annem babam-babaannem halam arasında kalıyorum

Benim anneannemin de kocasından kalma maaşı var. En azından evlatlarından harçlık almıyor. Çünkü bu durum onu çok uzerdi.
Son gelişinde epey gezdirdim ananemi, güzel yerlere götürdüm, güzel yemekler yedik... Eve giderken elime yüz lira tutuşturdu, torununa harçlık niyetine :)
Ya da bana para verdi torun çocuğuna hediye alayım onun adına diye. Ben de kabul ettim (ihtiyacım olmamasına rağmen) çünkü biliyorum ki bu parayi vermek ananemi mutlu ediyor.
Kimseye minnet etmemenin huzuru var kadında.

Babaannenize çok acıdım. İnşallah annenizin ev borcunu ödemek için didindigi eve gelini onu kabul eder. Bu cazgirligini kadına da gosterirse yasliliginda o eve adım aramayacagina emin olabilir.
Onlari bunlarla korkutabilirsiniz. Sırlar dünyası sıtayla

o ne demektir yahu? Annemize babamıza bakıyoruz diye maaşlarına el koymak hakkımız oluyo yani.. Ee burda açılan konularda annem babam süt parası istiyo yok efendim bugüne kadar yaptıkları masrafların parasını istiyolar benden deyince de ortalık karışmasın o zaman. Ben böyle saçmalık görmedim duymadım..[ şu an kart haladaymış, o yüzden söyledim. ayrıca eskiden öyleymiş, anne babaya bakmak..şimdi herkes malesef para peşinde. hatta evi, parası olan bile istenmiyor bu zamanda. ben onların durumuna göre yorum yapmıştım..

Benim anneannemin de kocasından kalma maaşı var. En azından evlatlarından harçlık almıyor. Çünkü bu durum onu çok uzerdi.
Son gelişinde epey gezdirdim ananemi, güzel yerlere götürdüm, güzel yemekler yedik... Eve giderken elime yüz lira tutuşturdu, torununa harçlık niyetine :)
Ya da bana para verdi torun çocuğuna hediye alayım onun adına diye. Ben de kabul ettim (ihtiyacım olmamasına rağmen) çünkü biliyorum ki bu parayi vermek ananemi mutlu ediyor.
Kimseye minnet etmemenin huzuru var kadında.

Babaannenize çok acıdım. İnşallah annenizin ev borcunu ödemek için didindigi eve gelini onu kabul eder. Bu cazgirligini kadına da gosterirse yasliliginda o eve adım aramayacagina emin olabilir.
Onlari bunlarla korkutabilirsiniz. Sırlar dünyası sıtayla

Annem kendini o kadar haklı görüyor ki, torunu için tüm maaşını vermek zorundaymış babaannem, annem ona bakıyormuş. Ben asla izin vermem böyle bir şeye, evlenirken de istemediğimi belirtmiştim.

Senelerdir aynı davalar var inanın ama bu kadarını ilk kez duyuyorum. Yani maaş kartını ver olayını. Annem babam için de vefat ederse maaşını alırım falan gibi bir şey demiş babaanneme kadın şok olmuş. Ha babam da sinir hastası bir insan çekilecek kahrı yok ama para için çekmek....Bilemiyorum ya...

O zaman gelince görürsünüz onu. Evladı gibi kim bakıcak acaba.. Diycek bi şeyim kalmadı Allah ıslah etsin diyebiliyorum..

Zaten zamanında kardeşime epey yol yaptılar beraber kalalım diye kardeşim istemedi, bana zaten gelemez, kv ile küsler, evime gelemiyor annem çok karıştığı için eşim bozuluyor, bende de umudu yok yani.

Zaten zamanında kardeşime epey yol yaptılar beraber kalalım diye kardeşim istemedi, bana zaten gelemez, kv ile küsler, evime gelemiyor annem çok karıştığı için eşim bozuluyor, bende de umudu yok yani.
eee herkes ettiğini çekiyo buluyo.. Ama bunu anlıycak izan lazım.. Siz yine de zor zamanında yanında olun. Babaanneye Allah kolaylık versin..

Babaanne torununun aldığı evi ödemek ya da katkıda bulunmak neden zorunda olsun ki?

Maaş kartını almak da kimsenin hakkı değil. Yazık kadıncağız zaten daha kaç yıl yaşayacak?

Ya okurken içim burkuldu. Anneniz kusura bakmayın ama "anasının gözü" tabiri vardır ya aynen öyle. O nasıl bi söyleme tarzı. Babanene Allah korusun kahrından bişey olmasa bari :( Babanenize yeni bi kıyafet alsalar gönlünü alsalar, o da parasıyla kendine birşey almış olmanın mutluluğuyla yüzü biraz gülse olmaz mı?
Yazık günah... Halanız da keza öyle... Ne diyeceğimi bilemedim ama annenizden korktum cidden...

Zaten haklı haksız ortada da, halam da pek farklı değil bizimkilerden, ben bir şey desem bana çullanıyorlar resmen, karışmıyorum para işlerine.

Babam bana da aynısını yaptı, evdeyken sabah yediğim kahvaltıdan akşama kadar yediklerimi hesaplarmış meğer. Ben okulu bitirip hemen işe başladım evlendim resmen kurtulmak için. Eve bağlattığı interneti bile başıma kaktı 20 tl idi o zaman, günlerce ağlamaktan helak oldum. Babam paragöz bunu çok iyi biliyorum. Kimseye bakmak istemiyor, evlatlarını bile (daha doğrusu beni kardeşimi öyle görmüyor pek) yük olarak görüyor.

Zaten çok kızgınım onlara, evde oturup 1 sene kpss çalışmama bile izin vermediler, işe gir çalış para getir diye.
Sana da sımsıkı sarılasım geldi :anne:

Ya okurken içim burkuldu. Anneniz kusura bakmayın ama "anasının gözü" tabiri vardır ya aynen öyle. O nasıl bi söyleme tarzı. Babanene Allah korusun kahrından bişey olmasa bari :KK43: Babanenize yeni bi kıyafet alsalar gönlünü alsalar, o da parasıyla kendine birşey almış olmanın mutluluğuyla yüzü biraz gülse olmaz mı?
Yazık günah... Halanız da keza öyle... Ne diyeceğimi bilemedim ama annenizden korktum cidden...

Ben bildim bileli babaannem bize yardım ederdi zaten. Babam evlenmiş çocuk yapmış sanki bakmak onun değil, ailesinin yükümlülüğü gibi davrandı her zaman. Benim çocukken tüm kıyafetlerimi, gezmemi tozmamı her şeyimi babaannem halam yapmıştır keza kardeşimin de öyle. Babam bize yedirdiklerinin hesabını yaparmış meğersem. Zengin olursam size muz alıcam diye kandırırdı, muzu zengin meyvesi zannederdim:) Evde sebze dışında pek bir şey olmazdı, et kurbandan kurbana anneannemlerden gelen falan. Babam niye evlenmiş onu da anlamadım ya neyse.

Ben bildim bileli babaannem bize yardım ederdi zaten. Babam evlenmiş çocuk yapmış sanki bakmak onun değil, ailesinin yükümlülüğü gibi davrandı her zaman. Benim çocukken tüm kıyafetlerimi, gezmemi tozmamı her şeyimi babaannem halam yapmıştır keza kardeşimin de öyle. Babam bize yedirdiklerinin hesabını yaparmış meğersem. Zengin olursam size muz alıcam diye kandırırdı, muzu zengin meyvesi zannederdim:) Evde sebze dışında pek bir şey olmazdı, et kurbandan kurbana anneannemlerden gelen falan. Babam niye evlenmiş onu da anlamadım ya neyse.
Offff :(

Valla be açgözlü insanlar var yaa kendi kv bilirim garibim ölene dek oğlundaydı kartı oğluda ona hiç bişş almıyordu öldüde kurtuldu.. kahınbirader çekmeye devam edecekti eşim öldü belgesini aldı ve iptal ettirdi. Çok ayıp aileniziin yaptığıda.

Arkadaşlar merhaba, ben evliyim ailemden ayrıyım yani. Babaannem de yılın bir kısmını halamla birlikte (dedemden kalma evde), bir kısmını annemle babamla geçiriyor. Babaannem çok şükür yatalak vs değil ama 90 yaşında ve bazı rahatsızlıkları var haliyle. Babam da kanser hastası ve çok sinirli. Annem ikisini de idare ediyor ama çok şükür kendilerini idare edebilecek durumdalar.

Şimdi babaannemin dedemden kalma maaşı var, annemlerde kaldığı sürece de destek oluyor ama annem bundan sonra maaş kartını bana vereceksin, burda kaldığın sürece maaşını ben alacağım, siz sağa sola harcıyorsunuz, benim oğlum ev aldı borç altına girdi ona destek olmak zorundasınız, 3 ayda 1 5000 tl para istiyorum demiş. Babam da sürekli maaş kartını vereceksin, kızından alacaksın deyip, halama da habire mesaj atıyormuş. Ben asla karışmak istemiyorum ama çok da üzülüyorum, siz olsanız naparsınız?
Ailenin tutumu çok yanlış halan evli mi eğer evli değilse maaş onada bağlanmıştır hepsini ailene verse ne yiyip ne içecek diğer taraf.

Back
X