Annem :( bir akıl verin lütfen

daisy8889

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2011
682
671
Kızlar merhaba.Kiz kardesimle cok zor durumdayız lütfen yardım edin.Annem ve babam 5 sene önce boşandı. Annem Kardeşim ile yaşamaya başladı.ikimiz de ögretmeniz. Sonra babamla barıştılar. Ancak kardesim baska bir şehirde olduğu için kardesimle yaşamaya devam etti. Ama babama da nikah kıymak için söz verdi. Ancak bu zaman zarfında bizim onayimiz olmadan biriyle dini nikahla evlendi. Ve babamı da oyalamaya devam etti. Diğer adamın evine gidip geliyor, babamı da oyalamaya devam ediyor. Biz çocuklarıyla da ihtiyacı olunca görüşüyor.yaz tatillerinde geliyor babamın evinde kardesimle aile gb oturuyor nikah kıyılacagı zaman ya hasta oluyor yada bi bahane sürüyor.bu arada ben de evliyim benim evimede geliyorlar kalıyorlar vs.Annem memlekete gittiginde önceden de başi kapalı mutasıp oldugu icin o şekilde davranıyor.ordan çıkınca başını açıyor farklı giyiniyor makyaj yapıyor vs. Etrafındaki herkese yalan söylüyor.Adama da yalan söylüyor.Gecen babam atlayıp o şehre görüsmeye gitmis habersiz bu iş olacaksa olsun etrafa rezil oldum , herkes senin gelecegini sanıyor demis.Annemi sevdigini vs . söylemis. Annem seni istemiyorum, sevmiyorum demiş. Ama ertesi gün ona kahvaltı hazırlamış sarılmıs aglamış ben evime dönücem demiş.Babamdan da param yok diye para istemis.Tabi biz bunları yeni ögrendik.Ben de dogum yapıcam bana da gelicem dedi gelmedi.Adam doguda bir köyde yasıyor esinden ayrılmis ama cocukları var yani cümbür Cemaat, hatta adamın eski karısı da onlarla bir köyde yasıyorlar.Annem sehirde çalışıyorum demis adama.çekip gidiyor haftanın birkac günü telini de kapatıyor acmıyor bazen actıgında yakalıyoruz müsait degilim vs deyip kapatıyor.Babamdan resmen para çarpmıssin kandırıp dedik telefonda dün.Altı üstü 140 tl aldım 2bin tlsini carptım babanızın dedi.O adamın yanina gidersen yapamazsın diyoruz.bizizmirliyiz.oraya uyum saglayamazsın diyoruz.bazen telde aglıyor adam öbür kadına toz kondurmuyormuş felan diye.gelcem diyo sonra noluyozsa yine görüsüyo.Bebegime bakacagini söylemisti simdi bakamam diyor.gelmiyo bile hatta. Hiç huzurumuz kalmadı.Kardesim de 20 bin tl borc icinde anneme kıyamadgi icin .her türlü ihtiyacnı karsılıyoruz ama aldigı paraları da adama verdgnden şüpheleniyorum.Cok uzun oldu daha yazacaktım bile ama ...Ne diyosunuz nasıl davranalım allak bullak olduk ..bebegime kim bakacak kardesim evlenmedi bu sartlarda nasil olacak, anneme babama nasıl davranmaliyiz

Bilmiyorum. Ama "komşulara karsi çok ayıp oldu" diye youtube da şiir okuyan dertli amca gozumde canlandı babanizi düşününce. Bosverin komşuları, size bir şey olmasın.

Anneniz yolunu bulmuş, ne diyeyim başka...
Herkese mavi boncuk dağıta dağıta yaşıyor mis gibi.
Siz de ceremesini bir güzel çekiyorsunuz.
Cereme çekeceğinize resti çekin derim.

Anne coşmuş.Sizin yerinizde olsam asla görüşmezdim.İnsanlara yalan söylüyor kandırıyor hisleriyle oynuyor paralarını alıyor birde elalemin adamlarıyla ne yaptığı belli değil. Ahlaksızlık diz boyu, çocuğunuza zaten bakmasın hiç ne verebilir ne öğretebilir?
Kardeşiniz, babanız ve siz toplanın konuşun, görüşmeme kararı alın ve görüşmeyin. O adamı seviyorsa evlenir onunla sevmiyorsa da baksın başının çaresine.

Annenize kıyamıyorsunuz ama anneniz sizi ve kardeşinizi hiç düşünmüyor...
Asla kınamıyorum yargılamak haddimde degil ama annenizin davranişları hiç hos degil..
Bosanmak en dogal hakkı oldugu gıbı tekrardan bırıyle evlenmekte en dogal hakkı ama bu sekildeki davranısları cok ama cok yanlis. .
Bebginiz için bakılabilecek baska sartlar elbette var kacımızın annesi bakabiliyor ki..
kardesınıźde evlenmeyi dusundugunde herseyiyle siz ilgilenirsiniz..zaten meslegı varmıs maddı ıhtıyaclarını karsılayabılır..
Babanıza gelince de vala annenize ve babanıza ne desem bilemedim mübarek gunde..

Saf mısınız nesiniz?
Benim annem doğudan ne olduğu belli olmayan bi adamla görüşecek,
öyle ya kimdir necidir! annemi satar mı ,kullanır mı! bende babama hiçbirşey demeden,onun saf gibi rezil olmasını bekliycem,kardeşimde borç yapacak, bende bu olanlar yetmez gibi,derdim bebeğime kim bakacak olucak.
Herhalde anneniz babanızla barışır ,diğer adamdan ayrılır,kimse öğrenmeden,sonra da bebeğinize bakar diye ses çıkarmıyorsunuz.Öyle birinin bebeğime bakmasını istemezdim. Annedir kutsaldır falan diye diye suyunu çıkarmış.Biraz çekincesi olsa böyle alenen yapamazdı,siz değil o dert ederdi bu durumu.Hem çok yüz vermişsiniz,hemde bu hali normal karşılıyorsunuz,şaşarım size.

Saf mısınız nesiniz?
Benim annem doğudan ne olduğu belli olmayan bi adamla görüşecek,
öyle ya kimdir necidir! annemi satar mı ,kullanır mı! bende babama hiçbirşey demeden,onun saf gibi rezil olmasını bekliycem,kardeşimde borç yapacak, bende bu olanlar yetmez gibi,derdim bebeğime kim bakacak olucak.
Herhalde anneniz babanızla barışır ,diğer adamdan ayrılır,kimse öğrenmeden,sonra da bebeğinize bakar diye ses çıkarmıyorsunuz.Öyle birinin bebeğime bakmasını istemezdim. Annedir kutsaldır falan diye diye suyunu çıkarmış.Biraz çekincesi olsa böyle alenen yapamazdı,siz değil o dert ederdi bu durumu.Hem çok yüz vermişsiniz,hemde bu hali normal karşılıyorsunuz,şaşarım size.
Derdim şu an bebegime bakacak kişi değil, 38 haftalik hamileyim, bunu da psikolojim anlaşılsın diye yazdım. Babama söylemeyi tabiki düşündük, saf değiliz yani! Etrafinizdaki kişilerin vereceği tepkilere göre konuşuyorsunuz, ama bunu babama söylediğimiz an babam atlar gider annemi öldürür. Biz de olaylar iyice kötüye gitmesin diye kendimizce çözüm bulmaya çalışıyoruz, iyi fikirleri olanlarda yazsın diye konu açtık, başkalarının ofkelerinin laflarini yemek için değil

Şunu da ekleyelim biz annemi babamla barışmasi için zorlamadik. Sadece babama artık onunla olmak istemediğini söylesin istedik. Çünkü biz babama annem barismayacak dediğimiz zaman inanmıyor, annemin ağzından duymak istiyor. Bizim cozumumuz annem babama barismayacagini söylesin, annem sonra kendine bir hayat kursundu. Ki ikisi ayrı olduklarında, biz ikisine de bakardik, ya da düzgün insanlarla evlenmek isteseler desteklerdik. Ama olay bambaşka gelişti. Ve çözüm bulamaz olduk. Annemin davranışları ahlaksızlık boyutuna ulaştı, hala babama gelmicem demiyor, hala o adamla görüşüyor ve resmen kuma olarak gitmeyi kabulleniyor.

Bebeğine annen bakmasında.. Bakıcımı tutarsın ne yaparsın bilmem.. Ama lütfen annen bakmasın

Off işiniz cok zor gercekten. Denediniz mı bilmiyorum ama adamdan veya babanızi oyalamaktan vazgeçip bir çözüm bulmazsa onunla bir daha görüşmeyeceginizi soyleseniz ? Belki basta inanmaz ama bi süre bu tavrinizi korursaniz bi sonuç alabilir misiniz ki ? Aklima baska bir sey gelmedi.

Keşke paragraf koysaydiniz nefes almadan yazmışsınız :KK51:
Takdir edersiniz ki çok zor bir durum, cok zorlanarak ve üzülerek yazdım fark etmemisim bile.
Off işiniz cok zor gercekten. Denediniz mı bilmiyorum ama adamdan veya babanızi oyalamaktan vazgeçip bir çözüm bulmazsa onunla bir daha görüşmeyeceginizi soyleseniz ? Belki basta inanmaz ama bi süre bu tavrinizi korursaniz bi sonuç alabilir misiniz ki ? Aklima baska bir sey gelmedi.
Çok teşekkür ederim canım, bunu da denedik ama hiç bir şekilde bizi dinlemiyor. Anne sonuçta dışarıdan biri değil umursamasak, adamın yanına tamamen gitse orda rezil olacak geri dönecek o zaman çok daha sıkıntılar olacak bizim için.

kesin annenize desteği,para vermeyi konuşmayın bu kadar basit.Anneniz gidecek olsa o adama temelli,zaten şimdiye gitmişti.Beklemesi için ne sebep var.siz anneniz vazgeçer ,kimseye duyurmadan kapanır diye bekliyorsunuz.Ama bu destek,para vererek olmaz.Anneniz para musluklarınınınkesildiğini görünce tıpış tıpış geri döner.Annenize iyilik yaptığınızı sanıyorsunuz,susup para vererek. ama o bu durumu farketmiş,yani sizin sususacağınızı, onun için kullanıyor sizi.Bu arada babanız öldürmez annenizi merak etmeyin.

Anne baya tozutmus.
Parayi kesinlikle kesin.
Babaniza acidim, hala cok seviyor annenizi belli.

Annenize rest çekin , tehdit edin v.s. Ne olursa olsun babanızı oyalamayı bırakmalı.
Babanız ağır bir psikolojiyle Allah korusun kötü şeyler yapabilir. Bu kadar oyalandıktan sonra hele o adamı duysa, düşünmek bile istemiyorum.

O adamı araştırma durumunuz var mı ? Anneniz ne için boşandı bilmiyorum ama boşanacak kadar önemli nedenler üzerine kendine hiç uygun olmayan bir adamla birliktelik yaşaması neyin kafası anlayamıyorum ?

Allah hayırlı doğumlar nasip etsin.. Tasalanmayın ; elbet bir bakan çıkacaktır bebeğinize. Şimdiden iyi bir bakıcı aramaya başlarsınız. Eve de kamera yerleştirirseniz aklınız kalmaz.

Anneniz bebeğinize bakmasın zaten. Pekte erdemli bir kadın olduğu söylenemez. Annenize kıyamıyorsumuz ama maşallah babaya acıdığınız yok. Olan ona oluyor

annenıze rest cekmelısınız

X