- Konu Sahibi kahvenindelisi
-
Danıştığınız kişiler kimlerdir? Yani bu alanda herhangi bir yetkinlikleri varsa bana saygı duymak düşer, ancak benden farksız insanlarsa hemfikir değilim.Danıştığım bir kaç kişi çözüm gibi görüyor ancak ben bunu söyleyecek kişi ben değilim gibi görünüyor. ben pek çok şeyi değiştiremeyeceğimin farkındayım hanımlar ancak şu an üç kişi yaşıyoruz ve iki kişi birbirinden nefret ediyor ve her an buna şahit oluyorsunuz... düşünün bu o kadar bunaltıyor ki beni. bu mahrem konu bana ağırlık yapıyor bugün içimi buraya dökmek istedim... yani işe yaramayacak galiba...
çok küçük bir odam var eşyadan kımıldayamıyorum.
Bence babayla konuşulmalı bu mesele.
Biri salonda yatacaksa bu kişi o olmalı.
Danıştığım bir kaç kişi çözüm gibi görüyor ancak ben bunu söyleyecek kişi ben değilim gibi görünüyor. ben pek çok şeyi değiştiremeyeceğimin farkındayım hanımlar ancak şu an üç kişi yaşıyoruz ve iki kişi birbirinden nefret ediyor ve her an buna şahit oluyorsunuz... düşünün bu o kadar bunaltıyor ki beni. bu mahrem konu bana ağırlık yapıyor bugün içimi buraya dökmek istedim... yani işe yaramayacak galiba...
biri doktor(ki annemi psikiyatriste götürmeye ikna etmemde çok destek oldu), biri bu soruna çözüm bulmuş bir genç bayan(annesinin sorunları için o da ayrı uyuyormuş ve ciddi sorunları varmış) ve aile danışmanı bir iki kişi. Bunlara danıştım.Danıştığınız kişiler kimlerdir? Yani bu alanda herhangi bir yetkinlikleri varsa bana saygı duymak düşer, ancak benden farksız insanlarsa hemfikir değilim.
İnsan sizin anlattığınız derecede nefret ettiği biriyle aynı yatakta olmaya, değmeye tahammül edemez. Bu iki insanı bir araya atıp "artık beraber uyuyun hadi" demek nasıl bir çözüm olacak?
Merhaba hanımlar,
Annem bir kaç yıldır babamla birlikte değil de salonda uyuyor. Araları da zaten dünyaya gözümü açtığımdan beri epey kötü. kafada ayrılmışlar ama resmiyete dökemiyorlar. Ve ben bıktım bu durumdan. Ayrıca bazen film izlemek istiyorum ya da kitap okumak ama annem uyuyacağı için kullanamıyorum salonu. Annemi uyarlmalı mıyım? Ya da ne yapabilirim?
PS: ayrı eve çıkma şansım yok, anne ve babam birbirinden nefret ediyor, çok küçük ve soğuk bir odam var. başımın çaresne bir şekilde bakıyorum. benden ziyade anne ve babam birlikte uyumalı düşüncesindeyim o yüzden fikrinizi almak istedim. Biline:)
Uyarsaniz ne diyebilirsiniz ki ? Şu olur anca. Anne ben bu gece film izlemek istiyorum. Sen benim yatagimda yatar mısın.ben burda uyurum. Yani anca bu denir
konuma tekrar göz atarsanız derdim kitap değil esasında.kitabı odanda okuyabilirsin. haftada bir iki gün de salonda tv izlesen annein bişey diyeceğini sanmam.
kendi rahatın için kadını uyarmaya hakkın yok bence.
Konuyu öyle bi açmışsınız ki tek derdiniz salonda film izleyememek gibi.Sonradan annenizin psikolojik sorunlarından falandan filandan bahsetmissiniz ama biz bilemeyiz bunları malum
3 kişi yaşıyorsunuz ama orası ailenizin evi.Yetişkinsiniz eğer rahat etmek istiyorsanız ayrı eve çıkacaksınız.Maddi durumdan çıkamıyosunuz ama evde de sizin kurallarız geçerli olsun istiyorsanız öyle bi dünya yok ne yazık ki.Odanızdaki eşya yogunlugunu azaltın madem tek çözüm bu.
Tıp doktorunu bu alanda bir uzmanlığı yok, dolayısıyla herhangi birimizin vereceği fikirden farklı değil. Duruma çözüm bulmuş kişinin yorumları biraz daha itibar edilebilir ama dinamikler değişik olduğu mutlak doğru kabul etmeyin. Yazdıklarınızın arasında danıştığınız en doğru kişi aile danışmanları (danışmandan kastınız psikologtur herhalde).biri doktor(ki annemi psikiyatriste götürmeye ikna etmemde çok destek oldu), biri bu soruna çözüm bulmuş bir genç bayan(annesinin sorunları için o da ayrı uyuyormuş ve ciddi sorunları varmış) ve aile danışmanı bir iki kişi. Bunlara danıştım.
konuma tekrar göz atarsanız derdim kitap değil esasında.
Tıp doktorunu bu alanda bir uzmanlığı yok, dolayısıyla herhangi birimizin vereceği fikirden farklı değil. Duruma çözüm bulmuş kişinin yorumları biraz daha itibar edilebilir ama dinamikler değişik olduğu mutlak doğru kabul etmeyin. Yazdıklarınızın arasında danıştığınız en doğru kişi aile danışmanları (danışmandan kastınız psikologtur herhalde).
En mantıklısı aile danışmanından en azından kendiniz için birkaç seans terapi almak ve yolunuzu buna göre çizmek.
Ben kendi adıma, belirttiğiniz düzeyde nefret ettiğim biriyle aynı yatağa girmeye, temas etmeye katlanamayacağım için "annenizle konuşun babanızla beraber yatsın" diyemiyorum çünkü.
Kız kardeşim gibiderdiniz ne olursa olsun. anneniz babanızla yatmak istemiyosa onu bu konuda zorlayamazsınız da uyaramazsınız da. kendinizi onun yerine koyun. ayrı odanız varmış nihayetinde. salonda oturmak çok da elzem olmasa gerek. haftada bir gün bile salonda oturduğumu hatırlamam yani bi özelliği yok ki.
Kız kardeşim gibiO da hiç salonda oturmaz,hep odasında takılır ve çok keyif alır.Kendi yaşam alanı,kimse de bisi demez gel yanınızda otur diye.Bilgisayardan dizilerini izler,tvden filmini izler,telefonla ugrasir vs vs.Herkesin yapısı farklı
Kız kardeşim gibiO da hiç salonda oturmaz,hep odasında takılır ve çok keyif alır.Kendi yaşam alanı,kimse de bisi demez gel yanınızda otur diye.Bilgisayardan dizilerini izler,tvden filmini izler,telefonla ugrasir vs vs.Herkesin yapısı farklı
elektrik sobası al ve kendi odanda oku kitabını. bu kadar saçma birşeyden odanda yat denmez. istese zaten yatar dmiMerhaba hanımlar,
Annem bir kaç yıldır babamla birlikte değil de salonda uyuyor. Araları da zaten dünyaya gözümü açtığımdan beri epey kötü. kafada ayrılmışlar ama resmiyete dökemiyorlar. Ve ben bıktım bu durumdan. Ayrıca bazen film izlemek istiyorum ya da kitap okumak ama annem uyuyacağı için kullanamıyorum salonu. Annemi uyarlmalı mıyım? Ya da ne yapabilirim?
PS: ayrı eve çıkma şansım yok, anne ve babam birbirinden nefret ediyor, çok küçük ve soğuk bir odam var. başımın çaresne bir şekilde bakıyorum. benden ziyade anne ve babam birlikte uyumalı düşüncesindeyim o yüzden fikrinizi almak istedim. Biline:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?