Annem ayda bir bize gelmek istiyor

Annem yok ama olsaydı da gelmezdi anca hastalık doğum falan olacak öyle.
Annenizin kötü giden bir evliliği de var sizile vakit geçirmek hoşuna gidiyor demek ki belki eşine de bak gidecek yerim var mesajı vermek istiyordur.
Bunun önüne nasıl geçersiniz bilmiyorum ama en mantıklı çözüm açık açık konuşmak sanki.
Evet bizimle vakit geçirmek hoşuna gidiyor ama o zaman babamdan boşanmıcaktı, aynı yerdeydik ve her gün gidiyorduk bir kaç saat oturup evizime dönüyorduk
Ben bu şekilde evde kalma durumlarına alışık değilim
Ayrıca evlendiği zaman ben ona söyledim eskisi gibi olmaz devamlı gelemeyiz babamla olan duruma benzemez diye

Sen geldiğin için eşim de kvyi çağırmak istiyor deyin. Evet bence de eşit gelmeye hakkı var. Mesele iş değil. İş paylaşım adaletsizliği karı-koca arasındaki kendi meseleleri. Anne babadan bağımsız bir adaletsizlik bu. Ama ev özel konuttur ve karı kocaya aittir. Bir taraf ne kadar bu özel alanı ihlal ederse diğer taraf da ihlal etme hakkına sahip olur
Kayınvalidemin gelmiyeceğini biliyor
Aynı evde kalmaktan rahatsız olmak bir bende mi var ya
Bu sadece annem için değil birisi evimde 3 günden fazla kalınca sıkılıyorum ben

Bence annenize haber vermeden kilit değiştirmek iyi olabilir. Bir gün geldiğinde kapıyı anahtarıyla açamadığında bir duraksar diye düşünüyorum. Daha sonraki dönemlerde de nasılsa anahtarım var kafasına giremez yani
Sorun birtek anahtar değil ki
Yani anlamıyor annem çok bunaldım huzursuzluktan, alttan almaktan kimseye tahammülüm kalmadı

Esin cok hakli annen dusuncesizlik ediyor bunu annenle konusup cozmek senin gorevin sonucta annen bencillik yapiyor bir daha siz yokken gelirim dediginde hayir anne rica ediyorum boyle biaey yapma esimde bende cok rahatsiz oluruz diyebilirsin gelicem dediginde musait degiliz basbasa kalmaya ihtiyacimiz var bu ziyaretler biraz fazla geliyor artik bize bi sekilde konusun alinir ama yapcak bisey yok sonra duzelir zamanla ev benim derse parasini odedik falan bunu anlatirsiniz ayri bir aileyiz falan filan
Ev benim demez asla ki zaten ev bizim ev alırken ne benim ailem nede eşimin ailesi destek oldu kendi imkamızla aldık çok şükür
Ama bu evde annemde bir rahatlık var, diğer evimde böyle değildi bir kaç gün kalır giderdi burda nerdeyse hiç gitmicek

Milletin anası rahat vermez benim annem 3 senedir başka ülkede göremiyorum.. Gel diyorum eviniz çok küçük sizi rahatsız etmek istemiyorum sırf annem gelsin diye büyük ev almayı düşünüyorum İnşallah Bakalım
Bende annem için bu eve taşındım ama pişman oldum,gelmeside değilde her tartıştılında bana telefon etmesi gelicem demesi beni bıktırdı. Huzursuzluk yoruyor artık beni

Çözüm basit, annenize gelmeni istemiyorum diyeceksiniz ve kilidinizi değiştireceksiniz. Siz kendi annenize gelmemesi gerektiğini anlatamazsanız başka kimse de anlatamaz. Eşinizi kv yi bahane etmeye gerek yok, açık ve net sınırınızı çizmeniz lazım. İş sizde bitiyor.
Buda bana ayıp geliyor kendi anneme gelme diye nasıl derim

Daha önce gelmeye kalktığında müsait değiliz dedim, şimdide gelmek istedi yine birşey söyledim ama benimle soğuk konuşuyor bu sefer kızdı sanırım
Kızsin rahatsız olduğunuzu bir şekilde belli etmelisiniz.o kırılmasın bu kırılmasın diyerek sadece kendi kendinize eziyet edersiniz. Müsait değilim diyin, evli kadın zaten neden bu kadar sık gelsin ki evli çiftin yanina

Benim annem 70 yaşında bir kadın, yapı olarak da başkasının evinde rahat etmeyecek biri. rahatsızlızlık veririm diye, 25 senelik gelini var artık bazı şeyleri aşmışlar onun evinde bile abdest almaz tuvalete gitmez. Ben şuan hamileyim doğumda anca gelir 40ımı çıkarır inşllah diye dua ediyorum 😀
Siz annenize ne derseniz diyin rahat kadınsa yapacak bişey yok bence. Belki ayda 1 gelme sıklığını 2 ayda bire düşürebilirsiniz. Ya da eşinizden çekiniyorsa biraz eşinizi bahane edebilirsiniz. İstemiyor diye.

Kızsin rahatsız olduğunuzu bir şekilde belli etmelisiniz.o kırılmasın bu kırılmasın diyerek sadece kendi kendinize eziyet edersiniz. Müsait değilim diyin, evli kadın zaten neden bu kadar sık gelsin ki evli çiftin yanina
İlk evlendiği zamanlar fazla gelmiyordu, eşini bırakmak istemiyordu. Şimdi eşiyle sorunlar oldukça bize yöneldi. Orda canı sıkıldıkça bize gelmek istiyor da böyle nereye kadar olucak sonu yok

Benim annem 70 yaşında bir kadın, yapı olarak da başkasının evinde rahat etmeyecek biri. rahatsızlızlık veririm diye, 25 senelik gelini var artık bazı şeyleri aşmışlar onun evinde bile abdest almaz tuvalete gitmez. Ben şuan hamileyim doğumda anca gelir 40ımı çıkarır inşllah diye dua ediyorum 😀
Siz annenize ne derseniz diyin rahat kadınsa yapacak bişey yok bence. Belki ayda 1 gelme sıklığını 2 ayda bire düşürebilirsiniz. Ya da eşinizden çekiniyorsa biraz eşinizi bahane edebilirsiniz. İstemiyor diye.
Annem babamla boşanmadan önce sizin anneniz gibiydi, bize gelmezdi fazla genellikle biz giderdik annemlere ama ikinci evliliğinde öyle değil devamlı bize gelmek istiyor. Eşimi söyledim rahat edemiyor diye, sende edemiyorsun dedim ama yok, sanki biz onun evinde oturuyormuşuz gibi hissediyorum

Ayıp olsun, bu raddeye getiren anneniz ve dolaylı yoldan ablanız. Annen kocasıyla arası iyiykende geliyo kötüykende. Bıktırmayım ilerde belki işim düşer demiyoki.

Diğer konunuzada yazmıştım ablanizda annenize bencil olan size olacak.
Eşin iyi ama adam bir yerde patlayacak o seviyeye getirmeden sen açıkça konuş onlarla.

Kötü evlat falanda değilsin haddinden fazla da iyisin.
Ben vicdan azabı duyorum bazen, dayanamıyorum gel diyorum, kalıyor gidiyor ama yine gelmek istiyor sonu gelmiyor
Eşim ilk zamanlar hiç birşey demedi 4 ay kaldı annem, sakin birisi eşim ama sinirlenince de tam sinirlenir. Annen seni çok üzüyor, gelmesin demiyorum ama devamlı gelince rahat edemiyorum demeye başladı
Ablamın umrunda değil, annem bize kalmaya gelince bir görmeye geliyor, birde annem giderken geliyor o kadar. Bütün sıkıntıyı ben çekiyorum. Hayır annem Allah korusun hasta olsa lafını bile yapmam ama sırf canı sıkıldığı zaman çat kapı gelmesi artık beni yormaya başladı
Birde anahtar var bende ben gelirim diyor

Gelse ne olacak anlamadim ki. Ne güzel ayda bir gelse kalsa, ne gibi bir rahatsizlik veriyor? Benimki burnumun dibinde oturuyor kirk yilda bir akşam kahve icmeye geliyor o da zorla

Annemle ilgili aynı sorunlarım devam ediyor. Bulunduğumuz yere 4 saat uzaklıkta oturuyor. Eşiyle bir iyi bir kötü. Her tartıştığında ayrılmak istiyor ve bize kalmaya geldi defalarca.

Şimdi tartışma yok sadece canı sıkıldığı için bize gelmek istiyor. Evine gidiyor 1 ay geçince yine canı sıkılıyor yine bize 1 haftalığına gelmek istiyor. Bu her ay böyle mi olucak. Birde sorma tarzı çok rahat. Anahtar var ya bende siz evde olmasanız bile ben içeri girerim diyor. Etrafımdan duyuyorum annem bizde kalmaz rahat edemez diye, annemdeki bu rahatlık ne?
Bende mi gariplik var bilmiyorum ama evde birisi kaldığı zaman çok rahatsız oluyorum, hastalık ihtiyaç gibi durumlar ayrı öyle durumda tabiki istediği zaman kalabilir ama canım sıkıldı size gelmek istiyorum demesinden sıkıldım
Annesi şehir dışında olanlar için merak ediyorum anneleri ne kadar sürede kalıyor?
Ilk işiniz anahtarı değiştirmek olsun. Anahtarı icerde unutmusum çilingir çağırdım, kilidi kırınca değiştirmek zorunda kaldik deyin. Anahtarı olmazsa eve girmek için size bağlı olur. Biraz rahatlarsiniz. Onun haricinde her geleceğinde bahane bulun. Arkadaşlarım gelecek, düğüne gidecegiz, eşim rahatsız yatıyor, kursum var gibi. Ben seni uygun olunca çağıracağım deyin. Annem hayatta olsaydı muhtemelen hiç gelmezdi. Biz ziyaretine giderdik. Kimsede kalmayı sevmezdi. Kayınvalidem de evde hayvanlarimiz olduğu için gelmiyor. Biz ziyaret ediyoruz senede bir kez

Gelse ne olacak anlamadim ki. Ne güzel ayda bir gelse kalsa, ne gibi bir rahatsizlik veriyor? Benimki burnumun dibinde oturuyor kirk yilda bir akşam kahve icmeye geliyor o da zorla
Ben evde birisi yatılığa gelince rahat edemiyorum, bu sadece annem için geçerli değil, herkes için böyle ne kendim başkasında yatabiliyorum, nede bende yatılığa kaşındın istiyorum
Annem her ay geliyor ve 1 hafta kalıyor, o 1 hafta sürecinde eşim hiç rahat olamıyor. Ayrıca yazın ben iç çamaşırı takmıyorum ama annem varken öyle olmuyor mecbur takıyorum, eşim çok sıcak olduğunda atletle duruyor
Bu sadece bir örnek
Zor zamanında destek olayım tamam o ayrı ama devamlı vıc vıc sevmiyorum

Annem yok ama olsaydi, o ne zaman gelip gideceğini, istenip istemediğini iyi bilir ve ona göre gelir giderdi. Çok anlayışlı bir kadındı. Sonuçta tek yaşamıyoruz evlenince, eşimiz de var.

Anneniz anlayışsız bu doğru ama siz de bir tuhafsiniz. Annenizden yabancı biri bahsediyorsunuz. Anneniz o sizin. Çok çok rahatsizsaniz, karşınıza alın, güzelce konuşun.

Bence annesinin bazı davranışları artık bıkkınlık vermiş.
Yıllarca babasıyla ayrılmadan önce de şimdi de hep evlatlarından ebeveyn rolü üstlenmesini beklemiş o sebeple de ilişkileri çok tadında gitmiyor olabilir.

Ilk işiniz anahtarı değiştirmek olsun. Anahtarı icerde unutmusum çilingir çağırdım, kilidi kırınca değiştirmek zorunda kaldik deyin. Anahtarı olmazsa eve girmek için size bağlı olur. Biraz rahatlarsiniz. Onun haricinde her geleceğinde bahane bulun. Arkadaşlarım gelecek, düğüne gidecegiz, eşim rahatsız yatıyor, kursum var gibi. Ben seni uygun olunca çağıracağım deyin. Annem hayatta olsaydı muhtemelen hiç gelmezdi. Biz ziyaretine giderdik. Kimsede kalmayı sevmezdi. Kayınvalidem de evde hayvanlarimiz olduğu için gelmiyor. Biz ziyaret ediyoruz senede bir kez
Annem babamla evliyken bizde kendimiz giderdik yemeğe, çaya oturup evimize dönerdik ama ikinci evliliğinde öyle değil
Şehir dışında ve orda çevresi yok eşiyle de bir küs bir barışık olunca devamlı bizde kalma isteği oluyor
Bende mi sıkıntı var anlamadım ki?

Bence annesinin bazı davranışları artık bıkkınlık vermiş.
Yıllarca babasıyla ayrılmadan önce de şimdi de hep evlatlarından ebeveyn rolü üstlenmesini beklemiş o sebeple de ilişkileri çok tadında gitmiyor olabilir.
Evettt, tamda beni özetlediniz
Annem çok fedakar bir insan asla hakkını yiyemem en zor zamanlarımda destek oldu
Ama artık onun sorunlarından sıkıldım. Küçüklüğümden beri böyle
Özellikle bu ikinci evliliğinde artık hiç dayanamıyorum ve sanırım bıktığım içinde sürekli görüşmek istemiyorum
Onunda zor zamanında destek olurum tabiki o ayrı, eşinden ayrılmaya kalkarsa ona ev açarız yanlız bırakmayız ama şuanda çok görüşmek istemiyorum
Niye böyleyim bilmiyorum, hayırsız evlat gibi göründüğümün farkındayım ama son zamanlarda kimseyi çekemiyorum
İşim zaten ağır, çocuğum var vs birde annemin sorunları bana çok ağır gelmeye başladı.sanırım sorunlardan dolayı böyleyim

Annem babamla evliyken bizde kendimiz giderdik yemeğe, çaya oturup evimize dönerdik ama ikinci evliliğinde öyle değil
Şehir dışında ve orda çevresi yok eşiyle de bir küs bir barışık olunca devamlı bizde kalma isteği oluyor
Bende mi sıkıntı var anlamadım ki?
Anneyle ilişki çok önemli bu konuda. Eğer güzel bir çocukluk geçirdiniz ve iyi bir ilişkiniz varsa sık gelmesi sizi rahatsız etmeyebilirdi. Ama her insanın annesiyle ilişkisi aynı değil. O yüzden anneniz gelse ne olur diyenlere aldırmayın. Ben sizde bir sıkıntı görmüyorum. Annemin yanında iç çamaşırsiz duramıyorum demissiniz. Demek ki rahat edemiyorsunuz. Bahaneler bulup kabul etmeyin. Kışın bir ara davet edersiniz. O da kendi kendine yetmeyi öğrensin. Çocuğun da olsa kardeşin de olsa ayda bir gidip 1 hafta kalmazsin genelde. İlişki çok iyiyse birbirini özlüyorsa taraflar o zaman aynı evde bile sorunsuz yaşanır. Tabii eşiniz de var. O da rahatsız oluyormuş.

Back
X