annem hamile olabilir :( hamileliği engellemek için ne gerekiyor yardım edin

En kötü ihtimalle (ki kötü bişey değil ben de yaşadım senin yaşadığını) bi kardeşin daha olacak.
Allah dermansız dert vermesin :6:

Allah ne verirse hayırlısını versin .. dünyada yaşayacak günü var ise yaşar zaten.. şimdi ağzımı bozacağım
..............
önceden baksalardı çaresine.. evlat sahibi olmak için tüm herşeyini veren insanlar var yaa ... eğer hamile ise
Allah'tan sağlıklı evlat dilemekten başka yapacak bişe yok benim kaanaatimce .. çünkü yapılan kötülük hem bu dünyada hem diğerinde boynunuza dolanır..
Allah korusunn

aynen katılıyorum sanaa yaa ne sinir cümleler...........:47:

Ya anlamadığım bi tane kazayla olan kardeşiniz var(sizin deyiminizle) eee ozamn niye daha dikkatli olmuyorlar.. oyuncak mı bu yap al yap düşür falan...

ayy neyse daha bişey demiyorum...

40'lı yaşların başı muhtemel 41-42 :) hiçte öyle menopoz yaşı değil tabi ki hamile olabilir. Hoş erken menopoz diye de birşey var ama o genellikle gerçekten erken yaşta oluyor. 46-47 ye kadar altın yumurta ile hamilelik görülmedik şey değil.

Ancak anlamadığım siz mi istemiyorsunuz yoksa anneniz de aynı fikirde mi ? Annenize gizliden gizliye birşey içirme planları yapmıyorsunuz değil mi ?

Son düzenleme:
30lu yaşlarındaki kadınlar menopoza girerken, anneniz 40lı yaşlarında neden girmesin anlamadım
zaten menopoza pat diye de girilmez
adet gecikmesi, düzensizliği olur önce
ayrıca anneizde rahim ağzında yara da varmış
belli ki sağlıklı bir kadın değil
biraz günü geçti diye hemen hamile senaryosu çok ilginç..

ikincisi, velev ki diyelim ki anneniz hamile.. ota çöpe para vereceğinize gidin hastaneye verin, doğru düzgün modern yöntemlerle öldürsünler de "istenmeyen" ikinci bir kardeşiniz olmasın

otla çöple çocuk sakat olabilir Allah korusun

ayrıca çocuk değilsiniz, 25 yaşında koskoca genç kızsınız
evlenseniz çocuğunuz olur
hala doğum kontrol yöntemlerini sorguluyor, "annemin rahminde yara var korunamamış ne yapsın" diyosunuz
evlenmeden önce lütfen bilinçlenin
envayi çeşit doğum kontrol yöntemlerinden kendinize uygun olanını seçin
yoksa gelip "istemeden gebe kaldım, hangi otla bebemi öldüreyim" diye konu açarsınız hafizanallah..

annen menepoza griyor arkadaslarin da dedigi gibi canim gecikme normal olabilir kan testinden sonra kesin sonuc alirsin ama fazla korrkmana gerek yok bence.

Kou "Jinekoloji" başlığına taşındı.

Arkadaşlar konu sahibinin tek hatası var o da sağlıksız yöntemler sormuş olması.Yoksa bu bebeği istemeyerek ne annesi hatalı ne kendisi.Zaten anneside üçüncü bir bebeği olsun istemiyormuş ama hamile kalmış..ne var bunda ayıp mı?
Bu konuda kimseyi eleştirmeye hakkımız yok,olduysa bir kaza ki hepimizin başına gelebilir tercih annenindir.İsterse doğurur istemiyorsa kürtaj olur.Ama kesinlikle kendi başına kocakarı diye tabir ettiğimiz yöntemlere başvurmamalı.Allahk orusun kötü sonuçlar doğabilir.
Ayrıca kürtaj olayını herkes benimsemeyebilir,her düşünceye saygı duymak durumundayız.Benim düşüncemde değil diye kimseyi dövmeye hakkımız yok.Yorumlarımızda saygılı ve seviyeli olsun lütfen,ha kendinizi tutamıyorsanız yazmayın,yazmak zorunda da değilsiniz.

bir de anlamadığım ilk iş olarak niçin bir doktora gidilmedi?
sonuçta hamile mi değil mi dr zaten ultrasonla bakıp söyleyebilirdi.

ben bu konudan gerçekten hiç bir şey anlamadım...
doktora gitti kan verdi bugun..
konu sahıbı kactı...:27::27::9::9::9::9:
neden kaçayım??? bütün gün burayımı beklemem gerekiyordu?
Kazara istemeden dünyaya gelen kardeşinmi var? Ve sen bunu çok rahatlıkla söyleyebiliyorsun?? Benim 16 yaşnda kardeşim var ve oda kaza kurşunu.. Planlı değil ama asla annem istemeden dünyaya getirmedi. Çok yanlış cümleler kuruyorsunuz
ben bunu neden rahatlıkla söylemeyim?? annem hamıle oldugunu ogrenınce günlerce ağladı. colugu cocugu buyuttukten sonra yenıden evlat sahıbı olmak cok kolay birsey degıl. kardesimi elbette çok seviyorum. ama isteyerek dunyaya gelmedı bu bunu degıstırırmı?
5-6 sene önceydi.. Hastaneye gitmiştim annemle.. Yanımızda bir kadın birde sakat çocuğu bekliyordu. Annemle konuşmaya başladılar. Neden sakat oldu vs.. çocuğu düşürmek için kadın hamileyken ilaç ve ya bitki karışımı gibi bişey yapmış. Düşmemiş ama sakat doğmuş..
Kötü niyetiniz başınıza dolanır bak. Dikkat edin.
kötü niyetmi? kötü nşyet yok ortada arkadasım.. yanlıs cumleler sectim belki.. olacagın onune ztn geçemeyiz.. ot mot saçma bı fıkırmıs anladım bunu ztn..
Hadi Hayırlısı.. :ssz:

40'lı Yaşlarda İse Menopoz Değildir..
Benim Annem 63 Doğumlu, Yani 49 Yaşında..
Çok Düzenli Adet Görür.. :31:
evet cnm.. menapoz degıldır sanmıyoruz.. annemın adet hiçbir zaman gecikmezmiş.. 2 gun geçse anlarki hamıle..
Bol bol maydanoz yesin.

Allahim burada bebek icin takla atan kullarin var.

Duysana sesimiziiiiiiiiii..
evet maydonoz haslıyodu içmek ıcın.. Rabbim insallah olmayanlara verir Allahım isteyenleri evlatsız bırakma
bu yöntemin aldırmaktan ne farkı varki allah size akıl fikir versin bunca bebek isteyen var...
bunca bebek ısteyen var dye istememek haksız bır durummu?? Allah olmayanlara versin inşallah
yha kusura bakma da yorumların çok iğrenç sinirlerimi zıplatmaya yetti yani zaten kazayla bi kardeşim var ne demek yha ben kardeşim için ölürüm ölür yazık yha ne insanlar var umarım annen hamile değildir de senn gbi bencil bi ablası olmaz inşallah :47:
ne saçma bı yorum bu boyle.. evet kardesim kazara olmus. istenmeden olmuş.. bende kardesımı cok sevıyorum ne tuhaf bı dusuncen var.. kardesımı sevıyor olmam onun ıstenmeden oldugu gercegını degıstırırmı? dusunulen bırsey degıldı sonucta.. Rabbım hayırlısını versın
Kou "Jinekoloji" başlığına taşındı.

Arkadaşlar konu sahibinin tek hatası var o da sağlıksız yöntemler sormuş olması.Yoksa bu bebeği istemeyerek ne annesi hatalı ne kendisi.Zaten anneside üçüncü bir bebeği olsun istemiyormuş ama hamile kalmış..ne var bunda ayıp mı?
Bu konuda kimseyi eleştirmeye hakkımız yok,olduysa bir kaza ki hepimizin başına gelebilir tercih annenindir.İsterse doğurur istemiyorsa kürtaj olur.Ama kesinlikle kendi başına kocakarı diye tabir ettiğimiz yöntemlere başvurmamalı.Allahk orusun kötü sonuçlar doğabilir.
Ayrıca kürtaj olayını herkes benimsemeyebilir,her düşünceye saygı duymak durumundayız.Benim düşüncemde değil diye kimseyi dövmeye hakkımız yok.Yorumlarımızda saygılı ve seviyeli olsun lütfen,ha kendinizi tutamıyorsanız yazmayın,yazmak zorunda da değilsiniz.

oh ya çok tesekkurler mantıklı ınsanların olması ne guzel.. dedıgın gıbı annem ıstemıyor ve hamıle olabılır ve bundan mutluluk duymuyorum.. duymuyoruz.. ki hamıleysem doguruurum napıyım dıyo annem.. konuya nasıl bu sekılde yaklasılıyor anlamıyorum. istemek zorundamı?? sizden destek olup dua etmenızı ıstedım.. ki rabbım verecekse hayırlısı saglıklı versin.. ama istemıyoruz Allah olmayanlara versin inşallah..

çocuğun düşmesi için karışımlar var fakat ne olduğunu bilmiyorum ben tam tersiyle ilgileniyorum çocuğun olması için olan karışımlarla.
her neyse anneniz kendi vucudunu biliyorsa 2 gün gecikti hamileyim diyorsa öyledir ama kürtajla aldırabilir yada rahminde yara var diyorsun belkide o yaradan kurtulması için rabbim göndermiştir bu bebeği karar annenizin tabi hayırlısı neyse o olsun.

benim kayınvalidemin de rahim ağzı yarası varmış.eşiyle ilişkiye giremiyormuş acıyormuş çok.yaktırmış sonradan.geçmiş gitmiş.
senin annen nasıl yarası varken ilişkiye girdi bir de hamile kalma ihtimali oldu.acıya acıya da olsa yapmış yani .onun yerine doktora gidip yaktırsaymış keşke.böylece bu ihtimal de olmazdı
halam 38 yaşında menopoza girdi.senin annen de belki giriyordur,olabilir.42-43 yaşlarında bazıları erken menopoza girebiliyor.normal yani

annemin dayısının karısı hamile kalınca düşürmek için bi otlar varmış yedi içti öyle bir düşürdüki kan kaybından gitti kadın kurtaramadılar. çocuğu düşürdüğünde de geneoperasyon geçirmiyor mu da bu işler kalkışılıyor. annenizin sağlığı daha önemli olması lazım

"İstenmeyen" diye nitelendirmek istemediğim, "plansız" bir bebeği âdeta zorla dünyaya getirmiş bir kadının hâlâ korunmuyor olması aklın kabul edemeyeceği bir durum. Umarım otlara çöplere güvenmemiştir.

Yalnız ben annenizin menapoza giriyor olabileceğini düşünüyorum, çünkü bu sürecin kesin bir başlama yaşı yok. 28 yaşında menapoza giren bir kadın tanıyorum. Bu çok uç bir örnek belki ama olabiliyor yani, mümkün.

Varsayalım ki anneniz hamile, olabilir. Gebeliği 10 haftayı aşmadığı sürece gidip kürtaj yaptırabilir, 70'lerin Romanya'sında yaşamıyoruz sonuçta, neden ilkel yöntemlere başvurmayı tercih edebiliyor anlamak zor. Hamilelik fikrinden bu denli uzakken korunmamak bilinçsizlik, ama olası bir hamileliği doktor kontrolünde adam gibi sonlandırmak varken her şeyi riske atmayı düşünmek de artık bilinçsizliğin daniskası.

O kadar akıl ve mantık dışı bir durum ki, ben konu sahibinin "plansız"ca gebe kaldığını, ve bunu kendi kendine sonlandırmanın yolunu aradığını düşünmeye başladım, ve bu fikir bile bana daha masum ve insani geliyor.

kürtajla bilincli bebek düsürmenin arasndaki fark ne ki?

burdan düsürme yollarini istiyorsunuz ama kimse sanirim atlsan düser,ziplasan su olur diye akil verecegini sanmiyorum..

Son düzenleme:
merhabalar :( ben kendim 25 yaşındayım.. annemin babamın yaşıda var.. ama annemin adeti gecikmiş.. benim adetim geciktiyse kesin hamileyim diyor :( kan testi verdi yarın alacak.. varmı bunu düşürmenin engellemenin bir yolu kürtaj haricinde :(((( istemiyorlar tabiki.... bi ot karışımı yada ilaç falan varmı??? nolur dua edin ya inşallah yoktur böyle birşey. Rabbim isteyenlere olmayanlara versin inşallah :((( dualarını eksik etmeyin lütfen.
Düşmezse sakay yada özürlü doğar. Dr.a gitsin.. İtibar etmeyin baska şeylere.. İçerde parça kalsa ikisinide zehirler. Lütfen bilinçli olalım. Adet gecikmesi menepozdandır.

doktora gitti kan verdi bugun..

neden kaçayım??? bütün gün burayımı beklemem gerekiyordu?

ben bunu neden rahatlıkla söylemeyim?? annem hamıle oldugunu ogrenınce günlerce ağladı. colugu cocugu buyuttukten sonra yenıden evlat sahıbı olmak cok kolay birsey degıl. kardesimi elbette çok seviyorum. ama isteyerek dunyaya gelmedı bu bunu degıstırırmı?

kötü niyetmi? kötü nşyet yok ortada arkadasım.. yanlıs cumleler sectim belki.. olacagın onune ztn geçemeyiz.. ot mot saçma bı fıkırmıs anladım bunu ztn..

evet cnm.. menapoz degıldır sanmıyoruz.. annemın adet hiçbir zaman gecikmezmiş.. 2 gun geçse anlarki hamıle..

evet maydonoz haslıyodu içmek ıcın.. Rabbim insallah olmayanlara verir Allahım isteyenleri evlatsız bırakma

bunca bebek ısteyen var dye istememek haksız bır durummu?? Allah olmayanlara versin inşallah

ne saçma bı yorum bu boyle.. evet kardesim kazara olmus. istenmeden olmuş.. bende kardesımı cok sevıyorum ne tuhaf bı dusuncen var.. kardesımı sevıyor olmam onun ıstenmeden oldugu gercegını degıstırırmı? dusunulen bırsey degıldı sonucta.. Rabbım hayırlısını versın:47:

oh ya çok tesekkurler mantıklı ınsanların olması ne guzel.. dedıgın gıbı annem ıstemıyor ve hamıle olabılır ve bundan mutluluk duymuyorum.. duymuyoruz.. ki hamıleysem doguruurum napıyım dıyo annem.. konuya nasıl bu sekılde yaklasılıyor anlamıyorum. istemek zorundamı?? sizden destek olup dua etmenızı ıstedım.. ki rabbım verecekse hayırlısı saglıklı versin.. ama istemıyoruz Allah olmayanlara versin inşallah..

bu düşünceleri bize düşündüren sensin burda bu kadar insan yanlış anladı da sen mi doğru sölüyosun senn konuşma tavrın (zaten) burda altına basa basa sölüyorum (ZATEN kazayla bi kardeşim demek var bir de kardeşim de kazayla olmuş demek var olan bir şeye hala burun kıvırır gibi konuşan sensin biraz yorumalarına dikkat et ona göre cvp ver buraya böle bir konu taşımak bile bir zayıflık bence ALLAH KULUNA Bİ EVLAT DAHA EMANET EDİYOSA BUNDA BİR HAYIR VARDIR RIZKIYLA GELİR ZATEN

benim kayınvalidemin de rahim ağzı yarası varmış.eşiyle ilişkiye giremiyormuş acıyormuş çok.yaktırmış sonradan.geçmiş gitmiş.
senin annen nasıl yarası varken ilişkiye girdi bir de hamile kalma ihtimali oldu.acıya acıya da olsa yapmış yani .onun yerine doktora gidip yaktırsaymış keşke.böylece bu ihtimal de olmazdı
halam 38 yaşında menopoza girdi.senin annen de belki giriyordur,olabilir.42-43 yaşlarında bazıları erken menopoza girebiliyor.normal yani

dahil olmayı hiç düşünmezken sizin mesajınıza kayıtsız kalamadım.
insanların bu derece özeline bu şekilde yorum yapmak hiç hoş değil bence.kayınvalidenizdeki sorunla konu sahibinin sorunu aynı boyutta olmayabilir,kişilerin neler yaşadığını bilemeyiz.belki canı kayınvalidenizinkinden çok daha fazla acıyordur ama baskı altında ilişkiye giriyordur vs..uzatmak istemiyorum .ama 'acıya acıya da olsa yapmış yani'..çok çok ayıp.bu yaştaki bir insana böyle tuhaf bir ifadeyle eleştiride bulunmak.oldukça talihsiz bir yorum.
konu sahibine yüklenme sebebi ortada ama sadece üslubunda sorun var.yoksa herkes planlı bir şekilde bebek sahibi olmuyor.14 aylık bir kızm var ve büyütürken çok zorlanıyorum(planlıydı) şimdiki bebekler gerçekten çok hareketli,hiç öyle köşede oturan görmedim.geçen ay 48 yaşındaki annemin adeti gecikince aklıma ilk gelen ' eğer hamileyse ve kızım gibi zor bir bebek olursa bu yaşında nasıl dayanır,nasıl yetişir ona'.konu sahibi de aynı dertlerden muzdarip eminim.ayrıca hiçbr korunma yöntemi %100 koruma sağlamaz.lütfen bu kadar anlayışsız olmayın.dünyada isteyip de bebek sahibi olamayan inanlar var evet ama hrkes de her bebeğe isteyerek sahip olmuyor,pek çok kişi böyle 'güzel' süprizlerle alıyor bebeklerini kucağına.

dahil olmayı hiç düşünmezken sizin mesajınıza kayıtsız kalamadım.
insanların bu derece özeline bu şekilde yorum yapmak hiç hoş değil bence.kayınvalidenizdeki sorunla konu sahibinin sorunu aynı boyutta olmayabilir,kişilerin neler yaşadığını bilemeyiz.belki canı kayınvalidenizinkinden çok daha fazla acıyordur ama baskı altında ilişkiye giriyordur vs..uzatmak istemiyorum .ama 'acıya acıya da olsa yapmış yani'..çok çok ayıp.bu yaştaki bir insana böyle tuhaf bir ifadeyle eleştiride bulunmak.oldukça talihsiz bir yorum.
konu sahibine yüklenme sebebi ortada ama sadece üslubunda sorun var.yoksa herkes planlı bir şekilde bebek sahibi olmuyor.14 aylık bir kızm var ve büyütürken çok zorlanıyorum(planlıydı) şimdiki bebekler gerçekten çok hareketli,hiç öyle köşede oturan görmedim.geçen ay 48 yaşındaki annemin adeti gecikince aklıma ilk gelen ' eğer hamileyse ve kızım gibi zor bir bebek olursa bu yaşında nasıl dayanır,nasıl yetişir ona'.konu sahibi de aynı dertlerden muzdarip eminim.ayrıca hiçbr korunma yöntemi %100 koruma sağlamaz.lütfen bu kadar anlayışsız olmayın.dünyada isteyip de bebek sahibi olamayan inanlar var evet ama hrkes de her bebeğe isteyerek sahip olmuyor,pek çok kişi böyle 'güzel' süprizlerle alıyor bebeklerini kucağına.

çok teşekkür ederim.. haksız oldugum noktalar var tabiki ama dedıgınız gibi yorumların uslubu şiddeti çok kotu.. ve annem hamıle degıl :)

Annen hamile değilmiş ama...
Ya aynı durumda olmayı isterdim açıkçası. :1:
Ben de 25 yaşındayım ve annem menapoza girdi. :26:
Girmese bir tane daha kardeşim olsun isterdim.
Babam da belki benim peşimi de bırakırdı, yeni bebişiyle uğraşırken ben de aradan sıvışırdım. :31:
Ağız tadıyla evlenebilirdim filan. :123:
Kardeşimi gezmelere, addalara götürürdüm.
Mamasını yedirir altını değiştirir, canım sıkıldığında anacığına postalardım ah ah...
Ne vardı erkenden menapoza girecek değil mi?
Kader işte. Kader utansın. :25:

Back
X