annem babamla uyumuyor:/

Danıştığınız kişiler kimlerdir? Yani bu alanda herhangi bir yetkinlikleri varsa bana saygı duymak düşer, ancak benden farksız insanlarsa hemfikir değilim.

İnsan sizin anlattığınız derecede nefret ettiği biriyle aynı yatakta olmaya, değmeye tahammül edemez. Bu iki insanı bir araya atıp "artık beraber uyuyun hadi" demek nasıl bir çözüm olacak?

Annem babam 35 yılı aşkın süredir ayrı yatar

Yaşları uygunken cinsel hayatları da vardı

Şimdi ayrı oda ve yatakkarı var huzurluca yaşıyorlar

Konu yatak değil anlaşamamaları olmalı aynı yatakta yatıp yatmamanın bir önemi yok

Konuyu öyle bi açmışsınız ki tek derdiniz salonda film izleyememek gibi.Sonradan annenizin psikolojik sorunlarından falandan filandan bahsetmissiniz ama biz bilemeyiz bunları malum

3 kişi yaşıyorsunuz ama orası ailenizin evi.Yetişkinsiniz eğer rahat etmek istiyorsanız ayrı eve çıkacaksınız.Maddi durumdan çıkamıyosunuz ama evde de sizin kurallarız geçerli olsun istiyorsanız öyle bi dünya yok ne yazık ki.Odanızdaki eşya yogunlugunu azaltın madem tek çözüm bu.

biri doktor(ki annemi psikiyatriste götürmeye ikna etmemde çok destek oldu), biri bu soruna çözüm bulmuş bir genç bayan(annesinin sorunları için o da ayrı uyuyormuş ve ciddi sorunları varmış) ve aile danışmanı bir iki kişi. Bunlara danıştım.

Bence karışma onlar ne yaptıklarını biliyorlardır. Olsun küçükte olsa bir odan var. Küçük bi elektrikli soba al kitap okucağın zaman açarsın yanınada çay yada kahve on numara ortam sana.

benim kuralım olsun istemiyorum, aile olmanın kurallarını(varsa) uygulasak yeterli. anne ve baba birlikte uyusa daha normal olurdu ev. onların mutsuzluklarından bunaldım. onları yayıla yayıla mutsuz ben ise içimde mutsuzum. belki hepimize iyi gelir bunu yapmaları diye düşündüm de çok işe yaramayacağını ve hakkım olmadığını yazmış pek çoğu.

Tıp doktorunu bu alanda bir uzmanlığı yok, dolayısıyla herhangi birimizin vereceği fikirden farklı değil. Duruma çözüm bulmuş kişinin yorumları biraz daha itibar edilebilir ama dinamikler değişik olduğu mutlak doğru kabul etmeyin. Yazdıklarınızın arasında danıştığınız en doğru kişi aile danışmanları (danışmandan kastınız psikologtur herhalde).

En mantıklısı aile danışmanından en azından kendiniz için birkaç seans terapi almak ve yolunuzu buna göre çizmek.

Ben kendi adıma, belirttiğiniz düzeyde nefret ettiğim biriyle aynı yatağa girmeye, temas etmeye katlanamayacağım için "annenizle konuşun babanızla beraber yatsın" diyemiyorum çünkü.

konuma tekrar göz atarsanız derdim kitap değil esasında.

derdiniz ne olursa olsun. anneniz babanızla yatmak istemiyosa onu bu konuda zorlayamazsınız da uyaramazsınız da. kendinizi onun yerine koyun. ayrı odanız varmış nihayetinde. salonda oturmak çok da elzem olmasa gerek. haftada bir gün bile salonda oturduğumu hatırlamam yani bi özelliği yok ki.

Tıp doktoru olan kişi aynı zamanda kadın doğum uzmanı ile birlikte, danışarak çalıştı annem konusunda. Aile danışmanları da cidden eğitimli insanlar. onların desteği ile psikiyatriste gitmeye ikna ettik annemi(tam olarak annemin sıkıntıları konusunda uzman bir kadın psikiyatrist bulduk) ama bir daha asla gitmedi. Kendim için ise bir terapiste gittim vaktiyle annem ikna olmayınca devam etmeye. Sevgi gibi nefret de bulaşıcı olmasın? Şefkat, sevgi ve merhamet göremediğim iki insan.

Neyse, sağ olun fikirleriniz için.

Kız kardeşim gibi O da hiç salonda oturmaz,hep odasında takılır ve çok keyif alır.Kendi yaşam alanı,kimse de bisi demez gel yanınızda otur diye.Bilgisayardan dizilerini izler,tvden filmini izler,telefonla ugrasir vs vs.Herkesin yapısı farklı

bence odamda rahatım uzun vaddede ancak odama geçip kapımı kapatmam sebebiyle bir ara sülalaye yayın yaptı annem. kahvenindelisi odasına kapanıyor yüzümüze bakmıyor diye. annemin kuralı evde kapılar kapanmamalı. kızlar evde sıkıntı çok ben en iyisi sıkılmaya devam edeyim.

aynen. bazen bomboş bi biçimde otururum odada. hadi gidip salonda oturayım demem. ne var ki orda hiç bilmiyorum yani. kaç senedir tv yüzü görmedim. izleyecek olsam onu da odamda pc'den açarım. kimseyi rahatsız etmem kimse de beni rahatsız etmez. en mantıklısı.

Yıllardır kemikleşmiş bir yapıyı mümkün değil çözemezsin, herhangi bir katkıda da bulunamazsın. Benim de kv ile kp aynı şekil. Bize de yansıyan birsürü sıkıntıları sözkonusu. Ben de konu açmıştım buraya zamanında napabilirim acaba, konuşsam mı diye..hiçbişey demedim demem de..iyi ya da kötü onlar halinden memnun, bizim sunabileceğimiz en ufak bir katkı yok..benim kv de birsürü omuz,sırt ağrısı da çekiyor üstelik rahatsız rahatsız yerlerde yatmaktan,çok üzücü ama yapacak bişey yok

elektrik sobası al ve kendi odanda oku kitabını. bu kadar saçma birşeyden odanda yat denmez. istese zaten yatar dmi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…