Annem çok zor..

Kardeşlerimden biri küçüklüğünden beri asidir.. Ona böyle davranamıyor. Ben bunu dile getirince de o evli değil, senin gibi evlenip koca meraklısı olmadı, ondan yapmıyorum diyor,..ki ben böyle bir insan değilim..

Acaba dedim aynı evdemi yaşıyorsunuz annenizle birlikte..,
Annede olsa sınırını bilecek,evladının mutsuz olacağını bile bile bu kadar ağır laf söylenmez..
Evlat bu yani,yabancı birisi değilsiniz ki bunları yutup susun,eşiniz içinde çok zor bir durum ..

Ne yazıcağımı şaşırdım, sana koca meraklısı dediği zaman, anne sende evlendin koca meraklısımıydın, herkes evleniyor tek ben mi evlendim diyebilirsin. Ya da evet koca meraklısıyım eşimi çok seviyorum dersen belki bir daha söylemez. Annen de olsa huzurunu bozmasına izin vermemelisin, bir süre mesafe koy arana. Çocuğun olduğunda inşallah değiştirir bu tavırlarını annenin. Kardeşim asidir derken kendisine karıştırmaz başına buyruk mudur, sende öyle olmaya çalış ozaman, mutluluğun için. Anneni kırmadan artık evli olduğunu kendine bu kadar karışmaması gerektiğini anlatmalısın.

Son düzenleme:
bekar olsan, aynı evde yaşasanız ve ekonomik yönden ona bağımlı olsan, anlayacağım. ama hem kendi ekonomin var, hem de evin ayrı evlenmiş gitmişsin. niye bu muameleye izin veriyorsun? annen bu saatten sonra değişmez, hiç boşuna bekleme. değişmesi gereken şey senin tavrın. resti çek. saygısızlık yap demiyorum, sadece kendi hayatının sınırlarına -bu annen de olsa- başkasını sokma. annene karşı bu kadar pasif davrandığın sürece bu muameleyi hep yaşayacaksın.

Maaşının yarısını ailene mi gönderiyorsun sen??? Baban vefat mı etti, başka kardeşin yok mu.. anlamadım kusura bakma.

Tabi ki eşine vericeksin. Evi ortaklaşa geçindiriceksiniz. Sen de o evde yaşıyosun. Ne demek yetmediği zaman eşime veriyorum. Her zaman ikiniz de maaşınızı ortaya koyucaksınız. Karılık yapmaktan kasıt ne anlamadım. Adamla yattığın için karnını o mu doyurucak off (

Valla çok üzüldüm annen hiç normal değil.

Senin ayrı bir evin, ailen olduğunu kabullenmeli artık. Eşinin ailesini aramaman berbat bir şey. Kim bilir eşin ne kadar dolu bu konuda bir de onu dinlemek lazım.

Annenle bir süre görüşme ve para göndermeyi kes. Bak bakalım noluyor. Sen onun kölesi misin canım. Anneyse anne gibi otursun.

Bence bir süre görüşmeyin annenizle.
Anneniz sizin evli olduğunuzun farkinda değil sanırım hala fazlasıyla karışıyor çünkü. Birde ne kadar maaş aldınız , eşinize para mı verdiniz, , eşinizin ailesini mi aradınız bu tip şeyleri paylaşmayın annenizle. Bu konular sizin çekirdek aile olarak kendi içinizde kalmalı bence. Zamanla belki anneniz evli olduğunuzun farkına varır. Durumunuz çok zor , Allah yardımcınız olsun.

Arkadaşım lütfen kusura bakma ama kocan olsam seni boşamayi bile düşünürdüm. Annen normal değil. Ne demek siz esinle dışarıdayken eve dön vs demek ona ne? Sen de korkundan eşinin ailesine saygısızlık yapiyorsun. Korkma annenden bu kadar. Resmen mutluluğunla oynuyor. Hem durumları çok mu kotu ki maaşının yarısını hala gönderiyorsun? H!bence artık kendi evin kendi düzenin kendi hayatın olduğunu ve bu hayatın aktörlerinin esin ve sen olduğunu anlatmalısın, küsme ama mesafeyi de koy bana kalırsa. Günde 3 kere kavga etmek 3 defa konuşuyorsunuz anlamına gelir 2 günde bir ara mesela. Ne bileyim aile hayatınıza bu kadar karışmasına izin verme bence

Annen tam bir kayinvalidelik yapiyor. Su kayinvalidelerinden ceken kadinlarin yerinde yazik su an. Sanirim erkeklerde ayni senin annenle esin arasinda kaldigin gibi kaliyolar.
Bu arada baban ne diyo. Dur be hanim diyemiyor mu? Annen baskin mi yoksa evlilikte?

Bu arada esinizin ailesiyle cok yipratmissiniz iliskinizi. Bence onu tamir edin, annenizin bilmesine gerek yok sizin her yaptiginizi. Bende annenize rest cekin diyenlerdenim. Annelere saygimiz sonsuz ama herkesin yerini bilmesi lazim. Bu yasa kadar sizi fena baskilamis hala da oyle yapiyor ve basariyor. Ben esinizin yerinde olsam fazla dayanamazdim bu duruma bosanirdim. Yeni kurdugunuz aileye deger veriyorsaniz bir piskolog yardimiyla anneniz ile olan iliskinizi kontrol altina almanizi tavsiye ederim.

Acikcasi yasadiklariniz saka gibi.

Kesinlikle annenizin psikolojık desteğe ihtiyacı var.
Bir anne evladının herzaman iyi olmasını ister,evladı üzülürse kendi mutlu olamaz.
Ama sizin annenizde ters tepmiş galiba.

Sanki sizin eşiniz değilde sevgiliniz gibi,herşeyinize karışıyor.
İnşallah yatak odanızada karışmıyodur.Annenizin sorunları var,mutlaka tedavi görmesi gerekiyor.
Siz annenizi dinlemeyin eşinizin ailesiyni arayıp sorun.Yarın eşinizlede bu yüzden boşanmanın eşiğinede gelebilirsiniz.

bu davranısın kayın valıdenız tarafından yapıldıgını dusunsenıze oğlunu sureklı baskılayan ? ne kadar mutlu olursanız esınızde suan o kadar mutlu üstelik bunu yapan sızın annenız aman Allahım vahset bı durum ne dıyecegımı bılmıyorum. kusura bakmayın sızı uzmek ıstemezdım ama kotu bı durum annenız uvey mı öz mü? bı annenın evladına bunu yapmsı hıc normal degıl bı de babanızla konussanız bu durumu o ne dıyo acaba yada kardeslerınızle yada annenıze sozu gecen anneanne dede gibi onu durdurabılecek ne bıleyım tedavı ettırecek yaptıgının yalıs oldugunu anlatabılecek bırılerınden yardım ıstemelısınız bence. bu arada eşinizi ayakta alkıslıyorum herseye ragmen sızın aılenızı arıyor soruyo ve paranızın yarısından cogunu aılenıze verdırıyo yok boyle bı erkek helal olsun kıymetını bılın derım sonucta bundan sonrakı hayatınızı annenızle gecırmeyeceksınız mantıklı dusunun. Allah cok cok cok buyuk kolaylıklar versın dertsız sabır versın ne dıyeyım.

Iyi katlanmissin. Yaptigi kiskanclik iliskilere zarar verecek tipten. Ben olsam sizin kadar anlayisli olamazdim sanirim

Öncelikle söyleyeyim ki annene sen alistigin icin davranislari normal gelsede ,annen kesinlikle normal degil.
Sen o kadar yüz vermissin ki ,kiymetini bilememis.Senin, esine ve ailesine yaptigin davranis(aramamak gibi) hic normal degil.

Esin bir süre sonra bana gercekten inan, sana bu kadar sabir göstermeyecek.Cünkü sende onun iyi niyetini farkedemiyorsun.

En sakin,en iyi erkek bile yillar icinde degisir ve bastan kabullendigi bu tavirlari kabullenmez.Annenle arana mesafe koy ve baktin sana karisiyor kapat telefonu.Sen birkac kez böyle yapsan inan alisir karisamaz .Is sende bitiyor artik.

Ama üzüldüm haline ,bosu bosuna huzurunu bozuyorsun ve böyle devam edersen ,yillar sonra pisman olacak kafani duvarlara vuracaksin.

Esinle en iyi zamanlariniz ,hamilesin tadini cikar.Kardesin izin vermez annenin ona öyle davranmasina ,seneler sonra kardesin evlenince bunu farkedeceksin,benim sucum neydi diyeceksin.Allah askina koy mesafeni ,izin verme karismasina annenin,ara kayinvalideni ,esini , rahat rahat konus,annen de bilsin görsün.

Sakin arama, aramamaya devam et..
hem ne demek sen esinle disardayken yarin saat
Sonra evde olacaksin.
Sende kosa kosa eve gidiyosun hem sirf Annen
Istiyor diye esinin ailesinide aramaman sormaman cok.ayip
Evlenip yuva kurduysan o yuvaya sahip.cikmalisin
Ve kimsenin senin yuvanin ustunde soz hakki olmamasi gerekiyor.
annenize sastim kaldim hayretle okudum sizdede suc var tabi.
cok taviz vermissiniz.... esinizin zamanla sabri tasarsa
Olan sizin evliliginize olur hic bir erkek bukadar sabirli
Olamaz. Annenle arana mesafe koymalisin ...

çok taviz vermişsin annene

bir kere para göndermeyi kes

mantık dışı bütün taleplerini reddet

düzelene kadar görüşmeyeceğini söyle

senin pes etmediğini görürse düzelir

yoksa eşinden huzurundan olacaksın emin ol

Bence annenin psikolojik destek alması lazım sanırım kendini terkedilmiş, eş ve anne seçeneklerinden eşini seçip onu daha az düşündüğüne inandırmış kendini.

Ama senin saçmaladığın noktalar da yok değil ne demek annen kızıyo diye eşinle gezmeden dönmek, ailesini aramamak. Yani eşin cidden çok sabırlı, başka bi'adam olsa tamam hakkı yok ama valla cırlardı "annenle görüşmeyeceksin, aile huzurumuzu bozuyo!" diye ki haklı da önceliğin evliliğin bi'yerde.

Annen de olsa fazla yüz göz olmayacaksın işte evlenmiş barklanmışsın sanki hala ailesinden gizli sevgilisiyle mahalleye en uzak kafede buluşan 17lik ergen kız gibisin:26:Yani bi'yerde dur demen lazım-dı.

O değil babana da kızdım bunların hiç biri mi senin mutluluğunu düşünmüyo herkes mi aynı kafa bi'de hamileymişsin yani. Valla garipseyenler olur mu bilmem ama ben şu aşamada annemle babamla adam akıllı konuşur küserse de müsade ederdim küsmesine. Karnım burnumda kapris çekemem bebeğimin zararına sonuçta. Sütün onun yüzünden kesilse nasıl verecek hesabını günah yahu

Yaa sorma.. hamileyim bir de 7 aylık. Yani bu durumda bile beni böyle üzüyor. Sorun yaratıp kavga edip bir de doğuma gelmemekle tehdit ediyor beni (

Canım arkadaşların dediklerine katılıyorum , dik dur karıştırma kendine lütfen , sen artık cocuk degilsin , evin ayrı yolun ayrı , yuvanı kurdun , annenin eteği dibindeki kucuk kız degilsin ki
Lütfen annene mesafe koy , cok üzüldüm boyle üzülmene

Buna benzer seyleri yasadım bende , baslarda neden boyle diye üzülüyordum ama zamanla insanın gözü açılıyor , herseyin aslını görmeye başlıyorsun , artık cok fazla görüşmemeye çalışıyorum annemle , çünkü benim iyiliğimi isteme maskesi altında hayatımı yönetmeye çalışıyor, cocuklarıma giydirecegim giysiye bile karışıyor, lütfen sende mesafeni koy , yoksa hep mutsuz olursun , bunun sonu yok , hadi sen yeni evlisin, ben 8 yılı devirdim hala aynı annem

Yaşadığınız baskıyı çok iyi anlayabiliyorum. Çünkü bende annemden benzer baskıları görüyorum. Yani eşimle dışarı çıktığımızda eve git diyemez, pazar günler arayıp rahatsız etmez. Tek farkı bu. Ancak eşim yokken annemle birlikteyken burnumdan getirir. Ben yeni doğum yaptım, bebeğim 1 aylık. Başta sütüm vardı, şimdi çok azaldı. Ben annemin sebep olduğuna inanıyorum, ama annemin hiç üstüne alındığını sanmıyorum. Ona sorsan sessiz, sakin, herşeyi alttan alan, eşime ve bana bir sürü fedakarlıklar yaptığı halde biz nankör olduğumuz için haketmediği muamele gören masum bir anne. Ama gelin birde bana sorun. Lohusalığımı burnumdan getirdi, daha hastanede bile beni azarladı, odayı terketti yarım saat gelmedi. Ablamın refakatçı kalmasını istedim diye bile bozuldu. Annem çok ciddi hastalık geçirmiş bir insan. Ölümden döndü 5 yıl önce. Çok zor günler geçirdi. Ama bu sebepten biz herşeyi alttan ala ala bu hale geldi. Kendi egolarını üstümüzde tatmin eder. Bu kız yeni doğum yaptı, sıkıntıları var demedi. Hergün kavga etti benle. Eşimi, eşimin ailesini sürekli eleştirdi. Beni sürekli arada bıraktı. Evlerimiz çok yakın, zaten yanımda kalmadı, sabah geldi akşam gitti. Ama onada sürekli söylendi. 40 ı çıkana kadar gel bende kal dedi, ama eşimi istemedi, çocuğu sevsin evine gitsin dedi. Ben kabul etmedim. Her geldiği gün söylendi, her yaptığı ütünün ardından 10 dk söylendi. sabah geldiğinde tezgahta 2 tabak kalsa eşime sinirlendi benim moralimi bozdu. Ben sezeryanlıydım, eşim topluyordu mutfağı, o da illa bişeyler bırakıyordu. gece kalkıp tezgahı kontrol ediyordum sabah sıkıntı çıkmasın diye. Harcadığımız paraya, aldığımız herşeye söylenir. Evimizin herşeyine karışır. Öyleki eşimin alışveriş yaptığı markete bile söyleniyor. daha ucuz market varken ordan niye alıyor diye. Kendimi herşeyde hesap vermek zorunda hissettiriyor, eşime böyle hesap sormaz bana. ama anneme, eve alınan şey, gidilen gezmeler, yapılan market alışverişi, gelen misafir. Herşeyi sorar, cevap verince susmaz, niye şöyle niye böyle diye devam eder. Şuan doğum iznindeyim, herşeyi gözüme batıyor. Çok fazla bir arada kaldık. Doğumda çok fırsat vermeyin diyeceğim ama mümkün olmadığını çok iyi biliyorum. Çünkü böyle zor annelere messafe koyulamıyor çok iyi biliyorum. Bu arada annem söylensede evimin tüm işini yemeğimi yaptı. Şimdi iyileştim, eşimle yapıyorum. O da geldikçe yemek yapıyor. ama yeni 3 tür yeni adet edindi, bebek görmeye misafir geldiğinde, bebeğimi emziriyorum, hemen kucağımdan alıyor, ben gazını çıkarırım sen servise başla diyor. Ben sürekli çay pasta börek kahve servisi yapıyorum, o kucağımda bebeğim misafirlerle muhabbet ediyor. Bilmiyorum normalmi banamı batıyor, ama çok sinirleniyorum. Ben hala lohusayım, bebeğimi kucağıma alıp yerimden kalkmamam gerekmiyormu?

burdaki en ama en çirkin olay ne biliyor musun? annenin seni baban ve kardeşlerinle tehdit etmesi. yani sen annene yeri geldiğinde tavrını koyduğunda gidip seni babana ve kardeşlerine şikayet edecek ve dahi aranızı açacak. bunun adı fitnedir. şunu kabullenmelisim ki annen tehllikeli bir kadın. peki ne yapmalısın? şimdi bir hayatımızdan çıkarabileceğimiz insanlar vardır. mesela koca, mesela arkadaş. bunlar bizi üzse hayatımızdan çıkarabiliriz ama bir de ne olursa olsun hayatımızdan çıkaramayacağımız insanlar vardır, anne gibi. bu insanlarla yaşamayı öğrenmeliyiz. sen annenle yaşamayı öğreneceksin arkadaşım. boyun eğmeyeceksin ama aksine savaşacaksın. bence önce ailenin geri kalan üyeleriyle dertleş. üzüldüğünü görsünler. akabinde anneni terbiye et. mümkünse psikolojik yardım almasına vesile ol.

son olarak, annesi yüzünden nişanlılığı burnundan gelmiş bir kız olarak seni çok iyi anlıyorum. annem dayanamayıp ta ingilterede okuyan kardeşime kadar anlatıp nişanlıma düşman etmişti. sonra kendi affetti nişanlımı ama kardeşlerim en ufak şeyde bakışları değişiyor sırf annemin dolduruşu yüzünden. çok zor çok. ama artık tavrımı koyuyorum. annem olması sahibim olması demek değil vesselam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…