Annem beni niye bu kadar üzüyor

Minicikfzt

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2017
4.210
8.847
158
31
Yeni doğum yaptım 2 hafta önce sezaryen oldum sütüm gelmedi bir sürü sıkıntı yaşıyorum sütüm su an geliyo ama yetmiyo artsın diye inanın yapmadığım şey yok kafayı yemek üzereyim bı yandan da annem beni çok üzüyor. Annemle komsuyuz ve bana hiç yardımcı olmuyolar gelip sadece bebeği sevip gitmek istiyolar. Bebeğim sarılık olduğu ve çok kilo kaybettiği için ilk hafta her gün hastaneye gidiyoduk beni bu aşırı zorluyodu bir gün yine hastanedeyken onlara haber vermeyi unutmuşum arayıp sormadan haber beklemişler sonra da iki satır yazmak bu kadar mı zor diye kızmış mesaj atmışlar ben ağlama krizine girdim çünkü zaten canım burnumdaydı eşim de gitti ailemle konuşmaya benim iyi olmadığımı merak ettiklerinde kendisini aramalarını benim tele bakamadığımı onun bakacağını söylemiş. Annemler buna çok bozuldu şimdi de hiç gelmiyorlar gelip azıcık durup gidiyolar eskiden bulaşık falan yıkardi annem şimdi o bile yok bana hiç yardımları olmuyo üstüne üzülüp ağlıyorum az önce tatilden geldiler 15 dk bebek sevip gittiler ne yapabilirim sizce konuşmak da ise yaramiyo

yük olacaklarsa hiç gelmesinler, insan öz evladına nasıl böyle davranır anlamıyorum. stres sütü azaltır, şu dönemde size stres yaptıracak kimseyle görüşmeyin.

İmkanınız varsa taşının, aileniz bile olsa size öyle davranan insanlarla o kadar yakın yaşamanız ekstra strese sebep olur. Tasinamiyorsaniz da eşiniz belli ki sizi anlayıp yanınızda oluyor ona ve bebeğe odaklanın bu süreçte..

yük olacaklarsa hiç gelmesinler, insan öz evladına nasıl böyle davranır anlamıyorum. stres sütü azaltır, şu dönemde size stres yaptıracak kimseyle görüşmeyin.
Canları isteyince kapıyı açıp geliyorlar bana eşime surat asıp bebek sevip gidiyolar eşim de kızıyo artık haklı hem anahtarla kapımızı açıp istedikleri gibi haber vermeden girip çıkıyolar müsait miyiz demiyolar hem de tavır yapiyolar diyo haklı ben yazmayınca aramayınca durmuyolar ama haklısınız sütüm için benim üzülmemem lazım

Evet eşim gerçekten çok büyük destek bebeğe ikimiz bakıyoruz iyi ki o var yanımda

Önce sen ve bebeğin. Gerekirse mama takviyesi. Hiç muhattap olma. Canını sikma. Birşey derlerse gölge etmeyin başka ihsan istemem dersin. Eşine de helal olsun. Şunu hiç unutma kurt kısı gecirir ama yediği ayazı unutmamış. Ev kimin üstüne? Kimin evi?

kilidi değiştirmekle başlayın bence. bu ne rahatlık? herkesin bir mahremi var evinde

Bizim evimiz eşimle ben satın aldık kredisini ödüyoruz onların maddi yardımı olmadı alırken. Mecburen mamaya başladık önce ben emziriyorum sonra mama veriyoruz

Anne hep mi böyleydi yoksa saçma ama ilgi çocuğa kaydığı için mi gıcık oluyor? Siz de ilgilenmeyin. Yararı yok madem, gölge etmesin

Lohusanın yanında triplere giren anne de ne bilyim.

Ya boşver bencil insanları. Evladının tadını çıkar. Ohh miss.

Anne hep mi böyleydi yoksa saçma ama ilgi çocuğa kaydığı için mi gıcık oluyor? Siz de ilgilenmeyin. Yararı yok madem, gölge etmesin
Hep böyleydi hep ilgi kendinde olsun isterdi ama şu an gerçekten benim ona eskisi gibi davranacak halim yok kendimi göremiyorum ben

O ne biçim iş tövbeler tövbesi. Anahtarı annenden al ya da kilidi değiştir. Sorarkarsa dısarda kaldık çilingir cagırdık kırıldı kilit dersiniz yeni anahtarı da vermeyin

Bizim evimiz eşimle ben satın aldık kredisini ödüyoruz onların maddi yardımı olmadı alırken. Mecburen mamaya başladık önce ben emziriyorum sonra mama veriyoruz
Anahtar ellerinden alınacak. Yalanla dolanla degil. Anahtarınızı verir misiniz bizde kalsın diyeceksiniz. Hep erkek tarafı değil bu sefer kız tarafı problemli. Burda erkeklere diyoruz anneleri ile mesafe koyamıyor, bu işte de siz koyamamissiniz. Yazık değil mi uğraşıp didinen eşinize.
Çekirdek ailenizin huzurunu siz koruyacaksiniz. Belli ki dominant, benmerkezcil bir anne var. Hakkınızı savunun. Ondan iş ya da duygusal yakınlık beklemeyin.

Hep böyleydi hep ilgi kendinde olsun isterdi ama şu an gerçekten benim ona eskisi gibi davranacak halim yok kendimi göremiyorum ben
Ahh kıyamam yaa. Madem hep öyle, kabul edin işte, değişmez. Boşverin gelmesin. Durduk yere niye siniriniz bozulsun? Bebişe odaklanın siz. Sütünüz, psikolojiniz iyi olsun

Ailenize tavrınızı net bir şekilde koyun. Bir hayırları yoksa gölge de etmesinler. Kimseden iş güç beklemeyip başınızın çaresine kendiniz bakmaya çalışın. Annem doğumdan üç hafta önce geldi ama doğumdan sonra ancak bir hafta kalabildi. Gittiğinden beri iki çocukla evde yardımsız ilerliyoruz. Beklenti olunca insan daha çok yoruluyor. Bir an evvel kabullenince hayatınızı daha iyi çekip çeviriyorsunuz.

Anne kavramı kişiden kişiye değişiyor demek ki. Anne çağırmadan gelir, neye ihtiyaç varsa sorar, bi şeyi daha istenmeden yapmak yardım etmek ister. Davetle yapacaksa eğer arkadaş da yapar komşu da yapar. Boştan yere kendinizi strese sokmayın şu süreçte. Bebeğinizin size ihtiyacı var sütten bile kesilirsiniz Allah korusun. O yüzden siz yetişebildiğiniz kadar işinizi yapın kalan da kalsın. Kimse sizden bir şey beklemesin, sizde kimseden bi şey beklemeyin

Benim annem de benzer şeyler yaptı içimdeki tüm duygular öldü yabancı biri bana insan öz kızına bunu nasıl yapar hala anlamlandiramiyorum. İletişimini minimuma indirdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…