Ne yazıcağımı şaşırdım, sana koca meraklısı dediği zaman, anne sende evlendin koca meraklısımıydın, herkes evleniyor tek ben mi evlendim diyebilirsin. Ya da evet koca meraklısıyım eşimi çok seviyorum dersen belki bir daha söylemez. Annen de olsa huzurunu bozmasına izin vermemelisin, bir süre mesafe koy arana. Çocuğun olduğunda inşallah değiştirir bu tavırlarını annenin. Kardeşim asidir derken kendisine karıştırmaz başına buyruk mudur, sende öyle olmaya çalış ozaman, mutluluğun için. Anneni kırmadan artık evli olduğunu kendine bu kadar karışmaması gerektiğini anlatmalısın.
Bence bir süre görüşmeyin annenizle.
Anneniz sizin evli olduğunuzun farkinda değil sanırım hala fazlasıyla karışıyor çünkü. Birde ne kadar maaş aldınız , eşinize para mı verdiniz, , eşinizin ailesini mi aradınız bu tip şeyleri paylaşmayın annenizle. Bu konular sizin çekirdek aile olarak kendi içinizde kalmalı bence. Zamanla belki anneniz evli olduğunuzun farkına varır. Durumunuz çok zor , Allah yardımcınız olsun.
Annen tam bir kayinvalidelik yapiyor. Su kayinvalidelerinden ceken kadinlarin yerinde yazik su an. Sanirim erkeklerde ayni senin annenle esin arasinda kaldigin gibi kaliyolar.
Bu arada baban ne diyo. Dur be hanim diyemiyor mu? Annen baskin mi yoksa evlilikte?
bu davranısın kayın valıdenız tarafından yapıldıgını dusunsenıze oğlunu sureklı baskılayan ? ne kadar mutlu olursanız esınızde suan o kadar mutlu üstelik bunu yapan sızın annenız aman Allahım vahset bı durum ne dıyecegımı bılmıyorum. kusura bakmayın sızı uzmek ıstemezdım ama kotu bı durum annenız uvey mı öz mü? bı annenın evladına bunu yapmsı hıc normal degıl bı de babanızla konussanız bu durumu o ne dıyo acaba yada kardeslerınızle yada annenıze sozu gecen anneanne dede gibi onu durdurabılecek ne bıleyım tedavı ettırecek yaptıgının yalıs oldugunu anlatabılecek bırılerınden yardım ıstemelısınız bence. bu arada eşinizi ayakta alkıslıyorum herseye ragmen sızın aılenızı arıyor soruyo ve paranızın yarısından cogunu aılenıze verdırıyo yok boyle bı erkek helal olsun kıymetını bılın derım sonucta bundan sonrakı hayatınızı annenızle gecırmeyeceksınız mantıklı dusunun. Allah cok cok cok buyuk kolaylıklar versın dertsız sabır versın ne dıyeyım.
Yaşadığınız baskıyı çok iyi anlayabiliyorum. Çünkü bende annemden benzer baskıları görüyorum. Yani eşimle dışarı çıktığımızda eve git diyemez, pazar günler arayıp rahatsız etmez. Tek farkı bu. Ancak eşim yokken annemle birlikteyken burnumdan getirir. Ben yeni doğum yaptım, bebeğim 1 aylık. Başta sütüm vardı, şimdi çok azaldı. Ben annemin sebep olduğuna inanıyorum, ama annemin hiç üstüne alındığını sanmıyorum. Ona sorsan sessiz, sakin, herşeyi alttan alan, eşime ve bana bir sürü fedakarlıklar yaptığı halde biz nankör olduğumuz için haketmediği muamele gören masum bir anne. Ama gelin birde bana sorun. Lohusalığımı burnumdan getirdi, daha hastanede bile beni azarladı, odayı terketti yarım saat gelmedi. Ablamın refakatçı kalmasını istedim diye bile bozuldu. Annem çok ciddi hastalık geçirmiş bir insan. Ölümden döndü 5 yıl önce. Çok zor günler geçirdi. Ama bu sebepten biz herşeyi alttan ala ala bu hale geldi. Kendi egolarını üstümüzde tatmin eder. Bu kız yeni doğum yaptı, sıkıntıları var demedi. Hergün kavga etti benle. Eşimi, eşimin ailesini sürekli eleştirdi. Beni sürekli arada bıraktı. Evlerimiz çok yakın, zaten yanımda kalmadı, sabah geldi akşam gitti. Ama onada sürekli söylendi. 40 ı çıkana kadar gel bende kal dedi, ama eşimi istemedi, çocuğu sevsin evine gitsin dedi. Ben kabul etmedim. Her geldiği gün söylendi, her yaptığı ütünün ardından 10 dk söylendi. sabah geldiğinde tezgahta 2 tabak kalsa eşime sinirlendi benim moralimi bozdu. Ben sezeryanlıydım, eşim topluyordu mutfağı, o da illa bişeyler bırakıyordu. gece kalkıp tezgahı kontrol ediyordum sabah sıkıntı çıkmasın diye. Harcadığımız paraya, aldığımız herşeye söylenir. Evimizin herşeyine karışır. Öyleki eşimin alışveriş yaptığı markete bile söyleniyor. daha ucuz market varken ordan niye alıyor diye. Kendimi herşeyde hesap vermek zorunda hissettiriyor, eşime böyle hesap sormaz bana. ama anneme, eve alınan şey, gidilen gezmeler, yapılan market alışverişi, gelen misafir. Herşeyi sorar, cevap verince susmaz, niye şöyle niye böyle diye devam eder. Şuan doğum iznindeyim, herşeyi gözüme batıyor. Çok fazla bir arada kaldık. Doğumda çok fırsat vermeyin diyeceğim ama mümkün olmadığını çok iyi biliyorum. Çünkü böyle zor annelere messafe koyulamıyor çok iyi biliyorum. Bu arada annem söylensede evimin tüm işini yemeğimi yaptı. Şimdi iyileştim, eşimle yapıyorum. O da geldikçe yemek yapıyor. ama yeni 3 tür yeni adet edindi, bebek görmeye misafir geldiğinde, bebeğimi emziriyorum, hemen kucağımdan alıyor, ben gazını çıkarırım sen servise başla diyor. Ben sürekli çay pasta börek kahve servisi yapıyorum, o kucağımda bebeğim misafirlerle muhabbet ediyor. Bilmiyorum normalmi banamı batıyor, ama çok sinirleniyorum. Ben hala lohusayım, bebeğimi kucağıma alıp yerimden kalkmamam gerekmiyormu?
benimkinin bi tık üstü anneniz ....müsade etsem benimkide öyle olurdu kesin ...hala kocamı savunamam savunursam sonunda mutlaka ya ağlarım ya tehdit edilirim (git kocanla yaşa biz yokuz vs...)artık bende onun yanında ona uyuyorum ne yapayım aslında kocamı seviyorum herşeye rağmen ama hastalar bence ....kocamı kötülediğim sürece aramızda hiç sorun olmuyo kısaca:))))benimkide evlediğimiz gece onu aramadım diye sabahında kahvaltıya giderken beni ağlatmıştı...ayrıca o özel durumun yaşanıp yaşanmadığını bile sordu eşim hepatit hastası ablamlarada (afbuyurun)o(eşim) yapmasa bile bu (ben)istemiştir dedi.olup olmadığını söyletene kadar susmadı söyledim rahatladı nasıl kızardım utandım orası malumunuz.offf içimde tuta tuta şişmişim yahuuu iyiki açmışsın konuyu üzülme olurmu daha neler var neler bende
Kardeşlerim küçük, henüz tek evli benim.. Annem kabullenmez. Zaten şimdi bile bana hiç aratmazken elin oğlundan her hafta aranmayı bekliyordu.Eşim biraz sakin, soğuk konuşsa hemen problem oluyor.
Hepimize yardımcı olsun Allah.. Gerçekten benim gibi çok var ama anne kız mutlu mesut dertsiz tasasız geçinenler de var. keşke biz de öyle olabilsek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?