Annem Bana Kötü Bir Gelinsin Dedi

Koalina

Başlangıç:62.5 Güncel:60.85 Hedef:48
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2010
17.476
32.646
Bunu diyen öz annem...
Ben kötü bir gelinmişim, kayınvalidemlerin yazlığına gidip kalmıyormuşum, her hafta sonu gitmiyormuşum, ana oğulu ayırıyormuşum, kendisi gelin olsa gider 10 gün kalırmış yazlıklarında:KK57: Dedim ben gitmek zorunda mıyım kendi gitsin kalsın özledikçe, "öyle olmaz işte evde seni yalnız bırakmak istemez, gitse surat yaparsın o da kalmayı seçer tabi" dedi gülerek. Tabi bu konuşulanları eşim duydu, verdiğim cevaplardan muhabbeti anladı ve evet bak annen doğru söylüyor diye onayladı:KK62:
Şu anneme bir yaranamadım arkadaş, hayır benim anneme ne oluyorsa bana kaynanalık yapıyor:KK62:
Ama doğru mu söylüyor sizce, önce çok sinirlendim de sonra acaba mı diye düşünmedim değil. Bence haddinden fazla bile görüşüyoruz, annem de biliyor ama yine de bana resmen kaynanayı istemeyen gelin muamelesi yaptı:KK12:

Esinizin duyacagi sekilde soylencek laflar mi bunlar. Aklina girdi bunlar artik esinizin cok kotu olmus bence. Gerektigi kadar gorusuyorsaniz bi haftada yazlikta kalmak zorunda degilsiniz yani. Ayarinda olsa yeter bence. Ayrica anneniz kayinvalidesine bayiliyo sanirim:KK49:

Annem telefonda söylüyor bunları ama benim verdiğim cevaplardan eşim anladı durumu haliyle, yoksa eşime karşı söylemedi bir şey ama eminim yüzüne de söylerdi:KK12:
Çok kötü oldu benim için, gitmeyince "annen bile böyle söylüyor bak" diyecek

Bunu diyen öz annem...
Ben kötü bir gelinmişim, kayınvalidemlerin yazlığına gidip kalmıyormuşum, her hafta sonu gitmiyormuşum, ana oğulu ayırıyormuşum, kendisi gelin olsa gider 10 gün kalırmış yazlıklarında:KK57: Dedim ben gitmek zorunda mıyım kendi gitsin kalsın özledikçe, "öyle olmaz işte evde seni yalnız bırakmak istemez, gitse surat yaparsın o da kalmayı seçer tabi" dedi gülerek. Tabi bu konuşulanları eşim duydu, verdiğim cevaplardan muhabbeti anladı ve evet bak annen doğru söylüyor diye onayladı:KK62:
Şu anneme bir yaranamadım arkadaş, hayır benim anneme ne oluyorsa bana kaynanalık yapıyor:KK62:
Ama doğru mu söylüyor sizce, önce çok sinirlendim de sonra acaba mı diye düşünmedim değil. Bence haddinden fazla bile görüşüyoruz, annem de biliyor ama yine de bana resmen kaynanayı istemeyen gelin muamelesi yaptı:KK12:
Benve yeni nesil gelinlerin yani bizlerin en önemli sıkıntısı kendi Başımıza kendimiz iş açıyoruz . Mesela ben özlerse gider kalır demenizi doğru bulmuyorum. Birincisi erkek karısından ayrı bi yerde yatılı kalmamalı. Ikincisi evin kızı Yada evin oğlu eşi olmadan ailesinde kalmamalı. Sonra vay efendim kocam gitti bensiz de kaynanam doldurdu onu. Yok gitti de geldiğinde soğuk davrandı falan diyoruz

Annenin yaptığı yanlış :/ tabiki gitmek zorunda degilsin bilmiyorum esinle aranizda neden gitmiyoruz gibi bir konusma vs gectimi ama annen en azindan esinin yaninda bu tarz konusmalar yapmamali sonra annenden cesaret alip konusur konusur..

Edit :yaninda soyledi sandim ben .. duymasaymiş iyiymiş ama gitmek zorunda olmadigini dusunuyorum hala ayrica konularindan okudugum kadariyla gayet iyi bir kadinsin sen zaten

söylemesi hata eşinin yanında söylemesi double hata...
al anneni karşına tatlı sert konuş birdaha böyle şeyler söylememsi için..

Bunu diyen öz annem...
zaten aynı evde yaşıyosunuz
bari onlar yazlıktayken kendi evinizde başbaşa kalın.
annen de bi değişik :)

Gelinliğimi kısa almıştım ve bir çok akrabam düğün öncesi laf söyledi...
Annem de kayınvalidemin yanında : '' senin kocan, kayınvaliden karışmıyorsa kimseye laf düşmez '' :KK57: demişti.
Bu da denilecek laf değil tabi, her şeyi kendi zamanlarındaki gibi sanıyorlar, çünkü babaannem anneme kısa etek giydirmiyormuş :) kısa dediğimde (annem için ) diz hizası :)
He he deyip geçmek gerek, bizim muhabbetleri duysanız, heleki kayınvalidemin yanında, haliyle annem beklentiyi yükseltiyor hahah :KK70:

Koalina seni bilmesem şunu kardeşim yazdı sanacam :KK57:
Bizde de aynı şey söz konusu
Annem de söylenir durur kayınvalidene neden gitmedin, yemeğe davet eder neden önden gidip yardım etmedin, bayramda evini temizlemeyi neden teklif etmedin vs vs vs
İyi anlaşıyorlar diye yaranmaya çalışıyor, arada beni harcayacak diye tartışma çıkar bazen
Eğer yeteri kadar gittiğini düşünüyorsan, eşin de istediği zaman özlediğinde filan yalnız gidebileceğini biliyorsa - ki zaten öyle bi baskın söz konusu değil- bence he de geç

X