Annem 5 sene önce öldü

Bursada babamın evi deyiz ztn İstanbul a gitcez ama orda bi evin içinde oturcaz bursada babamın ikinci katta kalıyorduk

Camasir dedigin sey makina yikiyor amma abartmissin. Yaptigin yemekten bir tabakta kardesin yer. Annen yillarca herkese bakmis ne var kardesine de destek olsan ya! Bu kadar da kardesini dusman gorme sinir oldum yemin ederim pes!

Merhaba ben 5 sene önce annemi kaybettim evlendim İstanbul a gittim sonra eşimle destek için bursaya döndük babamın evi 3 katlı müstakil ev, ikinci katta kalıyoruz bi 35 yaşında bekar erkek kardeşim var hiç bir şey e yardım cı değil ekmek elden su gölden yaşıyor evlenmekte istemiyor bişi oldumu eşimle ben koşturuyoruz artık bıktım onun sorumsuzluğundan, babamı ve özürlü amcam ı da alıp gitcem kendi evime, ama acıyorum da, sonra biz bi evde sıkışcaz napmaliyim kafayı yiycem
Evi kiraya ver o parayla bi bakıcı tut . Sende eşinle kendi hayatını kur . Bakıcı baban ve amcamla ilgilenir sene gölgelik edersin .kardeşinde mecbur hayata ve tek başına yaşamaya başlamalı.

Haklısın galiba cnm ama Ben üzülüyorum sadece inan ki kötü düşünmüyorum ama gerçek ten ilgili değil inan 4 aydır banyo yapmıyor inan bilgisayar başından kalkmıyor ve hiç bir şey e çabalamıyor neden böle diye üzülüyorum sadece onun kendi ne bakıp mutlu bi yuva kursun sorumluluk alsın çok isterdim ama şu an hamileyim ve bütün yük Ben in üstünde annen öldüğü gün senin arabanı alıp arkadaşlarıyla gezmeye gitse npardın ağır konuşmuşsun ama

Ya bu bakıcılar nerde böle hmn tutulsun adam asgari ücret ve ssk istiyo iki kişiye bakarmıki hem, sonra o para nerde ev müstakil en fazla 1000 lira eder kirası yani zor dediniz zengin olmak lzm bunun için

Başka aile üyesi yok sadece kardeşim ve ben kardeşim dememe bakma o 34 ben 35 yaşındayım amcam özürlü sadece ikisi var aile de başka kardeşleri kimseleri yokki bizden başka babam 70 yaşında amcam 65 amcam la babam ilgileniyor ben de onlara yemek yapıp çamaşırlarını yıkıyorum sadece yatalak değiller
Ben seni de eşini se tebrik ediyorum, yükünüz çok ağır ama sevabı ölçülemez bile. Sizin onlara merhamet ettiğiniz gibi Allah da size merhamet etsin canım 🤲🤲🤲😔

Merhaba ben 5 sene önce annemi kaybettim evlendim İstanbul a gittim sonra eşimle destek için bursaya döndük babamın evi 3 katlı müstakil ev, ikinci katta kalıyoruz bi 35 yaşında bekar erkek kardeşim var hiç bir şey e yardım cı değil ekmek elden su gölden yaşıyor evlenmekte istemiyor bişi oldumu eşimle ben koşturuyoruz artık bıktım onun sorumsuzluğundan, babamı ve özürlü amcam ı da alıp gitcem kendi evime, ama acıyorum da, sonra biz bi evde sıkışcaz napmaliyim kafayı yiycem
Allah yardımcınız olsun işiniz çok zor ama mükafatını düşünerek hareket ederseniz daha kolaylaşır belki sizin için

Camasir dedigin sey makina yikiyor amma abartmissin. Yaptigin yemekten bir tabakta kardesin yer. Annen yillarca herkese bakmis ne var kardesine de destek olsan ya! Bu kadar da kardesini dusman gorme sinir oldum yemin ederim pes!

arada keske bide emdirse dimi, altini da alsin. ne var yani. hem ise gidiyo hem kendi evi esi var hem özürlü amcaya bakiyo hem yasli babaya o asalak kardese de baksa hizmet etse ne olur ki.

Tesekurler savundunuz için, insanlar iyi niyet i hep kullanır olmuş, düşünsenize ben sonuçta onlara sırtımı dönüp gitsem kimsenin gıkı çıkmaz ama inanın ilgili olunca daha çok laf yiyorsunuz ve şikayet bile etsem beni suçluolar

Maddiyat olarak.biraz bağlıdır onlara çekip gidecek durumda değilsin ama katlanamiyorsun da . Esin ne diyor .. illa babanın evinde oturmak zorunda deilsen paraya ihtiyacın yoksa git..

Cnm hem onlar a bakıp hem kirada sürünmek istemiyorum ztn kardeşim bakmıyor iş bana düşüyor sen olsan npardın babamda ztn gitmemiz i istemiyor eşim ne olursa bişi demiyor o bana üzülüyor durumumu görüyor çünkü

Başka aile üyesi yok sadece kardeşim ve ben kardeşim dememe bakma o 34 ben 35 yaşındayım amcam özürlü sadece ikisi var aile de başka kardeşleri kimseleri yokki bizden başka babam 70 yaşında amcam 65 amcam la babam ilgileniyor ben de onlara yemek yapıp çamaşırlarını yıkıyorum sadece yatalak değiller
Cnm amcam aylık 1000 lira babasının emekli maaşı nı alıyor e bizde çalışıyor uz haliyle devlet vermiyor o zaman bakım maaşı fazla geliyormuş ama kardeşim gelirini paylaşmaz bizimle ben yardımcı oluyor um bzn babamda ben i sömürüyor valla nediyim bilemedim çok kötü bir ailem var ama kıyamıyor um yaşlı adam bütün parasını bize veriyor inan geçen gidip bi daha gelmiycem dedim kızım bizi bırakma biz en üst kattada yatarız siz oturun dedi en üst kat harabe eşya yok soba yok gitmeyelim diye neler yaptı bzn aklı gelip gidiyor siz olsanız naparsınız nasıl atılır yok denir seni okutup büyütmüş yapamıyorum babamları alıp evime geçicem burda komşularım da kötü bi nasılsın bile demiyorlar sürekli dedikodular en azından orda apartman

Tamam da ev zaten sizin, kira derdiniz yok. Babanız emekli maaşını size veriyor, amcanız da kendi babasının maaşını alıyormuş. Babanızın eli ayağı da tutuyormuş. Sorun ne o zaman?
Babanızın verdiği parayla haftada bir temizliğe birini çağırın. Evi temizlesin, çamaşırları da yıkasın.
Geriye kalan para faturalara da yeter, sizin fazladan yaptığınız yemeklerin masrafına da... Kardeşiniz zaten dışarıda yiyormuş.

Kardeşiniz de isterse ayda bir yıkansın isterse senede bir...
Onunla ilgili bir mesele yok ki.
Aldığınız parayı doğru kullanırsanız herkes mutlu olur. Kardeşiniz ne halt ederse etsin.

Bursada babamın evi deyiz ztn İstanbul a gitcez ama orda bi evin içinde oturcaz bursada babamın ikinci katta kalıyorduk
Her neyse işte dediğimi anladın.

Cnm hem onlar a bakıp hem kirada sürünmek istemiyorum ztn kardeşim bakmıyor iş bana düşüyor sen olsan npardın babamda ztn gitmemiz i istemiyor eşim ne olursa bişi demiyor o bana üzülüyor durumumu görüyor çünkü
Kardeşinizi düşünmeyin yok gibi davranın yapacak bişey yok
Tek bahsettiğiniz çamaşır yıkamak onuda makina ya atıyırsunuz ve yemek vermek buda çok zor olmasa gerek bakmak buysa eğer
Yalnız çevre baskısı ve hamileliğiniz psikolojik olarak etkilemiş sizi
Babanız ev vermiş maaşını veriyormuş daha ne yapsın
Kardeşinizin tavırları sizi mutsuz etmiş
Şöyle yapabilirsiniz babanızın amcanız7n parasıyla en azından ayda düzenli temizlikçi alabilirsiniz
Yemeğinde aradan dışarıdan söyleyin
Biraz kolaylaştırmış olursunuz

Tamam da ev zaten sizin, kira derdiniz yok. Babanız emekli maaşını size veriyor, amcanız da kendi babasının maaşını alıyormuş. Babanızın eli ayağı da tutuyormuş. Sorun ne o zaman?
Babanızın verdiği parayla haftada bir temizliğe birini çağırın. Evi temizlesin, çamaşırları da yıkasın.
Geriye kalan para faturalara da yeter, sizin fazladan yaptığınız yemeklerin masrafına da... Kardeşiniz zaten dışarıda yiyormuş.

Kardeşiniz de isterse ayda bir yıkansın isterse senede bir...
Onunla ilgili bir mesele yok ki.
Aldığınız parayı doğru kullanırsanız herkes mutlu olur. Kardeşiniz ne halt ederse etsin.

Elinize sağlık benim yerine yazmışsınız

İki maaşları varmış evleri de var

Haftada bir gelen yardımcı 200 en fazla Bursa da hatta iki gün gelip yarım gün de senin işini yapsa yine olur

Maddi durum yok vs diyorsunuz da siz memur onlar emekli neden olmasın

Cnm amcam aylık 1000 lira babasının emekli maaşı nı alıyor e bizde çalışıyor uz haliyle devlet vermiyor o zaman bakım maaşı fazla geliyormuş ama kardeşim gelirini paylaşmaz bizimle ben yardımcı oluyor um bzn babamda ben i sömürüyor valla nediyim bilemedim çok kötü bir ailem var ama kıyamıyor um yaşlı adam bütün parasını bize veriyor inan geçen gidip bi daha gelmiycem dedim kızım bizi bırakma biz en üst kattada yatarız siz oturun dedi en üst kat harabe eşya yok soba yok gitmeyelim diye neler yaptı bzn aklı gelip gidiyor siz olsanız naparsınız nasıl atılır yok denir seni okutup büyütmüş yapamıyorum babamları alıp evime geçicem burda komşularım da kötü bi nasılsın bile demiyorlar sürekli dedikodular en azından orda apartman
Peki kendi eviniz nasıl?eğer genişse en azından amca ve babayı alın gidin o zaman ama aynı evde eşiniz ne diyecek?bu evi satıp onlara size yakın bir yer tutma imkanınız yok mu?ikisi bir oturur sizde yine yemek götürüp arada temizliğe gidersiniz.valla asalak kardeşe yağmurlu günde su vermeyin madem size yardımcı olmuyor ne hali varsa görsün.

Ya bu bakıcılar nerde böle hmn tutulsun adam asgari ücret ve ssk istiyo iki kişiye bakarmıki hem, sonra o para nerde ev müstakil en fazla 1000 lira eder kirası yani zor dediniz zengin olmak lzm bunun için

İyi de yatalak hasta değillermiş

Bakıcı değil gündelikçi

Temizlik haftada bir yeter de artar bile iki yaşlıya

Çamaşırlarını da yıkar

Tabldot anlaşırlar o da iki kişi 1000 liraya her yer yapar çok rahat, daha bile ucuza yapan olur

1800 etti fatura vs geçinirler

Baban da kardeşine oğlum kur sen de hayatını der

Hatta sizin daireyi de kiraya verir gelir de artar

Tmda cnm pazar alışveriş i sadece onlara haftada 200 300 gidiyor 3 kişi onlar ve 3000 toplamda aldıkları insan tutunca ztn bu kadar para istiyor ki benim param bize anca yetiyor devlet bunun dışında yardımcı değilki ztn ben bunları şikayet etmiyorum ben kardeşim in umursuzluğundan şikayet çiyim şu an devlet memuru değilim devlet tayin verilmediği için istifa ettim ve babam lara bakıyorum şu an hamileyim de şu an

Evet beni üzen çevre ve kardeşim maalesef yoksa başka mesele eşim bursada iş bulamıyor ben de çalışmıyorum şu an istifa ettim ama bunlarla uğraşmak bile zor ki kardeş var geliyo yemek istiyo yıkanmıyo pis kokuyo napcamı şaşırdım ben İstanbul daki eşimin evi toki ve doğal gaz ı kapatmadık bide onun parasını ödedik kiraya vermedik gidicez diye

Back
X