Annelik hüznü yalnızlık sendromu

elacammmm

Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2022
17
1
16
44
Merhaba anneler yardımınıza ihtiyacım var lütfen bana yardımcı olabilir misiniz. Doğum yapalı 3 ay oldu . İlk haftalar herşey yolunda giderken annemler artık yanımda kalmaya gerek kalmadığını söyleyerek gittiler. Ve bebeğimin gaz sancılarının başladığı haftalardayız uykusuz aç ve gergin bir şekilde günler geçiriyorum. Sonrasında ilk olarak iştahsızlık devamında mutsuzluk ve en son olarakta sabah erken saatlerde iç sızısı ama nasıl bir şey uyutmuyor. Önceden ne olduğunu anlamadım sadece düşüncelerimden kaynaklanıyor du. Tek başıma kaldım bu bebeğe nasıl bakıcam evde tekim yalnızım hep bu . Sürekli bu yalnızım yalnızım. Kafa bunla yatıyor bunla kalkıyor. Nezaman geçecek yada geçiyor mu lütfen yardım edin

Eşim yanımda çalışıyor tabi akşamları geç geliyor ilk olarak önceki eşinden olan kızına uğruyor hafta sonlarında da hep onunla birlikte. Birlikte pek bir şey yapamıyoruz
En azından hafta sonunun bir gününü size ayırmalı. Veya sizde dahil olun bebekle plana

Yaninizda 3 ay mi.kaldilar?

Anneniz neyse de eşiniz çocuğun babası değil mi neden hiç ilgilenmiyor böyle şey mi olur.
Bostan korkuluğu bile değil evde var mı yok mu belli değil.

Anneniz neyse de eşiniz çocuğun babası değil mi neden hiç ilgilenmiyor böyle şey mi olur.
Malesef ailelerin uzun uzun kalip bebek bakimina yardim ettigi durumlarda genel olarak.babalar etkisiz eleman olarak kaliyolar. Anne buyukler gittigimde yeni bi duzenoturtmaya calisirken babanin duzeni coktaaan oturmus oluyo cunku onun yerine herseye kosan iki buyuk var. Keske baba da dahil olsa herseye sonucta tek evladi ilk cocugu degil

ben bu kocada o potansiyeli göremedim şahsen. işine gelmiş gibi duruyor.
insan karısına destek olmaz mı ya sen mutsuzsun neyin var altından kalkarız demez mi hiç mi farketmiyor kadının suratından düşen hüznü, iştahsızlığını ?
yazıklar olsun böyle heriflere.. o kadar duygusal gerginim ki bu aralar o adamı verseler elime yemin ederim parçalara ayırırım

kendiyle cok mesgul olan kendinden baskaisni gormez malesef

Yalniz bebek bakmak cok zor. Benim annem de ilk 4 ay daha cok geldi gitti ama sonra cok uzun sure yalniz kaldim. Tabi daha iyiyiz simdi ilk 3 ay en zor donemdi. Ama yalnizim takintisi bende de oldu, cogu zaman ustesinden gelsem de bazen hala cok uzuluyorum ailemle ayri sehirlerde yasadigimiza.

En azından hafta sonunun bir gününü size ayırmalı. Veya sizde dahil olun bebekle plana
İlk çocuğu neden bilmiyorum bizi kardeşini görmek istemiyor. Benlik bir durum yok eşimde böyle olmasını kabul ediyor. Benim için önemi yok nasıl isterlerse öyle.

Yaninizda 3 ay mi.kaldilar?
Maalesef on gün kaldılar annem yakın oturuyor gider gelirim dedi ama o giderken hep bir ağlama oldu bende aşırı üzüldüm. Sonra günde bir iki sigara yakmaya başladım bırakmıştım uzun süre içmedim tekrar başladığım için çok üzüldüm ve suçluluk duygusu var birde çünkü emziriyorum. Ama bırakmak istiyorum

Eşim çocuk fikrine hiç sıcak bakmıyor du bir kızı var zaten onuda o büyütmüş. İlk eş kariyer derdine düşmüş. Sonra yaşım var artık zır geliyor sen istiyorsun diye razı geldim dedi. Buda bana çok zor geldi ama ben anne olmak istiyorum onu takmamaya çalışıyorum yinede her lafı batıyor istemen ben herşeyine yeterim bebeğim Allah güç kuvvet versin iste istesin istemesin

Anlattığımda benim doktora gitmen gerekiyor dediğinde ben de gitmek istiyorum dedi gidelim dedim malum ekonomik sebepler. Birazda ondan kaynaklı bu durumlar nüksetti çünkü hep şikayet etti Birgül bebeğimizi kucağına alıp sevmedi konşu çocuğu sanki uzaktan uzaktan

Beni yanlis anlamayin ama aile buyukleri zaten kendilerininkini bakmis buyutmusler. Yaninizda 10 kalmalari bile cok iyi benm.yanimda kmse kalmadi mesela. Ayni sehir en uzak oturan arabayla 15 dk mesafeyken. Ama ben onlara guvenip dogurmadim.dedm hep. Ha calisirsiniz bakariz derler falan o ayri ama lohusalik doneminde uzun uzun yaninizda kalmamalari sizin icin daha iyi aslinda. Her kafadan ses cikmaz bebekle alisirsiniz birbirinize. Burda sorun anneler degil.bence. esiniz babalik yapmali. Cunku cocuk.ikinizin

Hayatımın bir kusmında hep yalnızdım bekarken. Ailem memlekette olduğu için çalışıyorum evde tekim zordu ozamanlar böyle hissetsem de hallederderdim ama şimdi geçmiyor

Her kafadan ses çıktığı doğru be eleştiri çok rahatsız ediyor. Eşim ilgisizdi çok ama tartışacak halde değildim. Anlamaya çalıştım değişir normalleşir dedim . Bebeğimize soğuk olması canımı çok yaktıni belki bu sebepten yalnız hissediyorum ama elimden bir şey gelmiyor doktora gideceğim yoksa böyle devam edemem sabahın köründe sıkıntı mutsuzluk gün içinde geçiyor ama yoruyor insanı. Dua ediyorum Allah’a geçsin diye. Şimdi ailemin yanına geldim on günlüğüne ilk günler ağlıyorum gitmek istemiyorum çünkü . Ama Buda çözüm değil bu nedir ya boğazımda düğüm

Hayatımın bir kusmında hep yalnızdım bekarken. Ailem memlekette olduğu için çalışıyorum evde tekim zordu ozamanlar böyle hissetsem de hallederderdim ama şimdi geçmiyor
Evet 31 yasindayim, 18 yasinsan beri tek yasiyorum. Bugune kadar her seyi tek yaptim ah annem yardim etseydi demedim. Bebek isi bambaska resmen annem gidince arkasindan agliyorum bebek sorumlulugu zor, bunu paylasmak istiyorum sanirim. Benzer hisleri olanlaei gormek biraz iyi geliyor. Sanki cevremde herkesin yaninsa biri var geZip tozuyor bir ben kosturuyorum gibi geliyor yoksa. Tabi su an buyudu artik bebek arabasiyla daha rahat gezip tozuyoruz. Kolaylasan ya da zorlasan yonleri var buyudukce. Oyle iste napalim

Çok haklısınız ama bu istemekle olmuyor insan kendi istemeli içinden gelmeli ben istediğim için yapacaksa hiç yapmasın

Lütfen böyle dusunmeyin.Düsünun avrupa.da o kadar anne varki bebeklerini yanliz doguran ve büyüten onlari düsünun.zor ama güzel ve gecici günler üc aya kadar bile azalir aglaması merak etmeyin.Bu sekilde giderseniz depresyona girerseniz.Dusünün öyle olursa o minicik bebek ne yapar annesi olmadan .Daha da olmazsa bir psikyatrise gidin konusun rahatlarsınız ,kendinize gelirsiniz hemen ilacı yönelmeyin.yada yakin bir arkadasiniz varsa .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…