- Konu Sahibi greengirll
-
Ah ah babanın daha iyi anlıyor olması gerek aslındaBabaanneme anlatmıyorum ama illaki ona da söylüyordur babam, halama küfür ediyormuş, bana da halanı öldürsem içim rahat eder diyor saçma sapan konuşuyor hasta olduğu için de kimse bir şey demek istemiyor, zaten kavgalılar iki kardeş. Üç günlük dünyada para hırsındalar babam zaten hasta, maaşları da birikimleri de var, evleri de var ne bu hırs anlamıyorum.
Kardeşim ev aldı sıkıştı evet ama annem kendi birikimini vermiyor babaannemin parasında gözü.
Maaşı olmasaydı annen baban bakmayacak mıydı? Benim babamda bizimle kalırdı ama para konusu hiç açılmadı. İhtiyacınız varsa vereyim derdi, ama bizim ihtiyacımız olsa dahi utanır ondan isteyemezdik.
Halan bekar ise onun da babasının maaşında hakkı var ayrıca.
Valla halanız da anneniz de babanız da çok ayıp ediyorlar kadın üzülür benim param için bana bakıyorlar diye düşünür, yaşlı insan zaten alıngan ve kırgın olur hayata karşıBence de öyle, diğer tarafta da halamda kart tamamen...Bilemiyorum aslında konudaki herkesin ayrı ayrı maaşı var ama bir babaannemin maaşını paylaşamıyorlar.
O zaman sen anneni uyar.Kadin belki arada kaldi hem size yardim ediyor hem de kizi da istiyor olabilir.90 yasinda rahat etmesi gereken bir donemde kadin bunalima girmistir.Uzuldum bende yasli basli kadin yazik.Ben çok üzülüyorum kafama takılıyor. Babaannem de bana dert yandı aramızda kalsın diye ama çok üzülmüş bunalmış, çok kilo verdi bu ara, resmen yarıya indi, 90 yaşında kadın çok üzülüyorum bu durumuna.
Babaannem hep maddi destek oldu zaten, anneme kaynanalık da yapmadı asla, beklentisi de yok yani bir kv ne kadar iyi olabilirse öyle.
Bu kadarına da hak etmiyor diye düşünüyorum en azından yaşı itibariyle bir şey olsa ben kendimi suçlu hissederim.
Babaannen neden torunun aldığı eve destek olmak zorunda ki. Ben onun yerinde olsam babandan büyüyene kadar kendisine yaptığı masrafları toplu şekilde isterdim. Allah ıslah etsin ikisini de. Sen de bence güzel bir konuşma yap onlarla. Şimdiden para biriktirdim, yaslandiginizda size bakmam için bana verirsiniz de. Belki biraz utanmaları vardır.Arkadaşlar merhaba, ben evliyim ailemden ayrıyım yani. Babaannem de yılın bir kısmını halamla birlikte (dedemden kalma evde), bir kısmını annemle babamla geçiriyor. Babaannem çok şükür yatalak vs değil ama 90 yaşında ve bazı rahatsızlıkları var haliyle. Babam da kanser hastası ve çok sinirli. Annem ikisini de idare ediyor ama çok şükür kendilerini idare edebilecek durumdalar.
Şimdi babaannemin dedemden kalma maaşı var, annemlerde kaldığı sürece de destek oluyor ama annem bundan sonra maaş kartını bana vereceksin, burda kaldığın sürece maaşını ben alacağım, siz sağa sola harcıyorsunuz, benim oğlum ev aldı borç altına girdi ona destek olmak zorundasınız, 3 ayda 1 5000 tl para istiyorum demiş. Babam da sürekli maaş kartını vereceksin, kızından alacaksın deyip, halama da habire mesaj atıyormuş. Ben asla karışmak istemiyorum ama çok da üzülüyorum, siz olsanız naparsınız?
Zaten haklı haksız ortada da, halam da pek farklı değil bizimkilerden, ben bir şey desem bana çullanıyorlar resmen, karışmıyorum para işlerine.annen de baban da haksız hem de çok haksız. babaannene üç kuruş parası için mi bakıyorlar allah rızası için mi. eğer sizde de vicdan varsa haklıyı haksızı ayırt eder ona göre insanlara tepki koyarsınız.
annenin de babanın da kurduğu cümleler çok rahatsız etti beni. yazık yaşlı kadının beklediği ilgi sevgi bu yaştan sonra yazık herkes paraya tamah eder hale gelmiş.
Sormayın çok üzülüyorum bende iki kardeş babadan kalma maaşı paylaşamıyorlar, hepsinin ayrı ayrı maaşı var, halamın da babamın da annemin de.
Annenize yazıklar olsun. Babanız da adam değilmiş. Allah hayırlı evlat versin. Siz torunken içiniz sızlıyo bi de babaya bakın hele.. Allah vicdan merhamet versin her ikisine de..
Kimin ömrünün ne kadar olduğu belli değil.
Babaanneniz vefat edince o an olmasa da zaman geçtikçe babanız çok vicdan azabı çeker.
Annesinin yaşlılığında böyle davranıldığı ve buna da kendisinin müsade ettiği için.
Tabii biraz vicdanı varsa.
Benim diyeceğim büyüklerinizi ikaz etmenizden ödeye geçemezsiniz.
Çünkü sizin yapabileceğiniz çokta birşey yok.
Alır yanıma ben bakarım babaannemi de rahat ettiririm derseniz o başka.
Eğer böyle bir imkanınız yoksa, büyüklerinizi bol bol uyarın akılları başlarına gelsin.
Kadıncağıza hakikaten üzüldüm.
Kimsenin aslında gerçekten ihtiyacı yok anlaşılan. Tamamen para hırsı. İnsanın evlatlarının böyle yapması çok üzücü bir şey. Madem babaannenin eli ayağı tutuyor, çekilirdim kendi evime, kendim yapamayacağım işler için de bir yardımcı tutardım, kafam öyle daha rahat olurdu.Valla ben de düşünüyorum bakmazlar mıydı diye...Halam bekar, kendi maaşı var o yüzden alamıyor şu an, zaten birlikte geçiniyorlar.
Ya babaannem yemek seçmez, yatalak değil, işini kendi görür öyle aman aman bir bakımı yok yani.
siz onlara şimdiden deyin ki " para biriktirmeye bakın ilerde elden ayaktan düşerseniz bedavaya bakmam tıpkı şu an sizin yaptığınız gibi " diye. Azcık insanlıkları varsa utanırlar belki..Babam zaten paragöz ve cimridir. Kadının yediği iki lokmayı bile masraf görüyormuş, zamanında bana da yaptı aynısını.
kimde kalıyorsa kart onun hakkıdır.Arkadaşlar merhaba, ben evliyim ailemden ayrıyım yani. Babaannem de yılın bir kısmını halamla birlikte (dedemden kalma evde), bir kısmını annemle babamla geçiriyor. Babaannem çok şükür yatalak vs değil ama 90 yaşında ve bazı rahatsızlıkları var haliyle. Babam da kanser hastası ve çok sinirli. Annem ikisini de idare ediyor ama çok şükür kendilerini idare edebilecek durumdalar.
Şimdi babaannemin dedemden kalma maaşı var, annemlerde kaldığı sürece de destek oluyor ama annem bundan sonra maaş kartını bana vereceksin, burda kaldığın sürece maaşını ben alacağım, siz sağa sola harcıyorsunuz, benim oğlum ev aldı borç altına girdi ona destek olmak zorundasınız, 3 ayda 1 5000 tl para istiyorum demiş. Babam da sürekli maaş kartını vereceksin, kızından alacaksın deyip, halama da habire mesaj atıyormuş. Ben asla karışmak istemiyorum ama çok da üzülüyorum, siz olsanız naparsınız?
Kimsenin aslında gerçekten ihtiyacı yok anlaşılan. Tamamen para hırsı. İnsanın evlatlarının böyle yapması çok üzücü bir şey. Madem babaannenin eli ayağı tutuyor, çekilirdim kendi evime, kendim yapamayacağım işler için de bir yardımcı tutardım, kafam öyle daha rahat olurdu.
Seni de tebrik ederim, yapılanın yanlış olduğunun farkındasın. İnsanca düşünüp babaannen için üzülüyorsun.
Ev alınan erkek kardeşinin bunlardan haberi var mı? Belki onada anlatmalısın.
siz onlara şimdiden deyin ki " para biriktirmeye bakın ilerde elden ayaktan düşerseniz bedavaya bakmam tıpkı şu an sizin yaptığınız gibi " diye. Azcık insanlıkları varsa utanırlar belki..
o ne demektir yahu? Annemize babamıza bakıyoruz diye maaşlarına el koymak hakkımız oluyo yani.. Ee burda açılan konularda annem babam süt parası istiyo yok efendim bugüne kadar yaptıkları masrafların parasını istiyolar benden deyince de ortalık karışmasın o zaman. Ben böyle saçmalık görmedim duymadım..kimde kalıyorsa kart onun hakkıdır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?