- Konu Sahibi kahvenindelisi
-
Ben 1 saatliğine kestirmeye bile kanepeye gidemiyorum , hemen ağrılar giriyor. Yıllardır rahatını bırakıp kanepede yatan kadının ciddi sebepleri vardır. Kitap okumak, film izlemek için olaya müdahil olmak, yapacağınız son şey olsun.
Ama annenizin psikolojik olarak yanında olmak isterseniz, onunla sohbet edip dertleşme yoluna gidin... Evlat olarak, yanında olduğunuzu hissettirmek adına.
Ben bir şekilde rahatıma bakarım ancak anne ve babam bir evde küs iki insan ve ben arada kalıyorum. ikisi de bana çatıyor bağırıyor, acımasızlar. Beni ikisi de kullanıyor. Babam kahve içmeye beni davet ediyor annemin yüzüne bile bakmıyor, annem ise beni nadiren davet edip çoğunlukla şikayet ediyor onunla ilgilenip gezdirmediğim için. ve daha neler...Çok itici bir hal bu. Ömrümü tüketiyor. Psikolojim bozuldu artık bu halden.
Çalışıyorum, maaşım az dediğinize göre okul bitmiş yirmili yaşların ortasında bir kadın olduğunuz sonucunu çıkarıyorum.
Bunlar biraz ergen tripleri değil mi?
Birlikte yatmaları gerek diyeceğinize annenizle konuşup sorunu anlamaya çalışmak, gerekirse boşanmasına destek olmak daha mantıklı değil mi? Üzüldüm annenize.
Odana bir ranza al. Annen de senin odanda kalsın. Kadına yazık yıllarca kanepe kolay değil...
Bence bencillik yapıp karışma
Anneme yıllarca en büyük desteği veren ben oldum, babamın yapmadıklarını yaptım ona. Boşanması için de defalarca konuştum kendisiyle yapamadı, yapamadı. Şimdi ise sinirleri çok ağır durumda. Eve gelen ya da annemi yolda gören bir kaç arkadaşım anneni bir doktora götürseniz gibi tavsiyelerde bulundular o kadar bariz durumu. Ve ben onu bir kere psikiyatriste de götürdüm aylarca uğraştım ikna etmek için. Sonuç; hakaret, suçlama ve dışlanma. Kendim de terapiste gittim ve annemden uzak durmam gerektiğini görmemi sağladı. Şimdi lütfen bunları da bir düşünün konuşmadan önce...
Tamam sizin yaşadıklarınız bana vahiy olarak iner, ben de ona göre düşünür yazarım.
Yani şu durumda, ağır psikolojik rahatsızlıkları olan bir adet anne var elinizde ve sizin tek derdiniz babanızla uyumaması, salonu işgal etmesi ve sizin kirap okuyup film izleyememeniz. Ne diyelim, aynen devam...
Dert aslında anladığınız gibi değil şöyle:
Aile danışmanlarının ve evlilerin pek çoğunun hemfikir oldukları bir konu var ki ; eşlerin mutluluğunun büyük bir kısmı cinsel hayatlarına bağlı, sorunlar cinsel hayatın iyi gitmediğini gösteriyordur ya da sorunlar cinsel hayatı etkiliyordur... belki de bu ayrı uyuma olayı onların da istemediği bir şeydir...
Anne babaniz arasinda bir köprü oluşturmayı denemeniz anlamında idi ama sanirim cok geçbenim anne ve babam anne ve baba olamadılar yeri geldi bu sorumluluğu biz üstlendik çocuklar olarak.bu hataydı. bu arada kastınız evlenip aile kurmak mı? yoksa başka bir şey mi?
bencillik değil de o da rahat ben de rahat olsak ne güzel olur diye düşünüyorum.
iyide rahat zaten.. koltukta yatmanın içinin almadığı bir adamla aynı yatakta yatmaktan daha rahatsız olduğunu nasıl düşünebiliyorsunuz ki..
Senelerdir ayrı yatacak kadar derin problemleri olan, sizin anlattığınıza göre birbirinin yüzüne bakmayan, konuşmayan iki insana "hadi aynı yatakta yatın" mı diyeceksiniz? Velev ki dediniz, işe yarayacağını düşünüyor musunuz gerçekten?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?