Annelik Yalnızlığı

Neden disari cikmadiniz hic, hergun evin icinde olur mu? Kisin olsa usutmesinden korktunuz derim ama onda bile cikmali. Subatta dogum yaptim, en buyuk hatam disari cikmak icin 40 gun beklemek oldu. Onda bile bebegi k.valideme birakip 1 saatte olsa esimle ben ciktim. Butun yaz hergun disaridaydik. Suan okadar disari alisti ki. Kendi kapiya gidiyor. Temiz hava alinca oyle guzel uyku cekiyorlar ki.

Evet benim bir adım atmam lazım önce odadan sonra evden çıkmalıyım. Konuyu açtığımdan beri yataktayım, bebiş uyuyor ben eşime gelen cevapları okuyorum fısır fısır

Yakınımda gidebileceğim kimsem yok ama yakındaki bir parka giderek başlamayı düşünüyorum

Kızımı 2.haftasindan sonra yaz kış yağmur çamur demeden çıkardım. İnanın bana da ona da faydası çok oldu. Sizin de bir yerden başlamanız gerekiyor bu şekilde odanın içinde gittikçe daha kotu olur ruh haliniz.

Anksiyete oluştu sanırım. Kızımla dışarı çıkmaya korkuyorum. Doktor kontrolümüz falan olduğunda bir gün önceden içimi bir telaş kaplıyor.Birine bırakıp çıkmak söz konusu bile değil maalesef.

Evet gittikçe daha kötü oluyor zaten. Hep süt sağmam gerektiği için evden çıkamadığımı düşünüyordum.Bugün fark ettimki psikolojik olarak sadece yatak odasında olmayı güvenli buluyorum. Bir yerden başlıycam kızım için daha güçlü bir anne olmalıyım zaten.

evde oturma, ilk aylar zaten emzirme kaynakli asiri yorucu ve bunaltici, 24 saat emziriyorum gibi geliyordu bana o zamanlar. Kanguruya koy bebisi cik disari, o da alissin kalabaliga, disari hayatina yavastan.

Birkaç kez bebekle dışarı çıkıp bir yerde oturursanız alışırsınız ve hep istersiniz. Bebeğinizin uykusu geldiğinde çıkarsanız o uyurken rahatça oturursunuz. Önümüz kış. İster istemez daha çok evlere çekiliyoruz. Bu güzel havaları değerlendirin. Kalabalık içinde durmadığınız sürece merak etmeyin bebeğinize hiçbir şey olmaz. Mis gibi temiz hava alır. Siz de açılırsınız. Emiyorsa dışarıda emzirmeye de alışırsınız. Başta insana zor geliyor bunlar çok iyi anlıyorum. Ben ilk kızım da böyleydim başlarda ama ikincisinde vurdum kendimi dışarıya. O kadar iyi geldi ki.
İnanın yürümeye başladığında dışarıya çıkmak daha zor gelecek. Asla oturmayacak sizi rahat bırakmayacak.

Oyyy geçen kış benim halim böyleydi. Yemin ederim gözlerim doldu. Öncelikle bebeğiniz hayırlı uğurlu olsun. Allah analı babalı büyütsün ben de kasım sonu doğum yaptım kış olmasının da etkisiyle aynı böyle yatak odasından çıkamamıştım olması gereken bu değil biliyorum ama ben de aynıydım sonra bahar gelince dışarı çıkmaya başladıkça normale döndüm havalar hala kötü sayılmaz bi yerden başlamak lazım. Bu durumun sizi esir almasına izin vermeyin. Önce salona çıkın sonra da dışarı. Zaten yenidoğan hali de geçti. Zaman çok çabuk geçiyor ne kendinizi ne bebeğinizi esir etmeyin.

Çok teşekkür ederim dün akşam kızımı ana kucağına koydum akşam yemeğimizi oturma odasında yedik. Biraz acele acele oldu ama bu bile bir adımdı. İnşallah keyifle dışarı da çıkacağım günler gelir. Allah yavrularımıza sağlık versin.

Yazdıklarınız çok iyi geldi, cesaret verdi çok teşekkür ederim herkese.

Bizim yemeğimizi sırayla yediğimiz günler olurdu. Sakinse anakucağında yanınızda durur. Ama ağlıyorsa mecbur sırayla biri bebeğe bakar biri yemeğini yer

O kadar kendimi buldum ki yorumlarda. Hiç dışarı çıkamayacağım zannediyordum. O duyguyu kırmam 20 günlük doktora gittiğimizde oldu. Evden iyice doyurup altını alıp çıkmıştım. Ya orada kriz yaşarsam diye korkuyordum. Doktordan çıktık hala kriz yok şaşırdım. Eşim gel kahvaltıya gidelim dedi. Ya ağlarsa diye korkuyordum o an emzirmek falan gözümde büyüdü. Kızım pusette bize fırsat verdi hiç korktuğum gibi olmadı. Ama eminim kahvaltı için gidelim dese gidemezdim. Sonra güvenim geldi ve ufak ufak çıkmaya başladım. Her gün değil belki ama bir kaç günde bir. Sanırım ilk kırılma anı önemli. Şimdi 34 günlük

Aminnn herşey daha iyiye gidecek hiç merak etmeyin. Hepsi bir süreç yaşanacak ve geçecek. Bir süre daha yemekleri acele acele yiyeceksiniz. Hatta sırayla ben çocuk dursa ya da uyusa bile rahat edemiyordum ha uyandı ha uyanacak, ağlayacak diye. Hepsi geçiyor. Çok iyi bişey yapmışsınız. Bundan sonra uyanınca yatak odasından çıkın salonda takılın. Tv falan açın yavru görmeyecek şekilde. Ses olsun. Yalnız büyütmek çok zor. Allah yardımcınız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…