- 7 Ocak 2016
- 10.351
- 49.948
- 598
- Konu Sahibi alwaysnforever
-
Ben de sizin zihniyetinizdeki insanlarla muhatap olmaktan hiç hoşnut değilim. Konunun başından beri yazdıklarınızı dönüp tekrar okuyun.
Kendimdeyim hanımefendi. Keşke bütün anneler çocuklarını büyütüp gönül rahatlığıyla işe dönse. Ama bizim ülkemizde böyle bir düzen yok. Ben de diyorum ki, bizim ülkemizde böyle bir düzen olmadığı için hamile veya küçük çocuğu olan bir kadına tanınan imtiyaz başkasının mağdur olmasına sebep oluyor.Kendinizde misiniz? Bu ülkenin gelecek nesli yetişecek bu sebepten devlet ve şirketler ortak olarak destek vermek zorunda. Kaliteli beyaz yaka ve işçi sınıfı öyle mağarada yetişmiyor..
Gelişmiş ülkelerin sadece yasalar düzeyinde değil, kafalar olarak da yanından gecemiyoruz. Yorumların çoğu resmen kadını kıskanarak ve ayrıcalığa kesinlikle hakkı yokmuşcasına yazılmış. Kimse de maalesef olması gereken bu ama ülkemiz şartlarında şöyle yapmalısın dememiş.
Tabii ki de bu kadın şuan bunu burada sormuyor olmalıydı hem yasa ile hem de toplum vicdanında korunuyor olmalıydı el kadar bebeği bırakıp şehir dışına çıkma zorunluluğundan.
Çok haklisiniz benim tüm mesajlarima beğenmedim attilar bu yüzden gercekten saka gibi ve bu kafada olanlarda bir kadınKendinizde misiniz? Bu ülkenin gelecek nesli yetişecek bu sebepten devlet ve şirketler ortak olarak destek vermek zorunda. Kaliteli beyaz yaka ve işçi sınıfı öyle mağarada yetişmiyor..
Gelişmiş ülkelerin sadece yasalar düzeyinde değil, kafalar olarak da yanından gecemiyoruz. Yorumların çoğu resmen kadını kıskanarak ve ayrıcalığa kesinlikle hakkı yokmuşcasına yazılmış. Kimse de maalesef olması gereken bu ama ülkemiz şartlarında şöyle yapmalısın dememiş.
Tabii ki de bu kadın şuan bunu burada sormuyor olmalıydı hem yasa ile hem de toplum vicdanında korunuyor olmalıydı el kadar bebeği bırakıp şehir dışına çıkma zorunluluğundan.
Hanımefendi zaten sektörde bu sebeple evliyi bırakın nişanlı insanlar bile ise zor alınıyor . Özel sektör çalışanı çok iyi bilir birbirimizi kandırmayalım bekar olan insanın maaşı daha yüksek oluyor yükselme oranı daha yüksek oluyor . Aksine bakın emziren kadına sen üç gün yine de gideceksin diye adam rahatça mobing uygulayabiliyor . Çünkü neden ailesi ve çocuğu olan insana daha rahat mobing uygulayabilirsin. Ben niye haftanın beş günü geliyorum o niye her gün gelmiyor diye rahatsız olmuyorsa bende birşey bilmiyorum .Kendimdeyim hanımefendi. Keşke bütün anneler çocuklarını büyütüp gönül rahatlığıyla işe dönse. Ama bizim ülkemizde böyle bir düzen yok. Ben de diyorum ki, bizim ülkemizde böyle bir düzen olmadığı için hamile veya küçük çocuğu olan bir kadına tanınan imtiyaz başkasının mağdur olmasına sebep oluyor.
Sen bekarsın sen katıl toplantıya, sen bekarsın sen hallet bunu gibi bir sürü cümle duyuyoruz. Bu durumda da şunu söylüyorum. İnsan bekarsa veya çocuğu yoksa bu kendi tercihidir. Neden bunun avantajından başka biri yararlansın?
10 sene sonra diğer kadının çocuğu okula gidecekken, bekar veya çocuksuz kadın başkalarının işini halletmekten öteye gidememiş olacak.
Devlet kurumu mülakatında bile ben işimle ilgili soru soracaklar diye beklerken "3 aylık evliymişsin, çocuk düşünüyor musun?" sorusuyla karşılaşmıştım.Hanımefendi zaten sektörde bu sebeple evliyi bırakın nişanlı insanlar bile ise zor alınıyor . Özel sektör çalışanı çok iyi bilir birbirimizi kandırmayalım bekar olan insanın maaşı daha yüksek oluyor yükselme oranı daha yüksek oluyor . Aksine bakın emziren kadına sen üç gün yine de gideceksin diye adam rahatça mobing uygulayabiliyor . Çünkü neden ailesi ve çocuğu olan insana daha rahat mobing uygulayabilirsin. Ben niye haftanın beş günü geliyorum o niye her gün gelmiyor diye rahatsız olmuyorsa bende birşey bilmiyorum .
Yoğun iş ev arasında iki çocuk büyüttüm.Üstelik d.izni eskiden sadece 40 gündü.Normal doğumda tabi.Eskiden doğumlar da normaldi o başka.Anneniz, kızkardeşiniz veya yakın bir akrabanız var mı o iş seyahatlerine sizinle gelip de çocuğa bakabilecek? Onlara maddi destekte de bulunursunuz hem. Çocuğunuz 2-3 yaşına gelene kadar böyle idare edin. Ayda bir kere birkaç gün size destek olsunlar. Hem işinizi bırakmamış olursunuz hem de çocuğunuzu. Sonuçta emen çocuğu evde birkaç gün bırakmak gerçekten hem bakan için hem anne hem çocuk için
Çokta iyi olmuş birde kadınlara bu baskı beni çıldırtıyor. Arkadaşım şu an aynı sebepten iş bulamıyor . Yeni evliymissin çocuk yaparsın diyorlar. Eşim çocuğumuz yeni doğdugu dönem üç ay yurt dışına gitmeyi reddetti ve asla iş tanımında bu yok işten çıkarıldı . Şu an onun çalıştıgi bölümde çocuklu insan bırakmadılar.Devlet kurumu mülakatında bile ben işimle ilgili soru soracaklar diye beklerken "3 aylık evliymişsin, çocuk düşünüyor musun?" sorusuyla karşılaşmıştım.
Komisyon başkanına çocuk düşünmüyorum derken işbaşı yaptığımda 5 aylık hamile olmam şoku
Çokta iyi olmuş birde kadınlara bu baskı beni çıldırtıyor. Arkadaşım şu an aynı sebepten iş bulamıyor . Yeni evliymissin çocuk yaparsın diyorlar. Eşim çocuğumuz yeni doğdugu dönem üç ay yurt dışına gitmeyi reddetti ve asla iş tanımında bu yok işten çıkarıldı . Şu an onun çalıştıgi bölümde çocuklu insan bırakmadılar.
Uzmanlar çocuklar iki yaşına gelene kadar annelik izninin uzatılmasını konuşuyor bizde burda küçücük bebeğin annesinden yılda bir ay ayrı kalmasını tartışıyoruz. Yine yöneticinin paşa gonlu öyle istemiş
Çok daha kötü . Ya insanı şartlar istemeyeceksin ya da konudaki diğer yazarlar gibi düşüneceksin ki aklını kacirmaÖzel sektörde anladığım kadarıyla durum daha da kötü
Ya insani şartları herkes ister neden istemesinler, ama bir de gerçekler var. Aslında en iyi konu sahibi kendisi bilir iş ortamını haklarını. Biz burada farazi konuşuyoruz.Çok daha kötü . Ya insanı şartlar istemeyeceksin ya da konudaki diğer yazarlar gibi düşüneceksin ki aklını kacirma
Ben de özel sektördeyim beş senelik evliyim. Görüşme için arayınca nasılsınız diyorlar sonra çocuk düşünüyor musunuz diye soruyorlar. Soranlarla zaten görüşmüyorum ama adamların nasılsa umrunda değil. Başka adam mı yokDevlet kurumu mülakatında bile ben işimle ilgili soru soracaklar diye beklerken "3 aylık evliymişsin, çocuk düşünüyor musun?" sorusuyla karşılaşmıştım.
Komisyon başkanına çocuk düşünmüyorum derken işbaşı yaptığımda 5 aylık hamile olmam şoku
Senelerce bütün işimi başkası yapacakmış gibi tavır sergiliyorsunuz. Ben de zamanında diğer arkadaşlarımın yerine çok gittim görevlere.Anneyim evet, niye ordan vurmaya çalıştığınızı anlamadım. Bebek emen bebek evet aynı yazıyı okuduk. O belli bir yaş kaç yaş mesela? Konu sahibi bebeği nerede nasıl emzireceğini sormuş. Bu soru da cevap da iş vereni ilgilendirmez ki. Onlar gün sonunda yapılan işe bakarlar. Çözümü bulmak konu sahibinin görevi. Konu sahibi yarın bir gün gidebilecek durumda değil. Sizin yazdığınıza göre bebeği büyüyene dek gidemez. O da seneler alacak. Onca sene bir başkası konu sahibinin işini mi yapsın? Onun işini yapan kişiye haksızlık değil mi bu?
E demin kısmi zamanlj çalıştığım için süt iznim yok dediniz?Senelerce bütün işimi başkası yapacakmış gibi tavır sergiliyorsunuz. Ben de zamanında diğer arkadaşlarımın yerine çok gittim görevlere.
1 yaşına kadar süt iznim olduğundan benim nerede nasıl emzirecegimi ayarlamak da işverenin görevi diye düşünüyorum.
Bu bizim ülkede maalesef olmaz. Şu an bile doğum artış hızı ekonominin bu kadar kötü olmasına rağmen, sadece bez mama masrafının en az aylık 3, 4 bini bulmasına rağmen, bu kadar az analık hakkı olmasına rağmen doğum artış hızı gene yüksek. Nedeni aile içi emek. Kadın doğum yapar anneanne veya babaanne yıllarca bakar, okuldan alır, yemek yedirir, ödevine yardım eder, hatta torun anneanne veya babaanne evinde kalır çoğu gün. Bakmayan aile büyükleri ayıplanır ama gelişmiş ülkedeki bir kadına yıllarca böyle torun baktıramazsın. Bakmazlar, ayıplanma korkusu olmadan da bunu dile getirirler ben bakamam diye.Gerçekten torun bakmak isteyenleri hariç tutuyorum onlara lafım yok güle güle torun büyütsünler ama çevremdeki çoğu anne olmuş kadın arkadaşım zorla aile büyüklerine çocuk baktırıyor. Aile büyükleri bakmak istemeyince de veya rahatsız oldukları için bakamayınca da duygu sömürüsü yapıyorlar. O yüzden bizim ülkeye gelişmiş ülkelerdeki ekstra haklar asla gelmez. İşverenler zaten bu kadar nüfus var, niye daha fazla hak verelim ki derler. En az 2 yıl ücretli izin gelse, nüfusumuz 100 milyonu rahat geçer. Avrupa'da doğum oranları eksilerde, o yüzden birazda bu kadar hak veriliyor. Bizim ülkede teşvik durumuna gerek yok zaten:) Cevrenizdeki bir iki çocuklu kişileri baz almayın şu an genelde çoğu kadın en az 4, 5 çocuklu. Özellikle kırsal kesimli yerlerde öyle 1 veya 2 çocuklu aile nadirdir. Keşke o haklar gelse, hem çocuğunu büyütüp hem 2 yıl çalışıyor gibi maaşını almak muazzam bir şey. Kim istemez ki.. Keşke olsa..ama bizde imkansız..o yüzden bugünkü analık hakları kırpılmasa bari diye bakıyorum ben.. (Bu arada çok çocuklu kimseyle bir derdim yok, bakabilecek olan isterse 10 çocuk sahibi olsun kendi bileceği iş. Bu haklar bize niye gelmez çünkü bizde ekstra çocuk teşvikine ihtiyaç yok onu söylemeye çalıştım.)Valla yeterki doğursun lafı Almanya’nın kısa özeti kindergeld yani çocuk parası çocuk ek yardımı kreş ücreti muafiyeti hamile maddi destekleri vs. Ha bi de Almanya’da kürtajın yasa dışı olması vs vs. Yani adamlar üremediği için üreten çok değerli
Senelerce bütün işimi başkası yapacakmış gibi tavır sergiliyorsunuz. Ben de zamanında diğer arkadaşlarımın yerine çok gittim görevlere.
1 yaşına kadar süt iznim olduğundan benim nerede nasıl emzirecegimi ayarlamak da işverenin görevi diye düşünüyorum.
süt izniniz 2 ay daha varSenelerce bütün işimi başkası yapacakmış gibi tavır sergiliyorsunuz. Ben de zamanında diğer arkadaşlarımın yerine çok gittim görevlere.
Gayet anlaşılıyorsunuz sadece anlamak empati yapmak istemiyorlar. Bir üye Almanyadaki sistemi yazmis o sistemde calissak annelere verilen sosyal haklara önce kendi kadinlarimiz isyan edip kabul etmeyecek. Devlet kurumundaysaniz gece calısma/görevlendirme basliklarini bi inceleyin yada sendikaniz varsa bir danışın onlar daha iyi biliyorlar aracı oluyolar bazen.
Sorunuza cevap vereyim 2 sene diyorum. Evet süt izini varsa bunu sehir disinda kullanamayacagi icin hakkidir. Mevcut sistemi elestirmek yerine hemcinslerinizin anne olma hakkini elestirmeyi tercih ediyosunuz kusura bakmayin bu bana uyan bir durum degil. İş yerinde engelli olanada imtiyazlar taninir, is kazasi gecirenede, uzun sure rapor alip ameliyati olanada bir suru sey olabilir ve kalanlarin is yuku yine artar bu sadece dogum yapan personelle olmaz, bu durumda dengeyi saglayacak yine işverenler. Ayrica dogum yapan kadin bir canli besliyor toplumda devamlilik icin pozitif ayrimcilik olmasi gayet normal. Bi hak taninip diger hakkindan alinabilir yarim maas yarim zamanli calismak vs gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?