Evet haklısın aslında içten içe sevindiğini mutlu olduğunu biliyorum. Fakat nedense hep bir duvar var. O duvarı aşamadığımı hissediyorum. Onu aşmak için napacağımı bilemiyorum.Tam burslu okumak zorunda değildin bunları ailenin seni desteklemesi gerekiyormuş anlamında söylememelisin. Başarıların bu hayatta kendin için. Ailen seni doğururken sana sormadı, senin eğitimine, yemene, içmene gereken desteği vermek zorundalar. Ailen için yapma ne yapıyorsan madem öyle, takdir edilmeyi bekleme. Biliyorum, insan takdir edilmek, güzel bir söz duymak istiyor ama sen kendini biliyorsun. Eğitimini tamamladıktan sonra güzel bir yerde işe başlayıp kendi paranı kazanarak bağımsız bir kadın olabildiğinde sen kendi kendini takdir edecek, kendinle gurur duyacaksın zaten.
Lisansin bittigine gore , hem yuksek lisans yapip hem de part-time calisabilirsin.
Onlara gelince, bazi aileler yapmak zorundaymissin gibi hissettirirler ama onlardan ogrendigin etkili bir ders de ileride kendi cocuguna nasil davranmaman gerektigi olacaktir. Bunun icin onlara bir nevi tesekkur etmelisin.
Peki sadece sana mi boyle davranirlar yoksa diger kardeslerine de mi aynilar.Part-time bir kazancım var. İnsan çocuğunun başarısından çok iyi bir birey olmasından gurur duymalı zaten de... Sanırım şu noktaya gelmek için harcağım emekle paralel bir tepki bekledim. Ama her seferinde tam çok sevinecek oluyor sonra onu tutan bir şey oluyor. Bilmiyorum. Belki de haksızlık ediyorumdur.
Peki sadece sana mi boyle davranirlar yoksa diger kardeslerine de mi aynilar.
Bir de baska kuzen ya da akraba cocuklarinin basarisini buyuturler mi?
Peki sadece sana mi boyle davranirlar yoksa diger kardeslerine de mi aynilar.
Bir de baska kuzen ya da akraba cocuklarinin basarisini buyuturler mi?
Bir sorum daha var.Sanıyorum böyle alıştıklarından böyle davranıyor annem. Çünkü sorunuzdan sonra düşündüm de sevinemeyeceği bir haber verseydim illa ki birileriyle kıyaslardı, kıyaslamasa da başkasının başarısına imrendiğini ben fark ederdim. Demek ki mizaçları bu şekilde. Nedense kendime sormadığım soruyu siz bana sordunuz çok teşekkür ederim.
Bir sorum daha var.
Yucelttikleri bazi meslek gruplari var mi. Muhendislik gibi , doktorluk gibi.
Istedikleri meslek gruplarindan biri olsaydi bu takdir edilmeni etkiler miydi diye dusundum de.Hayır yok, iş alanı kısıtlı olduğu için okumamı istemedikleri meslek grupları vardı ama onların isteği ve benim isteğim örtüştü bu sorun olmadı.
maddiyatla alakasi yok ev ortamlarindan dolayi bence ki kendilerince haklilar benm kizlarimda var. soyle detayli dusununce otursun yurta ne isi var. evde. diye yani hakli olabilirler kendilerinceBuraya onu eleştirmek için yazmıyorum. Beni sevdiğini de biliyorum. Maddi durumumuz iyi. ortaokulda, lisede dershanede hep tam burslu okudum. Burada benden yaşça büyük çocuklu insanlar var eğitimin ne kadar masraflı olduğunu bilirler. Masraf çıkarmamak için üniversitede devlet yurdunda kaldım. Türkiyenin en iyi okullarından birinde okudum. Türkiyenin başka çok iyi bir okulunda yüksek lisansa başladım. Mutlu olmadıklarını hissediyorum. Evde yaşamayı beceremeyeceğimi ima ediyorlar yurtta kalmam gerektiğini ima ediyorlar. İçten içe daha fazla maddi destek vermek istemediklerini düşünüyorum. Halbuki gerçekten durumumuz iyi borçlarımız yok. Çok canım sıkılıyor. Hep bir para mevzusu var yükmüşüm gibi hissediyorum. Bunları kimseye anlatamadığım için sizle paylaşmak istedim. Belki olaya başka bir açıdan bakan olur kendimi iyi hissederim.
Evet haklısın aslında içten içe sevindiğini mutlu olduğunu biliyorum. Fakat nedense hep bir duvar var. O duvarı aşamadığımı hissediyorum. Onu aşmak için napacağımı bilemiyorum.
Sorunu gecenin bu saatinde biraz duygusala bağlayıp çok eksik aktarmışım da maddi bir sorun değil aslında. Aslında annemle konuşmak istiyorum bu konuyu ama nasıl konuşmam gerektiğini bilmiyorum. Suçlayıcı bir üslup kullanmaktan korkuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?