Annem çok cahil

Cahillik okuyup okumamakda değil

Ananın kıymetini anlarsın bigün de dua et de o gün ananın cenazesi olmasın bazıları gibi garip anam kıymetini bilemedim dersin

Herkes aynı fikirde olmak zorunda değil bizimde uyuşmadıklarımız olur ama cahil demem yüzüne de dedim diyosun ne kadar kırılmıştır ama işte belli etmemiştir annen

Vay arkadaş yıllarını heba et, geceleri uykusuz kal yemesine içmesine dikkat edeceğim diye ömründen gitsin. Sonrada kendini birşey sanıp annem çok cahil diye vikviklesin. Ağzının ortasına kürekle çarparım senin gibi çocuğun. Ban yersemde sorun yok

Ah canım o cahil kimbilir kac gece uyku uyumadı senın için. kimbilir sana sut verebilmek için kemik erimesi oldu belki de senin altını temizlerken kac kere eli senin b.kuna battı da hiç gocunmadı bile sen oku dıye kımbılır belkı de hayatında hiç elbise bile giymedi sen ye diye tabagından etleri secip senin tabagına koydu belki de ah yavrum ah kardeşim anne ol da gör

okuma yazma dahi bilmez ama vır vır konuşup her şeye fikir beyan ediyor
Yıl 2019 ,annen okuma yazma bilmiyorsa bu senin suçun. Sen annene cahil deyip benzer bir sürü yaftayla anneliğini sorguluyorsan bu da annenin sucu ..belki de kadıncağızın bir sucu yoktur ,o elinden geleni yapmıştır ama çocuğu nankördür..

Muhtemelen ergenliktesiniz ve ablanızı kıskanıyorsunuz. Ayrıca öyle bile olda annenizd bunu hakaret gibi söylemeniz çok çirkin. Hayatta ölüm var. Ararsınız...

Konu sahibi çok yanlış yerden girmişsiniz.
Bizim ülkede cahil insana sempati vardır, cahile cahil deyince "elitist" olursunuz, hiç kimse de cahil değildir okumakla adam olunmaz bla bla bla.
Linç yemeye açmışsınız resmen.
Benim tavsiyem değiştiremezsiniz şu yaştan sonra, olduğu gibi kabullenin dert etmeyin kendinize.

aynen öyle cahiller pek bir sempatik geliyor millete neden acaba ?? çok haklısınız

çok komik görev ne zamandan bu yana nimetten sayılıyor ya ? doğuruyorsa bakacak tabi ne yapacak ?? baktı diye psikolojik olarak çocuğu sömürmek hak mı saçma sapan konuşmalar

okuma yazma bilmemek cahil olmak denebilir ama unutmaki onun hayat tecrübesi senin tüm okumuş etmişlini satın alır. Mevlananın dediği gibi cobanla bile sohbet et hiçbirsey bilmiyorsa bile koyun gütmeyi senden iyi biliyordur diye idare candır

çok komik görev ne zamandan bu yana nimetten sayılıyor ya ? doğuruyorsa bakacak tabi ne yapacak ?? baktı diye psikolojik olarak çocuğu sömürmek hak mı saçma sapan konuşmalar
Annem beni sömürüyor dediği kısmı bul önce ondan sonra konuşalım ? Ya da fikir beyan etmek, olayları abartıyorsun demek ne zamandan beri cahillik oluyor bunu da konuşabiliriz ? Görev diye birşey yok ayrıca, sana göre görevse de kadın görevini fazlasıyla yerine getirmiş, saçma sapan olan şey karşılığında gördüğü saygısızlık

fazla anne duyari kasılmış bence. kızcağız cahil derken heralde kk ya girip anneme hakaret edeyim düşüncesi ile yazmamıştır. laftan anlamayan, kafasına göre fikrini genel geçer doğru kabul eden, her konuda fikri olmadan boş konuşan insana cahil diyoruz napalim. esin annesi olunca cahil hatta cahilden ağır sıfatlar mazur görülüyor ama... Annelerin hakkı ödenmez doğrudur ama aynı frekansta değilseniz annenizden dostluk beklemeyin. insanları çoğu aslında dertlerini arkadaşlarıyla, yakın hissettiği insanlarla paylaşır. anne baba canımız da olsa anlatamiyorsak diretmenin anlamı yok bence.

skintinizi anlatmak istediginizi cok iyi anliyorum ayni durumdayim cunku ama annem icin hic bir zaman olmasa keske cahil gibi kelimeler kullanmadim
onlarin yasadigi donemle bizim yasadigimiz donem arasinda bence buyuk bi degisiklik var hayat gorusunuz ffarkli belki ama yinede olmasaydi deme bizler kimizki allahin yarattigi bir kula canliya keske olmasaydi diyebilelim degilmi
cahil kelimesinin altinda ben bildigimden baska dogru bilmem diyen bir anneden bahsediyosunuz sanirim

Okuma yazmayla bilgili olunmuyor yazdiklarindan anladimki o cahilse (ki bence hicbir anne bu lafi hak etmez) sende cok cok kotu bir evlatsin

Benim de bir oğlum oldu anne olunca anladım gerçekten annemin değerini he oğlum bana uyumadığım geceler yorgunluktan yemek bile yiyemediğin günler emzirirken kan gelen acıdan ağladığım ama oğlum doysun diye tepine tepine emzirdiğini günler onu yatağına kaldırıp indircem diye incittiğim bileğim saçımı bile tarayamadığımdan düğüm olan saçımı kesmek zorunda kaldığım için hiçbirşey borçlu değil ve borçlu olmayacakta çünkü ben onu doğurmayı bu sorumluluğu almayı kendim seçtim ama oğlum bana saygılı olmak zorunda benim için ne cahil kadın keşke annem olmasa diye düşünse cidden ne yapardım nasıl kahrolurdum bilmem annenin kıymetini bil

ne kadar güzel anlatmışsınız .Ben de evladım büyüyünce ondan manevi başta olmak üzere ihtiyacım olursa maddi yardım da beklerim iyi bir mesleği olursa .yıllardır tek başıma kızılaya gidemedim .sinemaya sadece onun sevdiği filmlere gittim saçıma fön çektireceğim paraya ona çikolata aldım vs.okulu kursu aktiviteleri arkadaşlarının kahrı ateşlenınce sabahlamalar hastaneler geleceğini düşünmeceler bunun için uykusuz kalmalar bazen .ben karşılık beklerim arkadaş o da kendi evladından beklesin zamanı gelince

Anneler biraz da çocuklarıyla olgunlaşır büyürler. Arkadaşı ben anladım. Annem okul yüzü görmemiş bir insan olarak kendini bizim sayemizde, biraz da zorumuzla geliştirdi. O annedir cahil olmaz demeyin arkadaşlar. Annelerde cahil olabilir ama bu şartlarda bu kadar imkanlar varken sosyalleşmeyi, aynı minicik dünyalarında, taşlaşmış fikirleriyle kalmalarını bende manasız buluyorum. Elimizde o kadar çok fırsat var ki, ücretsiz kurslar, internet, tv, herşey var. Almak isteyen insan herşeyi alır kendini açar. Kendini açmayan insan cahildir kusura bakmayın!

Bu arada annem 65 yaşında okuma yazmayı kendi öğrenmiş , her işini kendi halleder, interneti çok güzel kullanır. Kafa yapısı olarak daha önceleri biraz kapalı olsa da kendini açmış bir insandır. Sevecen, iyi kalpli ve anlayışlıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…