
Evvela Allah bağışlasın arkadaşım.
Rabbim uzun ömürler sağlıklı ömürler versin inşallah...
Benim de bir paşam varNisan 11 de 2 yaşına girecek inşallah
Doğduğunda gayet sağlıklı bir bebekti
Doğum kilosu boyu memeyi kavrayışı çok iyiydi.
Hatta hemşireler şaşırmıştı ilk denemede nasıl aldı memeyi diye
Sonra 10 günlükken başladı sıkıntılarımız :26:
Kusması ...hep ağlaması...uyumaması..
Dediler mide kapakçığı gelişmemiştir emeklemeye başlasın geçer kusmaları..
Geçmedi emekledi yürütece bindi gene geçmedi.Hep kustu.
Dediler sünnet ettirin .O zaman iştahlanır vs..
Olmadı gene olmadı.6Aylıkken sünnet yaptırdık.
Bu sefer memeyi almak istemedi.Emmeyi bırakacaktı :26:
Deli oluyordum 2 yaşına kadar emsin diye.Olmadı.
9Aylıkken bıraktı emmeyi
O zaman başladı sinirim stresim.
Zaten sürekli kustuğundan iştahsızlığı da tavan yapmıştı.
Kusmasına 7aylıkkn reflü teşhisi kondu :26:
Dediler 1yaşında biter reflüsü..Bitmedi .
1Yaşında da kustu hep kustu.
Ben yedirdim o kustu.E haliyle bende psikoloji denen olay kalmadı.
Reflü ilaçları fayda etmedi.Doktorlar fayda etmedi.
Buarada ben o gün bugün psikiyatr desteği alıyorum.
Tek başıma başedemedim.Hıncımı eşimden alıyordum senin gibi :26:
15 Aylıkken kusması en aza indi.
Ama iştahsızdı gene
Hala iştahsız.Ne balık yağlı şuruplar multibitaminler pekmezler ıhlamurlar içti.
Hiçbiri iştahlı yapmadı çocuğumu.
Zorla yedirme dedi doktor bırak dedi.
Bıraktım kendi haline yer dedim.3Gün yemedi.Sadece su içti.
Ama hastanelik olduk.Serumla beslediler :26:
Ben hala zorla yediriyorum.
Yapacak birşey yok.
Envai çeşit çorba vs denedim ama tık yok.
Bir çocuk hiç mi birşey sevmez.Sevmiyor işte.
Uyku sorununa gelince ...
5Aylıkken oldu hiç uyumak istememesi.
Kayınvalidemn orda doktora götürdük.
Bir ilaç verdi.Onu kullandım.Uyku yaptı.
Düzene girdi .
Sonra öğrendim ki dişten uyuyamıyormuş yavrum :26:
Seninki 2 yaş sendromuna yakalanmış arkadaşım galiba.
2 Yaşa yaklaşan bebekler uyumak istemezler.Anneden ayrılmak istemezler.Babada durmazlar.
Hep ağlarlar vs vs...
Anne olmak zor hem de çok zor...
Canları içinde olsun da varsın çekilecek sıkıntımız iştahsızları olsun.Napalım...
kızlar ya daha küçücük,anneye muhtaç,dünyayı tanımayan,ürkek bir miniği ayrı odada mı yatırıyorsunuz.. korkmazmı,onun için sadece anne varken,ihtiyaç karşılayıcı anne etrafında pervane olurken gece korkup uyandığında yanında bulamadığında anneyi güven kaybı oluşmazmı,kaygılanmazmı.. ne olur ne olur sarılarak yatalım bebeğimizle,güven duya duya uyusun minik yavru,güvenle kurulsun benliği,incinmesin ruhu.. ne kadar bağ kurabilirse anne ile çocuk iki yaşına kadar,sonrasında ayrılma başlıyor zaten,biz istesekte gelmeyecekler,yatmak istemeyecekler bizle.. ne kadar güvenli bağlanma,o kadar güvenli ayrılma olucak inş. ya ah keşke dinleseniz,okusanız pedagog adem güneşi,anadolu pedagojisinden bahsediyor,ne çok yanlışlıklarımız varmış,nede çabuk benimsemişiz batının çocuk yetiştirme modelini meğer,ah keşke ah keşke kulak verseniz.. nasıl güzel uyuyor minkler güvenle,nasıl gülümsiyerek uyanıyorlar,şahsen benim çok bakış açım değişti anadolu pedagojisiyle tanıştığımda,ben değiştim,kuzum değişti.. şimdi evimiz bir sekine yeri oluverdi.. ne olur ne olur sarılın yavrularınıza,aranızdaki bağı zedeleyecek hiç birşeye izin vermeyin.. çok çabuk büyüyorlar doyasıya yaşayın anneliği emi..
arkadaşım gerçekten zor ve kutsal vazife annelik,ama biraz zaman geçsin,aziz misafirin gönlünü kaptırıp birine, yuvadan uçacağı gün gelsin ah ne çabuk büyüdü diyeceksin hatırlarken bu günleri.. onu yap,şunu yap demek yerine ben adem güneşin uzman görüşüyle cevap vermesini öneriyorum,ki onlar altında yatan sebepleride anlayabiliyorlar,bu açıdan daha tatmin edici yardım alırsn diye umud ediyorum,burda sorunu yazıp önceki programlarda benzer sorulara nasıl cevp vermiş dinleyebilrsin Anadolu Pedagojisi
bir kere öyle çığlık atmıştım kızıma bişey oldu diye, 2 saattir sesi çıkmamıştı, meğer uyanmış da eşim ben duymadan salona götürmüş
kızlar ya daha küçücük,anneye muhtaç,dünyayı tanımayan,ürkek bir miniği ayrı odada mı yatırıyorsunuz.. korkmazmı,onun için sadece anne varken,ihtiyaç karşılayıcı anne etrafında pervane olurken gece korkup uyandığında yanında bulamadığında anneyi güven kaybı oluşmazmı,kaygılanmazmı.. ne olur ne olur sarılarak yatalım bebeğimizle,güven duya duya uyusun minik yavru,güvenle kurulsun benliği,incinmesin ruhu.. ne kadar bağ kurabilirse anne ile çocuk iki yaşına kadar,sonrasında ayrılma başlıyor zaten,biz istesekte gelmeyecekler,yatmak istemeyecekler bizle.. ne kadar güvenli bağlanma,o kadar güvenli ayrılma olucak inş. ya ah keşke dinleseniz,okusanız pedagog adem güneşi,anadolu pedagojisinden bahsediyor,ne çok yanlışlıklarımız varmış,nede çabuk benimsemişiz batının çocuk yetiştirme modelini meğer,ah keşke ah keşke kulak verseniz.. nasıl güzel uyuyor minkler güvenle,nasıl gülümsiyerek uyanıyorlar,şahsen benim çok bakış açım değişti anadolu pedagojisiyle tanıştığımda,ben değiştim,kuzum değişti.. şimdi evimiz bir sekine yeri oluverdi.. ne olur ne olur sarılın yavrularınıza,aranızdaki bağı zedeleyecek hiç birşeye izin vermeyin.. çok çabuk büyüyorlar doyasıya yaşayın anneliği emi..
arkadaşım gerçekten zor ve kutsal vazife annelik,ama biraz zaman geçsin,aziz misafirin gönlünü kaptırıp birine, yuvadan uçacağı gün gelsin ah ne çabuk büyüdü diyeceksin hatırlarken bu günleri.. onu yap,şunu yap demek yerine ben adem güneşin uzman görüşüyle cevap vermesini öneriyorum,ki onlar altında yatan sebepleride anlayabiliyorlar,bu açıdan daha tatmin edici yardım alırsn diye umud ediyorum,burda sorunu yazıp önceki programlarda benzer sorulara nasıl cevp vermiş dinleyebilrsin Anadolu Pedagojisi
sizde yani, bebek ağlayınca yanına hiç gitmiyormuşuz gibi yazmışsınız. ben bebeğimi yanımda yatırıyordum, tesadüf birgün ayrı yatırdım, orda daha rahat uyuduğunu farkettim eskiden dana kötüydü. sonuçta 3 kişinin odadaki oksijeni tüketmesiyle bir kişinin tüketmesi bir değil. zaten ayrı yatmaya alışırsa korku duygusuda olmaz çünkü alışır yanlızlığa.
birde bir arkadaş demiş bırakın ağlasın benim öyle bi şansım yok çünkü ağlayınca hemen kusuyor bebeğim bide kıyamam zaten ıh dese yanındayım
anlattığınız şeyler onun huyu... yemesi uyuması... uyku kısmıda bebişiniz bana benziyor.. ben halen hemencecik uyuyamam... hatta yattığım zaman uykum açılıyor. annemde "önceden beri bölesin der. yatırıyordum. senin gözlerin açıktı... hemen uyumazdın" diye..
bebekken süt içermişim genelde. sütün içine vitamin olsun diye meyve atarmış annem. ben minicikken o meyveyi hisseder içmezmişim... halen yemeklerin içinde farklı birşey varsa sezerim...
Şu uyku yapıcı ilacı önerebilirim istersen çok işe yarıyor
İstersen özelden yaz bana ilacın ismini vereyim sen nasıl istersen
Yeme sorunlarımız bizim de tam gaz devam ediyor.
Günde 3 öğün besliyorum .
Ama çook iştahsız bir çocuk.Kanına baktırdık kan depoları boş dedi doktor yani çok kansız
O yüzden iştahsız dedi.Kan şurubu verdi 6 ay kullanıcam.Şuan 2 aydır kullanıyorum
Ama henüz bir değişiklik göremedim.
Yeme olayımız en az 20 dakikada en fazla 45 dakikada bitiyor.Çok zor yiyor.
3 aydır ağzında bekletme problemimiz varBuna da çözüm bulamadık.
Baya inadız yani :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?