Annelik ve ça-lı-şa-ma-mak

İnsanların üreyip ürememesi sizin inisiyatifinizde olan bir seçenek değil. Millet asgari ücretle geçiniyorsa ölsün o halde. Bu hayatta evlat sahibi olmak bir tek zenginlerin hakkı(!). Düşmez kalkmaz bir allah ve insanlar en çok söyledikleri ile sınanır. Dikkat edin derim, ne olacağınız belli olmaz zira

İşte ben de onu diyorum. İmkanlar imkanlar deyip gözünüzde büyütmeyin. Bu kadar beyaz türklük kasmak gerçekçi değil

arkadaşım siz neyin peşindesiniz tam olarak? Bırakın artık bu kendi fikrinizden başka fikirleri yerle bir etme çabalarını. Ben kimseye üremeyin demedim. Ben üremezdim dedim. Bitti. Bu kadar.

tabiki herkes sizin gibi bahaneler arkasına sığınmıyor.

bu ülkede çocuklu kadınlar çalışabiliyor. mesela ben 2 çocukla

daha neler. bu sizin kendinizi kandırdığınız bahaneler. mesela bende hiçbiri yok 2 çocuk var ama:)

İşte ben de onu diyorum. İmkanlar imkanlar deyip gözünüzde büyütmeyin. Bu kadar beyaz türklük kasmak gerçekçi değil
Beyaz Türklük derken Gerçekten çok komiksiniz. Evet imkanları ve imkansızlıkları gözünüzde büyütmeyin. Zira ben büyütmüyorum. Bulunduğum koşullara göre yaşıyor ve yaşam tercihlerimi ona göre yapıyorum. Herkese de böyle yapmasını tavsiye ediyorum. Bile isteye imkansızlıklar içine doğan çocuklar olmasın istiyorum. Kaderin oyununa gelenler yeterince fazlayken bir de göz göre göre zorluklar içinde büyütülmeye doğmuş çocuklar olmasın istiyorum. Hayır konu nasıl buraya geldi onu da anlayamıyorum Aslında demek istediğim sadece çalışmak isteyen ama çocuklarını annesine vs bırakamayan, ve kreş imkanı maddi olarak olmadığı için çalışamadığını söyleyen konu sahibine benim tercihihlerimin ne olacağını söylemekti. Olay Beyaz Türklüğe falan dayandı vayy beee Gören de sabancının torunuyum zanneder. Oysa sadece minimal imkanlar sunabilmekten bahsetmiştim Neyse kalp kırmak istemiyorum.

Ağzınızdan çıkan lafı siz bilmiyor musunuz? Sizi ilk alıntı yaptığım yoruma bakarsanız anlayabilirsiniz sadece ben değil yazınızı okuyup yorum yapan çoğu kişi neye takılmış.
Biliyorum yukarıda da alıntıladım ilk tepki verdiğiniz yorumumu. Ben bir sıkıntı göremiyorum. Fikirlerimi söylemekten de bu saldırılar beni alıkoymuyor.

arkadaşım siz neyin peşindesiniz tam olarak? Bırakın artık bu kendi fikrinizden başka fikirleri yerle bir etme çabalarını. Ben kimseye üremeyin demedim. Ben üremezdim dedim. Bitti. Bu kadar.
Tamam şu anda çok iyi şartlara sahipsiniz,iyi bir geliriniz var ve çocuğunuzu en iyi koşullarda büyütebilecek bir güce sahipsiniz diyelim.Ama hayat o kadar büyük sürprizlere gebe ki,bir gün o çok güvendiğiniz işiniz,gelirsiniz,hayatınız alt üst olabilir.Böyle büyük cümleler kuran çok insan var hayatı alt üst olan,öyle bir durumda hayata büyük umutlarla getirdiğiniz çocuğunuzun geleceği ne olacak?

saat 17 hatta 18.e kadar etüt oluyor okullarda yada okul yanında etüt merkezleri var. işin içine girince çözüm buluyorsunuz bir şekilde

hıhı evt ölebilirim de o zaman çocuğum annesiz ne yapacak??? Boş laf yapıyorsunuz. İmkanlarıma göre planlarımı yapıyorum. Kader başka. Bile bile lades başka. Nesini anlamadınız? Ben konu başlığında kaderin oyununa gelen bir konu sahibi görmedim? Siz öyle mi görüyorsunuz?

Size göre boş laf yapıyorum çünkü egonuz gözlerinizi kör etmiş.Neyse değerli vaktinizi bana cevap vererek harcamayın bence.

Birkaç yıl mı? Çocuğun okul saatleriyle çalışma saatleri birbirine hiçbir zaman denk olmadığına göre çocuk evde yalnız kalacak yaşa gelene kadar kadının çalışmaması lazım sizin mantıkla bakarsak. O da 10 küsür sene yapar. İkinci bir çocuk varsa onun da büyümesi derken ne ara kadın çalışmaya başlayabilir sizce?

Size göre boş laf yapıyorum çünkü egonuz gözlerinizi kör etmiş.Neyse değerli vaktinizi bana cevap vererek harcamayın bence.
Bunun nesi ego tam olarak? Siz benim koşullarımı ne kadar biliyorsunuz. Bakıcıya kreşe para verebilecek durumdayım demek sınırsız imkanlara sahip olmak falan mı sanıyorsunuz? Ben bakıcıya kreşe para veremeyecek bir durumda olsam (yani o kadar zar-zor geçiniyo olsam) çocuk yapıp o zorluğun içine atmazdım diyorum sadece. Bu bir tercih olamaz mı? Neden bu kadar tepki veriliyor buna orasını bi anlatır mısınız? Çünkü ben anlayamıyorum da?

Burada size tepki veren tek kişi ben değilim ki,çalışmayan kadın üremesi şeklinde bir görüş ortaya atarak bu kadar tepki almanıza şaşırmanız son derece ironik bence.Yani dediğim gibi sizinle ayrı dilleri konuşuyoruz o yüzden bir önceki mesajımda dediğim gibi,değerli vaktinizi bana cevap vererek boşa harcamayın lütfen.

Anne olduğumdan beri çalışamıyorum
Seneler geçti cocuklarımda ilkokul çağlarında
Onlara bakan olmadıgı icin calısamadım hep
Herkes mi benim gibi ?
Hayır, iki çocuğum var ve çalışıyorum, çünkü onların geleceği için çalışmak zorundayım, birini bakıcıya birini kreşe bırakıyorum, içim acıyor hergün onlardan ayrılırken ama buna da mecburum, geçim çok zor çünkü, sizin neden çalışamadığınızı anlamadım, ne için konu açtığınızı da anlamadım, çalışmadığınız üzülüyor musunuz, çalışmak mı istiyorsunuz, çözüm mü arıyorsunuz,

Ben çalışmayan kadın üremesin mi demişim Gerçekten şu an bir yaşıma daha girdim

saat 17 hatta 18.e kadar etüt oluyor okullarda yada okul yanında etüt merkezleri var. işin içine girince çözüm buluyorsunuz bir şekilde
Çocukları çalışan gibi 12-13 dışarlarda süründürmek bir çözüm değil olsa olsa trajedidir. Maalesef çoğumuz buna mecbur kalıyoruz ama çözüm olarak değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…