Teşekkür ederim görüşünüz için. Her görüş benim için değerli. Hayırlı evlat olduğumu düşünmüyorum zaten ama amacım da o değil.Annen o senin en kötüsü bile 9 ay taşıyor hiç bişey yapmasa da... Bi araba eşin götürse nolcak rabbm atanın da evladın da hayırlısını versin
Teşekkür ederim evet kardeşimle de samimiyizdir. Ona şakayla falan söyleyebilirim sanırım.bence kardeşine söyle o da annene orda oturmayalım karı koca rahat edemezler biz de edemeyiz gibi şeyler söyleyip vazgeçirsin.
bu arada ailemle hiçbir sorunum yok, çoook da severim ama asla komşu olmak istemem, o yüzden sizi gayet iyi anlıyor ve hak veriyorum.
Aslında biraz dedim ama istemediğimi anlayacağı şekilde olmadı. Annem siz oradan ayrılmayı başka yere taşınmayı düşünür müsünüz yakın zamanda diye sordu. Ama ilk başta anlamadım ne demek istediğini çünkü "evinizden memnun musunuz" du ilk dediği. Ben de memnunuz dedim. Eşim de yakın zamanda taşınmayız artık niye taşınalım dedi. Sonra ben anlayınca aslında fazla oda yok çocuk olunca taşınmamız gerekir tabi dedim eşim de yani daha senelerce taşınmayız dedi güldü falan. Eşim de hiç çekinmiyor senin kaynanan geliyor dikkatli olsana dimiHerkes herkesle anlaşacak diye birşey yok, ana kız bile anlaşamıyor yeri geliyor, birarada olmak istemiyor. İşte örnek siz, işte örnek ben. Ama annenize değil kardeşinize söyleyin. Anneniz çok üzülüp depresyona girebilir, bunu da sizden bilir. Oturduğunuz muhiti kötüleyin, merkeze uzak, bakkal çakkal yok, akşam yürünmüyor, en yakın market 5 km, komşuluk yok falan filan.
Aslında biraz dedim ama istemediğimi anlayacağı şekilde olmadı. Annem siz oradan ayrılmayı başka yere taşınmayı düşünür müsünüz yakın zamanda diye sordu. Ama ilk başta anlamadım ne demek istediğini çünkü "evinizden memnun musunuz" du ilk dediği. Ben de memnunuz dedim. Eşim de yakın zamanda taşınmayız artık niye taşınalım dedi. Sonra ben anlayınca aslında fazla oda yok çocuk olunca taşınmamız gerekir tabi dedim eşim de yani daha senelerce taşınmayız dedi güldü falan. Eşim de hiç çekinmiyor senin kaynanan geliyor dikkatli olsana dimiAma o şikayetçi değil hiç böyle şeylerden.
Eşim genel olarak iyi sağolsun. Böyle durumlarda hep ideal davranır. Ama ben öyle değilim :)Yani eşinizin kayınvalidesi ile anlaşması süper tabii ama bunlar kankaya bağlamışlar resmen
Bizimkiler de sonradan iyi oldu. Kötü niyetle de değil. Biraz kardeşimin psikologlarının da çağırıp azarlamasıyla babam kendine geldi falan. Hata yapmışız dediler. Ama bilmiyorum içimde bir şeyler kopuk. Herkes birbirine karşı saygılı falan, onlara kötü bir şey olsun da istemem ama o kadar. Çocuklukta sevginin ve güvenin verilmesi çok önemli.Seni çok iyi anlıyorum.
Annem beni bu zamana kadar çok da istemedi yanında,hep de hissettirdi.
Çocukken de ,üniversiteye gittiğimde de hep ben napabilirim sen halledeceksin,hayat bu alış vs diye diye afedersin .iç gibi büyüdüm 5 parasız ,17 yaşımda da evden çıktım üniye o çıkış.
Tek kuruş faydası vs olmamıştı ta ki bu seneye kadar.
Sürekli yardım etmek için vs uğraşıyor.
Allah razı olsun,canım kanım, kötülüğünü görmem inşallah hiç ama meğerse amaç farklıymış.
Yaşlanınca yalnızlık korkusu sarmış ,ki açık açık da söyledi.
Farklı şehirlerde yaşıyoruz.
Benim olduğum yerde bana ev almak gibi hayali var,ama tabi ki benle yaşamak için .
Kötü müyüm diyorum acaba bencil miyim,ama bu yaşta huy değişmez ki diyorum bir yandan.
Geçmişte yaşadıklarım bana bunları düşündüren,bin kere tekrarlı tecrübe ile.
Allah size de hayırlısını versin diyorum.
Evet haklısınız aslında çok bir şey istemiyor. İstemek de istemiyor çekiniyor biliyorum. Ama onu öyle güçsüzmüş gibi görmek beni sinirlendiriyor daha da. Benim daha çocukken her şeyimi kendim yapmam gerekiyordu. Lisedeyken kendi harçlığımı çıkarıyordum yine de para yüzünden laf yiyordum. Bir yere giderken babama beni bırak diyemezdim, her şeyle başa çıkabilmeliydim kendim. Şimdi maddi olarak istediğini veririm anneme o sorun değil ama sadece çok içli dışlı olmayalım istiyorum. Zaman geçirmek istemiyorum fazla. İçimde bir şeyler eksik yani.Anneniz babanıza bağlı yaşamış belli ki şimdi babanız olmayınca kardeşinize bağlanıyor. Bu arada kusura bakmayın da annemizin istekler hiç de abartılı gelmedi ama anneniz istiyor diye onu abartıp gözünüzde büyüten sizsiniz.
Siz aile ile bağı kopardığınız için de kardeşinizin anneniz için yaptıkları abartılı geliyor. Oysa anneniz öyle olduğu içim kardeşiniz o şekilde davranmak zorunda kalıyor neden kardeşinizin yükünü hafifleteceğiniz yerde annenizin isteklerini abartıp büyütüyorsunuz?anlaşılan çok dayak yediğiniz için bağlarınız kopmuş
Şimdi açık şekilde konuşursanız alınılacak bir konu bu onları başka yerden bakmaya yönlendirin hatta birkaç ev bakıp annenizi dolaştırın algı yönetimi yapacaksınız artık
Akraba ile ye ic alisveris yapma diyesim var..Arkadaşlar konumu annemden değil de kayınvalidemden bahsediyormuşum gibi okuyabilirsiniz. Annem bana gerçek kayınvalidemden daha çok kaynanalık yapar.
Babam şu an işi nedeniyle burada değil. Annem ve bir kardeşim birlikteler. (Ben en büyüğüm, bir de başka şehirde kardeşim var, yanındaki en küçük olan, burada üni. okuyor). Babam bir kaç sene daha olmayacak.
Anneme babam gidince bir haller oldu. Normalde 20-25 yıllık memuriyeti var. Güçlü falan bir kadın olması gerekiyor. Ama şu an bir garip oldu. Tuttuğunu koparan bir kadın diye düşünürdüm. Şimdi sürekli panik halinde ben onu yalnız yapamam, bu ne hiç bilmiyorum ki modunda. Birisi gelsin her şeyi halletsin istiyor. Arabanın muayenesi olacakmış. Gider yaptırırsın ne var bunda. Eşimden bekliyorlar her şeyi. Üstelik eşim de çalışıyor bir haftasonumuz var. Onda da iş çıkıyor sürekli. Çocuk hep yorgun. Onlara giderken haftaya da muayene için uğraşacağım günüm ona gidecek diye üzülüyordu. Bir de üstüne annemin arabası çıkıyor. O tabi yine benimle birlikte gelebilirsiniz falan dedi ama onun muayenesine daha var, haftaya ve anneminkinin tarihi geçmiş hemen götürmesi lazım. Taa geçen haftadan biliyordu bunu, biz onlara gidene kadar beklemiş. Ben anne ben randevu alıvereyim gidersin ne olacak diyorum. Kardeşim hemen atlıyor yok, asla yalnız gidemez, benim programıma bir bakayım, beraber gitmek zorundayız falan diyor. Aslında annemin biraz öyle herkese muhtaç gibi olmasının sebebi kardeşimin abartması da olabilir.
Kız normalde (annemler biz küçükken çok baskıcıydı ama ona karşı değiller) çok aktifti, üniversite öğrencisi sonuçta. Şimdi annem evde beni bekliyordur diye hemen eve gidiyor. Kendisi iki gün bir yere gidecekmiş hemen anneme kalacak yer ayarlıyor. Onu diğer kardeşimin yanına göndermiş ona göre yapmış planını. Annem kendisi de ben gün içinde aradığımda ne yapıyorsun dediğimde kardeşimi beklediğini söylüyor. Aktif faaliyeti bu yani. Onun eve gelmesini beklemek. Bu kardeşimin abartması gibi gelmiyor o yüzden bana. Annem de abartılacak durumda yani. (Bu arada önceden babamı boşamasını çok istemiştik annemin. Aldatma şüpheli de olsa vardı, bizi hep döverdi. Anneme kızardık. Neden boşanmadığını anlayamıyordum. Demek ki karakteri böyleymiş yani. Bağımsız yaşayabilecek biri değilmiş)
Şimdi annemler taşınmak için ev bakıyorlar. Bizim sitede kiralık evler olduğunu söyledi eşim. Bir de istekli istekli konuşuyor. Diken üstündeydim. Önceden olsa yine tamam ama şimdi olmaz. Annem yalnız yemek yemeyeyim diye bize gelir yemeklere. Ben haftada bir görüşmeyi bile çok gören biriyim. Şimdi bile gitmeyince biraz beni sevmiyor musunuz gibi triplerde.
Ben ailemden ayrı yaşamak, onlardan bağımsız bir insan olmak için çok uğraştım. Onlarla geçen zamanım hep gün sayarak geçti. Şimdi yeniden bir arada olmak istemiyorum. Saygılı bir şekilde iki haftada bir falan gidip bir kaç saat oturup gelmek istiyorum.
Kardeşime mi söylesem ben annem başka yerden ev baksın diye? Yoksa anneme mi çaktırsam?
Araba kullanmaya bile korkuyormuş artık. Kalkıp minibüsle gidiyor şehir içi bir yerlere gitmesi gerektiğinde. Bu insan senelerce araba kullanmayı öğreneceğim diye babamla kavga dövüş yapmış, çaba göstermiş insan. Şimdi korkuyormuş.Hic olayi kurcalamayin ,yorgunuz hastayiz gibi bahanelerle gitmeyin,
Triplenirse sizde triplenin,
Ustune giderseniz bu sefeer inadona gelir tasinir,
Araba kullanabikiliyorsa muayenesinede gitsin,
Esin rahat cunku yeri geldi mi umursamaz olabilir sonucta onun annesi degil
Sitede ki kiralik evi arayip sordugunuzu baskasina söz verildini falan soyleyin. Bu arada size uzak yerlerden ev bulmaya bakinArkadaşlar konumu annemden değil de kayınvalidemden bahsediyormuşum gibi okuyabilirsiniz. Annem bana gerçek kayınvalidemden daha çok kaynanalık yapar.
Babam şu an işi nedeniyle burada değil. Annem ve bir kardeşim birlikteler. (Ben en büyüğüm, bir de başka şehirde kardeşim var, yanındaki en küçük olan, burada üni. okuyor). Babam bir kaç sene daha olmayacak.
Anneme babam gidince bir haller oldu. Normalde 20-25 yıllık memuriyeti var. Güçlü falan bir kadın olması gerekiyor. Ama şu an bir garip oldu. Tuttuğunu koparan bir kadın diye düşünürdüm. Şimdi sürekli panik halinde ben onu yalnız yapamam, bu ne hiç bilmiyorum ki modunda. Birisi gelsin her şeyi halletsin istiyor. Arabanın muayenesi olacakmış. Gider yaptırırsın ne var bunda. Eşimden bekliyorlar her şeyi. Üstelik eşim de çalışıyor bir haftasonumuz var. Onda da iş çıkıyor sürekli. Çocuk hep yorgun. Onlara giderken haftaya da muayene için uğraşacağım günüm ona gidecek diye üzülüyordu. Bir de üstüne annemin arabası çıkıyor. O tabi yine benimle birlikte gelebilirsiniz falan dedi ama onun muayenesine daha var, haftaya ve anneminkinin tarihi geçmiş hemen götürmesi lazım. Taa geçen haftadan biliyordu bunu, biz onlara gidene kadar beklemiş. Ben anne ben randevu alıvereyim gidersin ne olacak diyorum. Kardeşim hemen atlıyor yok, asla yalnız gidemez, benim programıma bir bakayım, beraber gitmek zorundayız falan diyor. Aslında annemin biraz öyle herkese muhtaç gibi olmasının sebebi kardeşimin abartması da olabilir.
Kız normalde (annemler biz küçükken çok baskıcıydı ama ona karşı değiller) çok aktifti, üniversite öğrencisi sonuçta. Şimdi annem evde beni bekliyordur diye hemen eve gidiyor. Kendisi iki gün bir yere gidecekmiş hemen anneme kalacak yer ayarlıyor. Onu diğer kardeşimin yanına göndermiş ona göre yapmış planını. Annem kendisi de ben gün içinde aradığımda ne yapıyorsun dediğimde kardeşimi beklediğini söylüyor. Aktif faaliyeti bu yani. Onun eve gelmesini beklemek. Bu kardeşimin abartması gibi gelmiyor o yüzden bana. Annem de abartılacak durumda yani. (Bu arada önceden babamı boşamasını çok istemiştik annemin. Aldatma şüpheli de olsa vardı, bizi hep döverdi. Anneme kızardık. Neden boşanmadığını anlayamıyordum. Demek ki karakteri böyleymiş yani. Bağımsız yaşayabilecek biri değilmiş)
Şimdi annemler taşınmak için ev bakıyorlar. Bizim sitede kiralık evler olduğunu söyledi eşim. Bir de istekli istekli konuşuyor. Diken üstündeydim. Önceden olsa yine tamam ama şimdi olmaz. Annem yalnız yemek yemeyeyim diye bize gelir yemeklere. Ben haftada bir görüşmeyi bile çok gören biriyim. Şimdi bile gitmeyince biraz beni sevmiyor musunuz gibi triplerde.
Ben ailemden ayrı yaşamak, onlardan bağımsız bir insan olmak için çok uğraştım. Onlarla geçen zamanım hep gün sayarak geçti. Şimdi yeniden bir arada olmak istemiyorum. Saygılı bir şekilde iki haftada bir falan gidip bir kaç saat oturup gelmek istiyorum.
Kardeşime mi söylesem ben annem başka yerden ev baksın diye? Yoksa anneme mi çaktırsam?
Araba kullanmaya bile korkuyormuş artık. Kalkıp minibüsle gidiyor şehir içi bir yerlere gitmesi gerektiğinde. Bu insan senelerce araba kullanmayı öğreneceğim diye babamla kavga dövüş yapmış, çaba göstermiş insan. Şimdi korkuyormuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?