Annem 5 sene önce öldü

Ayse_4

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2017
182
-109
98
Merhaba ben 5 sene önce annemi kaybettim evlendim İstanbul a gittim sonra eşimle destek için bursaya döndük babamın evi 3 katlı müstakil ev, ikinci katta kalıyoruz bi 35 yaşında bekar erkek kardeşim var hiç bir şey e yardım cı değil ekmek elden su gölden yaşıyor evlenmekte istemiyor bişi oldumu eşimle ben koşturuyoruz artık bıktım onun sorumsuzluğundan, babamı ve özürlü amcam ı da alıp gitcem kendi evime, ama acıyorum da, sonra biz bi evde sıkışcaz napmaliyim kafayı yiycem

Merhaba ben 5 sene önce annemi kaybettim evlendim İstanbul a gittim sonra eşimle destek için bursaya döndük babamın evi 3 katlı müstakil ev, ikinci katta kalıyoruz bi 35 yaşında bekar erkek kardeşim var hiç bir şey e yardım cı değil ekmek elden su gölden yaşıyor evlenmekte istemiyor bişi oldumu eşimle ben koşturuyoruz artık bıktım onun sorumsuzluğundan, babamı ve özürlü amcam ı da alıp gitcem kendi evime, ama acıyorum da, sonra biz bi evde sıkışcaz napmaliyim kafayı yiycem

Siz kardeşinizin annesi değilsiniz hoş olsanizda o artık yetiskin 34 yaşında kendi sorumluluğunu almalı. Arada yardım isteyebilir ama her işini siz halledemezsiniz ki

Aynen inanın banyo bile yapmıyor sürekli bilgisayar başında hayat umurunda değil sizce evimize gidelim dimi belki o zaman aklı başına gelir

Çok üzüldüm :( ayrı bağımsız bir hayatınız olsa keşke biraz sabredin Allah iyiliğinizin karşılığını verecektir inşallah karşılık bulursunuz kardeşiniz tam olarak neleri sizden bekliyor

Onların evinin işini de siz mi yapıyorsunuz? Eğer öyleyse yapmayın.
Siz yapmaya devam ettiğiniz sürece "ben de bir işin ucundan tutayım, kardeşimle eniştem perişan oluyor" demeyecek.
Siz babanıza yardımcı olun sadece. Kardeşiniz kendi işini kendi görsün.
Ben babamın evin işini yapıyor um ama kardeşim iminde çamaşır larını yıkıyorum inanın banyo yap diyorum hiç temizlik anlayışı yok salağın teki insan kullanmasını seviyor bıktım artık bzen babam ve özürlü amcam var onlara kıyamıyorum ama çekip gidip gelmeyesim var inanın ama biliyorum ki onlar a bakamaz bişi oldumu ben i arıyorlar

Çok üzüldüm :KK43: ayrı bağımsız bir hayatınız olsa keşke biraz sabredin Allah iyiliğinizin karşılığını verecektir inşallah karşılık bulursunuz kardeşiniz tam olarak neleri sizden bekliyor
Ya çalışıyor bazen alt katta babamlar la oturuyor, evin temizlik i süpürge yapıyor ama yap deyince hiç babamlar la ilgili değil boş gününde bilgisayar başında yada arkadaşlar ına gidiyor eve gelmiyor, evlen diyoruz evlenmiyor yemek ve çamaşır ben yıkıyorum onun çamaşır larıda yıkıyor um ama artık babam la amcam ı alıp evime geçicem İstanbul a ztn eşim bursada iş bulamıyor bıktık artık komşular ben evlendim diye resmen beni suçladı her kes bana bişiler diyor

Ya çalışıyor bazen alt katta babamlar la oturuyor, evin temizlik i süpürge yapıyor ama yap deyince hiç babamlar la ilgili değil boş gününde bilgisayar başında yada arkadaşlar ına gidiyor eve gelmiyor, evlen diyoruz evlenmiyor yemek ve çamaşır ben yıkıyorum onun çamaşır larıda yıkıyor um ama artık babam la amcam ı alıp evime geçicem İstanbul a ztn eşim bursada iş bulamıyor bıktık artık komşular ben evlendim diye resmen beni suçladı her kes bana bişiler diyor
Yani iş de bulunamamış bence de giderseniz daha iyi olur. Yine de kurulu düzen belki daha büyük bir eve çıkma imkanınız olur kardeşiniz de çocuk değil boşverinn..

Ben babamın evin işini yapıyor um ama kardeşim iminde çamaşır larını yıkıyorum inanın banyo yap diyorum hiç temizlik anlayışı yok salağın teki insan kullanmasını seviyor bıktım artık bzen babam ve özürlü amcam var onlara kıyamıyorum ama çekip gidip gelmeyesim var inanın ama biliyorum ki onlar a bakamaz bişi oldumu ben i arıyorlar

Babanızın sağlığı nasıl? Kendi işini kendi yapabilecek durumda mı?
Eğer öyleyse kendisi yapsın, siz arada yardımcı olursunuz sadece. O zaman kardeşinize de ağzının payını verir.

Kendisi yapamıyorsa ve maddi durum müsaitse yardımcı tutsunlar. Gerekirse siz de destek olursunuz.

"Bunların hiçbirini yapamayız. Maddi durum yok ve babamın yaşı çok, iş yapamaz" diyorsanız da sadece babanıza yardımcı olun.
Kardeşinizin çamaşırlarını yıkamayın, yemeğini yapmayın.

Başka türlü ona iş yaptırabileceğinizi sanmıyorum. O yaşa kadar bu sorumsuzlukla geldiyse bundan sonra da değişmez.

Bu insan zararlısı evlenmesin zaten. Çalışmayan ve geliri olmayan insansa zorla da olsa çalışmasını söyleyin. Babanız neden hiç sesini çıkarmamış? Sizin evliliğiniz de sıkıntılı olabilir her an. Eşiniz gerçekten anlayışlı biriymiş ama hiçbirisinin sorumluluğu aslında size ait değil. Sallamayın bu kadar. Evden kovulsa yeridir. Tek başına kalmalı ki sorumluluk alsın. Para da vermeyin, babanız da vermesin. Sizin babaya bir şey olsa ondan da para kazanamayacak.

Basınız sağolsun.

Sizin için yorucu olur.

Ama koskoca adam değiştiremezsiniz.
Babanıza ve amcanıza iyi bakın.
Kardeşinizle de eşiniz konuşabilir mesela.

Yıkamayın kardeşinizin çamaşırlarını.
Banyo yapmıyorsa yapmasın, kaç yaşında adam.
Onun evinin temizliğini işini yapmayın. Sadece babanızla amcanıza bakın.

Gitsenizde ayni eve girmeyin boyle hayatmi olur cok iyisiniz iyide bir esiniz varki bukadar sorumlulugu almaniza destek cikiyor ya birakin aileniz orda kalsin bursa istanbul uzak yerler degil babanizin evine yatdimci bulun her gun gelsin temizlik yemek yapsin sizde arada gider gelirsiniz kardesiniz ne hali varsa görsün diyorum

Yok tatlım kardeşim çalışıyor kendi geliri var ama evde mesela bişi alınacak cebinden para çıkmaz eve bişi alıp getirmez yemek yapıyorum ama o evde yemiyor zaten dışarda kendi parasıyla yiyor ama inanın maddi ve manevi bizimle hiç ilgi li değil ztn öyle bencildir ama bu durum a ben çok üzülüyorum burdaki komşular da kötü evlendim İstanbul a gittim diye beni suçladılar b şiş oluyor kardeşim e değil de Bana soruluyor her şey neymiş ben kadrolu memur um diye hep ben yardımcı olacakmışım bakıcı tut akmış ım temizlik yaptırcakmışım fln filan babamın sağlığı yerinde kardeşim de öyle ama eşimle destek için geldik ama Ben dayanamam ıyorum artık babam ları alıp gidicem her şey i ypn benim suçlu olan benim

Gitsenizde ayni eve girmeyin boyle hayatmi olur cok iyisiniz iyide bir esiniz varki bukadar sorumlulugu almaniza destek cikiyor ya birakin aileniz orda kalsin bursa istanbul uzak yerler degil babanizin evine yatdimci bulun her gun gelsin temizlik yemek yapsin sizde arada gider gelirsiniz kardesiniz ne hali varsa görsün diyorum
Tatlı m babam emekli maaşı var sadece yetmezki gelen kadın hepsi ni ister en az ayda 2 500 ister sigorta ister o kadar maddi imkan yok bizde

Yok tatlım kardeşim çalışıyor kendi geliri var ama evde mesela bişi alınacak cebinden para çıkmaz eve bişi alıp getirmez yemek yapıyorum ama o evde yemiyor zaten dışarda kendi parasıyla yiyor ama inanın maddi ve manevi bizimle hiç ilgi li değil ztn öyle bencildir ama bu durum a ben çok üzülüyorum burdaki komşular da kötü evlendim İstanbul a gittim diye beni suçladılar b şiş oluyor kardeşim e değil de Bana soruluyor her şey neymiş ben kadrolu memur um diye hep ben yardımcı olacakmışım bakıcı tut akmış ım temizlik yaptırcakmışım fln filan babamın sağlığı yerinde kardeşim de öyle ama eşimle destek için geldik ama Ben dayanamam ıyorum artık babam ları alıp gidicem her şey i ypn benim suçlu olan benim

Komşular da kendileri aynı durumda olsa bakacaklar mıymış? Kendilerinde böyle bir kardeş olsa ne yaparlardı? Yine mi kadın erkek ayrımı? Kız çocuğun sorumluluğunda değil bunlar. Her iki tarafın ilgilenmesi lazım. Kardeşiniz tutsun, siz de yardım edersiniz. Konuşun ve oradan ayrılın.

Back
X