- 26 Mayıs 2020
- 7.101
- 37.290
- 548
- Konu Sahibi Nazlisanem
-
Tamam ama sadece maddiMaddiyatta parasını yiyim kafası değildir başkasına muhtaç olmak istemiyor annesinin maaşıyla nereye kadar hayat sürecek ki onun açısından düşünmek gerek
Karşısındaki kişiye bagli bence işin icinde olmadığımız için ne desek yalan olur. Şöyle ki konu sahibi de hiç birşey yapamaz annesi evlenmek istedikten sonraTamam ama sadece maddi
sebepli biriyle evlenmek ne kadar mantıklı?
e iyi de. toplumumuzda 40 yaş üstü olup 2., 3. evliliğini yapan kadınlar %90 maddi sebepli evleniyor....hatta benim bildiğim bu toplumun evlilik için en büyük kıstası adamın evi "geçindirebilecek" olması..bıraaın ileri yaş evlilikleri ilk ve genç evliliklerde bile kıstas bu.Tamam ama sadece maddi
sebepli biriyle evlenmek ne kadar mantıklı?
Konu sahibinin başına baba diye mi getiriyor? Konu sahibinin kendi hayati var diye düşündüm misal ben. Yaşini başıni almis işi gücü yerinde biri olarak annenin hayati boşver dedim çünkü herkese akıl danışıp yine bildigini okur bazı tipler miss cherryKonu sahibesini kimse anlayamamış sanırım. Anne aklı başında bir insan değilmiş ki, anladığım kadarıyla saçma sapan evlilikler yapıp abuk subuk tipleri konu sahibesinin başına baba diye getiriyor. Evini de 2. eşi satıp yemiş sanırsam. Burda erkeksiz de yaşanıyor bu ne hız diye linç ettiğiniz kadınlardan anne.
Konu sahibesi annen gibi kadınlar akıllanmıyor maalesef, saçma sapan tiplerin peşine takılıp rezil oluyorlar. Dua et de adma nikah yapmaktan caysın bir şekilde.
Psikolojisi iyi değil, daha iki ay önce yok asla evlenmem diyordu. Şimdi böyle. Boşanalı da 5 ay oldu. Karmakarışık hissediyorumKonu sahibesini kimse anlayamamış sanırım. Anne aklı başında bir insan değilmiş ki, anladığım kadarıyla saçma sapan evlilikler yapıp abuk subuk tipleri konu sahibesinin başına baba diye getiriyor. Evini de 2. eşi satıp yemiş sanırsam. Burda erkeksiz de yaşanıyor bu ne hız diye linç ettiğiniz kadınlardan anne.
Konu sahibesi annen gibi kadınlar akıllanmıyor maalesef, saçma sapan tiplerin peşine takılıp rezil oluyorlar. Dua et de adma nikah yapmaktan caysın bir şekilde.
Anneannem 68 yaşında sağlıklı bi kadın Allaha şükür. Amaa Annem anneannen beni çok bunaltıyor diyor.Allah hayırlı ınsanlar cıkarsın hepımızın karşısına öncelıkle.Anne anne ıle neden yasamak ıstemıyor .
Tam olarak son paragrafı diyorum ama siz de haklısınız oraya gelene kadar daha gerçekçi konular var.e iyi de. toplumumuzda 40 yaş üstü olup 2., 3. evliliğini yapan kadınlar %90 maddi sebepli evleniyor....hatta benim bildiğim bu toplumun evlilik için en büyük kıstası adamın evi "geçindirebilecek" olması..bıraaın ileri yaş evlilikleri ilk ve genç evliliklerde bile kıstas bu.
"mantık" derseniz esas mantıklı olan o, kadınlar o yaşa kadar hiç çalışmamış ya da çok az çalışmış ve/veya eskiden çalışsa bile fiziki bir iş olduğu için artık çalışamaz oluyor. maaşı yok. kadın evi de kaptırmış...
ha derseniz ki evlilik sadece mantık işi değil, duygusal uyum, tensel çekim lazım, sevgi-saygı ne alemde orası başka.
Cherry tamam da kadın 2. evliliğini yapmış (sanki 8 ere evlenmiş gibi olmuş senin yazın)Konu sahibesini kimse anlayamamış sanırım. Anne aklı başında bir insan değilmiş ki, anladığım kadarıyla saçma sapan evlilikler yapıp abuk subuk tipleri konu sahibesinin başına baba diye getiriyor. Evini de 2. eşi satıp yemiş sanırsam. Burda erkeksiz de yaşanıyor bu ne hız diye linç ettiğiniz kadınlardan anne.
Konu sahibinin başına baba diye mi getiriyor? Konu sahibinin kendi hayati var diye düşündüm misal ben. Yaşini başıni almis işi gücü yerinde biri olarak annenin hayati boşver dedim çünkü herkese akıl danışıp yine bildigini okur bazı tipler miss cherry
Kaç yaşındasınız ayrı bir eve çıkın ya da anneannenizle yaşayınAnnem 51. Yaşında ve maddi olanaksızlardan dolayı yeniden 3. Kez evlenmek istiyor. Burda uzun uzun travmalarımı hissettiklerimi anlatmak istemiyorum. Çok güzel bi evi vardı annemin aslında ama 2. Evliliğindeki adam yüzünden kaybetti evini. Anneannemle yaşa diyorum evi var maaşı var yalnız o da. İstemiyor. Ya ben ne hissetmeli miyim biri söyleyebilir mi? Çocukluğumda ergenliğimde yaşadığım şeylerin etkisini yeni yeni farkediyorum ve anneme, babama o kadar kırgınım ki. Ben tekrar bi cici baba falan görmek istemiyorum yeter ya
Hayır ben ilk iki sene annem ve o adamla yaşadım. Babam annemin evlendiğini bile bilmiyordu. Ayrı şehirlerde yaşıyorduk. Daha sonra söyledim babam beni yanına aldı. 6 sene babamla yaşadım hiç evlenmedi babam. Hala maddi olarak destekliyor beni. Annemle yaşadığımız evin kirasını ödüyor vs..Cherry tamam da kadın 2. evliliğini yapmış (sanki 8 ere evlenmiş gibi olmuş senin yazın)
bunun dışında hep böyle "ay birini bulayım da evleneyim" mi demiş, bilmiyoruz?
etrafı hep böyle tiplerle mi dolu bilmiyoruz
konu komşu eş dost mu aracı oldu, kendisi mi buldu bilmiyoruz
başka bir aday vardı da kadın illa gitti arıza olanı mı seçti bilmiyoruz
bu 2. eş başta nasıl göründü, baştan belli miydi, onu uyaranlar oldu mu bilmiyoruz
etraf hep evlen evlen bile demiş olabilir.
kaldı ki konu sahibi 1) o zamanlar ergenmiş, 16 yaşındaymış 2) ve daha önemlisi bu kızın gerçek babası hayatta anlamadığım kadarıyla. 16 yaşında kıza ne cici babası Allah aşkına? baba niye ilgilenmemiş de bu kız içe dönmüş yalnız kalmış...kalıbımı basarım babası çokttaaaaan kendi düzenine gitmiştir. ama anne bunu yapınca suç oluyor.
kadın gerçekten (afedersiniz) "koca delisi" olabilir, ben değildir demiyorum. ama kadın gerçekten çaresiz hissediyor da olabilir. bildiği tek yol evlenmek olduğu için orada bir kurtuluş arıyor da olabilir. bu kadınlar biraz çocuk gibi oluyor.
babanız evlenmiştir demedim 1. kendi düzenini kurmuştur dedim. 2. sizinle ilgilenmek o ergenlik yalnızlık içe kapanma gibi şeyleri yaşamamanızı sağlamak anneniz kadar babanızın da göreviydi demek istedim. nasıl baba ki 2 sene sizin evde başka bir adamla yaşadığınızdan haberi yok. normal mi bu? anlamaz mı normal bir insan?Hayır ben ilk iki sene annem ve o adamla yaşadım. Babam annemin evlendiğini bile bilmiyordu. Ayrı şehirlerde yaşıyorduk. Daha sonra söyledim babam beni yanına aldı. 6 sene babamla yaşadım hiç evlenmedi babam. Hala maddi olarak destekliyor beni. Annemle yaşadığımız evin kirasını ödüyor vs..
25 yaşındayım. Ayrı evdeyiz zaten. Ben 3 aydır işsizim annem de 2 aydır. Evin kirasını falan öz babam ödüyor bu süreçte.Kaç yaşındasınız ayrı bir eve çıkın ya da anneannenizle yaşayın
Babam da laylaylom yaşamadı yani kalibinizi basmanıza gerek yoktu. Hala annemi seviyor ve evlenmek istiyor. Şehir değişikliği ve eski yaşadığımız yerle hic kimseyle bir ilişiğimiz kalmadığı için haberi olmaması normaldi. Olur olmaz beni aldı zaten yanına. Düzenden kastınız nedir evlenmek falan mı? İçime sindirdigim birisi olursa olur inş. Annem neden sığıntı olsun ki anneannem de yalnız ve annemi isteyip duruyor. Karakteri kişiliği belirsiz biriyle bi yola çıkmaktansa annemle yaşamayı yeğlerimbabanız evlenmiştir demedim 1. kendi düzenini kurmuştur dedim. 2. sizinle ilgilenmek o ergenlik yalnızlık içe kapanma gibi şeyleri yaşamamanızı sağlamak anneniz kadar babanızın da göreviydi demek istedim. nasıl baba ki 2 sene sizin evde başka bir adamla yaşadığınızdan haberi yok. normal mi bu? anlamaz mı normal bir insan?
neyse...
16 yaş + 2 sene anneyle yaşama : 18
6 sene babayla yaşama 24
şu anda anneyle kirada başka bir yerde yaşıyorsunuz yani yaşınız en az 25 filan.
yani ne bileyim kendinize ait bir düzen mi kursanız?
sizin kiranızı babanız ödüyor çünkü siz varsınız siz yarın evlenseniz mesela annenizin kirasını ödemeyecek herhalde babanız?
o zaman da kadın ya sahibi çıkmayan kargo gibi annesine iade olacak
ya da kendisi bir çare olarak 3. kez evlenmeyi düşünüyor, çok normal değil mi? kim ödeyecek kirayı?
mesela siz çözüm sunuyorsunuz sunduğunuz çözüm: anneanneme git. bu makul mü sizce? size deseler git annenle sığıntı gibi yaşa sizin zorunuza gitmez miydi?
anneniz sağlıklı düşünemiyor olabilir. o bambaşka bir durum. ama ona sağlıksız bir evlilik yapmasındansa yapılabilecek başka iyi şeyler olduğunu anlatabilmek lazım.
Daha tanışmadılar ki. Teyzesi anlatmış şöyle böyle bi adam maddi durumu iyi diye. Fotoğrafını gördük sadeceAnneniz nerde tanışmış bu adamla.
Mutlu olacağı kesin mi? Adamın fotoğrafını gördüm hiç iyi elektrik alamadım. Ya bu devirde adam gibi adam mı kaldı zaten. Anneannemle sakin bi hayat yaşamak varken neden koca kahrı çekmek daha cazip geliyor ki. Bana diyor zaten "bana dert lazım ben dertsiz yaşayamam" kafa bu. Evlilikte ne b*k var ya ne
Acaba her seferinde daha iyisi olur diyemi düşünüyor. Bazı arkadaşlar sizi ilgilendirmez demiş fakat bence ilgilendirir. Siz evlimisiniz.Daha tanışmadılar ki. Teyzesi anlatmış şöyle böyle bi adam maddi durumu iyi diye. Fotoğrafını gördük sadece
sizin bile düzenden anladığınız tek şey evlilikBabam da laylaylom yaşamadı yani kalibinizi basmanıza gerek yoktu. Hala annemi seviyor ve evlenmek istiyor. Şehir değişikliği ve eski yaşadığımız yerle hic kimseyle bir ilişiğimiz kalmadığı için haberi olmaması normaldi. Olur olmaz beni aldı zaten yanına. Düzenden kastınız nedir evlenmek falan mı? İçime sindirdigim birisi olursa olur inş. Annem neden sığıntı olsun ki anneannem de yalnız ve annemi isteyip duruyor. Karakteri kişiliği belirsiz biriyle bi yola çıkmaktansa annemle yaşamayı yeğlerim
Kusura bakmayin ama bencillik paçanızdan akıyor.Mutlu olacağı kesin mi? Adamın fotoğrafını gördüm hiç iyi elektrik alamadım. Ya bu devirde adam gibi adam mı kaldı zaten. Anneannemle sakin bi hayat yaşamak varken neden koca kahrı çekmek daha cazip geliyor ki. Bana diyor zaten "bana dert lazım ben dertsiz yaşayamam" kafa bu. Evlilikte ne b*k var ya ne
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?