- 4 Nisan 2008
- 3.710
- 4.258
- 698
- Konu Sahibi kahvenindelisi
-
Merhaba hanımlar,
Annem bir kaç yıldır babamla birlikte değil de salonda uyuyor. Araları da zaten dünyaya gözümü açtığımdan beri epey kötü. kafada ayrılmışlar ama resmiyete dökemiyorlar. Ve ben bıktım bu durumdan. Ayrıca bazen film izlemek istiyorum ya da kitap okumak ama annem uyuyacağı için kullanamıyorum salonu. Annemi uyarlmalı mıyım? Ya da ne yapabilirim?
PS: ayrı eve çıkma şansım yok, anne ve babam birbirinden nefret ediyor, çok küçük ve soğuk bir odam var. başımın çaresne bir şekilde bakıyorum. benden ziyade anne ve babam birlikte uyumalı düşüncesindeyim o yüzden fikrinizi almak istedim. Biline:)
çok küçük bir odam var eşyadan kımıldayamıyorum.
Iste ben kıZımla cok iyi arkadas im bilincli kültürlü bir anneyim ekonpmik gucum var..ama ben baba sevgisi hic gormedim banam annem sevmezdi bizi...ama kizimi babaai cok seviyorNormalde hesabi bi sureligine acmayi dudunmuyirdum ams sizin yazdiklarinizi gorunce dayanamadim actim
Ben birbirini hic sevmeyen mecburi olarak evliliklerini yuruten bi anne babanin cocuguyum cocugum tek bir karesini hatirlamak istemeyecek kadar kotu gecti suanki durum her ne kadar eskisi gibi degilsede cokta ic acici degil
Annem yillarca bizim icin sabrettigini soyledi belkide oyledir ama ben inanmiyorum maalesef her ikisininde zamanin c
Ve bolgenin sartlarindan dolayi ayrilmafigini dusunuyorum emin olun onlar mutsuz yasadiysa bizde bir o kadar mutsuz yasadik amcamlarin evibe hep ozendim onlar oyle mutlu duruyordu ki ama bizde oyle degildi babamin eve gelmesi bile kalbimize korku dusmesine yeterdi cok defa babam eve gelincr uyuyormus gibi yaptim sirf o gerginligi gormemek icin
Inanin yillarin yadattiklari kelimelerle ifade edilecek gibi degil en basitinden soyle dusunun suan var mi bilmiyorum ama isin icine zamanla aldatma girecek esiniz sizi aldatacak belli bir zamsnda sinra cocugunuz bunu fark edecek o kucuk dunyasina en cok bu agir gelecek
Size hangi birini anlatayim bilmiyirum ama bu yasima kadar kac kere keske vakti zamaninda ayrilsaydilar dedim bilmiyorum bile
Belki sizin durumunuz farklidir ama ben kendimi ne annem varmis nede babam varmis gibi hissedemesim hic suan yatakta agliyorum ama ne gidip derdimi anneme anlatabiliyirum nede babama zaten onlara gire ne derdimiz olabilir ki
Dusunceniz onemli bu sözler size ait degil mibence neler yapmış olduğumu bi okuyun sonraki mesajlarda, biliyorum okumak yorucu....
Ben ne dusundugunuzu cok iyi anliyorum ama icinde oldugunuz surec boyle devam etmeyebilirIste ben kıZımla cok iyi arkadas im bilincli kültürlü bir anneyim ekonpmik gucum var..ama ben baba sevgisi hic gormedim banam annem sevmezdi bizi...ama kizimi babaai cok seviyor
Esimde bana ayrilmak istediğini kizim icin devam ettiğini söylüyor....senin maymun yüzünü görmek istemiyorum diyor bense o anki sinirinden söylediğini düşünüyorum...yani esim evlendiginiz gunden beri beni cirkin buldugunu bu arkadaşlarininda soyledigini maymuna benzedigimi söylüyor....bense inanmak istemiyorum canimi acitmak icin söylüyor diyorum....sonra pisman oluyor ama en ufa k bir tartismada ayni seyleri söylüyorBen ne dusundugunuzu cok iyi anliyorum ama icinde oldugunuz surec boyle devam etmeyebilir
Birde sahiden annenin yada babanin cocugu icin ayrilmayisi bana cok buyuk bir feragat gibi geliyor kiziniz kac yasinda bilmiyorum ama buyuyunce onun icin yaptiginiz fedakarligi kendiniz icin yaptiginiz bir bencellik olarak gorebilir
Insallah durumunuz ve sartlariniz degisir tekrardan dyzelirsiniz ama obur turlu omur boyunca neden mutsuz olasiniz ki sizin ayrilmaniz babasinin onu evlatliktan reddetmesi degil ki esiniz ayrilmayi falan dusunuyor mu sizce
okumak büyük keyif benim için, sözü düşünerek söylemek de. laf kalabalığı yapmadan evvel karşımdakinin ne düşündüğünü anlamaya çalışmak da önemli. Düşüncemi anlamak için okumak... neyse ben fark edememişim anneler salonda uyurlar evlatlar odalarında ağlarlar... ya da her ikisi ağlar....Dusunceniz onemli bu sözler size ait degil mi
Okumak yorucu mu sizin adiniza üzüldüm
Seni kirmak degil niyetim üzgünüm sadece daha sert durman gerek belkide hayata karşı. Ve ben bunu fark etmeni saglamak istedim. Aile iliskilerini malesef istedimiz gibi duzenleyemiyoruz keske yapabilsek.okumak büyük keyif benim için, sözü düşünerek söylemek de. laf kalabalığı yapmadan evvel karşımdakinin ne düşündüğünü anlamaya çalışmak da önemli. Düşüncemi anlamak için okumak... neyse ben fark edememişim anneler salonda uyurlar evlatlar odalarında ağlarlar... ya da her ikisi ağlar....
Ne kadar acımasız yorumlar var.hep böyle dilimiz sivri,can acıtıcı,azarlar gibi yorumlar... ya hu kızcağaz kötü bişeymi sormuş ki bukadar ağır yazmışsınız.belliki üzgün,belkide geri dönüşü yok anne babanın...masum bir sorudan neler çıkmışkahvenindelisi bazen anne babalar için bu durum daha iyi olur canım.imkanlarınca sabret...ve üzülme....
Farkindayim bir evliligi yikmak kolay degil ama ortada bir evlilikte kalmamis ki kendinize yazik ediyirsunuz git gide ozguveniniz tukenecek kendinizi toplumdan soyutlayacaksiniz bu arada evliliginiz gorucu usulu mu oldu cirkin buluyorsa neden evlenmis bey efendi siz bakmayin onun laflarina onun demesiyle cirkin falan olmazsiniz cirkinlik beyefendinin gozlerinde kalbindeEsimde bana ayrilmak istediğini kizim icin devam ettiğini söylüyor....senin maymun yüzünü görmek istemiyorum diyor bense o anki sinirinden söylediğini düşünüyorum...yani esim evlendiginiz gunden beri beni cirkin buldugunu bu arkadaşlarininda soyledigini maymuna benzedigimi söylüyor....bense inanmak istemiyorum canimi acitmak icin söylüyor diyorum....sonra pisman oluyor ama en ufa k bir tartismada ayni seyleri söylüyor
Canim kac yasindasin bilmiyorum ama soyledigin seyler cok akli basinda olgun seyler...aklimi okudun sanki...evet esimde firsat kolluyor ve tek derdi ayrilacaksak sebeb ben olmayayim..tipki benim gibi..ama biliyorumli bi erkek olarak daha fazla dayanamayacak beni aldatacak..hem hakaret küfür eziyetle beni sindirecek simdide senden kadin olmaz demeye basladiFarkindayim bir evliligi yikmak kolay degil ama ortada bir evlilikte kalmamis ki kendinize yazik ediyirsunuz git gide ozguveniniz tukenecek kendinizi toplumdan soyutlayacaksiniz bu arada evliliginiz gorucu usulu mu oldu cirkin buluyorsa neden evlenmis bey efendi siz bakmayin onun laflarina onun demesiyle cirkin falan olmazsiniz cirkinlik beyefendinin gozlerinde kalbinde
Bakin soyle bisey soylemek istiyorum biz cocukken babam kotu biri olmasina ragmen duanki halinden daha farkliydi bi tabak kirdigimizda annem bize kizardi o annem bixe kixiyor diye anneme kizardi ama simdi bir cay bardagi kirsak soylenenen hakaretler savuran biri oldu evin sn elzem ihtiyaclarinin bitmesini kavga sebebi yapan bi insan oldu siz esinizin kiziniza hep boyle iyi kalacagindan eminmisiniz yada yaptiklarini bu kadarla sınırlayacagindan daha oteye girmediginden
Ben yillatca anneme neden zamaninda bu adamdan ayrilmadin simdiye hepimizin iyi kotu bi duzeni okur deyip durdum
Yanlis anlamayin maksadim bosanma fikrini akliniza yerlrstirmrk degil sadece bilmeniz gerekenleri soylemek
Bu arada sunu soyleyeyim siz ayrilmayi dusunmuyor olabilirsiniz ama belkide esiniz bunun icin firsat kolluyordur ya onun uygun gordugu zaman sizi maddi manevi cok kotu etkileyecek bir zamana denk gelirse
Belki anneligi bilmedigim icin boyle kolay ahkam kesiyorum ama kendinizide onemsemeniz siz kendinize kiymet vermegince kimseler sizi onemsemiyor
Bende kocamla ayri yatiyorum bi kizim var yani senin dusuncelerini merak ettim...yani annenin babanin boşanmış olmasini istermiydin yoksa herseye ragmen yinede bosanmis aile cocugu olmamak iyimi....bizde cok gerginiz ve kizim bana anne neden hep sinirlisin diyor
Bende kizima yansitmamaya calisiyorum ama dun bana anne neden babamla hic sarilmiyorsunuz neden sen hep bana kiziyorsun dedi...yavrum benim gergin hallerimden kendini sorumlu tutuyor demekki...bizse ayrilacagiz ama kizim icin devam eden iki yetiskin mutsuz evliyiz....ve birgun kizimin neden bosannadin demesinden korkuyorum...yafa niye bosandin ben babamla mutluydum demesinden...ama bazan diyor ki baba sen anneme neden o.....cocugu diyorsun bu nedemek diyor....bense hep susuyorum mutlu rolu yapiyorum..o etkilenmesin diye...sence yillarca davyapabilirmiyum bu rolu hakkıyla
Esimde bana ayrilmak istediğini kizim icin devam ettiğini söylüyor....senin maymun yüzünü görmek istemiyorum diyor bense o anki sinirinden söylediğini düşünüyorum...yani esim evlendiginiz gunden beri beni cirkin buldugunu bu arkadaşlarininda soyledigini maymuna benzedigimi söylüyor....bense inanmak istemiyorum canimi acitmak icin söylüyor diyorum....sonra pisman oluyor ama en ufa k bir tartismada ayni seyleri söylüyor
Iste bende bundan korkuyorum 20 yil bile degil 13 yil sonra kizim unv gudecek ve birbirini sevmeyen iki imsan olarak kalacaguz yalnizne iğrenç ne yılan dilli bi kocan var.
ekonomik özgürlüğün varmış ben olsam kızım için bile bu adama katlanmam.anne olduktan sonra neden hayatlarımız bitmiş gibi davranıyoruz? tamam anne oluyoruz ama bizde hala nefes alıp vermeye yaşamaya devam ediyoruz.
seni sevmeyen,saygı duymayan,aşağılayan,istemeyen bir adamla kızını mutlu büyüteceğini mi düşünüyorsun? en fazla 20 sene sonra kızın evden uçup gittiğinde giden 20 yılını bu adamla çürüttüğün için çok üzüleceksin inan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?