ben evlilikte kariyer uyumuna çok özen gösteririm.kızlar daha öncede sormuştum. benim sorunum meslek sorunu. ben doktorum sevgilim çevre mühendisi. sevgilim benden büyük olmasına ragmen işe girememiş. üniye geç girdiğinden dolayı o da yeni mezun olmuş.
annem bunu duyunca demediğini bırakmadı. aşşağılıyor sevgilimi. sen nasıl kabull ettin neden sormadın bana. elalem ne der alay ederler senle. bula bula boş bidon mu buldun daha neler nelero senin mesleğini kaldırabilcek mi .. hergün tartışıyoruz hergün başmın etini yiyo. ayrılsam mutlu olacak o derece.
hiç birini sevgilime söylemedim çünkü çok gururlu ayrılır bunları duysa yada bi ömür nefret besler anneme
ben yeni biitirdim okulu ve yeni atandım başlıcam çalışmaya. sevgilimde askere gidicek yakında dönünce iş bakıcak. tembel biri değil güveniyorum ona. ama ben atanınca gurur yapmaya başladı.
istediği bişey olmadı sinirlendi benim işim yok. ben seni sürüklemiyim peşimden filan diye laflar etti
o da takıyor kafasına bu durumunasıl arayı bulcam bilmiyorum bi yandan annemle savas halindeyiz sevgilime çaktırmıyorum. bi yandanda sevgilime güven veriyorum yaparsın olur sıkma cannı diye.
siz olsanız nasıl bi yol izlerdiniz bu durumda??
Eger sevgilinin karakterinde senin mesleginin onunkinden ustun olabilmesini anlayip kaldirabilecek bir karakter varsabirsey olmaz. Benim tanidiklarim var mesela kadin doktor kocasiysa iktisat mezunu bankada calisiyor. Ama cok iyi anlasiyorlar. Annene birsey deme sevgilinede bahsetme. sevgilin askere gitsin. Askerden sonra neler yapabilecek gor.
ben eczaciyim esim universite terk ama ozel bir sektorde calisiyor..
Ben onunla evlendigimde daha okulum bitmemisti onun destegi olmasa belkide bu kadar azimli olmazdim..
Bana ailem elalem ne der dedi hep bisey buldular ama cok sukur esim cok caliskandir hic kimseye mahcup etmedi ne kendini nede beni.. Senin sevgilinin mesleginden ziyade issiz olmasi biraz hos gelmiyor sizinkilere, sonucunda aileler kizlarina maddi ve manevi yetebilecek kisileri laik gorurler. Sevgilin is bulsun calissin bakalim tembel degilse elbet kendini gosterir zamani gelincede annenlerden ister seni sonucunda donup seni baglayacaklari yok ya sen bu insanla mutluysan elbette saygi gostericekler.. Ama.. evlendikten sonra sen doktorluk yapip oda yan gelip yatar sen evi gecindirirsen o zaman evliliginde sorunlar olur
ben evlilikte kariyer uyumuna çok özen gösteririm.
çevre mühendisliği son yıllarda iş alanı genişleyen ve genişlemeye devam eden bir meslek. eğer kafasını kullanırsa senden daha çok kazanabilir. ancak bu yaşa kadar hayatını kurmamış olması bir eksi ve onun aslında geniş bir insan olduğunu gösteriyor. benim ailem olsaydı onlar da karşı çıkardı ama tanıdığım çok insan var kadın erkekten daha iyi bir işe sahip ve ailelerce sorun olmuyor.
askerlik, iş bulma, düzen oturtma bunlar kolay olmamakla birlikte 20 li yaşların başında olması gereken şeyler. tabi hayatta hiç bir şey için geç değil.
sen seviyorsan destekle bir an önce hayatını oturtması için. sonrası kısmet.
Bence önemli olan karşı tarafın kendine olan güveni. Eğer sevgiliniz kendisine güvenen bir insansa sizin konumunuzu sorun haline getirmeyecektir.
Şimdiden atanmanız problem olduysa gelecekte uzmanlığınız, aldığınız maaş, konumunuz vs... de problem olabilir.
Anneniz neden rahatsız? Karşı tarafı küçük gördüğü, kibre girdiği için mi yoksa gelecekte karşılaşabileceğiniz olası problemlerden endişelendiği için mi?
Evlilik ciddi bir kurum, iyi düşünün. Eşinin konumundan rahatsız olup ezilen erkek bir süre sonra kendisini iyi hissetmek için eşini aşağılamaya başlıyor, bilhassa başkalarının yanında. Bu durum evliliği yıpratıyor.
İş bulunur zamanla her şey düzelir ama bu düzelmez işte, aksine zamanla sizin kariyerinizdeki ilerlemeye bağlı olarak artar.
Lütfen iyi düşünün...
Tecrübesiz bir mühendise iş teklif edecek kadar ülkede iş açığı mı varmış?evet meslegi guzel. bir ise girip calismaya baslasa yukselip iyi maas alabilir. simdiden de geliyor is teklifleri ozel sektorden. ama hep sehir disinda isler. birde askere gidicegi icin dusunmedi. donuste burda bulamazsam sehir disinada giderim diyor. issiz kalmak kesinlikle istemiyor.
ben calismaya baslayinca daha da sorun yapmasindan korkuyorum. neyseki gidicek askere donusunde de hemen bulur insallahyoksa psikolojisi bozulcak cok takiyor cunku hele annemin dediklerini duysa direk ayrilalim der.
annemde tanismak istiyor ve ben ona soylerim tanisinca bunlari kusura bakma diyoo da niye soylemedin diye kizar bana. korkuyorum biraz citlatsam mi annemin dediklerini ama nasil denir bilmiyorum
Tecrübesiz bir mühendise iş teklif edecek kadar ülkede iş açığı mı varmış?
Ancak çok iyi bir ünide okurken iyi bir yerde staj yaparsın da belki o iş yeri çağırabilir ama yeni mezun olmuş birine de iş yağmaz. Bu konuda biraz sana abartı yaptığını düşünüyorum.
Hayatını kurmadan neden annenle tanıştırıp canını sıkıyorsun ki?
Türkiye'de onun da kolay yolu var artık. Dışarıdan bu hizmeti ve artı bir sürü zorunlu prosedürü yapan şirketler var. hem de uzman kadroyla, her yerde kolu olan..bilmiyorum abartiyomu. bende sasirdim soyledikleri rakamlarda cok iyi. hocasi aramis arkadasi aramis. arkadasi calisiyormus. simdi insaatlarda, fabrikalarda cevre muhendisi bulundurma zorunlulugu varmis. bende o yuZden diye dusundum. yoksa zor evet.
annemle tanistirmadim. anneme sevgilim oldugunu soyledim. sonucta anliyodu kadin.
kızlar daha öncede sormuştum. benim sorunum meslek sorunu. ben doktorum sevgilim çevre mühendisi. sevgilim benden büyük olmasına ragmen işe girememiş. üniye geç girdiğinden dolayı o da yeni mezun olmuş.
annem bunu duyunca demediğini bırakmadı. aşşağılıyor sevgilimi. sen nasıl kabull ettin neden sormadın bana. elalem ne der alay ederler senle. bula bula boş bidon mu buldun daha neler nelero senin mesleğini kaldırabilcek mi .. hergün tartışıyoruz hergün başmın etini yiyo. ayrılsam mutlu olacak o derece.
hiç birini sevgilime söylemedim çünkü çok gururlu ayrılır bunları duysa yada bi ömür nefret besler anneme
ben yeni biitirdim okulu ve yeni atandım başlıcam çalışmaya. sevgilimde askere gidicek yakında dönünce iş bakıcak. tembel biri değil güveniyorum ona. ama ben atanınca gurur yapmaya başladı.
istediği bişey olmadı sinirlendi benim işim yok. ben seni sürüklemiyim peşimden filan diye laflar etti
o da takıyor kafasına bu durumunasıl arayı bulcam bilmiyorum bi yandan annemle savas halindeyiz sevgilime çaktırmıyorum. bi yandanda sevgilime güven veriyorum yaparsın olur sıkma cannı diye.
siz olsanız nasıl bi yol izlerdiniz bu durumda??
Türkiye'de onun da kolay yolu var artık. Dışarıdan bu hizmeti ve artı bir sürü zorunlu prosedürü yapan şirketler var. hem de uzman kadroyla, her yerde kolu olan..
Yani kişi olarak çalışan çevre mühendisinin bilemeyeceği ya da uğraşamayacağı işleri yapan.
O yüzden çok kurumsal yerler dışında pek çok yer bu tür şirketlerden hizmet satın alır.
Benim tanıdığım orta ölçekli hiç bir yerde çevre mühendisi çalışmıyor.
SEn TUS'u kazandın mı da atanıyorsun?o kadarini bilmiyorum. gelen tekliflere bagli oyle dusundum ben. isg de alip iki isi bi arada yapmayi dusunuyor o zaman belki daha kolay olur is bulmasi. bi yandan da devlet icin cabaliyor tanislari var. genelkurmay baskanligina basvurdu bi yandan on elemeyi gecti pek umudu yok ama belli mi olur.
cabaliyor yani hic cabalamasa benimde isim olmaz oyle biriyle zaten...
daha askerlik var, iş var. evlilik yakın görünmüyor.
bu durumda neden günlerinizi kendinize zehir ediyorsunuz?
ne yazık ki bir erkeğin geç yaşta hayata atılması dezavantaj oluyor.
ama olur, herşey yoluna girer sağlık olursa ve tembel değilse.
yalnız çok özür dilerim, sizi üzmek istemem ama çevre mühendisliği öyle ahım şahım bir meslek değil.
iş bulsa da belirli alanlarda ve belirli şartlarda bulur ama kendini mühendisliğin üstüne yönetici vasıflar ekleyerek geliştirirse süper olur ve inanıyorum sevgiliniz sizin de durumunuzu göz önünde bulundurarak çok ii işlere başlayacak.
ama daha zaman var. şimdi tadını çıkarın.
SEn TUS'u kazandın mı da atanıyorsun?
Konuyu okuyunca bu vıdeo geldı aklıma Mutlaka ızleyın..
Annelerın gozu arkada kalmasın ıstıyo.. dıdık dıdık edıyor hayatını.. Her getırdıgınıze kusur bulur emınım.. Ama annenızın bu dusuncesını kulak ardı etmeyın.. Erkek arkadasınız ıs hayatını düzene sokana kadar evlılıgı ıkıncı adım olarak duşunun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?