- 3 Kasım 2017
- 598
- 751
- 53
- 36
- Konu Sahibi greengirll
Babaannenin yerinde olsam annenlerin evine gitmezdim öldükten sonrada maaşımı bir hayır kurumuna bağışlardım .çok çirkin bir tavır bana göre
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
90 yaşında kadının uğraştığı işlere bak yaa..
Üzgünüm ama ebeveynleriniz çok çıkarcıymış..
ne biçim anneniz var. siz konuşun
Ailenin tutumu çok yanlış halan evli mi eğer evli değilse maaş onada bağlanmıştır hepsini ailene verse ne yiyip ne içecek diğer taraf.
Babaannenin yerinde olsam annenlerin evine gitmezdim öldükten sonrada maaşımı bir hayır kurumuna bağışlardım .çok çirkin bir tavır bana göre
bence sen hiç karışma.
konu başlıca başına olay.
hala evini kullanıyor kadının, annen hizmet ediyor, baban zaten hasta, babaanne bakıp büyümüş bu yaşına getirmiş..
herkes kendince haklı veya haksız.
o yüzden halletsinler arlarında.
ama sanırım ben olsam babaannenin yerinde kimseyle kalmazdım. maaşım varsa madem bana yardımcı alırdım. ya da huzurevine giderdim. (bunları şu an ki rh halimle diyorum. o zaman gelince ne olurum bilemem)
annenin yerinde olsam asla bir kuruş istemezdim. ben yaşlıların maaşını almaya çok karşıyım.
babanın yerinde olsam da asla maaş isteyemezdim.
hala biraz sıkıntılı ama. hem kadının verinde oturuyor hem de maaşına göz dikmiş.
Yorumları da okudukça kendi rahmetli anneanem ve rahmetli dedemi düşünüyorum. Öyle büyük bir aşktıki onlarınkisi, bildim bileli tek duaları vardı o da Allah bize birbirimizin acısını göstermesin idi. Nitekim birbirlerinden habersiz birer hafta arayla vefat ettiler. Dedem anneannemi hayatta bilerek vefat etti, ona da dedem hastanede yatıyor, önemsiz bir şey diye 1 hafta geçiştirdik işte hep selamı var falan diye, çok mutlu oluyodu selamını duydukça ve anneannem de dedemi hayatta sanarak vefat etmiş oldu....
Şimdi bir an onları düşündüm. Bu sevgi dolu insanların elinden kart alındığını bi an düşündüm de. Yıkardım ortalığı sanırım... Çok zor sizin açınızdan da...
Gozlerim doldu okurken , huzur icinde yatsinlar , insallah kavusmuslardir yine birbirlerineYorumları da okudukça kendi rahmetli anneanem ve rahmetli dedemi düşünüyorum. Öyle büyük bir aşktıki onlarınkisi, bildim bileli tek duaları vardı o da Allah bize birbirimizin acısını göstermesin idi. Nitekim birbirlerinden habersiz birer hafta arayla vefat ettiler. Dedem anneannemi hayatta bilerek vefat etti, ona da dedem hastanede yatıyor, önemsiz bir şey diye 1 hafta geçiştirdik işte hep selamı var falan diye, çok mutlu oluyodu selamını duydukça ve anneannem de dedemi hayatta sanarak vefat etmiş oldu....
Şimdi bir an onları düşündüm. Bu sevgi dolu insanların elinden kart alındığını bi an düşündüm de. Yıkardım ortalığı sanırım... Çok zor sizin açınızdan da...
Cidden çok üzüldüm yaaa acaba nasıl bi çözüm bulunabilir bilemedim. Maaşı çekme yetkisini sadece size verse bunun için dilekçe yazsanız sizden çekinirlermiki almaya? Böylece Maaşı yattıkça siz babannenize birşeyler alsanız, mutlu olsa falan...Dedem vefat edeli 30 yıl oluyor neredeyse, kadın o günden beri sıkıntı yaşıyor hep, maaş var ama hep çocuklarından yana dertli...
Birbirinden nefret eden iki kardeş, dertleri para, anneyi seven düşünen var mı bilmiyorum, annem ayrı para derdinde. Ne bileyim...
Amin. Aşkın ne olduğunu ilk onlardan öğrendim küçükken. Dedem anneannemin saçlarını tarardı severek üstelik vefatlarına kadar böyleydi. Allah herkese böyle bi aşk nasip etsin :) Şimdi bir an onlar geldi gözümün önüne ve onlara yapılsaydı ne olurdu diye.... kahrolurdum valla ama bizde öyle bişey yapacak yok neyseki...Gozlerim doldu okurken , huzur icinde yatsinlar , insallah kavusmuslardir yine birbirlerine
Kardeşim istemiyor diye biliyorum, annem ona gönderiyor ama annemin de maaşı var sanırım kendi maaşından göndermek değil de babaanneminikini göndermek istiyor
Cidden çok üzüldüm yaaa acaba nasıl bi çözüm bulunabilir bilemedim. Maaşı çekme yetkisini sadece size verse bunun için dilekçe yazsanız sizden çekinirlermiki almaya? Böylece Maaşı yattıkça siz babannenize birşeyler alsanız, mutlu olsa falan...
Annen baya baya uyanikmiş. Abin 90 yaşindaki ninesin maaşina güvenerekmi aldi o evi??
Yazik diyorum, başka birşey demiyorum.
Söyleyeceklerim için kusurabakma inan kendi başıma gelse aynı şeyleri söylerdim ; Babaannen, babanı büyütmüş karşılığında bi para almışmı ki baban annesine bakmak için maaşı istiyo?! Kaldı ki annenin cümleleri çok hadsiz geldi. Abin kendine güvenmiyosa ev almasaymış kimse onun borcuna yardım etmek zorunda değil. Yaşlı başlı kadını para yüzünden darlamak nedir?
Arayıp kardeşinle konuş ozaman annemle babam senin ev almanı bahane edip babaannemden zorla maaşını istiyor diye. Belki kardeşin annenlerle konuşup ikna eder. Çok terbiyesizce evlatların yaptığı babaannenin Allah yardımcısı olsun elden ayaktan düşüp kimseye muhtaç kalmasın inşallah.Kardeşimin beklentisi yoktur kimseden, sanırım paranın annemin kendi biriktirdiği para olduğunu sanıyordur belki de borç alıyordur annemden...Çünkü kardeşim işsiz kalmış bir dönem o zaman bile söylemedi bize, para istemedi, gururludur.
Durumu kardeşim lehine çeviren bizimkiler aslında.