Annem eşim yokmuş gibi davranıyor sanki

Oglusumubekliyorum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2017
1.877
993
73
3 yıllık evliyim gorunurde eşimi ailem sever eşimde ailemi ama şimdi hamileyim annem bebek için erkek kardeşimin tuttugu takımın formasını almak istemekte, her ultrasyonda dayısına benziyor demekte. Eşimin zoruma gidiyordu benimde gitmeye başladı. Kardeşim de öyle aman aman düşkün değil bize aslında çocuk zaten düğün yapacak kendi derdinde. Acaba sizde de öyle oldu mu diye merak ediyorum? En son dün akşam misafirler vardı annemi de getirdiler dayısına benziyormus annen dedi dediler ya anne babası varken neden dayısına benzesin dedik bir anda annem ne varmış dayisinda dedi sonra sustu...gittiklerinde üzüldüm kırdım diye ama bilmiyorum nasıl davranmaliyim?

Çocuğun dayısına benzemesi kadar doğal bir şey olamaz. Yani dayı neticede, sizin kardeşiniz. Ama annenizi karşınıza alıp yalnızken bir konuşun, bu davranışının eşinizi kırdığından bahsedin. Anlayacaktır sizi... Belki yaptıklarının eşinizi sizi etkilediğinin farkında bile değil.

Geçen konuştum forma lafı geçmiyor daha babasını oğlu kendi takımını tutsun istiyor dayısı isterse kendi alır hediye olarak ama sen tarafsız olmalisin dedim. Siz bilirsiniz dedi sustu. Aslınca artik çok dile getirmiyor ama bizde çocuğumuz konu olunca bize dair konuşmalar olsun istiyoruz. Artik kendi aramizdaki hayallerle yetinecegiz gibi. Bir çirkin buluyor da ondan mi acaba böyle bişey dile getirmiyor :)) bu arada eşimin ailesi yok yani annemlerin dedikleri bu yüzden de fazlasıyla etkiliyor olabilir daha doğrusu demedikleri(!)

Olabilir canımm, bu yüzden daha hassas olabilir. Tabi canım anne baba olarak bizde çoğu şeye hevesleniyoruz yani ne kadar dayı, amca, hala da olsa 2.3. kişi onlar. Kaç haftalık gebesin? İnş. kısa süre içinde bu sorunların üstesinden gelirsiniz :)

kıyamam size ya :) biz de genel olarak aynı durumları yaşıyoruz. ablamın eşi ablama da çok iyi davranmaz aileme de ama kıymetlidir her şey ona sorulur filan. benim eşim de beni ve ailemi el üstünde tutar(dı) ama ailem ne eşime sorar ne eşimi sayarlar. maalesef bu devran böyle deveye diken yaranıyor.. siz eşinizi ezdirmeyin eşiniz ne istiyorsa o olsun onların torun sevgisi kursaklarında kalmasın diye eşinizin tek ailesini elinden almayın..ayrıca tabi ki size benzeyecek bebeğiniz :)) sevgiyle kalın..

kıyamam size ya :) biz de genel olarak aynı durumları yaşıyoruz. ablamın eşi ablama da çok iyi davranmaz aileme de ama kıymetlidir her şey ona sorulur filan. benim eşim de beni ve ailemi el üstünde tutar(dı) ama ailem ne eşime sorar ne eşimi sayarlar. maalesef bu devran böyle deveye diken yaranıyor.. siz eşinizi ezdirmeyin eşiniz ne istiyorsa o olsun onların torun sevgisi kursaklarında kalmasın diye eşinizin tek ailesini elinden almayın..ayrıca tabi ki size benzeyecek bebeğiniz :)) sevgiyle kalın..

Haklısınız zaten eşim bebegimi ailem diye seviyor bana da çok iyidir aileme de. Dün tüm temizlik hazırlık servis ona aitti gurur duyuyorum eşimle. Kardeşim ise daha serttir acikcasi huy olarakta tip olarakta eşime benzesin isterim. Bu arada eşim 190 yesil gözlü kumral yani eşime benzemezini dilememeleri çocuğuma da haksızlık :) ben bile bana benzesin diyemezken:))))

Maşallah Allah sağlıklı doğum yapmayı nasip etsin. Bunlar aşılır şeyler. Canını sıkıp bebeği de strese sokma, değmez. Bu günler geri gelmeyecek hamileliğin tadını çıkartmaya bak
Zaten aklıma geldi Zeynep'in annesinin mesajlarına baktim suan önemi yok konumun. Yine de arada kırıyor bizi ama sağlıklı doğsunda gerisi ufak şeyler dayısına benzerse çöpe atacak degiliz

allah bozmasın huzurunuzu inşallah sağ salim sevgiyle büyütün yavrunuzu da :)

Bu arada küçük 1 şey daha var cocugumun ismi ile kardeşimin ismi çooook yakın arada sadece 1 harf var Baha bahar gibi mesela :) oda tamamen tevafuk aslında.

şimdi yazıyı okuyunca direk sunu düşündüm, tam tersi olsa ne yapardım ? direk eşime konuyu çözmesini söylerdim, dahada uzayıp iş bana kalıyorsa saygısızlık etmeden cevabını verirdim, yani anneni yoğuracak olan sensin bence, hani nasıl kayınvalidelerimiz bişeylere sürekli konusunca hadlerini bilsinler moduna giriyoruz, annelerimiz karıştığındada aynısı yapabilmeliyizki adelet şaşmasın diye düşünüyorum

Yahu aileden birine benzemesinde ne sorun olabilir ki?
Gayet tabi sizin ailenizden de esinizin ailesinden de birine benzeyebilir bunda buyutecek bir sey yok.
Saglikli olsun da. Allah bagislasin.

Hamişiz ya, bu dönemde çok daha fazla alıngan olabiliyoruz

O bir bende olmuyor sanirim
Ben mesela kayinvalidemden hic hoslanmiyorum cunku anlasabildigimiz hicbir konu yok.
Bana da kayinvalidene benzer bebek falan diyorlar hic umrumda olmuyor. Sonucta bebek benim kime benzediginin cok onemi yok :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…