Annem bana “senin yaptığın işi elime bile almam” diyor.

AsiHatun

Sessiz ve yalnız 💔
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2021
270
277
18
hanımlar merhaba.
3 kız kardeşten en büyükleri benim.
Sürekli bulaşığı ben topluyorum diye benim görevimmiş gibi görmeye başladılar.
Bugün de aynısı oldu evde misafir vardı,bulaşık makinesi çalışıyordu ve bitmesine 15 dakika falan vardı bitsin boşaltıp geri dolduracaktım.Ben de odama geçtim telefon konuşması yapmam gerekiyordu.
Odama geçeli 3-5 dakika olmuştur hemen annem söylenmeye beni azarlamaya başladı içeriden sesler geliyordu gittim.Sanki benim görevimmiş gibi görüyor.Benden küçüğün sınav senesi ders çalışması lazım ona bir şey demedim ama yeni liseye geçen en küçük kız kardeşim boş boş geziyor ve bir bulaşığı dahi toplamıyor.
Artık bıktım gerçekten sürekli bulaşığı benim toplamamı beklemelerinden ve bir kere o bulaşığı toplamadığım zaman sanki hiç yapmamışım gibi nankörce davranmalarından sıkıldım.Tek annem de değil kardeşlerim de laf söylüyorlar.Bu arada ben iş başvurusu yaptım onu bekliyorum.
Annem bir de bulaşık olsun temizlik olsun yaptığım işe karşı şöyle diyor “Yaptığında iş olsa senin yaptığını ben elime bile almam” diyor beğenmiyor bir de.
Bugün de azarladı diyorum makine bitsin yapacaktım diye ama artık yeter.Bir daha yapmayacağımı söyledim. Yeter bir tek ben varım sanki
Odama da erkek arkadaşımla konuşmaya gitmiştim.Erkek arkadaşımla ciddiyiz ama annem biteceğini düşünüp ağza alınmayacak cümleler kuruyor utanıyorum dediği şeylerden ya.
Bu evde napıcam bilmiyorum bir an önce işe başlamak istiyorum.Nolur bana dua edin hanımlar
Aynı durumu yaşamış olanlar neler yaptığınızı paylaşır mısınız? Artık kırılacak bir kalbim kalmadı

O kadar ben ki anlatamam. Ben de 3 kız kardeşin en büyüğüyüm. Sen 10 yaşındayken de evin büyük çocuğu oluyosun, 30 yaşındayken de. Onlar da kaç yaşına gelirse gelsin evin küçük çocuğu oluyorlar. Ben bir çözümünü bulamadım. He benim annem pek ev işi beklemezdi bizden ama başka konularda büyük çocuk olmanın farkını hissediyordum. Evlendim evden ayrıldım. ancak evden ayrılınca hissetmezsin bu farkı.

Son düzenleme:
evlenince yine yapacağım için evde artık ben yapmak istemiyorum küçüklüğümden beri abartmıyorum 10-11 sene olmuştur ben yapıyorum tamam ara ara annem yapıyor,kardeşim yapıyor ama sürekli ben ben ben olmaz ki çok yoruldum ve sıkıldım bu işten.

Evlenirken evdeki sorumlulukları senle paylaşıcak biriyle evlenmeye dikkat et o zaman.

Madem yaptığınız işi eline almıyor, yapmayın. Zaten kıymeti bilinmiyormuş.

Bu ilk kız çocuklara yapılan hizmetçi muamelesi asla bitmeyecek heralde … Maalesef çözümü yok böyle alışmışlar bir kere evden ayrılmadan rahat edemezsiniz evde olduğunuz sürede yapmazsanız da laf yemekten kurtulamazsınız

Bir anne olarak kizlarimdan bulasik makinasini boşaltmalarını sıklıklaistiyorum. Ama ikisinden de istiyorum. Buyuk küçük yok. Ama iyi kotu karisik çapraşık ne yapsalar överim. Çünkü ben yorulmayım diye yapıyorlar . 10 ve 12 yaşındalar.
Ama sizin iste sinir olan annenizin beğenmiyor olmasi. Birde karistirarak yapın bakalim o zaman ne diyecek. Yaşınız kaç bilmiyorum umarım anneniz le dogru iletişim yolunu bulursunuz

keşke ya keşke anlaşılsam sanki görevim olmuş gibi bakıyorlar

Aynı model bızdede var üzgünüm ama değişmiyor bu durum.
Bayram temızlıgınde mutfak temızlıgı yaparım mesela, kitap gıbı yapar elının altına verırım ama sonra "elimin altını karıstırdı, benım mutfağım vs" söylenir.
Insanın ağrına gidiyor neticede. Klasik Türk annesı Allah hepsine uzun ömür versin.
Kaç arkadasımla konustuysam, bekarken hep aynı sıkıntıları cektıklerını, evlendiklerınde ıse acayıp kıymete bındıklerını soyledıler. Yukarda bebeklinick arkadasımın dedıgı gıbı aynı.

3 küçük kızım var ve ileride anneniz gibi bir anne olmak beni korkutuyor açıkçası. Büyüklerin arasında bir yaş var ama küçük olan daha aylık bebek. Bazen çevremdekiler büyük kardeşine baksın sen işini yap diyor ama kabul etmiyorum sonuçta ben büyük kızıma güvenip miniğimi dünyaya getirmedim ve o da çocuk dışarıda yaşıtları oyun oynarken kızımı arkadaşlarından mahrum etmek istemem.

Anneniz yaptığınız işi küçümser ise olduğu gibi bırakın beceren yapsın. Kardeşlerinizde küçük değil bir zahmet bi işin ucundan tutsunlar.

bende böyle kıymete binerim inşAllah ya

İşin beğenilmiyor mu? Çatt diye bırak git. Yapma. Beğenmeyen daha iyisini yapsın.

Sağduyunuzu tebrik ederim. Büyük çocukların çoğu kardeşine bakmaktan çocukluğunu yaşayamıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…