annem babamla uyumuyor:/

aynı odada ayrı tek kişilik yatakta yatamazlar mı acaba? sonuçta aynı evde yaşayabiliyorlar ,senin içinde zor bir durum bende gerginlik hiç sevmem huzursuz olurum ,ortamda gerginlik varsa uzaklaşmak isterim sen hergün yaşıyorsun bu durumu Sende haklısın bana göre

ayni evde yasayan bir evlat olarak bundan etkilenmen ve uzulmen son derece normal.ama bu onlarin tercihi ve onlarin evi o yuzden yapabilecek pek birsey yok.belki birbirlerine ters dustukleri konularda ortayi bulmaya calisabilirsin.belliki annen senden odana kapanmani degil onunla sohbet etmeni istiyor sen yas itibariyle farkli beklentilerdesin onlar cok daha farkli.yani sende haklisin surekli gergin bir ortamda yasamak zordur ama bu onlarin hayati belkide o sekilde anlayisiyorlardir kim bilir..ayrilsakta beraberiz durumunu tercih etmisler..karismayin kizmayin anlayarak yaklasmaya calisin ara sirada annenizi dinleyin rahatlamaya ihtiyaci var bence..

İlla psikiyatristlik bir durum olmak zorunda değil, belki babanız çok horluyor rahatsız oluyor. Belki yatak odası soğuk, salonda uyumak istiyor. Ya da sevgisi bitmiş yani aynı odada yatmak istemiyor, bunun için en fazla boşanmayı önerebilirsiniz. Bu yaştan sonra çift terapisti falan zor. Kimse rahat yatak dururken salonda rahatsız bir kanepede yatmak zaten istemez. Bir elektrikli battaniye alın. Bilgisayarınızdan ya da telefonunuzdan film izleyebilir, okuma lambası alarak odanızda kitap okuyabilirsiniz. Sonuçta annenizin işgal ettiğini düşünseniz de orası ortak kullanım alanına giriyor, öteki türlü de siz işgal etmiş olacaksınız. Kendi rahatınız için de annenizi babanıza mahkum ediyorsunuz öteki türlü de, bir de bu tarafından bakın.

çok küçük bir odam var eşyadan kımıldayamıyorum.

Benim odam da öyle :) Bence karışmamalısınız, sonuçta onlar iki yetişkin,ikili ilişkilere karışamamanızı, kafa yormamanızı öneririm, arada yıpranan siz olursunuz. ama odanızı düzenleyebilirsiniz, para biriktirip laptop alabilirsiniz, oradan film izlersiniz :) Siz kendi yaşam alanınızı güzelleştirmeye bakın :) Mimar adayıyım, çok küçük alanlar da güzel kullanılırsa çok konforlu olabilir :)

Benim Annem babamda aynı yıllardır ayrı yatarlar annem oturma odasinda yatar ben tv bakarım geç yatarım ben yatana kadar benim odamda yatar sonra geçer sende böyle diyebilirsin senin odanda yatabilir aralarina hiç Karışma bizimkilerin bitmiş yani kagit ustunde sadece yapcak bişey yok

Uyarmaya hakkin yok. Insan anasina git babamla uyu der mi yahu? Belli ki kadin bikmis,kanepede yatmaya bayilmiyordur o da emin ol. Al bir tane elektrik sobasi git odana tak fise oku kitabini. Veya annene de ki annem hadi git sen benim odamda yat ben de tv izleyeyim diye

Anladığım kadarıyla anneme neden odanda uyumuyorsun diye sormamın bir anlamı yok size göre. Ben de onun değişeceğini sanmıyorum, muhtemelen bana çatacak ve tartışacağız. odasına da gitse yerde uyuyacak ve babam ile arası düzelmeyecek. bu bakış gerçekçi mi negatif mi çözemedim ama ne yapayım. Bu konuyu kafaya takmamaya çalışmak kalıyor geriye. Bir de evlenip de mutsuz olacaksanız evlenmeyin, ve çocuk yapıp hayatlarını karartmayın...

Daha once oneren oldu mu bilmiyorum. Japonya'da evli ciftlerin yuzde kirki ayni odada ayri yataklarda yatiyor. Ev alanini daha verimli kullanmak adina boyle bir sey onerebilirsin belki. Salon da ortak kullanim alaniniz olur. Birbirlerini gormek istemiyorlarsa bir de şik ahsap paravan ekleyebilirler.

Çok mantıklı bu. Rahat rahat uyusunlar ben de görmeyim.

Aynen öyle takma kafana boşver üzülüp kendini yipratma

Bende kocamla ayri yatiyorum bi kizim var yani senin dusuncelerini merak ettim...yani annenin babanin boşanmış olmasini istermiydin yoksa herseye ragmen yinede bosanmis aile cocugu olmamak iyimi....bizde cok gerginiz ve kizim bana anne neden hep sinirlisin diyor

Çok net söylüyorum isterdim. Omuzlarımıza o kadar ağır yükler bindirdiler ki, bana ne çok travma yaşattılar. Hala yaşatıyorlar. Anneme hakkımı helal etmiyorum, tüm hayata olan öfkesini en yakınında olan benden çıkardığı için. Keşke ayrılsalardı. Ama bakın her aile için çözüm farklı, ve her birey de durumu farklı algılamakta. Biz çocuklar boşanmalarını isterdik ama onlar şu an memnunlar bence çünkü ikisi de yalnız yaşayamadığı için boşanmıyor. Anne baba değiştirilemiyor ve sanırım bazı yollardan kolay dönülmüyor.

Öfkeli olmakta haklısınızdır belki ama lütfen çocuklarınızdan çıkarmayın bunu. Benim annem fazla acı dilli bir kadın bunu herkes fark ediyor. Belki stresini sosyal çevresinde atsa daha iyi olurdu ama asosyal bir kadın. Kendinize iyi davranın, iyi bakın bu bi şekilde etrafınıza da yansır.

Bir an kendi hayatımı okuyorum zannettim. Bizimkilerde kendimi bildim bileli ayrı yatar. Annem her daim salonda. Daha 13-14 yaşlarında boşanın diye tutturmuştum ama tabi kimse beni dinlemedi. Yok evin direği yok başımızda erkek safsataları. Psikolojim bozuk büyüdüm, sürekli tartışma gerginlik. İkisini de affetmiyorum. Çünkü bu olayların farkına varamayacak kadar küçükken mutlu bir çocuktum, orta son lise dönemlerinde ise sorunlu bir çocukluk yaşamaya başladım.
Bence boşanmamak korkaklıktan başka bir şey değil ama çocuklara bu eziyeti hak görüyorlar. Bir de sen oku kendini kurtar muhabbetleri vardı ki sormayın.. ne verdiniz hangi psikolojiyle nasıl ne olayım ? Yine de halime şükrediyorum tabiki. Ama bu izleri muhtemelen ömür boyu taşıyacağım ve hayatımın her alanına yansıyacak. Destek alsakta bir noktaya kadar oluyor, bazı şeyler hiç silinmiyor maalesef.

Benzer şeyleri yaşamışım ben de, kendimi toparlamak için tüm enerjimi kullandım hep. Umarım iyi insanlarla karşılaşırız bundan sonra:)

Bende kizima yansitmamaya calisiyorum ama dun bana anne neden babamla hic sarilmiyorsunuz neden sen hep bana kiziyorsun dedi...yavrum benim gergin hallerimden kendini sorumlu tutuyor demekki...bizse ayrilacagiz ama kizim icin devam eden iki yetiskin mutsuz evliyiz....ve birgun kizimin neden bosannadin demesinden korkuyorum...yafa niye bosandin ben babamla mutluydum demesinden...ama bazan diyor ki baba sen anneme neden o.....cocugu diyorsun bu nedemek diyor....bense hep susuyorum mutlu rolu yapiyorum..o etkilenmesin diye...sence yillarca davyapabilirmiyum bu rolu hakkıyla

Anne babanın birlikte yatması aile olmanın kuralı değil işte

Yani ortaokullu bir kız olsanız da arkadaşlarımın anneleri babaları ile yatıyor benimkiler neden derse anlarım da siz yetişkinsiniz

Olayda sizin daha doğrusu annenizin ciddi problemleri var

Ayrı yatsın ama huzurlu olsun ne önemi var ki o yatağın

Ayrılmak istiyor ama çocuklarınızdan ilerde sizi sorgulamalarından korkuyorsanız size biraz cesaret lazım. Ben boşanmış aile çocuğuyum mis gibi bir hayat geçirdim anneme hayranım ayrıldığı ve kendi ayakları üstünde durduğu için. Ayrılmasa ben ya kötü yola düşer ya psikopat olurdum o adamla. Ya da belki sırf kurtulmak için erken yaşta yanlış evlilik yapardım. Hayal bile etmek istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…