- 5 Aralık 2016
- 116
- 23
- 18
- 41
- Konu Sahibi kahvenindelisi
-
Biraz cesaretim olsa....Kocanızla ayrı yatıyorsunuz.
Kızınız "niye hep sinirlisin", "niye babamla hiç sarılmıyorsun", "niye hep bana kızıyorsun" diye soruyor.
"Baba sen neden anneme o... çocuğu diyorsun" diyor.
Ve çocuğunuza mutlu aile hayatı sunduğunuzu düşünüyorsunuz.
Kimi kandırdığınızı bilmiyorum ama üzgünüm kızınızı kandıramıyorsunuz.
Çocuğunuz için sürdürdüğünüz evliliğinizde kızınız, babasının annesine o... çocuğu dediğini duyarak büyüyor. Ama boşanmış aile çocuğu olması daha mı kötü?
Benim annemler ben 6.5 yaşımdayken ayrıldı. Ayrı yatmıyorlardı, annem sinirli değildi, bir gün babamdan küfür duymadım, buna rağmen kavga gürültü bir evde büyüyeceğime ayrı ayrı, sakin evlerde büyümüş olmaktan gayet memnunum.
Elbete boşanın diyemem size, üstüme vazife de değil. Ama eğer gerçekten tek sebebiniz kızınızsa bence bir daha düşünün.
Merhaba hanımlar,
Annem bir kaç yıldır babamla birlikte değil de salonda uyuyor. Araları da zaten dünyaya gözümü açtığımdan beri epey kötü. kafada ayrılmışlar ama resmiyete dökemiyorlar. Ve ben bıktım bu durumdan. Ayrıca bazen film izlemek istiyorum ya da kitap okumak ama annem uyuyacağı için kullanamıyorum salonu. Annemi uyarlmalı mıyım? Ya da ne yapabilirim?
PS: ayrı eve çıkma şansım yok, anne ve babam birbirinden nefret ediyor, çok küçük ve soğuk bir odam var. başımın çaresne bir şekilde bakıyorum. benden ziyade anne ve babam birlikte uyumalı düşüncesindeyim o yüzden fikrinizi almak istedim. Biline:)
Iste bende bundan korkuyorum 20 yil bile degil 13 yil sonra kizim unv gudecek ve birbirini sevmeyen iki imsan olarak kalacaguz yalniz
Haklisin ama iste ben cok guclu bir kadinim kocam beni eze eze sirret biri oldum tamam kufur hakaret etmem ama kizimi asla araya katmam mesela anne o... cocugu ne demek dediginde bizr demedi kizim derim....bi sorun oldugunda asla evi terkeden ben olmam kocam bunu bilir....yani kizim cok korkuyor babam bidaha gelmezse diye kabgabedip disari cikinca...kocamda bunu bildigi icin kizima cok sevgi gosterip beni onunla kistiriyorama bu korkunun sebebi yine sensin.
bir gün kızın sana anne niye beni bu kavgaların hakaretlerin içinde büyüttün dediğinde kızım senin için diyeceksin ama inan o bunu anlamayacak ve sana keşke ayrılsaydınız diyecek.bence kendi cesaretsizliğinize çocukları alet edip onlar için demeyin.annem de bunu yapardı,babamla kavga ederlerdi bizi alıp evden çıkardı kar kış sokaklarda yürütürdü boşanacağım derdi sonra hop o eve geri dönerdi.sonra yine bir kavga yine aynı rezillikler.
anne boşan diye yalvarırdım sizin için derdi.ne bizim için,karı-koca hayatımızın içine ettiler bizim için diye diye.
Haklisin ama iste ben cok guclu bir kadinim kocam beni eze eze sirret biri oldum tamam kufur hakaret etmem ama kizimi asla araya katmam mesela anne o... cocugu ne demek dediginde bizr demedi kizim derim....bi sorun oldugunda asla evi terkeden ben olmam kocam bunu bilir....yani kizim cok korkuyor babam bidaha gelmezse diye kabgabedip disari cikinca...kocamda bunu bildigi icin kizima cok sevgi gosterip beni onunla kistiriyor
Canim kac yasindasin bilmiyorum ama soyledigin seyler cok akli basinda olgun seyler...aklimi okudun sanki...evet esimde firsat kolluyor ve tek derdi ayrilacaksak sebeb ben olmayayim..tipki benim gibi..ama biliyorumli bi erkek olarak daha fazla dayanamayacak beni aldatacak..hem hakaret küfür eziyetle beni sindirecek simdide senden kadin olmaz demeye basladi
..evet ben ona kadin degilim
Evet keske...benimde annem babam yillarca kavga etti babam anne annemin namusuna teyzelerime kadar mustehcen kufurler ederdi..annem susardi...bense annem nasil susuyor derdim...zoruma giderdi...simdi anliyorum...annem bizdendr nefret ederdi onun kizi siniz derdi....ben oyle olmayacagim derdim...acaba annem gibi mi olacagim..zamanla...bunfan cok korkuyorumçocuğa çok üzüldüm.neler yaşatıyorsunuz böyle.babası da siz de.
elimde sihirli bir değnek olsa böyle sorunlar yaşayan tüm çocukları ailelerinden alıp çok mutlu olacakları kavgayla küfürle anne-baba gidecek korkusuyla büyümeyecekleri bir yere götürüp ömürleri boyunca mutlu olmalarını sağlamak isterdim.
biliyor musunuz keşke ailelerimizi seçebilme hakkımız olsaydı.
Evet keske...benimde annem babam yillarca kavga etti babam anne annemin namusuna teyzelerime kadar mustehcen kufurler ederdi..annem susardi...bense annem nasil susuyor derdim...zoruma giderdi...simdi anliyorum...annem bizdendr nefret ederdi onun kizi siniz derdi....ben oyle olmayacagim derdim...acaba annem gibi mi olacagim..zamanla...bunfan cok korkuyorum
Cok mantikli cozumler sunuyorsun canim....her yonuyle haklisin....Yasim sizden cok kucuk degil belkide cevremde mutsuz evliligini zoraki ayakta tutmaya calisan cok kadin bildigim icin durumunuzla bu kadar alakadarim
Cevremde cocuklari oldugu icin ailesi destek olmayacak yada cocuklarindan dolayi bosanmayacak ailesi bosanmaya sicak bakmadigi icin yada toplum icinde ayakta kalma cesareti olmadigi icin bosanamayan bircok kadin var
Aslinda karakter yapim ve birazda muhafazakarligim nedeniyle bende bosanmaya cok sıcak bakmayan en son cozum olarak bosanmanin dusunulmesi fikrinde olan biriyim ama birseyler yurumuyorsa sırf cocuk icin kadin yada erkek farketmez omrunun hic geri gelmeyecek yillarini heba etmesi taraftari degilim inanin anne babasinin yaptigi bu fedakarliga minnet duyacak cocuk sayisi cok azdir hatta bir cogu zamani gelince bunu bencillik icin yaptiklarini cocuklarini degilde kendilerini dusundukleri icin o evliligi surdurduklerini dusunecekler
Erkeklere gelince ne yazik ki erkeklerin özgüven durumlari kadinlarin kat be kat ustunde oldugu icin onlar onlar 50 yasindada bosansalar kendiletini reddetmeyecek bir cok kadin bulacaklarinj dusunuyorlar (tabi genelleme yapmak dogru degil ama bir cogu acisindan durum boyle) hatta eger inanc gunah kavramlarida yoksa o surece kadarda evliyken hergun gonlunu biriyle eglendirmek cazip gelebiliyor
Belki suan yazdiklarim caninizi acitmis sizi uzmus olabilir ama en azindan belki bulundugunuz duruma baska bir cerceveden bakmanizi saglamistir diye umut ediyorum
Evet belki bosanirsaniz yasadiginiz kotu tecrube ve bir kız cocugu annesi olma durumundan dolayi rahaf rahat evlilige cesaret edemeyebilirsiniz ama belki hergun aşagilanmayacaginiz hakaretler isitmeyeceginiz kizinizla geçireceğiniz mutlu huzurlu bi yasantiniz olacak
Bilmiyorum durumunuzu duzeltmek icin neler yaptiniz bence imkaniniz olcusunde evlilik terapisti psikolog durumu duzeltebileceginiz ne varsa deneyin olursa neâlâ olmazsada bence kendinizi omrunuzu bosuna bu kadar heba etmeyin
En azindan su sekilde dusunun gun gelecek kiziniz kendi hayatini kuracak esiniz derseniz erkekler icin yeni bir duzen kurmak her acidan daha kolay olacak ama hayat belli bir yastan sonra bir kadinin kendi duzenini kurmasi icin cok zor okabilir bence birazda kendinizi dusunun
Bende baba yoklugu cektim ama hakaret sikintilarla dolu bir evliligi kocam kizima iyi babalik yapiyor diye devam egtirmezdim zira kendisi gercekten iyi bir babaysa siz her nerede olursaniz olun kiziniza iyi baba olmaya devam edecek
Inan benim elimde degil....farkinda degilim ama hep sinirliyiminşallah olmazsınız.ama dediğim gibi bu sizin elinizde.
Inan benim elimde degil....farkinda degilim ama hep sinirliyim
Evet tam olarak bundan korkuyorumçünkü sana hakaret eden ve istemeyen bir yaratıkla evlisin ve evliliğine kızın için devam ettiğini kendine kabul ettirdiğin için ona da öfke duymaya başlıyorsun yavaş yavaş.
annenle babanın birlikte uyumasından sana ne.. birbirinden haz etmeyen insanları sırf sen rahat olasın diye aynı yatağa sokmak senin hakkın değil. uyarmaya da hakkın yok. evin sahipleri anne ve baban memnun değilsen gidersin gidemiyorsun susarsın bu kadar basit.
Haklisin ama iste ben cok guclu bir kadinim kocam beni eze eze sirret biri oldum tamam kufur hakaret etmem ama kizimi asla araya katmam mesela anne o... cocugu ne demek dediginde bizr demedi kizim derim....bi sorun oldugunda asla evi terkeden ben olmam kocam bunu bilir....yani kizim cok korkuyor babam bidaha gelmezse diye kabgabedip disari cikinca...kocamda bunu bildigi icin kizima cok sevgi gosterip beni onunla kistiriyor
Biz bir aileyiz, onlar ev sahibi ben kiracı değil. Ailede anne ve babanın mahrem alanı olmalı, sınırlar olmalı. Yatak odası da bunlardan biri. Evlenen kızlara genelde ufak sorunlarda yataklarınızı ayırarak çözüme gitmeyin derler. Çocuklarınız için bir aradaysanız eğer bi zahmet onları da üzmeyin, odanıza gidin orada ayırın yatakları demek isterdim anne babalara. Senin de sanırım aile algın gayet mutsuz ve soğuk. Bence bu kadar sert olmayın.
Canim ben zaten cookk guzel be alimli bir bayanim onu zaten hic umursamiyorum ve bunun karsiliginda benim en kucuk birseyden zevk aldigimi farkedince onu bana zehir eder.kiskanmaz sadece benden nefret ettigi icin beni asagilamak istiyor..koylusun sehirli olmaya ozeniyirsun ailen cahil...kardeslerine bak...mesela en ufak bir spor salonuna gitsem asagilarBence kocanı kıskandıracak kadar güzel, bakımlı ve sosyal bir insan olmaya çalış. Kocanı hala seviyorsan bunun için uğraşmaya değer. Onu umursama, o kadar umursama ki gelip bir sorun mu var diye konuşsun, merak etsin.
Elinden geleni yaptıktan sonra seni daha kötü bir hayat beklemeyecekse boşanabilirsin çünkü şu anki ortamınız kızınız için sağlıklı değil. Çocuklar sözlere değil davranışlara bakar. İnanın onun size sevgiyle bakmadığını anlayacak ve aranızdaki negatif duygular içinde birikecek.
benim aile algım hakkında yorum yapabilmek için beni tanıyor olman lazım. tanımadığına göre yorumunu çiğlik olarak değerlendiriyorum bence bu konuya hiç girmeyelim.
ben insanların birbirine saygı göstermesi gerekliliğine inananlardanım. sen sevmediğin ve mutsuz olduğun bir adamla aynı yatağa girmek ne demek biliyor musun? rabbim de bildirmesin inşallah ama mümkünse empati kur. belli ki annen evlenen yeni gelin değil sorunları da ufak olmasa gerek konuyu ilk açtığın hali ile yazdığından anlaşıldığı üzere.. anne babanın mahrem alanlarının olması için mahremlerini saklayacak bi olayları olması lazım belli ki birbirleri ile bu hayatları dahi kalmamış. yaşamak da istediklerini sanmıyorum isteseler birlikte yatarlar zaten.
konuyu sen açtın sıkıntıyı sen anlattın şimdi haklı çıkmak için nereden yazacağını şaşırıyorsun. birlikte yatırmak senin görevin olmuşsa burdan yorum almana gerek yok zaten kapat konuyu gitsin. yorum istiyorsan da verilen fikirlere saygı duy bence..
Biraz empati kur..kac yasinda olursa olsun o bir evlat ve anne babasinin o evi hizursuz etmelerinden rahatsiz oluyor üzülüyor...yoksa komsumuza neden karisip üzülmüyoruz...benim kizimda bana neden babamla sarilmiyirsunuz der...evlatlar bunu istiyor..benim aile algım hakkında yorum yapabilmek için beni tanıyor olman lazım. tanımadığına göre yorumunu çiğlik olarak değerlendiriyorum bence bu konuya hiç girmeyelim.
ben insanların birbirine saygı göstermesi gerekliliğine inananlardanım. sen sevmediğin ve mutsuz olduğun bir adamla aynı yatağa girmek ne demek biliyor musun? rabbim de bildirmesin inşallah ama mümkünse empati kur. belli ki annen evlenen yeni gelin değil sorunları da ufak olmasa gerek konuyu ilk açtığın hali ile yazdığından anlaşıldığı üzere.. anne babanın mahrem alanlarının olması için mahremlerini saklayacak bi olayları olması lazım belli ki birbirleri ile bu hayatları dahi kalmamış. yaşamak da istediklerini sanmıyorum isteseler birlikte yatarlar zaten.
konuyu sen açtın sıkıntıyı sen anlattın şimdi haklı çıkmak için nereden yazacağını şaşırıyorsun. birlikte yatırmak senin görevin olmuşsa burdan yorum almana gerek yok zaten kapat konuyu gitsin. yorum istiyorsan da verilen fikirlere saygı duy bence..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?