- 14 Temmuz 2016
- 436
- 123
- 18
- Konu Sahibi guzelgunler777
-
hayat secimlerden ibarettir.Daha öncede 2 konu açmıştım. Ne zaman dibe vursam buraya geliyorum bunları konusabilecegim tek bi kimsem bile yok. Bu yıl mezun oldum ama mezun olma sürecinde çok zorluk yaşadım geçmişte de çok hatalarım olmuştu diğer konularda anlatmıştım. Okul bitirme surecimde psikiyatr a gitmiştim bütün hayatımı en ince ayrıntısına kadar yazıp psikiyatrin kendin oku rahatlarsin demesi üstüne okumuştum sesli sesli. Fakat annemin kapıda bizi dinlediğini nerden bilebilirdim. Tabi sonra olaylar olaylar. Sonra okul bitti başka bi şehirde is buldum calismaya gittim 1 ay sonra Devlet atamam çıktı gene yaşadığım yerden başka bi şehirde. Sorusturmalardan dolayi hala atamamiz gerçekleşmedi ben de bu süreçte ailemin yanındayım. İş ararken istanbulda yaşayan kendim gibi diş hekimi olan 36 yaşında bi beyle tanıştım. Ben 23 yaşındayım. Onu tanidiktan sonra geçmişte yaşadığım çarpık ilişkilerden dolayi hem aşırı pişman oldum hem de ona çok baglandim. Aramızdaki yaş farkı hariç herseyiyle mükemmel bi insan. Ben de onu tanımaya Karat vermiştim. Malesef onunla görüntülü konuşurken aileme yakalandim. Anneme anlattım gecmisimden ve yaşımdan dolayi aşırı tepki verdi. 1 haftadır falan böyle devam ediyordu. Az önce telefonumda anneme başka resimler gösterirken erkek arkadaşımla yan yana resmimizi gördü 2 arkadaş gibiydik resimde samimilik yoktu ama annem onunla hiç bulusmadik saniyodu. Bana bir sürü laf saydı. Güveni iyice kırıldı. Bi sürü hakaret etti. Calismaya gene başka şehire gideceğim için tamamen korkuyo bana hiç guvenmedigini söylüyor. İlişkiyi onaylamadigini söylüyor. Bizi silersin onunla evlenirsen diyo. Çok demoralize oldum. Erkek arkadaşıma tam anlatamıyorum geçmişimi bilmediği icin. Zaten gecmisimi bilse kesinlikle benle birlikte olmak istemez. Daha önceki konumda bundan da bahsetmiştim. İşe de baslayamadim daha kaç ay sürecek bu soruşturmalar belli değil her açıdan tamamen bunaldım uzun zamandır etmediğim ölmek istiyorum lafını gene kullanmaya başladım ben düzelmeye çalıştıkça hiçbişey yakami bırakmıyor bu durum beni mahvediyo. Annemle ne yapacağımı bilmiyorum zaten aşırı takıntılı ve sinirli bi kadın sürekli gelip gidip bana aşağılayıcı hakaretler ediyogeçmişteki çarpık iliskilerimden HPV kapmistim genital bölgemde sigiller var bi an once yakılması lazım ama işe baslayamadim için param olmadigindan genel anesteziden de korktuğumdan bi türlü halledemedim annem de bildiği halde sormuyor bile üstünü kapattı aylardır ne yaptın diye sormadi çok zor durumdayım anneme hem hak veriyorum hem de içim acıyo. Bi yerlere gelmek için toplumda iyi bi yer etmek için senelerce ders çalıştım insanlar bana dışarda diş hekimiyim diye bu kadar saygı duyarken içimdeki yaşadığım utanc eziklik ve annemin asagilamasi beni mahvediyo
Çünkü annem gerçekten çok meraklı bi insan. Psikiyatr da bizi dinleyene kadar biraz daha azdı bu huyu ama psikiyatra biz çok tenha bi günde gitmiştik normalde tatil günüydü fakat özel muayene açmıştı o gün için. Ondan sonra da annem rahat rahat dinleme imkanı bulmuş. Ondan beri de ne zaman ben bi odada tek oturSam pat diye çıkıp geliyo telefonla konussam alıyo elimden arkadaşonla bende konuscam diyoAnnenize bu kadar cok yakalanmaniza takildim ben.
hayat secimlerden ibarettir.
Annemgilin yanında hiç bi zaman huzurlu olamadım. Evet ellerinden gelen emeği yaptılar bana o konuda haklarını asla yiyemem ama psikiyatr da yaşadığım çarpık şeylerin ailemden kaynaklı olduğunu söyledi. Daha doğrusu seanslarca süren terapilersonucunda bu kanıya vardık. Bireysel bi sorunumuz olmadığı sürece erkek arkadaşımdan ayrılmayı düşünmüyorum ama annemin hakaretlerine nasıl dayanicam bilmiyorumhayat secimlerden ibarettir.
Ama ben ayrılmak istemiyorum. Duzelmistim ama bu atamanın gerçekleşmesini beklerken buraya gelince tekrar depresyona girdim. Zaten psikiyatr da ailenden uzakta bi hayat kur seni her zaman dipe çekerler demişti imkanın varsa değerlendir demişti. Çünkü annem acayip takıntılı ama tedavi olmak istemeyen bi kadın. PsikiyatriM zor bela yarım seans tedavi yaptı ama annem yanasmadi daha fazla.Yaş farkınız çok anneniz haklı.
Ayrıca annenizden birşey gizlememenizi öneririm.
Psikolojik olarak tam düzelememişsiniz bence ilişkinize devam etmeyin.
Çünkü annem gerçekten çok meraklı bi insan. Psikiyatr da bizi dinleyene kadar biraz daha azdı bu huyu ama psikiyatra biz çok tenha bi günde gitmiştik normalde tatil günüydü fakat özel muayene açmıştı o gün için. Ondan sonra da annem rahat rahat dinleme imkanı bulmuş. Ondan beri de ne zaman ben bi odada tek oturSam pat diye çıkıp geliyo telefonla konussam alıyo elimden arkadaşonla bende konuscam diyo
Takilmiyim diyorum ama her gün gece gündüz aynı evin içindeyiz evde hiç bu kadar kalmamistim iyice bunaltti beni.ben yasadiklarimdan ders alıp bunalimindan çıkıp huzurlu olmaya çalıştıkca hatırlatip ilişkim engel olup tekrar bunalıma sokuyor beniNeler yasadiniz bilmiyorum ama herkes hata yapar hiç kimse saf masum temiz değil öncelikle bunu unutmayın.
İdareten bir iş bulup çalışın tedavi olun sigiller çoğaldıkça size zarar maddi manevi.
Annenize çok takilmayin anne sonuçta hepsi ayni genelde evlada karşı
Ben ortada kızı daha fazla zarar almasın diye korumacı bir tavır sergileyen bir anne görüyorum sadece.Ama ben ayrılmak istemiyorum. Duzelmistim ama bu atamanın gerçekleşmesini beklerken buraya gelince tekrar depresyona girdim. Zaten psikiyatr da ailenden uzakta bi hayat kur seni her zaman dipe çekerler demişti imkanın varsa değerlendir demişti. Çünkü annem acayip takıntılı ama tedavi olmak istemeyen bi kadın. PsikiyatriM zor bela yarım seans tedavi yaptı ama annem yanasmadi daha fazla.
O kapıyı kırar gene de gelir öğrenmek istediği şeyi öğrenir zaten yakalandiktan sonra telefonla konusmuyodum bu sefer de o kadar dikkat etmeme rağmen bu resim olayı çıktı Rabbim bi sınavla siniyo olmayacak yerlerden olmayacak şeyler çıkıyoAnnenizin madem oyle huylari var bi kapiyi kitleyivereydin be arkadasim...
Ozaman dediğim gibi geçici bir iş bulmak zorunda siniz. Annenizi sadece akşamları görür azda olsa rahat olursunuz.Takilmiyim diyorum ama her gün gece gündüz aynı evin içindeyiz evde hiç bu kadar kalmamistim iyice bunaltti beni.ben yasadiklarimdan ders alıp bunalimindan çıkıp huzurlu olmaya çalıştıkca hatırlatip ilişkim engel olup tekrar bunalıma sokuyor beni
Zaten yaşadığım bütün şeyler annemin aşırı korumacı baskıcı ve hakaretli tavırlarından oldu evden başkasına sigindim hep. Önceden bu yüzden onu daha rahat sucluyodum ama şimdi herseyi öğrendiği için kızmasınà bişey diyemiyorum ama gerçekten ağza alınmayacak hakaretler ediyo sürekli namusuma laf sayıp duruyo erkek arkadaşıma da soyleyemiyorum çünkü neden bu kadar abartiyo yaş icin olsa bunları demez diyecekBen ortada kızı daha fazla zarar almasın diye korumacı bir tavır sergileyen bir anne görüyorum sadece.
Ayrıca yaş farkı ileride üzecek gibi. Bir depresyon daha yaşama diye uyardım.
Çok haklısınız ama çok küçük bi yerdeyim nöbet falan tutayim dedim ama kimse geçici ise almıyor sözleşme istiyorlar devlete atanmissin madem bi kaç ay evinde otur diyolarOzaman dediğim gibi geçici bir iş bulmak zorunda siniz. Annenizi sadece akşamları görür azda olsa rahat olursunuz.
Bu kadar sıkıntı yaşamanız HPV yi güçlendiriyor bilginiz olsun. Önce sağlığınız geliyor
Ya yemin ederim geçmişte o kadar hata yaptım diyorum ya 1 kere bile yakalanmadim bu psikiyatri olayından sonra hepsi peşpeşe geldi olmayacak yerden olmayacak şekilde ben de şok oluyorum resmen. Diyorum ya bir sınavla sinaniyorum adeta kaç aydır hersey üst üste geliyo ha bitti ha bitecek diyorum dua ediyorum ama bi yerden gene bişey çıkıyo. Annemle az önce kavga ettik yattı yarından sonra neler olacak nelerle ne kadar üstüme gelecek kim bilir. Düşündük ce nefes alamıyorumAnnenize bu kadar çok yakalanmanız..
Zaten her gün oturup bu cümlelerle kendime terapi yapmaya çalışıyorum ama başkasının demesi kadar etkili olmuyor buraya da bu yüzden açtım konuyu. Çok teşekkür ederim gece gece ağlarken bi nebze de olsa içim rahatladı. Bi an once şu güvenlik soruşturması bitip işime başlasam hersey daha güzel olacak. Annem beni hep böyle yetistirdi hep soktu hep boğdu nerde okuyacagima ne giyecegime o karar verdi. Okul dışında hiç bişeye izin vermedi özellikle üniversite ilk senelerde. En ufak hatamda küfür beddua yağmuruna tuttu ben de malesef hep ona bağımlı yaşadım tabi okuldan kaçıp devamsızlık yapıp yaptığım hatalar dışında ....Hpv herpes bunlar bulaşıcı, kapılabilir hastalıklar. Tedavinizi mutlaka olun.
Yaşanılan geçmişte kaldı artık. Olan oldu. Yeni ilişkinizi ailenizin onaylamasına gerek yok. Sevgilinizin eski ilişkilerinizi bilmesine gerek yok.
Yalnızca cinsel birlikteliğiniz olacaksa hpv bulaşıcıdır bunu paylaşmanız ve birlikte karar vermeniz lazım.
Neden annenize bağlıymışsınız gibi konuşuyorsunuz? Ona onay vermiyor şuna güvensizmiş..
Hatasıyla doğrusuyla yanlışıyla hayat senin hayatın. Bir süre sonra annen olmayacak 23 yaşında genç bir kadınsın.
Kendi hayatının iplerini eline al.
Zaten her gün oturup bu cümlelerle kendime terapi yapmaya çalışıyorum ama başkasının demesi kadar etkili olmuyor buraya da bu yüzden açtım konuyu. Çok teşekkür ederim gece gece ağlarken bi nebze de olsa içim rahatladı. Bi an once şu güvenlik soruşturması bitip işime başlasam hersey daha güzel olacak. Annem beni hep böyle yetistirdi hep soktu hep boğdu nerde okuyacagima ne giyecegime o karar verdi. Okul dışında hiç bişeye izin vermedi özellikle üniversite ilk senelerde. En ufak hatamda küfür beddua yağmuruna tuttu ben de malesef hep ona bağımlı yaşadım tabi okuldan kaçıp devamsızlık yapıp yaptığım hatalar dışında ....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?