Annelik Yalnızlığı

Miramisu

Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2024
87
34
8
33
Merhaba hanımlar,

Şu anda minik kızım kucağımda uyuyor bir yandan süt sağıyorum bir yandan derin düşüncelere dalmış durumdayım.
Kızım 2.5 aylık ve biz bu sürede hastane kontrollerimiz dışında hiç dışarı çıkmadık. Hatta uzun zamandır yatak odasından da çıkmıyoruz. Burda yiyip burda uyuyup burda oturuyoruz. Kızım kucakta sallanarak uyuyor kesinlikle beşiğinde uyumuyor. Biz de bütün hayatımızı yatak odasında geçiriyoruz. Akşamları eşim varken bir nebze daha iyi fısır fısır da olsa konuşabiliyoruz ama artık gündüzleri kafayı yiyecek gibi oluyorum. Psikolojik olarak da bu odadan çıkma fikri anksiyete yaratıyor artık bende. Sanki burası güvenli alanım ve bu odadan çıkmamı gerektirecek her şey çok korkutucu geliyor. Misafirin gelmesi ya da dışarda bir işimizin çıkması çarpıntı yapıyor kalbimi sıkıştırıyor. Bu seferde yalnızlık kaçınılmaz oluyor.
Lohusa depresyonu mu,anksiyete mi, yatakta otur otur kafayı mı sıyırdım bilmiyorum. Attan düşeni attan düşen anlar diyerek benim durumumda olan anne varsa yazmasını rica ediyorum.

Üst komşumun bakıcısı her gün çıkarıp 1 uykusunu dışarda bebek arabasında yaptırıyordu. Ben de denedim. Kısa bir süre oldu sonra şartlar, devam ettiremedim. Çıkın odadan. Çıktıkça iyi gelecek. Temiz hava, gerçek hayat.

O kadarı normal değil, bebişin temiz havaya ihtiyacı var bı parka falan çıkın, doyur karnını çıkın yürüyüş yapın, bende bir yere gitmek falan istemiyorum ama senin kadar değil, döngünü krman lazım, en çokta bebişin için

Bu şekilde olmaz ki ama hava daha iyi dışarı çıkmanız lazım . Çocuğun temiz havaya vs ihtiyacı var

Diğer iki çocuğum büyük benim ,Bende 3. Bebeğimde yatak odasından dışarı 3 ay çıkamadım. Esim zorla beni markete çıkarıyordu bazen. 3. Ay sonunda artık Disari çıkarmaya başladım öyle rahatladım. Atın bebek arabasına dışarıya göre giydirin sizde rahat edeceksiniz günde bir kere çıkınca .

ilk 15 günden sonra günde 10 dakika bile olsa dısarı çıkarmaya calistim hep. hava çok kötü olsa dahi hemen alttaki fırına falan çıktık.

simdi oğlum da buna alıştı. dısarıda çok odaklı. her seyi izliyor, gözlemliyor. dısarda asla sesini duymuyoruz cocugun, full dikkat

odaya tıkılıp kalmak hiç sağlıklı değil sizin için de bebek için de. 2.5 ay olmus. özlemediniz mi dısarıyı?

Bebeğim doğdu, hiç evde durmadım. Hergün sabahtan dışarı çıkar yürür, oturur kahvaltımı ederdim. Bebek arabasında daha iyi uyurdu.

Bebeğim 60 günlük olana kadar aynı siz gibi yatak odasında yaşadım. Tüm gün yatağın üstündeydim bebek de yatağın üstünde uyuyordu. Akşam eşim geldiğinde de gece lambasiyla yine yatak odasında oturduk. Diğer odalara gidemiyordum çünkü bebeğim çok ağlayan krizli bir bebek diğer odalarda sakinleştirememekten komşuların duymasından cekiniyordum ama çok da bunalmıştim. Baktım olacak gibi değil yavaş yavaş çıktım odadan. Uyanık olduğu sürelerde az az oturma odasına götürüp zaman geçirdim bebekle yatmaya yine yatak odasına gittik. Şimdi 3 aylık olmak üzere gündüzleri yatak odasına sadece alt değişimine götürüyorum diğer zamanlar odada veya mutfakta takılıyoruz. Siz de birkaç dakikalarla çıkmayı deneyin bence bu şekilde alışabilirsiz

Yakın yerleri deneyebilirsiniz 5-10 dklık veya araçla hemen gidip bir sorun olsa bile çabuk dönebileceğiniz bir yer.
Bebek dışarda yapamaz, sallamadan uyumaz , başka evde uyumaz derken her şeyi de yaptı oğlum evet ilk günler alışması zor oluyor ama her şeye alışıyorlar
Ben de ilk 2 aylıktan sonra çıkarmıştım bir 7-8 aya kadar da çok uzun süreler dışarıda durmadık yakın yrrlere gittik normal bence bu kadar süre bundan sonra alışırsınız yavaş yavaş

Öncelikle yatak odasından çıkın. Artık etrafına bakınmaya bişeyler dikkatini çekmeye başlamıştır. Evin diğer odaları olduğunuda göster ona keşfetsin. İnsan dışarıya tek çıkmaya korkuyor ilk zamanlar ama en azından eşinin izinli olduğu zamanlarda neden çıkmadınız. Onada sanada iyi gelecek. Bebek bakımı çok zor böyle daha çok bunalırsın. Bugün pazar inşallah eşin evdedir hemen çıkın yakın mesafeye. Çok ağlarsa geri dönersiniz. Çünkü bizde öyle çok geri döndük eve ağliyor diye.

Ne kadar doğru söylediniz dışarda gerçek bir hayat var içine karışmam gereken.

Evet haklısınız çocuk anne babası ve doktor dışında insan görmeden büyüyor resmen evin içinde

Sizin durumunuzu biliyorum da biz de aylarca sokağa çıkamadık. Kaç ay geçti hiç hatırlamıyorum…

Benim sağlık problemlerim vardı,mümkün değildi yani.

Ne zaman kendi başıma hareket etmeye başladım önce aşağı indik,sonra bir gün parka gittik ve her gün 1 saat parkta oturduk.

İnşallah siz de başarabilirsiniz.

Allahım analı babalı sağlıkla mutlulukla büyütmeyi nasip etsin inşallah.

Burda yazılanları okuyunca bi cesaret ettim hadi biraz hava alalım dedim eşime.hava esiyor emin misin diyince dedim çocuğu hasta etmeyeyim. Anında cesaretim kırıldı

O kadar özledimki. Bazen hastane için çıktığımızda kahve içen sohbet eden insanları görünce arabanın içinde ağlayasım geliyor.

Burda yazılanları okuyunca bi cesaret ettim hadi biraz hava alalım dedim eşime.hava esiyor emin misin diyince dedim çocuğu hasta etmeyeyim. Anında cesaretim kırıldı
Olsun hava kötü de olsa önlemini aldikdan sonra birşey olmaz . Mevsime göre giydirin. Şapkasını takın çok iyi gelicek.

Çok geçmiş olsun teşekkür ederim siz de evladınızı sağlıkla büyütün inşallah.

O kadar özledimki. Bazen hastane için çıktığımızda kahve içen sohbet eden insanları görünce arabanın içinde ağlayasım geliyor.
bi kez kırsanız o çizgiyi aslında çok rahatlayacaksınız. destek almayı düsünüyor musunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…