• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem ayda bir bize gelmek istiyor

Annem yok ama olsaydı da gelmezdi anca hastalık doğum falan olacak öyle.
Annenizin kötü giden bir evliliği de var sizile vakit geçirmek hoşuna gidiyor demek ki belki eşine de bak gidecek yerim var mesajı vermek istiyordur.
Bunun önüne nasıl geçersiniz bilmiyorum ama en mantıklı çözüm açık açık konuşmak sanki.

Sen geldiğin için eşim de kvyi çağırmak istiyor deyin. Evet bence de eşit gelmeye hakkı var. Mesele iş değil. İş paylaşım adaletsizliği karı-koca arasındaki kendi meseleleri. Anne babadan bağımsız bir adaletsizlik bu. Ama ev özel konuttur ve karı kocaya aittir. Bir taraf ne kadar bu özel alanı ihlal ederse diğer taraf da ihlal etme hakkına sahip olur

Ben doğum yaptığımda annem bir hafta zor kalmıştı yanımda. Evde babam var kardeşlerim var diye aklı hep kendi evinde kalmıştı. Annenizinde kendi evi var sonuçta, nasıl bırakıp geliyor sürekli. Sizin huzurunuzda bozulur tabiki, tek yaşamıyorsunuz sonuçta. Açık açık konuşun bence yaptığı hiç hoş değil.

Açık açık konuşun. Ben artık evliyim, tek başıma karar veremem ve bekar gibi de davranamam. Evliliğimin getirdiği sorumluluklar var. Bu kadar sık gelinmesinden kimse hoşlanmaz deyin. Ayrıca anneniz de evli değil mi? Her ay 1 hafta gelmesi hem size, hem kendisine zarar vermiyor mu? Engel olun. Bir yetişkin gibi kendi kendine düşünemiyorsa, çocuğa anlatır gibi açık ve net anlatın

Bu oturduğum ev annemle babamın eviydi ama ama değişerek aldık bu evi yani parasını biz ödedik eşimle sadece değişim yaptık
Onun rahatlığıda var önceden oturduğu ev olduğu için sanki biz onun evşndeymişiz gibi hissediyorum. Anahtarıda var haliyle, bende geri istemedim ayıp olur diye
Daha önce 4 ay kaldığımız için ve eşimde hiç birşey demediği için rahat ancak ev ev üstünde gerçekten zor ve eşim artık rahat edemediğini söylüyor
Bence annenize haber vermeden kilit değiştirmek iyi olabilir. Bir gün geldiğinde kapıyı anahtarıyla açamadığında bir duraksar diye düşünüyorum. Daha sonraki dönemlerde de nasılsa anahtarım var kafasına giremez yani

Bu oturduğum ev annemle babamın eviydi ama ama değişerek aldık bu evi yani parasını biz ödedik eşimle sadece değişim yaptık
Onun rahatlığıda var önceden oturduğu ev olduğu için sanki biz onun evşndeymişiz gibi hissediyorum. Anahtarıda var haliyle, bende geri istemedim ayıp olur diye
Daha önce 4 ay kaldığımız için ve eşimde hiç birşey demediği için rahat ancak ev ev üstünde gerçekten zor ve eşim artık rahat edemediğini söylüyor
Esin cok hakli annen dusuncesizlik ediyor bunu annenle konusup cozmek senin gorevin sonucta annen bencillik yapiyor bir daha siz yokken gelirim dediginde hayir anne rica ediyorum boyle biaey yapma esimde bende cok rahatsiz oluruz diyebilirsin gelicem dediginde musait degiliz basbasa kalmaya ihtiyacimiz var bu ziyaretler biraz fazla geliyor artik bize bi sekilde konusun alinir ama yapcak bisey yok sonra duzelir zamanla ev benim derse parasini odedik falan bunu anlatirsiniz ayri bir aileyiz falan filan

Milletin anası rahat vermez benim annem 3 senedir başka ülkede göremiyorum.. Gel diyorum eviniz çok küçük sizi rahatsız etmek istemiyorum sırf annem gelsin diye büyük ev almayı düşünüyorum İnşallah Bakalım

Çözüm basit, annenize gelmeni istemiyorum diyeceksiniz ve kilidinizi değiştireceksiniz. Siz kendi annenize gelmemesi gerektiğini anlatamazsanız başka kimse de anlatamaz. Eşinizi kv yi bahane etmeye gerek yok, açık ve net sınırınızı çizmeniz lazım. İş sizde bitiyor.

Kayınvalidem bizde kalmıyacağını bilir, duramıyor zaten kadın içi rahat etmiyor evime gidicem diyor
Annem neden böyle anlamıyorum, özellikle pazar günleri gelmek istiyor, eşimle ikimiz izinliyiz yani baş başa vakit geçirelim diye düşünürken özellikle pazara günü geleyim demesi
Annesi uzakta olan kişilerinde annesinde bu şekilde mi ya ayda 1 mi geliyor ben anlamıyorum bende mi sorun var
Yok benim Annemi ben yalvara yakara getiririm yanıma seninki farklıymış cnm çok düşüncesiz sanırım eşim hafta sonları evde yalnız kalmak istiyor falan de yanlış anlama ama anne sen sık gelince eşime karşı ben utanıyorum bana bişeyler ima etmeye falan çalışıyor de çok saf değilse anlar herhalde diye düşünüyorum

Ayıp olsun, bu raddeye getiren anneniz ve dolaylı yoldan ablanız. Annen kocasıyla arası iyiykende geliyo kötüykende. Bıktırmayım ilerde belki işim düşer demiyoki.

Diğer konunuzada yazmıştım ablanizda annenize bencil olan size olacak.
Eşin iyi ama adam bir yerde patlayacak o seviyeye getirmeden sen açıkça konuş onlarla.

Kötü evlat falanda değilsin haddinden fazla da iyisin.

I iyikiamaiyiki eşinin bu duruma karşı tutumu nasıl? Annen geldiğinde eminim o da bu durumdan etkileniyordur.Baxı erkek hiç sesini çıkarmaz ama neredeyse haftanın her günü eve geç gelip olabildiğince evde az vakit geçirir..bu tarz birşey yaşıyorsanız da sıkıntı olur.Beniö arkadaşımın annesi bekardı (eşi vefat etmiş) bir süre bir çocuğuna gidip torun baktı..sonrasında arkadaşımın bebeği olunca ona geçti ..şimdi de kimi zaman kendi evinde kimi zaman kızlarının evinde zaman geçiriyor onlar hallerinden memnunlar. Sen ve eşin mutluysanız abes bir durum değil ama siz mutlu değilseniz tabi ki sıkıntı.Bu arada annenizin rahatlığının nedenlerinden birisi oturduğunuz evin eskiden ona ait olması bence de ..sanki size evi emanet etmiş aslında parayla satmamış gibi hissediyor büyük olasılıkla🤷‍♀️

Annemle ilgili aynı sorunlarım devam ediyor. Bulunduğumuz yere 4 saat uzaklıkta oturuyor. Eşiyle bir iyi bir kötü. Her tartıştığında ayrılmak istiyor ve bize kalmaya geldi defalarca.

Şimdi tartışma yok sadece canı sıkıldığı için bize gelmek istiyor. Evine gidiyor 1 ay geçince yine canı sıkılıyor yine bize 1 haftalığına gelmek istiyor. Bu her ay böyle mi olucak. Birde sorma tarzı çok rahat. Anahtar var ya bende siz evde olmasanız bile ben içeri girerim diyor. Etrafımdan duyuyorum annem bizde kalmaz rahat edemez diye, annemdeki bu rahatlık ne?
Bende mi gariplik var bilmiyorum ama evde birisi kaldığı zaman çok rahatsız oluyorum, hastalık ihtiyaç gibi durumlar ayrı öyle durumda tabiki istediği zaman kalabilir ama canım sıkıldı size gelmek istiyorum demesinden sıkıldım
Annesi şehir dışında olanlar için merak ediyorum anneleri ne kadar sürede kalıyor?
Insan annesinden de rahatsiz olmaz ya. Ne garip iliskileriniz var.

Annemle ilgili aynı sorunlarım devam ediyor. Bulunduğumuz yere 4 saat uzaklıkta oturuyor. Eşiyle bir iyi bir kötü. Her tartıştığında ayrılmak istiyor ve bize kalmaya geldi defalarca.

Şimdi tartışma yok sadece canı sıkıldığı için bize gelmek istiyor. Evine gidiyor 1 ay geçince yine canı sıkılıyor yine bize 1 haftalığına gelmek istiyor. Bu her ay böyle mi olucak. Birde sorma tarzı çok rahat. Anahtar var ya bende siz evde olmasanız bile ben içeri girerim diyor. Etrafımdan duyuyorum annem bizde kalmaz rahat edemez diye, annemdeki bu rahatlık ne?
Bende mi gariplik var bilmiyorum ama evde birisi kaldığı zaman çok rahatsız oluyorum, hastalık ihtiyaç gibi durumlar ayrı öyle durumda tabiki istediği zaman kalabilir ama canım sıkıldı size gelmek istiyorum demesinden sıkıldım
Annesi şehir dışında olanlar için merak ediyorum anneleri ne kadar sürede kalıyor?
annemle aramızda otobüsle 16-17 saat var. ha deyince gidip gelemiyoruz yani. senede 2 defa o gelir 2 defa ben giderim bazen 1 defa. o da max sayıdır yani çünkü ikimiz de kendi evinde rahat edebilen kadınlarız. sık sık görüntülü konuşuruz ama onda bile belli bi saatten sonra aramaz mesela eşim evdeyse. geldiğinde de evimizdeki düzene ayak uydurur kendi yapısı bu.

acilen annenizle konuşup anahtarı da değiştirmeniz lazım. kırılan kırılsın kendi ailenizin huzurundan daha önemli değil hiç kimse 👍

Anahtarı geri alin konudan bagimsız olarak. Ben annem ayda bir hafta gelsin isterdim. Amma anne var anne var şimdi. Herkes aynı değil

Ben bu eve annem eşiyle anlaşamıyor ayrılıcak diye geçtim bizimle kalsın diyeki 4 ay kaldı zaten, sonra barıştı
Halen daha bir iyi bir kötü evliliği ve her tartıştığında bize gelmek istiyor.
Böyle olmaz eğer yapamıcaksan sana ev açalım, bizle torununla geçinir gidersin dedik onada yanaşmıyor. Ablamın eşiyle konuşmuyor haliyle onlara gidemiyor. Her sorun olduğunda yada canı sıkıldığında bize geliyor. Gelsin gelmesin demiyorum ama her ay gelmesi, kendi evi gibi müsaitmisiniz demeden ben bu hafta gelicem canım sıkıldı demesi daha doğrusu konuşma tarzı beni rahatsız ediyor
Eşim rahat edemiyorum, atletle duramıyorum, rahat yatamıyorum demeye başladı
Bizdeyken eşiyle telefonla konuşuyor, adamın sesi bütün odalardan duyuluyor, odada sigara içiyor ki eşimde bende kullanmıyoruz rahatsız oluyoruz haliyle
Birşey desem alınıyor, şaşırdım kaldım
İnsan tabiki kızının evine gider ama benim canım sıkıldı bu hafta size gelicem diyede emrivaki yapmaz

Herkesin annesi bir değil, ayrıca özel alan diye birşey var. O ev kocasıyla mahremi artık, aileler o mahremin dışındalar

Ben bu eve annem eşiyle anlaşamıyor ayrılıcak diye geçtim bizimle kalsın diyeki 4 ay kaldı zaten, sonra barıştı
Halen daha bir iyi bir kötü evliliği ve her tartıştığında bize gelmek istiyor.
Böyle olmaz eğer yapamıcaksan sana ev açalım, bizle torununla geçinir gidersin dedik onada yanaşmıyor. Ablamın eşiyle konuşmuyor haliyle onlara gidemiyor. Her sorun olduğunda yada canı sıkıldığında bize geliyor. Gelsin gelmesin demiyorum ama her ay gelmesi, kendi evi gibi müsaitmisiniz demeden ben bu hafta gelicem canım sıkıldı demesi daha doğrusu konuşma tarzı beni rahatsız ediyor
Eşim rahat edemiyorum, atletle duramıyorum, rahat yatamıyorum demeye başladı
Bizdeyken eşiyle telefonla konuşuyor, adamın sesi bütün odalardan duyuluyor, odada sigara içiyor ki eşimde bende kullanmıyoruz rahatsız oluyoruz haliyle
Birşey desem alınıyor, şaşırdım kaldım
İnsan tabiki kızının evine gider ama benim canım sıkıldı bu hafta size gelicem diyede emrivaki yapmaz
Ya hu sizde açık açık söyleyin ben senin kızınım ama burası sadece benim değil kocamında evi, sürekli olmaz diyin. Buna kırılacaksada kırılsın. Belki siz birşey demiyorsunuz diye sizi bu durumdan hoşnut sanıyordur. Ayrıca annenizi siz kırmış olmuyorsunuz kendi yaptığı düşüncesizlik yüzünden bu duruma düşüyor. Koca kadın bi zahmet bu duruma sokmasın kendini. Hiç mi gelmiyor aklına damat rahat edemez diye çok tuhaf

Ben konu açmıştım benm annem de uzakta benm doğum olunca gelmişti sadece onda da eşimle arasında sorun oldu birdaha gelmeyecek eşim istemiyor hatta babam da gelmeyecek keşke gelseler diyeceğim o ki ben gibi sorun yaşayıp hiç gelmeyecekleri derdine kapılacağına gelsin boşver

Back
X