Annelik çok yorucu...

Basta siz olmak uzere bu tur sorunlari yasayan butun annelere kolayliklar diliyorum cocuk yetistirmek gercekten cok zor ve sabir isteyen bir is.Özellikle bu yeme icme ve uyuma konulari en buyuk sorun ayni seyleri malesef ki bende yadsadim ve hala yasiyorum.Malesef soyle bisey varki her cocuk belli bi karakterle doguyo aslinda nasil demissiniz ki kiziniz neseli ,sevecen,guleryuzlu diye benim oglumda aynen oyle ve bunu ben ogretmedin ona oyle dogdu yani yeme icme konusununda ayni oldugunu dusunuyorum ogluma ek gidalara baslar baslamaz herseyden az az tattirmaya calistim ki alissin ,herseyin tadini bilsin tabi arasinda sevmedikleri olabilir ama bi cocuk hicbiseyimi sevmez yok ne sebze ne meyveati hiiic saymiyorum bile .Bi ara oyle bi vaziyete geldi ki durum oglum yemeden yasiyor ve ben sinirden kafayi iyiyordum nerdeyse.Inanki 3 yasina geldi daha yeni yeni evde pisirdigim yemeklerden oda sadece tadimlik agzina zorla sokabiliyorum.Arkadasimin oglumdan 1 Yas kucuk oglu var görseniz mubarek cocuk cop kutusu gibi ne versen yer.Geldiklerinde oglun oyun oynasinlar diye yalvarir o bizle kisir.börek cörek yeroyuncak yerine tencere tavayla oynar.oda oyle dogdu yani bana göre anadan Dogma stahli anadan Dogma istahsiz cocuklar var.Ve ben sunu kesfettim ki ne yaparsan yapm o cocuk az yiyecek ama en azindan pesi sira kosmayi yemek icin Kirk takla atmayi biraktiginizda inanin cocukta o Kadar reddetmiyo.Uyku konusuna gelince her yontemi denedim demissiniz ama (Lutfen beni yanlis anlamayin)mutlaka bi yerlerde yanlis yapiyosunuzdur.Cunku uyku ve uyku duzeni ogrenilen bisey.Sadece sabirli ve istikrarli olmaniz gerek.benim oglum 4 ay kolikliydi ne gece ne gunduzum kalmisti ama koligi gectikten sonrada hep kucak, sallanmak bizle yatmak istedi cunku 4 ay o duzene alisti bence en onemli sey eger imkaniniz varsa cocugun ayri odasinda kendi yataginda uyumasi saglanmali .Kimi aile daha bebek dogmadan mobilya alip oda hazirliyo ama bebek 5 yasina Kadar onlarla yatiyoee o bebek babanin horultusuna annenin kipirtisina alisiyo bi gun odasina gittiginde kendini yanliz ve guvensiz hissediyo yada alisik oldugu kokuyu ariyo.Sizin kokunuzun sindigi yada gun icinde oynadi en sevdigi bi oyuncagi yatagina koyup yatirabilirsiniz ve agladinda yanina gidip bir iki pispislayip cikin odadan bi muddet bekleyin ama iki Saniye degil tabiki 3 dakika mesela sonra bu bekleme surelerini gittikce uzatin .Cok zor biliyorum ama buna dayanirsaniz eger hem beebginiz hem sizin icin rahat uykular sizi bekliyoraglamasina dayanmak cok zor ama sunu dusunun aglarken Ölmez ya en kotusu aglaya aglaya sizar ikinci gun isiniz daha kolay daha sonraki gunler zaten corap sokugu gibi gelicektir.Allah size kolaylik kiziniza uzuuuuuun omurler versin.

Yemek konusuna kesinlikle katılıyorum, benim kızım iştahsız doğdu, aynen sizinki gibi hiç mi bir şeyi sevmez çocuk ya, bir çocuk çikolata bile yemez mi, yapısal bişey tamamen.
Uyku konusunda da evet çok hata yaptım ben, kucakta uyutmak kolay geldi öyle alıştırdım, ama hiçbir zaman benimle yatmadı, odasu da ayrı, kendi odasında yatıyor, zaten artık bu konuyu açtığım zamanki gibi değil uykusu ama sıkıntımız uyandı mı geri uyumak bilmemesinde, gözler faltaşı gibi 1 saat dalmıyor geri. konuşmuyor göz teması kurmuyorum ama yok çocuğun dalma sorunu var maalesef.
Allah size de kolaylık versin, yemeyen çocuk çok zor cidden yaşamayan anlamaz

1 ay sonra tayin dolayısıyla taşınıyoruz ,hazır ev farklı ortam farklı hemen oğluma inşallah oda yapıcam zaten yatağı dolabı var odasını ayırıcam belki ev yeni farklı olunca belki bi faydası olur

bu arada arkadaşlar iştahsız çocuklar için bi muhallebi tarifi var yazayım belki de biliyosunuzdur ama yazayım yine de;

1 bıldırcın yumurtası
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı pirinç unu veya mısır nişastası
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tereyağ

hepsini karıştırıp pişiriyorsunuz,kasede ılınınca bal ekliyoruz (şeker yerine sadece bal da koyabilirsiniz )

kızlar 20 aylık hala 10 kiloyu geçemedik düşünün artık ,neyse sağlıklı olsunlarda napalım ...

Allah evlatlarımızı korusun ...

kızlar ya daha küçücük,anneye muhtaç,dünyayı tanımayan,ürkek bir miniği ayrı odada mı yatırıyorsunuz.. korkmazmı,onun için sadece anne varken,ihtiyaç karşılayıcı anne etrafında pervane olurken gece korkup uyandığında yanında bulamadığında anneyi güven kaybı oluşmazmı,kaygılanmazmı.. ne olur ne olur sarılarak yatalım bebeğimizle,güven duya duya uyusun minik yavru,güvenle kurulsun benliği,incinmesin ruhu.. ne kadar bağ kurabilirse anne ile çocuk iki yaşına kadar,sonrasında ayrılma başlıyor zaten,biz istesekte gelmeyecekler,yatmak istemeyecekler bizle.. ne kadar güvenli bağlanma,o kadar güvenli ayrılma olucak inş. ya ah keşke dinleseniz,okusanız pedagog adem güneşi,anadolu pedagojisinden bahsediyor,ne çok yanlışlıklarımız varmış,nede çabuk benimsemişiz batının çocuk yetiştirme modelini meğer,ah keşke ah keşke kulak verseniz.. nasıl güzel uyuyor minkler güvenle,nasıl gülümsiyerek uyanıyorlar,şahsen benim çok bakış açım değişti anadolu pedagojisiyle tanıştığımda,ben değiştim,kuzum değişti.. şimdi evimiz bir sekine yeri oluverdi.. ne olur ne olur sarılın yavrularınıza,aranızdaki bağı zedeleyecek hiç birşeye izin vermeyin.. çok çabuk büyüyorlar doyasıya yaşayın anneliği emi..

arkadaşım gerçekten zor ve kutsal vazife annelik,ama biraz zaman geçsin,aziz misafirin gönlünü kaptırıp birine, yuvadan uçacağı gün gelsin ah ne çabuk büyüdü diyeceksin hatırlarken bu günleri.. onu yap,şunu yap demek yerine ben adem güneşin uzman görüşüyle cevap vermesini öneriyorum,ki onlar altında yatan sebepleride anlayabiliyorlar,bu açıdan daha tatmin edici yardım alırsn diye umud ediyorum,burda sorunu yazıp önceki programlarda benzer sorulara nasıl cevp vermiş dinleyebilrsin Anadolu Pedagojisi

Şu uyku yapıcı ilacı önerebilirim istersen çok işe yarıyor
İstersen özelden yaz bana ilacın ismini vereyim sen nasıl istersen
Yeme sorunlarımız bizim de tam gaz devam ediyor.
Günde 3 öğün besliyorum .
Ama çook iştahsız bir çocuk.Kanına baktırdık kan depoları boş dedi doktor yani çok kansız
O yüzden iştahsız dedi.Kan şurubu verdi 6 ay kullanıcam.Şuan 2 aydır kullanıyorum
Ama henüz bir değişiklik göremedim.
Yeme olayımız en az 20 dakikada en fazla 45 dakikada bitiyor.Çok zor yiyor.
3 aydır ağzında bekletme problemimiz var Buna da çözüm bulamadık.
Baya inadız yani :26:

Gercekten bebek bakmak cok zormus. Oncelikle Allah a sukurler olsun bize bir bebek nasip ettigi icin.

Dogurmadan cok hayalperest davraniyormusum. Uykusuz kalacagimi soylediklerinde gece emzirmek icin uyandigimda uykumun bolunecegi icin soylediklerini saniyordum. Emzirdikten sonra bir de uyutmaya calisip uykusuz gunler gecirecegimi hic hesaba katmiyordum.

Benim bebegim yatagina koyunca uyur zannediyordum. Gunduz de aglamadan sessiz sessiz durup annesine spor yapmasi icin vakit verecekti. Dusunun spor yapmayim dusunurken tuvalete gitmenin, yemek yemenin ve uyumanin istegini duyar oldum.

Bebegimi uyutmak icin 2 saat yatagini sallamam gerekiyor. Ve cit cikarmamam lazim hemen gozunu aciyor. Uyanmasin diye odadan cikamayip, yatagin yay seslerinden rahatsiz olur diye cogu kez yerde uzandigimi bilirim. 1 saat ya da yarim saate uyaniyor. Bebegim odadan cikmama izin vermiyor. Cok agliyor.

Tuvalete gidemedigim icin soylemesi ayip kabizlik cekiyorum. Duzenli beslenemedigim icin tansiyon dusuklugu yasiyorum. Uyuyamadigim icin ayakta ruya goruyorum. Delirmek uzereyim. Tum bunlarin uzerine bir de sutumun azalmasi eklenince degmeyin halime. Aglama krizlerine giriyorum bu seferde.

Bebek bakimi kitabi aldim. Tracy hogg un. Onu uygulamaya calisiyorum. Biraz olsun yola geldi gibi. Yani dusunun ilk aylar daha beterdi. Oglum su an 3 aylik. Annemi cagirdim yardima. Tubalete gidebilsem yeter dedim. Annem de ayaklarindan rahatsiz onu cagirdigim icin de uzuluyorum.

2. Bebek mi simdilik uzak dursun. 2. Bebegi dusunenlere ermis gozuyle bakiyorum. Anne olmak gercekten zormus. Ama hamilelik daha da zordu benim icin.

Merhaba, benim oglumda yemek konusunda zorlandi ama bu kadar degil belirli seyler yiyordu.iki yasina gelince bir kac sey daha yemeye basladi uc yasina yaklastiginda artik ne piserse onu yiyor bir kac sey haric uzerine cok dusdum ilk zamanlar. Ama iyice aksilesiyordu o yemeyince yedigimden bir sey anlamiyordum. O doymadi diye doymuyordum. Cok zor bir durum serbes biraktim. Renkli kasiklar renkli tabaklar ozel bardaklar aldim. Neler neler... Zamanla kendi gelip istemeye basladi. Simdi uc bucuk yasinda nerdeyse ve mutfaktan cikmiyor :)
Uykuya gelince uykuyu hic sevmiyor uc bucuk yasinda ve hala geceleri iki uc kere ogluma kalkiyorum dort bucuk aylikta kizim var bide ona kalkiyorum. Sekizde dokuzda hic yatiramiyorum eger yatarsada iki saat sonra kalkiyor dort saat oynuyor agliyor bagiriyor oynamasina izin vermedigim icin. Oynasa sabaha kadar oynar on birde yatiyor iki kere kalkiyor sabahin korunde ayakta cozum bulan banada soylesin.

İlk hamileliğim çok sorunsuz geçmesine rağmen mekonyum zehirlenmesi sebebi ile acil sezeryana alındım ve 3 gün bebeğim küvezde kaldı. Sonrasında da infantil kolik ile tanıştık yani sebepsiz ya da aşırı gazdan ağlayan çocuk. O kadar çok ağlardı ki ne yapacağımı şaşırırdım. Aaaa çocuk sallanır mı hiç diye ahkam kesen ben çocuk uyutmak için her şey mübahmışa çevirdim sözlerimi :) Eve çadır mı kurmadım, simsiyah perdeler mi asmadım, zili mi bozmadım, battaniyelerde mi sallamadım.. Aklınıza ne geliyorsa 20 dk uyurdu sonra ciyaaaaakkk.... :) 4 gün bir koltuktan tuvalet harici kımıldayamadığımı hatırlıyorum, ne ağlardım.... Bende mi bir sorun var acaba diye. Komşular ağlamasına dayanamayıp, kızım yardımcı olsak mı sana diye kapıya dayanmışlardı...

Sonra büyüdü, büyüdü, 6. ayda ağlamalar azalmaya başladı ama uyku hiiç düzene girmedi. 1 yaşında mucize gibi gece emmesinin kesilmesi ile ve saatli beslenmeye dönmemle birlikte uykular yoluna girmeye başladı. Gündüz aktivitelerini arttırdık, her gün fazlası ile yorduk, sabah sporları ile başlardık güne :) 1 yaşından sonra artık sabaha karşı yoklamalar başladı 18. aydan sonra da tam düzene girdi..

İkinci kızımda bunların hiç birisini yaşamadım, emzirirdim gaz bile çıkartmazdım yatırırdım uyurdu :) Allah dağına göre kar verirmiş arası 14 ay iki bebekle işim çok zordu yoksa. Şimdi 3,5 ve 5 yaşındalar. Çok şükür hiç bir derdim kalmadı desem yeridir (bitmek bilmeyen çeneleri dışında ) Evde sürekli radyo frekansı açık sanki, sürekli ses :) Yazın 21:30 kışın 21:00 yat saati, hiç değişmiyor, yemekleri saatli, oyunları saatli, parkları saatli, kitap okuma saatli... vs.

Allah kolaylık versin ama yanlış anlamayın bu söylediğimi tek çocuk hiç bir şey değil, gün geçipte yavrunuz büyüdüğünde size bol bol gülünecek anı bırakıyorlar allah iki ve üzeri çocuklu annelere yardım etsin :) Yakamda paçamda çocuk büyüttüm. Birini ayağımda sallar, diğerini emzirirdim :)

benımkıde oyleydı uyumaz uyusada defalarca kaldırıp hasta ederdı benı.annemle bıraraya geldık ne yapsak dıye.sabahtan yıyecegını ıcecegını aldık goturduk parka arkadaşlar.saldım cımenlere kuma.3-4 saat oynadı çocuklarla kendı basına.etraftakıler yıyınce oda yedı bıraz bıraz.ordan apartmanın bahcesıne aksam 8de eve geldık.benımkınde uyku kırıntısı yok.12 gıbı bıde baktım kendı kendıne bayılmış.opuyoruz falan tık yok.gecede 1 defa uyandı.sımdı bu durum sızın ıcın zor olabılır ama goturun ve yorun oynasın acık havada saatlerce.en azından gece rahat edersınız.boyle böyle uyku duzenı gece kalkmaması oturuyor zamanla.deneyın gorun.ılk gun olmazsa ıkıncı gun kesın yorgunluktan bayılır.

keşke dinleseniz okusanız demişsiniz ya, ben türkiyenin en iyi pedagoglarından eğitim almış bir anneyim, rehberlik ve psikolojik danışmanlık mezunuyum, ayrıca hamile kaldığım günden beri her akımdan çocuk gelişim kitapları okuyorum, sadece okuyuculara yönelik olanları değil bilimsel araştırmaları da... ama hala deneyimli annelere akıl danışıyorum, öyle bikaç kitap okumakla uzman kesilenlerden değilim yani...

Adem Güneş, Sabiha Paktuna gibi geleneksel yöntemleri savunan birkaç pedagog hariç 1 yaş sonrası aynı odada hele de aynı yatakta yatılması asla önerilmez, çocuk bu yaşta her şeyin farkındadır, çocukla aynı odada asla cinsellik yaşanmamalıdır, çocuğun bireyselleşmesi adına artık kendi odasında yatması gerekir, aksi halde anneye bağımlılıktan başlayan birçok sorun yaşanır. ayrıca bu pedagogların da işlerini ne kadar doğru yaptıkları tartışılır, Adem Güneş her bakımdan bana ters görüşte bir insan mesela...

Keni adıma kızımın odasını ayırdıktan sonra onda inanılmaz pozitif değişimler gözlemlediğimi söyleyebilirim. bir kere kızım ne bizim odamızdayken ne de kendi odasındayken gece uyandığında ağlamaz, yani yalnız korkması falan sözkonusu değil, zaten yalnızlıktan korkmak doğal bir içgüdü değil öğrenilen birşeydir, eğer siz onu 2 yaşına kadar hiç yalnız bırakmazsanız 2 yaşında yalnız kalmaması gerektiği algısına kapılır.

Neyse bu konuda yazılacak, anlatılacak çok şey var, ama ben her annenin kendi bebeğine ve kendine en uygun yöntemi kendisinin seçeceğini düşünüyorum, çünkü psikolojide asla tek bir doğru yoktur, her bireyin kişiliği ve yaşam tarzına göre doğruları değişir, kimisi ilkokula kadar bebeğiyle yatmak ister, kimisi hastaneden döner dönmez odasını ayırır, eğer bir sıkıntı yaşamazlarsa ikisi de çok yalnış değil.

Anne çocuk arasındaki güven ayrı odalarda yatmakla değil, azarlama, cezalandırma, zorla yemek yedirme, birlikte zaman geçirmeme gibi belki de size çok daha basit gelen şeylerle sarsılıyor. Size tavsiyem Anadolu pedagojisi adı altında hiçbir deneysel çalışmaya dayanmayan bu yöntemleri direk kabullenmemeniz, tüm yöntemleri araştırıp kendinize ve çocuğunuza en uygun sentezi yapmanız daha doğru olacaktır.

Bu arada kızımın iştahsızlığı için en çok tavsiye edilenler:

bıldırcın yumurtası
dut pekmezi
keçiboynuzu tozu/pekmezi
balık yağı
nutrigen üzüm

hiçbiri bizde işe yaramadı ama önerenlerin çocuklarında yaramış, deneyin bence

aynı benim bebekliğimi anlatmışsınız. götürmedikleri doktor kalmamış. yedirememiş kimse beni.. en son doktor ben buna kilo aldıramıyacağım. alın götürün kızınızı demiş... çok fazla dert etmeyin. canı istemiyordur.. bak ben büyüdüm. baya bi kilo aldımda. hatta spora başladım o derecede.. şimdi ise babam "ben bilseydim bu böle olcak, saçlarımı beyazlatmazdım" diyor... anne yüreği işte dayanamıyorsunuzdur... inş. bebim bebiş bana bezemez.. bazen korkuyorum...

sizde yani, bebek ağlayınca yanına hiç gitmiyormuşuz gibi yazmışsınız. ben bebeğimi yanımda yatırıyordum, tesadüf birgün ayrı yatırdım, orda daha rahat uyuduğunu farkettim eskiden dana kötüydü. sonuçta 3 kişinin odadaki oksijeni tüketmesiyle bir kişinin tüketmesi bir değil. zaten ayrı yatmaya alışırsa korku duygusuda olmaz çünkü alışır yanlızlığa.

birde bir arkadaş demiş bırakın ağlasın benim öyle bi şansım yok çünkü ağlayınca hemen kusuyor bebeğim bide kıyamam zaten ıh dese yanındayım

anlattığınız şeyler onun huyu... yemesi uyuması... uyku kısmıda bebişiniz bana benziyor.. ben halen hemencecik uyuyamam... hatta yattığım zaman uykum açılıyor. annemde "önceden beri bölesin der. yatırıyordum. senin gözlerin açıktı... hemen uyumazdın" diye..
bebekken süt içermişim genelde. sütün içine vitamin olsun diye meyve atarmış annem. ben minicikken o meyveyi hisseder içmezmişim... halen yemeklerin içinde farklı birşey varsa sezerim...

ben de ağlatamam asla, benimki de ağlayınca kusuyor, zaten dayanamam ağlamasına

vay arkadaş, aynı model misiniz siz
benimki de yoğurt hastası, ama içine meyve v.s. koyarsam kokusundan anlıyor açmıyor ağzını, yanlışlıkla açarsa da yüzünü buruşturup tükürür yemez, inşallah çocuğunuz size çekmez, yemeyen çocuk ömür törpüsü valla

Öyle bi yazmissiniz ki sanki ayri yatiran anneler vicdansiz gidip cocuklarini cöpe atmislar.dogaa arkadasim zaten gerekli aciklamayi yapmis bence 24 Saat anne koynunda yatmayan kendi yatagi .kendi odasi,kendi sinirlari belli olan cocuklar daha özguvenli olurlar. Bu imkanlari saglayamayanlar lutfen alinip kizmasin ben imkani varken yapmayanlari söylüyorum ve gördügüm kadariyla bi cocuk kucukken neyi hu yedinip alisiyosa buyuyuncede o oyle gidiyo.En yakin arkadasimin 10 yasinda bir kizi var ve kucuklugunden beri anne babayla yatti bir iki sene once ayirabildiler odasini ama hala uykuya dalmakta zorluk cekiyo ve gece kalktiginda kokuyo .NEDEN?Bu yasa Kadar 3 kisi uyumaya alisti cocuk en basidi özguvenini kisiligini etkilemese bile bi gun kendi yataginda yaticak bu cocuk ve mumkun oldugunca erken baslamakta fayda oldugunu dusunuyorum.Ama bu benim etrafimda görüp kendi oglumdan tecrube edindigim Bilgi herkisi istedigini yapmakta özgur eger imkan ve mumkunat varsa diyorum konu sahibi arkadasin bebegi uzun aglayinca kusuyomus mesela tabiiki pek isteyerek aglatamaz malesef ama oyle anneler gördümki cocuk gik dese yanina ucan yada kendi uyusun istiyorum deyip ayakta sallayarak uyutan .Yataga atip birakin ne hali varsa görsün demiyorum siz dayanabildiginiz Kadar dayanin bebeginizinde sinirlarini bilirsiniz zaten birazda cocuga göre hareket etmek gerek.bi cocugu en iyi annesi tanir kimi cocuk 40 derece ateste oyun oynar kimisi 38 derecede yatak dosek yatar hepsi bir degil maalesef.Allah butun annelere kolaylik versin

canım uyku yapıcı ilaç eğer bitkiselse bana da yazar mısın ,uyumuyor ya uyumuyorrrrrrr belki işe yarar ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…