Bu bizim ülkede maalesef olmaz. Şu an bile doğum artış hızı ekonominin bu kadar kötü olmasına rağmen, sadece bez mama masrafının en az aylık 3, 4 bini bulmasına rağmen, bu kadar az analık hakkı olmasına rağmen doğum artış hızı gene yüksek. Nedeni aile içi emek. Kadın doğum yapar anneanne veya babaanne yıllarca bakar, okuldan alır, yemek yedirir, ödevine yardım eder, hatta torun anneanne veya babaanne evinde kalır çoğu gün. Bakmayan aile büyükleri ayıplanır ama gelişmiş ülkedeki bir kadına yıllarca böyle torun baktıramazsın. Bakmazlar, ayıplanma korkusu olmadan da bunu dile getirirler ben bakamam diye.Gerçekten torun bakmak isteyenleri hariç tutuyorum onlara lafım yok güle güle torun büyütsünler ama çevremdeki çoğu anne olmuş kadın arkadaşım zorla aile büyüklerine çocuk baktırıyor. Aile büyükleri bakmak istemeyince de veya rahatsız oldukları için bakamayınca da duygu sömürüsü yapıyorlar. O yüzden bizim ülkeye gelişmiş ülkelerdeki ekstra haklar asla gelmez. İşverenler zaten bu kadar nüfus var, niye daha fazla hak verelim ki derler. En az 2 yıl ücretli izin gelse, nüfusumuz 100 milyonu rahat geçer. Avrupa'da doğum oranları eksilerde, o yüzden birazda bu kadar hak veriliyor. Bizim ülkede teşvik durumuna gerek yok zaten:) Cevrenizdeki bir iki çocuklu kişileri baz almayın şu an genelde çoğu kadın en az 4, 5 çocuklu. Özellikle kırsal kesimli yerlerde öyle 1 veya 2 çocuklu aile nadirdir. Keşke o haklar gelse, hem çocuğunu büyütüp hem 2 yıl çalışıyor gibi maaşını almak muazzam bir şey. Kim istemez ki.. Keşke olsa..ama bizde imkansız..o yüzden bugünkü analık hakları kırpılmasa bari diye bakıyorum ben.. (Bu arada çok çocuklu kimseyle bir derdim yok, bakabilecek olan isterse 10 çocuk sahibi olsun kendi bileceği iş. Bu haklar bize niye gelmez çünkü bizde ekstra çocuk teşvikine ihtiyaç yok onu söylemeye çalıştım.)