Annem acı çektiğimi bilmiyor onun derdi benim biran önce birşni bulup evlenmem yaşım geçiyor diye. Diyor sonra boşanmış yaşı büyük insanlar çıkar karşınaAnnen haklı ne zamana kadar yas tutacan biran önce unutup hayatina bakman lazim
Teşekkür ederim benim bölümümün atsması zor değil. İnş bu yıl olur iyi çalışırsam. Annem evlilik baskısı yapıyor. Gerçi ben üniversiteden mezun oldum olalı yapıyordu bu baskıyı. Bende kızdım sen yıllardır bana bu baskıyı yapmasaydın ben saçma sapan görücülerle muhatap olup dersimi aksatmazdım. Hala bana aynı baskıyo yapma diye kızdım sabah sabahArkadaşım deli gibi kpss çalıştı 4 yıl boyunca ataması zor olan bir bölümden atandı şimdi kaymağını yiyor mutlu. Ben ise hemen işe girip çalışmak zorunda idim kpss çalışmadım ama şimdi mutsuz olduğum bir ile ittire ittire gidiyorum. Kader de ne zaman varsa ozaman karşınıza çıkar denginiz. Annenize atanayım millet benim peşimden koşacak merak etme deyin
Bütun anneler öyle kizim biran önce evlensin güzel yuvasını kursun diye belki içinde kotü bir niyet yok☺Annem acı çektiğimi bilmiyor onun derdi benim biran önce birşni bulup evlenmem yaşım geçiyor diye. Diyor sonra boşanmış yaşı büyük insanlar çıkar karşına
Kızmayın ama okuldan mezun olalı kaç sene olmuş. Yıllardır hep atanmayı mı beklediniz? Lise biter bitmez üniversiteye eğitim fakültesine başlasanız en geç 22-23 yaşında mezun olurdunuz, yanlışsam burayı düzeltin. Evlenmemiş olmak eksiklik veya sorun değil, isterseniz hiç evlenmeyin kime ne ama bu yaşa kadar hayat kurmamış olmak bana doğru gelmiyor. Öğretmen olarak mezun olunca devlet atama garantisi vermiyor. Her ilde üniversite, eğitim fakültesi olunca mezun olmanın bir anlamı yok malesef. Bu yeni de değil kaç zamandır biliyorum atanamayan öğretmen sıkıntısını.Merhaba herkese daha önceden de konu açmıştım okuyan bilir. Şuan bir çok konu yüzünden acı çekiyorum eski sevgilinin önemsemeyip değersizleştirmesinden ötürü bana yaşattığı gurur ve özgüven kırıklığından dolayı acı çekmem. 31 yaşına gelmiş atanamamış evlenememiş olmamdan ötürü toplumun eksik görmesi. Yine kendime yetrrsiz hissetmeme sebep oluyor. Öğretmenlik mezunuyum kpss kazanamadım. Bu yıl tekrar hazırlanmayı düşünüyordum. Ama annem bir işe git çalış yaşın geçiyor belki orda birileri karşına çıkar evlenirsin deöeye getiriyor. Yok komşunun kızı çalştığı yerde bulmuş sende git çalış topluma karış belki birileri karşına çıkar diyor. Sınav çalışma diyor. Kendimi kötü hissediyorum. Zaten eski sevgiliden dolayı aacı çekiyorum. Şimdi de annemin bu yaklaşımı iyice moralimi bozdu. Sizce kırılmakta haksız mıyım
Evet yoktur ama benimde bu konuda yapacağım bir şey yok. Yanlış kişilerle muhatap oldum yıllarca evlen baskısından dolayı. O karaktersizler de psikolojimi bozdu egolarını üzerimde tatmin edip gittiler. Kpss çaöışmama engel oldy bu durumlar yıllarca bana önce atan dşyeceğine hep evlilik diyorBütun anneler öyle kizim biran önce evlensin güzel yuvasını kursun diye belki içinde kotü bir niyet yok☺
Maddi sıkıntımız yok. Mesele evlilik.Annen haklı,sen haksizsin.
30 kusur yasindasin,kpss'yi denemissin ama olmamış.
Artık bu insanlara bir nebzede olsa maddi katkı saglaman gerek.
Çalışmalısın,hem havan değişir hem cevren genişler hem de ruh haline iyi gelir.
Belki annenin dediği gibi biriyle bile tanisabilirsin.
Hayat senin depresyonunu beklemez,giden zaman senden gidiyor haberin ola.
ALLAH sana hayırlı bir iş ve eş nasip etsinEvet yoktur ama benimde bu konuda yapacağım bir şey yok. Yanlış kişilerle muhatap oldum yıllarca evlen baskısından dolayı. O karaktersizler de psikolojimi bozdu egolarını üzerimde tatmin edip gittiler. Kpss çaöışmama engel oldy bu durumlar yıllarca bana önce atan dşyeceğine hep evlilik diyor
Yine haklı,eski sevgili kazığı yedin icin oturup somurtacaksan,sınavı kazanamadığın için çalışmak yerine bklemeye devam edeceksen ; burada hata senin iyiliğini isteyen annende değil ki.Maddi sıkıntımız yok. Mesele evlilik.
Muhakkak sosyal anlamda iyidir. Maddi. Sıkıntımız yok. 24 yaşında mezun oldum. Mezun oldum olalı annem evken baskısı yaptı her yıl neredeyse e görücü geldi onlarla konultum aylarca ve her gelende gerçekten ciddi amaçla değil kimi yara bandı olarak kullandı. Kimi egosunu tatmin etti vs. Bende çok tecrübesizdim. Bu durumlara kafa yordum aylarım gitti. Sonrasında da psikolojim bozuldu. Bu şekilde geçti yıllar. Her yıl kpss çalışıyordum aslında ama aynı anda da bşrşni tanıma işine girince odaklanma sorunu yaladım. Ki gelenlerde karaktersiz olunca sonuç benim açımdan hayal kırıklığıKızmayın ama okuldan mezun olalı kaç sene olmuş. Yıllardır hep atanmayı mı beklediniz? Lise biter bitmez üniversiteye eğitim fakültesine başlasanız en geç 22-23 yaşında mezun olurdunuz, yanlışsam burayı düzeltin. Evlenmemiş olmak eksiklik veya sorun değil, isterseniz hiç evlenmeyin kime ne ama bu yaşa kadar hayat kurmamış olmak bana doğru gelmiyor. Öğretmen olarak mezun olunca devlet atama garantisi vermiyor. Her ilde üniversite, eğitim fakültesi olunca mezun olmanın bir anlamı yok malesef. Bu yeni de değil kaç zamandır biliyorum atanamayan öğretmen sıkıntısını.
Bekarsınız, işten gelince ev çocuk sorumluluğu yok, madem ille atanmak öğretmenlik yapmak istiyorsunuz akşamları evde KPSS çalışabilirsiniz. Hayat artık çok zor, hiç bir şey havadan gelmiyor. Ben siz olsam işe girerdim. Çevre edinmek sosyal olmak kendi paranı kazanmak en azından daha iyi hissetmenizi sağlar.
Teşekkür ederim sağolunALLAH sana hayırlı bir iş ve eş nasip etsin
Hep başkalarını suçluyorsunuz. Anneniz baskı yaptı, görücüler psikolojinizi bozdu, kpss çalışmanıza engel oldular... Hepsinin sorumlusu sizsiniz. Ne görücüsü ya okulu yeni bitirdim bırakın da ne yapacağıma kendim karar vereyim dememişsiniz.Evet yoktur ama benimde bu konuda yapacağım bir şey yok. Yanlış kişilerle muhatap oldum yıllarca evlen baskısından dolayı. O karaktersizler de psikolojimi bozdu egolarını üzerimde tatmin edip gittiler. Kpss çaöışmama engel oldy bu durumlar yıllarca bana önce atan dşyeceğine hep evlilik diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?