Okumuşla okumamıştan çok yaşam tarzıyla alakalı.
Benimde Annem ilkokul mezun işten işe koşturan biriydi hiçte ezdirmedi bizi.Ki kardeşimin eşine de kalk yardım et diyecek biri değil.
Ben eşimin ailesine yardım ederim çünkü gel temizlik yap,gel hayvana bak denmez zaten küçük bir ailede büyüdüğüm için kalabalık aile ortamına da asla girmek istemezdim ayak uyduramazdım.
Eğer siz avukat olduğunuz halde Hayvanlarda baksın deniliyorsa bu kültürden kaynaklı kadının çalışması tarla,hayvancılık olarak gören insanlardır
Her işe atla demiyorum sana gel tarlaya dediklerinde ne diyorsunuz siz ben onca zaman okumuşum düzgün bir işim var tarladan hayvandan anlamam ben de tavrını koy.
Eltiye görümceye de iyi görünme çabasına girme ama okumuş sofra kurmaz bulaşık yıkamaz onlar yapsın dersen sende yanlış düşünürsün.
Ahır temizlemek tarlaya gitmek zaten bayramda bir tabak verip ikram yapmaya benzemez,eltilerin görümcelerin eşinin ailesi böyle diyen insanlarsa zaten yapsanda yapmasanda sana bişeyler derler hep.ve bu onlara göre doğal çünkü yaşamları öyle sürdüğü için