Annem çok cahil

Yanıldığını hiç görmedim nokta atışı yapıyor resmen benimki.

Kadın sizi doğurup sokağa atmamis, satmamis, "keşke annem olmasaydı" diyecek ne yapmış ki iyi kotu bakmış büyütmüş. Allah evladın da hayırlısını versin.

Annenizle "cahil" demissiniz ama asıl cahillik sizinkii keşke annem olmasaydı diyerek bunu gostermissiniz.Bence ablanizla kafalarının , fikirlerinin aynı olmasını kiskaniyorsunuz.Cahillik okuma yazma bilmemekle olmaz ...

Benim annemde okuma yazma bilmiyordu kursa gönderdik öğrendi benden iyi akıllı telefob kullanır şimdi. Beni 38 yaşında doğurmuş aramız çok fazla yaş farkı var ama konuşa konuşa aramızda muhteşem bir bağ oluştu. Abimle ablamla olan ilişkisinden daha iyi bir ilişkimiz var ve benden daha çok tecrübeye sahip benim en yakın arkadaşım her derdimi ona anlatır ondan fikir alırım.
Sana diyeceğim şu ki seni doğurup dünyaya getirmiş seni cahil bırakmayıp okutmuş bir annen var. Anne ya sana emek vermiş herşeyi bırak 9 ay taşımış dünyaya getimiş. Sen konuşamadan önce sen ona herşeyi bu ne diye sorarken o hiç bişey bilmiyor dememiş öğretmiş.

Ben durumu anladım. Çoğu hatun anne olduğu için annenize laf etmenize kızmış, ben de anneyim ama benzer bir vaka var yakınımda. Kadın tuhaf. Gerçekten zır cahil. Bilmez anlamaz ama saçma sapan konuşur. Arkadaşım aynı ortamda tutmak istemiyor onu insanlarla çünkü gerçekten rahatsız edici. Kısaca yazmışsın, açılımında çok olay var biliyorum. Mesela bir keresinde güldür güldür izliyoruz, arkadaşın annesi geldi, bu salak şeyden ne anlıyorsunuz, aptalca hareketler yapıyorlar sizde gülüyorsunuz,beyniniz yok, bunun yerine açın kuran okuyun, hepiniz yanacaksınız falan dedi Kız nasıl çıkaracağını bilemedi odadan. Sizinki de benzer bir durum herhalde.

Okuma yazma bilmek günümüz dünyasında tabi ki çok gerekli ancak annelik eğitimle tartılamayacak kadar farklı bir durum. Kendi annem tanıdığım en zor kadındı, anlatsam sayfalar yetmez ama onu kaybettim, hep düşünürüm yaşasaydı da iki göz baksaydı o bile yeterdi. Anne çok kıymetli, çok özel bir varlık, mutlaka uyuşmayan yönleriniz vardır, siz 38 olduğunuza göre annenizin de epey bir yaşı vardır diye düşünüyorum; alttan alın, ona yakın durun, o dünya da içinizi dışınızı en doğru, en samimi bilen insan bunu hiç unutmayın, anneden sonra arkasında hep bir boşluk oluyor insanın, hayatınızdan güvenin temel taşı gidiyor o yüzden varken tadını çıkarın. Eskiler bizden çok daha büyük dertler görmüşler, yokluklar, imkansızlıklar, aile engelleri vs...o yüzden bizim sorunlarımız şimdi onlara basit geliyor. Mükemmel olmasa bile varlığı çok mühim, şöyle düşün aç açık, kimsesiz kalsan da kapısını tıklattığın zaman seni dışarıda bırakmayacak tek insan annen, sana ondan başka kimsenin yüreği yanmaz divane gibi, boşver her insanın hataları var, bu yaştan sonra da değişmez bazı şeyler, kabullen ve sev

Canım anne ne olursa olsun iyiki varlar hep yanımzda olurlar tonla laf soyleselerde benm annemde ole dgum yapdım yeni bir ton laf soyluyor ayaga kalkamadım hemuz kalk hadi abartıyorsun dyor surekli ahsta bası agrıyor beni uzuyor surekli cok kindar mesela kayınvalidemden nefret ediyor heran ona hakaret ediyor esime surat sallıyor felan valla bende nabıcamı sasırdım ama iste annemz babamız ne dyeblrz

Konu anne olunca herkes çok güzel ahkam kesiyor. Her anne bir değil bunu bir türlü öğrenemediler gitti. Bende annemin annem olmamasını tercih ederdim ama maalesef ne anneler evlatlarını ne de evlatlar annelerini seçebiliyorlar. En azından kendi eviniz olana kadar onun söylediği gibi davranmaya çalışın. Kendi eviniz olduğunda zaten kendi hayatınızı yaşama imkanına sahip olacaksınız.

Ona cahil diyebil diye seni okula göndermiş ya işte. Değer bil.
harika bir yorum... Sen buyut hasta olsun basinda bekle altını degistir telaslan.. Dunya görüşü aynu degil diye cahil olsun.
İlerde annene hak verirsin annem vir vir yapardı derdim ama meger doğruyu diyormuş dersin de iş işten gecer..

Ben sizi anliyorum."cahil" demekle okuma yazma bilmemesinden öte seyler bahsediyorsunuz.nasil ki eşler kv ler kp ler insani bunaltabiliyorsa malesef ki "anne" lerde bunaltabiliyor.sosyal ortamlarda yaptiklari gaflarla yanlarinda gorunmez olmak isteyebiliyorsunuz.ya da sizi hic aka hic anlamayip yasam enerjinizi somurebiliyorlar.ama napalim onlar anne.atamayiz satamayiz degistiremeyiz ve bizi hayatta onlardan daha fazla seven olmaz.

annenizi kaybetmis olsaydiniz bence boyle konusanazdinz. inanin 4 cocuguma hamileyim keske torunlarini bir kere gorseydi. sizi karninda tasimasi bu yasa getrmesi haktir ama dediginiz seye saygi duyarim ne yasadiginiz bilemem

annenizi kaybetmis olsaydiniz bence boyle konusanazdinz. inanin 4 cocuguma hamileyim keske torunlarini bir kere gorseydi. sizi karninda tasimasi bu yasa getrmesi haktir ama dediginiz seye saygi duyarim ne yasadiginiz bilemem

Bazı annelerin/babaların varlığı çocuklarına yokluğundan çok zarar verir. Kendi annenizden yola çıkarak her anneyi melek görmeyin diyorum. Kimse kimsenin yaşadığını bilmiyor. Saygı duyduğunuz içinde ayrıca teşekkür ederim. Sevgiler.

Burada annenizin okuma yazma bilmemesi dışında cehalet alameti bir durum göremedim. Anlayışsız olabilir belki ama bu ülke kadınları için okula gidip gitmeme durumu kendi tercihleri değil maalesef. Bu onun suçu değil.
Ona kalırsa siz de vefa ve noktalama işaretlerinden bihabersiniz.

Biz acımasız olmayalım peki, ama siz annenize cahil derken inanın çok acımasızsınız. Anneniz duysa,bilse ne kadar üzülür bu sözlerinize. 2 çocuğum var biri hakkımda böyle düşünse kahrolurum eminim.
Okuma yazma bilmiyor diye annelik hakkı yok mu bu kadının üzerinizde,size iki kelam da etmesin mi,hatanızı da mı söylemesin?
Yapmayın,hiç emeği yoksa bile en basitinden 9 ay karnında taşıdı anneniz sizi,siz hastalanınca uykusuz kaldı,bebekliğininizde her gece uyanıp karnınızı doyurdu,sizinle ağladı,sizinle güldü.
Anlaşamıyor olabilirsiniz gayet doğal ama onu olduğu gibi kabul etmelisiniz.

Uff konu anne olunca ne kadar duyar kasılır yahu
Cahilse cahildir
Cahilliği ile bilmemişliği ile bu kadar övünen başka bir halk yoktur
Sorun okuma yazma bilmemeleri değil düşünce cahili bir çok insan var bu ülkede
İlla birinden biri birinin annesi babası

En azından cahil denildiğinde kabul etseler bari ama yok en çok bilenlerde onlardır yalnız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…