Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Selam kızlar. Ben 23 yaşındayım ve bir süredir ciddi düşündüğüm erkek arkadaşım var. Onun da ailesi ciddi düşündüğü için bana gelinim diyorlar. Bu konuda bir sorunum yok ancak sorun bizim tarafta başlıyor.
Babamı küçük yaşta kaybettiğim için annem kendini kötü hissediyor psikolojisi bozuk. Ailemizde de benden başka kız olmadığı için herkes üstüme titret ve en iyisi olmamı isterler. Bir de nedense aslında çok modern olmalarına rağmen bana karşı aşırı yobaz davranıyorlar. Yani abimlere karşı modern iken bana karşı görücü usulünden başka tür bir evlilik yapmamı onaylamayacak kadar yobazlar. Ben görücü usulü neden evleneyim ki zaten çok sevdiğim birisi varken...
Annem topu teyzeme atıyor teyzemden de çok korkarım çünkü aşırı sinirli biridir. Hemen kestirip atar olmaz der uzatırsam daha sertleşip dövmeye bile kalkabilir bu konuda..
Seneye söz kesmeyi düşünüyoruz. Benim erkek arkadaşım futbolcu olduğu için seneye sezon sonunda parasını alıp ev alacak o şekilde başlayacağız evimizi hazırlamaya. "Eğer annem vermezse ne yapacağız" dediğim zaman ben sensiz olmam o zaman bana kaçar mısın diyor bende evet diyorum çünkü annem bundan önceki beni isteyeni de istememişti hatta o mühendisti ve bir kusuru olmamıştı. Ama ben kalkıp ona kaçarsam hem ailemi rezil edeceğim hem ben rezil olacağım hem de kimsenin ailesi onlara kaçan bir kızı kabul etmez.
Yani kısacası tüm sorun kendi eş adayımı kendim seçmemden kaynaklanıyor. Ben görücü usulü evlenemem bunu onlara özellikle teyzeme nasıl anlatacağım?
Var mı başından böyle olaylar geçen bir arkadaşım? Artık ben bu soruna dayanamıyorum çünkü çok yıpranıyoruz..
bi büyüğünüz yokmu sana yakın olan onunla konuşsanız sanki görücü usulü oluyomuş gibi sizinkilere sevgilini önerse felan =))
bizim oğlan sizin kızı görmüş beğenmiş bi tanıştırsak felan gibi =))
Aynısını düşündüm ama baştan bilemedim böyle olacağını artık annem sima ve isim olarak tanıyor onu ama teyzemlere karşı öyle bir şey düşünebilirim belki.
Teşekkür ederim :)
vallahi tek kaçarak evlenen arkadasım öznurdu..hala da cok mutlu üniversite son sınıftaydı ve ailesi alevi diye vermedi öznuru eşine...6yıllık evliler su an...ama sen o degilsin lütfen dikkatli ol,iyice tanı biliyorsun sonradan pişman olsan ailen kabul etmeyebilir...
annene olan sevgin nasıl ?annene bu darbeyi vurmasan iyi olur çünkü eşi de yokmuş...tatalıya baglarsınız daha zamanın var bak ..
Yok zaten kaçmam öyle bişi yapmam gittiği yere kadar gider şu an çalışmıyorum ama tekrar başlayacağım yakın zamanda.
Şimdi arkadaşlar şöyle bir durum var annem sürekli kısmetin çıkar kendin bulma ben bulcam diyerek karşıma garip garip adamlar getiriyor. Son bulduğu 33 yaşındaydı ailesi çok iyiymiş evi arabası bilmem ne.. Annemi ancak böyle tavlıyorlar ama benim midem var benden 10 yaş büyük birisiyle ne yapayım?
Bilmiyorum kızlar ne olacak gerçekten.. Şu anda benim sevgilimle hayal kurmam gerekirken gelecek bize ne getirecek diye düşünüyorum sadece...
fisfisfis ne başımdan nede çevremden geçti böyle bişey bilmemkiCADIARZU güzel bi dille anlatmak lazım anne ben sevdiğim adamla evlenmek istiyorum yaşıma huyuma anlaşacağım biri ile olsun istiyorum de.bu işler hassas iyi düşünmek lazım böyle birinide buldum buna inanıyorum mutlu olacağım desen nasıl olur
sabırla bekle
senın gorucu usulu ıle gelenlerıne sureklı hayır cevabı vermen bır yerde onları da sıkacak ve artık bırısıyle evlenmenı ısteyecekler
sartını koyarsın evleneceksem X'le evlenırım dıye
o zaman ellerı mahkum kabul ederler
ama asla aılenı arkana alıp kacmayı dusunme bıle
Ay gerçekten zor bi durum sevdiğiniz varsa razı göstermesi gerekiyor eğer kıznın mutluluğunu istiyorsa onun getirdikleriyle anlaşabileceğin ne malum...
Annem benimle konuşmuyo 2 gündür.
Konuşmasın napayım açıkcası bana bulduğu 33 yaşında adamla evlenecek değilim. Aramızda 10 yaş var.
Annemin bu tavrı ilişkime de yansıdı hiç huzurumuz kalmadı.
Siz siz olun kızlar eğer ciddi düşünüyorsanız bunu zamanı geldiğinde söyleyin yoksa ilişki bitiyor..
Şu an harika giden ilişkimde sorunlar çıkmaya başladı. Erkek arkadaşıma konuyu açtığımda annen beni istemiyor diyerek kestirip attı. O da üzüldü ama destek görmemek çok zor bir şey.
Annem benimle konuşmuyo 2 gündür.
Konuşmasın napayım açıkcası bana bulduğu 33 yaşında adamla evlenecek değilim. Aramızda 10 yaş var.
Annemin bu tavrı ilişkime de yansıdı hiç huzurumuz kalmadı.
Siz siz olun kızlar eğer ciddi düşünüyorsanız bunu zamanı geldiğinde söyleyin yoksa ilişki bitiyor..
Şu an harika giden ilişkimde sorunlar çıkmaya başladı. Erkek arkadaşıma konuyu açtığımda annen beni istemiyor diyerek kestirip attı. O da üzüldü ama destek görmemek çok zor bir şey.
canım ya çoq üzüldüm:çok üzgünüm: bende aynı sorunu babamla yaşadımm.beni arkana alıp gidersen gitt.ama bi daha arkana dönüp bi babam war die düşünme dedii.kaç gün konuşmadı ewe gelmedii.bende mecbur wazgeçtimm.sewe sewe ayrıldımm.we hala acı çekiorumm.nası zor bi durumdasın çok ii anlıorum senii.hakkınızda hayırlısı olsunn.inş annen ikna olurr tatlım:teselli:
aynı durumları bende yaşıyorum tatlımm :1no2:
erkek arkadaşım sırf uzakta diye annam vermiyor ve tüm aile bireylerinide arkasına aldı
bana tavırlar aldı bağırdı çağırdı onun bi tavırları benim ilişkimi yıpratmama sebep oluyordu
en ssonunda bende anneme ayrıldım dedim ama şimdi gizli gizli görüşüyorum hala
seviyorum çünkü... ve annemin getirdiği tüm görücü adaylarına bi kulp takıp yolluyorum hiç biri bana uyan insanlar değil çünkü.. bizimkide böyle gittiği yere kadar gidecek hakkımızda hayırlısını istiyoruz bizde :teselli:
sende bi süre sessiz kal...
annene hırçınlık yapma hep düzgün bi dille konuş birazcıkta küçük emrah modunda takıl :çok üzgünüm:
annene onu ne kadar sevdiğini falan anlat uygun bi dille
şöyle damardan girişlerle
bak de milletin kızı vermeyince kaçıyo ben bunu asla yapmam de sizi rencide etmemek için
sende beni anla de seviyorumve sevdiğim insanla birlikte olmak istiyorum falan de
belki işe yarar tatlımm
hakkında hayırlısı olsun inşallahh a.s.
anneniz görücü usulumü olsun istiyo..
anneni bi şekilde ikna edeceksin başka yolu yok...
hangi devirde yaşıyoruz ki...evlenecek olan sizsiniz anneniz değil...
beraber olduğunuz kişiyle ilgili bir problem var mı annenizin öne sürdüğü?
pek alışık değilim de böyle sebepsiz karşı çıkılmasına
yani hani aklında özellikle biri varsa onunla kıyaslıyor olabilir. eğer yoksa da herhangi bir özelliğinden dolayı karşı çıkıyor olabilir.
bu arada karışmaya annenizin bile hakkı olmamalı o ayrı ama tabii herkesin mutlu olması en güzeli.
bu gelen giden görücülerden. tavsiyelerden erkek arkadasına bahsetme birde kıskanclık krizleri eklenmesin ilşkinize.
annenle her defasında tartısmalara ragmen konus. teyzeninde senin hayatına,kararlarınıza burun sokmasına da ayrıca anlam veremedim. o kadar önemsemesin kendini.
bi fevrilik yap ve onun agzını kapatmaya calıs.
en son secenek kacmayı düşün. bana göre kacmak hayatında sonu değil.ama eşin olacak insana tam anlamıyla güvenmelisin böyle bişey yapabilmen için. kiiiiiii bu güveni erekler 20 yıllık eşlerine bile vermiyorlar. bunları sakın gözardı etme
mutluluklarr
ılginç... Bu nasıl bir kıskaçtır böyle her taraftan sarılmışsın canım...
Hani her anne, aile evladını evlendirken ya da aday varken şüphe, korku duyar ama sizde biraz abartılı...
Sen yine de aileni erkek arkadaşına karşı kötüleme istemiyorlar falan deme gün olur o laflar suratına tokat gibi çarpar benden sana küçük bir tavsiye...
ınşallah ailen ikna olur sende mutlu ve huzurlu olursun...
Yorumlarınız için hepinize teşekkürederim kızlar.
Sabrın sonu selamettir artık annem görüşmeme kızmıyor bu da bir gelişme sonuç olarak mutluyum ama sevgilim haftaya takım kampına gidiyor yine de işleri halledip yollayacağım için üzerimden yük kalktı.
ıyi niyetiniz ve dsesteğiniz için çok teşekkür ederim Allah razı olsun :))
ilk aklıma gelen evde abinler varken teyzene söz düşer mi?
ayrıca abinler yaş itibariyle daha aydın düşünebilirler diye düşünüyorum canım onlarla paylaşsan durumu.duygularını anlatsan.insan istermi sevmediği tanımadığı bir adamla evlenmek kendinden pay biç gibi acıtasyon yapsan?yararı olurmu sence...bizim millette bi abi korkusu vardır genel olarak ama ne biliyim annenden çok sert tepki gelice bi o tarafa oyna bakalım..denize düşen yılana sarılır misali...
bu arada sende desteklemiyorsun biliyorum ama gene de söyleyeyim sakın kaçma...birde erkek arkadaşınla bu konuları çok detaylı paylaşma yazık daha yolun başında onuda ailenden soğutma üzülüyordur oda.