annem babam-babaannem halam arasında kalıyorum

greengirll

yok başlık falan
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2012
9.068
9.560
398
Arkadaşlar merhaba, ben evliyim ailemden ayrıyım yani. Babaannem de yılın bir kısmını halamla birlikte (dedemden kalma evde), bir kısmını annemle babamla geçiriyor. Babaannem çok şükür yatalak vs değil ama 90 yaşında ve bazı rahatsızlıkları var haliyle. Babam da kanser hastası ve çok sinirli. Annem ikisini de idare ediyor ama çok şükür kendilerini idare edebilecek durumdalar.

Şimdi babaannemin dedemden kalma maaşı var, annemlerde kaldığı sürece de destek oluyor ama annem bundan sonra maaş kartını bana vereceksin, burda kaldığın sürece maaşını ben alacağım, siz sağa sola harcıyorsunuz, benim oğlum ev aldı borç altına girdi ona destek olmak zorundasınız, 3 ayda 1 5000 tl para istiyorum demiş. Babam da sürekli maaş kartını vereceksin, kızından alacaksın deyip, halama da habire mesaj atıyormuş. Ben asla karışmak istemiyorum ama çok da üzülüyorum, siz olsanız naparsınız?

Yaşlanınca insanların kendi ihtiyaçları göz ardı ediliyor.
Tamam kadının bir harcaması olmayabilir ama bırakın kadın onca sene kim bilir ne kahırlar çekmiş, kalsın kendi maaşı kendine.
Evlerinde kalıyor diye para aracı diye görülüyor ya şu yaşlılar çok üzülüyorum.
Allah bizlerin sonunu hayır etsin yaşlılığımızda.

Ben kesinlikle kendi ailemden birine bu şekilde davranmazdım.
Belki bu kadar kadının üstüne gitmeseler iki evladına da elinden geldiğince kadın zaten yardım etmeye çalışır.
3 günlük dünyada bu neyin hırsı benim hiç aklım almıyor.

Rahmetli annaneciğim de nur içinde yatsın inşallah, o geliyor aklıma böyle konularda...

Annen baban haksız gibi geldi bana , yaşlılar evet ama destek oluyorlarmış maaş kartını bana vereceksin şu kadar para isterim falan demek hiç uygun değil bana göre ...

Borcu yapan borcunu kendi ödesin. Yikarim o evi basina. Su yaslilarin paralarina da göz dikmesin hic kimse. Adam gibi baksinlar.

Kardeşim istemiyor diye biliyorum, annem ona gönderiyor ama annemin de maaşı var sanırım kendi maaşından göndermek değil de babaanneminikini göndermek istiyor

Annen baban haksız gibi geldi bana , yaşlılar evet ama destek oluyorlarmış maaş kartını bana vereceksin şu kadar para isterim falan demek hiç uygun değil bana göre ...

Bence de öyle, diğer tarafta da halamda kart tamamen...Bilemiyorum aslında konudaki herkesin ayrı ayrı maaşı var ama bir babaannemin maaşını paylaşamıyorlar.

maaş kartı kişinin kendisinde kalmalı, kadın kime gidiyorsa ona çektirir gereken desteğide olur zaten

Kardeşim istemiyor diye biliyorum, annem ona gönderiyor ama annemin de maaşı var sanırım kendi maaşından göndermek değil de babaanneminikini göndermek istiyor

Eh tabi. Kendi parasi daha tatlidir. Annesi ölünce o eve sonunda kendi girer yaslaninca. Ama göz arda ettigi: Onun su anda o yasliya yaptigi baskiyi illerde kendi cocuklari da ona yapar

Cok ayip anne babanizin yaptigi
90 yasindaki kadinin maas kartini almak hele asla yapilmamasi gereken bir sey
Su babaanneler keske maas kartlariyla beraber huzurevine gitseler bizim toplumumuz neden karsi buna hic anlamiyorum. Lastik top gibi ev ev dolastiriliyor o kadin ve ustune de maasina goz dikiliyor insan yatacak yer bulamaz ya

Sormayın çok üzülüyorum bende iki kardeş babadan kalma maaşı paylaşamıyorlar, hepsinin ayrı ayrı maaşı var, halamın da babamın da annemin de.

annen de baban da haksız hem de çok haksız. babaannene üç kuruş parası için mi bakıyorlar allah rızası için mi. eğer sizde de vicdan varsa haklıyı haksızı ayırt eder ona göre insanlara tepki koyarsınız.
annenin de babanın da kurduğu cümleler çok rahatsız etti beni. yazık yaşlı kadının beklediği ilgi sevgi bu yaştan sonra yazık herkes paraya tamah eder hale gelmiş.

Maaşı olmasaydı annen baban bakmayacak mıydı? Benim babamda bizimle kalırdı ama para konusu hiç açılmadı. İhtiyacınız varsa vereyim derdi, ama bizim ihtiyacımız olsa dahi utanır ondan isteyemezdik.
Halan bekar ise onun da babasının maaşında hakkı var ayrıca.

Ya çok üzücü gerçekten
Annen ve baban yanlış yapıyor
Hiç bakmasınlar daha iyi
Yani isteyiş tarzları da kırıcı

Babaanneme anlatmıyorum ama illaki ona da söylüyordur babam, halama küfür ediyormuş, bana da halanı öldürsem içim rahat eder diyor saçma sapan konuşuyor hasta olduğu için de kimse bir şey demek istemiyor, zaten kavgalılar iki kardeş. Üç günlük dünyada para hırsındalar babam zaten hasta, maaşları da birikimleri de var, evleri de var ne bu hırs anlamıyorum.

Kardeşim ev aldı sıkıştı evet ama annem kendi birikimini vermiyor babaannemin parasında gözü.

Sen karisma bosver canim.Annen de kesin bir dille boyle konusmasi itici.Herkes kendi borcunu kendi odesin ama guzel bir dille biraz yardim edebilir misin denebilir gonlunden koparsa ne ala.

Ben çok üzülüyorum kafama takılıyor. Babaannem de bana dert yandı aramızda kalsın diye ama çok üzülmüş bunalmış, çok kilo verdi bu ara, resmen yarıya indi, 90 yaşında kadın çok üzülüyorum bu durumuna.

Babaannem hep maddi destek oldu zaten, anneme kaynanalık da yapmadı asla, beklentisi de yok yani bir kv ne kadar iyi olabilirse öyle.

Bu kadarına da hak etmiyor diye düşünüyorum en azından yaşı itibariyle bir şey olsa ben kendimi suçlu hissederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…