Anne olamamanın verdiği acıyla baş edemiyorum

Merhaba. Bu saatte instagramda reelse karşıma çıkan bebek, hamile videolarından sonra kendimi gene burda buldum 2 senedir verdiğim mücadeleler, tedaviler, rahim filmi, takviyeler çatlatma iğneleri, sperm testleri.. Anladım ki olmayınca olmuyor. Sürekli geciken adetler, adet söktürücüleri, kilo ver dediler verildi, takviye içtim olmadı. Kafaya takmadım olmadı. Dua ettim olmadı. O otu iç dediler içtim yok adet düzelmiyor. Polikistik över benim hayatımı hayallerimi çaldı. Beslenmemi değiştirdim düzelmedi. Soğan suları dene dediler denedim olmadı. Hiçbirşey benim âdetimi getirmiyor ben anne olmayı artık hayalimde bile hayal edemez hale geldim. Tüp bebek diyorlar. Tüp bebek yaptıracak halim kalmadı ki ona bile ümit kalmadı. İmtihan dedim kabul ettim belki vazgeçersem olur dedim gene olmadı. Evlat edin dediler. 2 senede bu hale mi gelinir dedim sustum. Bebek sesi duyunca ağlar hale geldim. Allahtan dua istedim yalvardım olmadı. Polikistik over benim hayatımı mahvetti. Bunun çaresi de yok. Zayıflamak, takviyeler içmek. Klomen letu kullanmak. Hiçbirşey bana yaramadı. Anne olmanın bu kadar imkansız olduğunu bilmiyordum. Beni bu kadar yaralayacağını bu kadar uğraştıracağını , anne olmaktan ziyade normal bir kadın giib her ay adet görememenin bu kadar zor olduğunu kendimde gördüm. Ben çok mutsuzum kızlar. Çok ümitsizim. Nolur bana dua edin.
Canım uzulme bende pcosluyum 12 yasından bu yanan cocuk olmaz dediler velhasıl evlendim 2 yıl olmadı sonra nasıp oldu bende cok anladım hemde cok covugu olmuyor dedo Allahın vardıhı bır bıldıgı dediler kapımın onumden kaynanam konuştu cok uzuldum uzerımden 1 ay gectı hsmıleyöısö 45 gunuö
gectı ogrendım. Eltımın oyunları esımın ailesinin acımasızlığı Allah nasıp ettı sorunlar yasıuorduk zaten covugu yok bitecekse bitsin bebehım 1. 5 yasında esıölr kavga ettik bana satasıypr ablasının annesinin acımasız sozlerı aklıma geldı ve Allaha havale ettım sabahına dusul yaptı annesi benı kırdı hemde o kızıyla konuşurken bağıra bağıra konuşuyordu ben duyum dıye Allahaya unutmadı

Merhaba günaydın. Yorumlarınız tek tek okudum. Ettiğiniz dualar için çok teşekkür ederim. ☺️ inşallah o gün gelirde bende buraya yoruldum ama değdi yazarım. Verdiğim mücadelelerle birlikte bebeğimi kucağıma alırım. Allahım. Ben dahil anne olmak isteyen, kullarına bebek nasip et. Kimseyi bebek görünce hüzünlendirme, kötü sözlere maruz bıraktırma. En önemlisi kıskandırma. Anne olmanın verdiği duyguyu tattır. Lütfen Allahım, hastane kapılarında süründürme.

Canım benim Rabbim yar ve yardımcın olsun hayırlı bir evlatla seni müjdelesin kalbine ferahlık versin inşallah❤️isyana düşüp pes etme sakın yaşın çok genç bugün cuma bol bol dua et herşey vaktine muhtaçtır biz o vaktin gelmesini sabırla beklemeliyiz.Bende hacamat olmanı tavsiye edicem teyzemin kızı bekarlığından beridir senin gibi bişeyler yapmadan asla adet olamazdı şimdi şifayı hacamatta buldu kendi öğrendi yaptığı ay adet görüyor 3 tane evladı var en son hamileliğinde üçüz hamile kaldı hemde bayağıda kilolu kendisi.kızkardeşimde hacamat olduğu ay iki kere adet gördü aynı ayın içerisinde büyük şifa var hacamatta olmanı tavsiye ederim😉3 senedir benimde olmuyor hsg çekinmeyi bekliyorum bide hacamat olacağım inşallah olur psikolojikmen kendini rahatlat lütfen🥰

Merhaba,
Allah gönlüne göre en kolayından en hayırlısından nasip etsin. Öncelikle içine ferahlık esenlikler versin...

Şunu bilmek gerekir ki bu hayat nasip işi... Tevekkülü yapacağız nasibi zorlayacağız gerisi allahtan.... Dertlerimiz baktığımız pencereden dert bazen içinde bulunduğumuz bir durum bi başkasının hayali bile olabiliyor. Amh hiç olmayan biri keşke çok olsaydı diyebilir..... Araştırmalara göre 25-35 yaş aralığı en doğurgan donem. ve 25 yaş oncesi kemik gelişimi devam ettiği için hamile kalma oranı da düşük.. Pcos olupta çok başarılı sonuçlar alabilen de var... Bu arada her ay adet görüp gebe kalamayan insanlarda var... Adeti zor olup anne olanları da tanıyoruz. Bu konuya biraz farklı pencerelerden bakmak seni rahatlatacaktır.

Eğer imkanın var ise bir işe girip çalışmak kafanı dağıtmak sana iyi gelebilir. Hem bu süreçte tüp bebek için para biriktirmiş psikolojik olarakta rahatlamış olursun... Herkesin imkanı nasibi bir birimizden cok cok farklı... Ben her ay düzenli adetimi olurum sağlıklıyım. Evlenince hemen gebe kaldım ama 37+5 te ölü doğum yaptım. Şimdide gebe kalamıyorum dr solunda hiç yumurta yok sağda cok az diyor... ve yaşım 36 :(

Burda neeee hikayeler var canım insan okurken göz yaşlarını tutamıyor. Sen allahtan ümidi kesme. dua et tevekkülünü gayretini bırakma gerisi nasip işi... Farklı doktorlardan görüş al biraz kendini dinle masallah cok gençsin. rabbim nasip eder önünde allah uzun sağlıklı ömürler nasip etsin. amin

Merhaba. Bu saatte instagramda reelse karşıma çıkan bebek, hamile videolarından sonra kendimi gene burda buldum 2 senedir verdiğim mücadeleler, tedaviler, rahim filmi, takviyeler çatlatma iğneleri, sperm testleri.. Anladım ki olmayınca olmuyor. Sürekli geciken adetler, adet söktürücüleri, kilo ver dediler verildi, takviye içtim olmadı. Kafaya takmadım olmadı. Dua ettim olmadı. O otu iç dediler içtim yok adet düzelmiyor. Polikistik över benim hayatımı hayallerimi çaldı. Beslenmemi değiştirdim düzelmedi. Soğan suları dene dediler denedim olmadı. Hiçbirşey benim âdetimi getirmiyor ben anne olmayı artık hayalimde bile hayal edemez hale geldim. Tüp bebek diyorlar. Tüp bebek yaptıracak halim kalmadı ki ona bile ümit kalmadı. İmtihan dedim kabul ettim belki vazgeçersem olur dedim gene olmadı. Evlat edin dediler. 2 senede bu hale mi gelinir dedim sustum. Bebek sesi duyunca ağlar hale geldim. Allahtan dua istedim yalvardım olmadı. Polikistik over benim hayatımı mahvetti. Bunun çaresi de yok. Zayıflamak, takviyeler içmek. Klomen letu kullanmak. Hiçbirşey bana yaramadı. Anne olmanın bu kadar imkansız olduğunu bilmiyordum. Beni bu kadar yaralayacağını bu kadar uğraştıracağını , anne olmaktan ziyade normal bir kadın giib her ay adet görememenin bu kadar zor olduğunu kendimde gördüm. Ben çok mutsuzum kızlar. Çok ümitsizim. Nolur bana dua edin.
yazdıklarınızı okuyunca gözlerim doldu. ben de pcosluyum evlendikten sonra birde kilo alınca 3 aydan önce adet olamamaya başladım. fiziksel olarak çektiğim sıkıntıyı bırak psikolojik olarak o kadar yıpratıyorki insanı. her ay karnının şiş olması ama adet olamamak inanın o kadar kötü ki. ben de yaklaşık 2 yıldır evliyim ve 1 senedir çocuk deniyoruz. ama yaşımız genç daha umutsuzluğa kapılmayın. pcoslu olarak zaten yumurta sayımız fazla bence ilk tüp bebekle kesin tutar. bir işe girin para biriktirin biraz tüp bebek yaptırın. ya da aşılama yaptırın o daha ucuz ben aşılama için daha dün fiyat aldım yaşadığım şehirdeki ünlü bir klinikte 25bin e yapıyor ve ziraat karta 10 taksit yapıyorlardı. yani asgari ücretle bile bir yerde 2 ay çalışsan çok rahat ödersiniz.

allahım hepimize sağlıklı çocuklar nasip etsin inşaallah

Çok teşekkür ederim zaten öyle yapacağım ancak adet olamayınca maalesef tedaviye de başlıyamıyorum. Şuan aktif olarak çalışıyorum. Zaten çalışırken hamile kalıp çıkmak gibi hedefim vardı 6 ay oldu dediğim gibi harekette ettiğim halde adet döngüm pek düzelmiş sayılmaz. İnşallah 🙏 yakın zamanda bende müjdeli haberi size veririm.

Ah canım benim ben de çikolata kistleriyle mücadele ediyorum. Tüp bebek bile denedim tutmadı. Seni o kadar iyi anlıyorum ki kendimi eksik hissediyorum artık ben de anne olmak istiyorum rabbim sesimizi duy nolur 🙏🏼☹️☹️

Geçen gün ya anne olayım ya da öleyim artık dayanamıyorum diye ağladım rabbim affetsin
Neden tutmadı acaba benim de kistim var

En baştaki mesajımı tekrar okuyum takmadığım aylar da oldu saldığım.
sadece 5 kılo verdım dıye adet duzenım degısmıstı.. 70 gunde bır olan ben 50 lere dustu sonra 40 a :))) 80 den 70 e dusmek bıle 30 gun azalttı toplamda:)bı de anladıgım kadarıyla uzuntun stresın almıs basını gıtmıs stres olursan yumurtlama goremezsın kı zaten. cok acaıp rahtlaman kafanı bosaltman lazım. olmaz boyle cok yuklenıyosun kendıne.

Tüp bebek için devlette uğraşacak evraklar o şart bu şartlar var. Özelde de en az 200 bin. Kiracıyım nerden getireceğim. En güzel yıllarım böyle gidecek biliyorum ben biliyorum 2 senedir bebek haricinde pcos beni mahvetti aylarcs regl olamamak. Tarlusal içip olamamak, duphaston progestan gibi ağır iğneler vurulup olamamak.

Valla haklısınız en güzel yıllarınız ben sizin yerinizde değilim tabi anlayamam psikolojinizi. 37 yaşında bir ablan olarak söylüyorum daha çok gençsin bu üzüntüler için. Çalışıyor musun bilmiyorum ama çalışmıyorsan gir çalış tüp bebek için para biriktir madem maddi imkansızlık var. Anne olmak için de çok küçüksün.
Bence tüp bebeği de 3-4 sene sonra dene. Bir sal her şeyi. Çalış paranı kazan gez toz. Eşinle başbaşa tatillerin tadını çıkar. Evlendikten 7 sene sonra çocuk sahibi oldum. O kadar özlüyorum ki çocuksuz gençlik günlerimizi.

Yaşadıklarını 6 yıl yaşadım seni o kadar anlıyorum ki.
Lütfen ümidini yitirme oğlum şuan 10 yaşında ikinci olmuyor ama şükür rabbim bir tane nasip etti.
Sana tüm kalbimle dua edeceğim duanı ve tedavinin sakın aksatma en önemlisi kafanı boşaltmaya çalış kim ne der ne konuşur umrunda olmasın.
Rabbim hayırlı evlat nasip etsin tez vakitte inşallah sana ve senin gibi olanlara canım 🤲💐

Yorguncicekpcoslu Yorguncicekpcoslu merhaba canım öncelikle rabbim gönlünden geçeni kolaylıkla sağlıkla nasibin kılsın inşallah hamileyken dua ettigim tek şey rabbim bu duyguyu dileyen isteyen çabalayan herkese kolaylıkla tez vakitte nasip etsin şuan lohusayim yine duam aynı ❤️
Bende 6 yıl bu yılda savaştım hep ağladım dua ettim isyan noktasına geldiğim an rabbim nasip etmeyeceğini hayal ettirmez dedim her zorluğun ardinda kolaylik vardır dedim yoluma pes etmeden devam ettim 3 ile 6 ay arası adet olmazdım pcos+ hasimato +tüp tıkanıklığı+ rahim şekil bozuklugu +kilo ne ararsan vardı önce tüpleri açmak için ameliyat oldum bitkisel ve ilaç olarak binbir tedavi gördüm 2 yıl olmadı başka doktora gittim rahim t şeklinde denildi tekrar ameliyat oldum düzeltildi 2 kez aşılama yaptım ilki kimyasal oldu ikinci tutmadı kilo ver dediler 5 kilo verdim tiroitler yüzünden veremedim tüp bebek için gittim 42mm kist çıktı 2 ay sonra başlayalım kistle olmaz dedi çıktım hastane önünde hıçkırarak ağladım dilencilerin kucağındaki bebekleri görünce çılgına döndüm Allah affetsin 😞
Hemen çıkıp devlet hastanesine gittim ordan da takipli olduğum doktor vardı tüp bebek doktorunun söylediklerini anlattım kistin fotosunu çekmiştim gösterdim o da baktı bu kist kanamalı gel tekrar aşılama yapalım zaten aşılama gününe kadar bu erimiş olur engel olmaz dedi 2 ay boş beklemektense kabul ettim birde burdan bı arkadasla tanıştım o da 3.asilamayla hamile kalmisti o da denemem için ısrar etti iyiki de kabul etmişim asilamam tuttu evet çok zor ve aksiliklerle doluydu doktorum yoktu ilaçları bulamadım vs en sonunda aşılamayı yaptik benim umudum 0 döndük eve eşim ben umutluyum hiç kalkma test gününe kadar yat dedi sabah işe giderken kahvaltımı koyup gitti akşam yemeği kendi hazirladi ben bı tuvalete bı su almaya kalktım çok şükür rabbim nasip etti hamile olduğumu öğrendim bu seferde düşük tehlikesi bebekte anomali erken doğum riski derken 9 ayda 9 doğurdum ve bebeğimde sağlıklı çok şükür hep ağlayıp dua ettim sen verdin rabbim sen bağışla diye şuan koynumda gaz sancısı çekiyor bende uykusuz gözlerle saçım başım dağınık ev savaş alanı gibi sancısını geçirmeye çalışıyorum her kokusunu cektigimde size de dua ediyorum birbirimizi anca biz anlarız evlat hayali kurarken bebeklerin mis kokusu burnuma gelir direği sizlardi hıçkırarak ağlardım ben pes etmedim ve nasip oldu lütfen sende pes etme ve ilaç kullanmak yerine tüp bebekten önce iğneli aşılama dene 3 hakkın var zaten tutmazsa rapor çıkıyor tüp bebek için rabbim zorunu kolaylaştırsın seninde müjdelerini duyalım ❤️❤️
Bu arada kuzenimde pcos ve rahim ameliyat oldu ve kendiliğinden hamile kaldı hemde 13 yıl sonunda rabbimin mucizelerine inanıp güvenmek lazım hepsi bı sınav inşallah sınavımız hakkıyla geçmek sonunda meyvesine sağlıkla kavuşmak nasip olsun 🤲🏻 🤲🏻 🌸 🥰

Yaşın genç ve daha iyi yıldır evlisin. Kendini bu kadar üzecek zaman diliminde değilsin.
Umarım en iyi zamanda Rabbim sana nasip eder 🙏🏽

Ben de pcosluyum ve bunu çok geç öğrendim çünkü belirtim yoktu reglim düzenliydi düşük yaşadım doktora gidince öğrendim amh 7 lerde ultrason kist dolu doktor olumsuz konuştu yumurtlaman yok dedi. Tekrar hamile kaldım ve doktor keseye bakarken söyledi kistler duruyor hala diye. Bunu sana umut vermesi için yazıyorum öncelikle stressten uzak durman lazım bu bir hastalık d3ğil sendrom bu şekilde doğduk tedavisi yok sadece onunla baş edeceksin bu nasıl olacak zayıflayacaksın pcosla çalışan diyetisyen bul sağlıklı beslen spor yap pcoslu kadınlar tüp bebek için şanslı ayrıca. Biraz zaman ver kendine daha 24 yaşındasın yaş olarak daha da şanslısın. Ben zayıfım ama yine de 2 3 senedir sağlıklı besleniyorum meyve bile sınırlı yapacak bir şey yok. Herkesin imtihanı farklı. Umarım kucağın bebekle dolar biliyorum çok üzücü herkes patır patır doğuruyor insan kötü hissediyor. Önceliğin spor diyet olsun

24 ortasındayım. 2 senedir evliyim.
Cabim 35 yaşındayım hiç bebeğim yok 3 yıl emek verdim eminim seninle aynı şeyleri hemen hemen yaşadık bir doğal yolla oldu ama dış gebelikle sonuçlandı 1 yıl psikoloji tedavi aldim hala olmadı bu sabah yine uyandım hüsran ağlama ve tüp bebeğe başvurma sen daha 24 sun koskoca yıllar var önünde simdi sana çok zor gelen şeyde ben seni kıskanıyorum çünkü yasin küçük yaşım büyük olunca tük bebekte çare olmuyor biraz daha sakin lütfen tek değilsin inan şuan bende idyrium lan keşke yaşım en azindna 30 dan küçük olsaydı

Back
X