Anne olamamanın verdiği acıyla baş edemiyorum

Yazdım yukarıda. En as 1 senedir aktif inositol içmeme rağmen bir kere kendi kendime ader göremedim. Bir kere ya. Bir kere görseydim tamam dicektim. Bir umut var
Gebelik duyunca üzülüyorum diyor hala yorumda yazanlar var. Ben acılarla yaşıyorum 7 cm kistle yaşıyorum 1,5 senedir 2 ameliyat 3 aşılama yatış verdikleri acılardan cabası. Ne düğünlere gidebiliyorum ne cenazelere herkesle bağım koptu. Kaçıp gitsem diyorum olmuyor bunları yazarken bile sol tarafıma yattığım için ağrıyor kasığım dua edelim napalım.

Ayyyy bu ne ümitsizlik böyle, yapma etme bacım, benimde 4 yıl sonra olmadı pcos var, bu süreçte klomenler asilamalar oldu tutmadı ama ilk tüp Bebek tuttu, devlette yaptırdım üstelik, şuan 2.5 yaşında ve supriz şekilde kendiliğinden 2. Ye hamileyim ❤️ Sen başında kendini olmayacağına şartlandirmissin,, böyle olmaz salma kendini aksine iyi düşün iyi olsun, o yolları bende geçtim çok zor biliyorum ama daha denenecek şeyler var bitmiş değil, tüp bebeğe bir giriş bakalım.

Kadın acıdan kıvranıyorum diyor yorumlarda hamileler sohbet ediyor. Yapmayın Allah aşkına özelden sorun yazın.
Sohbet etmedikki . Tek soru sordum bir arkadaşa . Hamımefendiyede kendini bırakmamasını söyledim . Çağresi var şükür Allah çağresiz dert vermesin .

Hanımlar sakin olun lütfen🙏konuyla alakalı yorum yazar, gebelikle ilgili konularda ilgili topiklerde, duvarlarınızda ya da dm’den yazışırsanız konudan da uzaklaşılmamış olur.

Merhaba. Bu saatte instagramda reelse karşıma çıkan bebek, hamile videolarından sonra kendimi gene burda buldum 2 senedir verdiğim mücadeleler, tedaviler, rahim filmi, takviyeler çatlatma iğneleri, sperm testleri.. Anladım ki olmayınca olmuyor. Sürekli geciken adetler, adet söktürücüleri, kilo ver dediler verildi, takviye içtim olmadı. Kafaya takmadım olmadı. Dua ettim olmadı. O otu iç dediler içtim yok adet düzelmiyor. Polikistik över benim hayatımı hayallerimi çaldı. Beslenmemi değiştirdim düzelmedi. Soğan suları dene dediler denedim olmadı. Hiçbirşey benim âdetimi getirmiyor ben anne olmayı artık hayalimde bile hayal edemez hale geldim. Tüp bebek diyorlar. Tüp bebek yaptıracak halim kalmadı ki ona bile ümit kalmadı. İmtihan dedim kabul ettim belki vazgeçersem olur dedim gene olmadı. Evlat edin dediler. 2 senede bu hale mi gelinir dedim sustum. Bebek sesi duyunca ağlar hale geldim. Allahtan dua istedim yalvardım olmadı. Polikistik over benim hayatımı mahvetti. Bunun çaresi de yok. Zayıflamak, takviyeler içmek. Klomen letu kullanmak. Hiçbirşey bana yaramadı. Anne olmanın bu kadar imkansız olduğunu bilmiyordum. Beni bu kadar yaralayacağını bu kadar uğraştıracağını , anne olmaktan ziyade normal bir kadın giib her ay adet görememenin bu kadar zor olduğunu kendimde gördüm. Ben çok mutsuzum kızlar. Çok ümitsizim. Nolur bana dua edin.
Kardeşim çok üzüldüm senin Rabb'imiz sana da evlât isteyen bütün kardeşlerime de göz aydınlığı olacak hayırlı evlatlar nasip etsin
Rabbimiz duanı kabul edecek ama bekletip güzelleştiriyor . Eşimi tanımadan önce yıllarca dua ettim ona da ailesine de bazen acaba hiç evlenemeyecekmiyim diye düşünürdüm ettiğim dualar kime gidiyor ama çok şükür duam kabul oldu. Sana da aynı şekilde dua ediyorum kardeşim Rabbimiz hem seni evladını da en sevdiği kulları arasına alsın bütün kötülüklerden korusun Bize şah damarından daha yakın Rabb'imiz Seni senden daha iyi biliyor kardeşim. Sabrının mükâfatını ikiz Bebek olarak verecek belki de bilmiyoruz ki
Gizem Ekşi diye Instagram'da takip ettiğim biri var kadınının hayatı beni çok etkiledi.Saglik sorunları vardı çocuk doğurmayacağım kız çocuk evlat edineceğim o benim kızım olacak bir parçam olacak dedi yıllarca hazırlık yaptı sabrına hayran kaldım gerçekten bazen üzüldü bazen sevindi ama sonunda kızı geldi buldu onu kızı ile birebir aynıymış kopyası olduğunu söyledi kızı ile bütün hayallerini gerçekleştiriyor şimdi maşallah
İnşallah sende bir an önce evladına kavuşup çok mutlu çok huzurlu günler yaşarsın

29 yaşındayım 26 yaşında evlendim. Evlenmeden de biliyordum pcos olduğumu. Devlette hemen tedaviye başladım. İnanın 3 sene sürdü. Arada 1 sene endokrinle tedavi gördüm. İnsülin direncim vardı. Onu yarı yarıya düşürdüm spor ve diyet ile. Sonradan aşılama denemeye başladık. 3. Aşılama da tuttu. Aşılamaları tüp bebeğe hemen başlamak için hiç önemsemeden yaptırdım. Bu ne umutsuzluk yaşında genç canım lütfen umutsuz olma Allahtan umudunu kesme. Her nasip vaktine esirdir. Pes etmek yok hiçbir şeyin sonu değil elimizden geldiğince çabalayacağız. Biraz dinlen psikolojik olarak seni çok iyi anlıyorum tedavi süreci de insanı yoruyor ama sakın vazgeçme. Nasibinde seni arıyor emin ol. Rabbim herkesin yardımcısı olsun bu süreçte. Sana daha iyi geleceğini düşünüyorsan biraz ara ver ama vazgeçme en doğru zamanda gelecek emin ol.

Hiç olamıyorum. Tarlusal+progestan iğneyle 3 ayın sonunda olabiliyorum siz düşünün çektiğim acıyı progestan iğneyle sakat sakat çalıştığımı bir ben bilirim
Kuzenim 20 yaşında pcosluydu. Evlendi. 7 ayda bir adet görürdü. Biz zor hamile kalır diye düşündük. Evlendikten sonra duphaston kullandı 3 ay. Ayda bir adet oldu. 3. Ayda çok şükür hamile kaldı. Biz bile şaşırdık. İnşallah sende kalırsın

Merhaba. Bu saatte instagramda reelse karşıma çıkan bebek, hamile videolarından sonra kendimi gene burda buldum 2 senedir verdiğim mücadeleler, tedaviler, rahim filmi, takviyeler çatlatma iğneleri, sperm testleri.. Anladım ki olmayınca olmuyor. Sürekli geciken adetler, adet söktürücüleri, kilo ver dediler verildi, takviye içtim olmadı. Kafaya takmadım olmadı. Dua ettim olmadı. O otu iç dediler içtim yok adet düzelmiyor. Polikistik över benim hayatımı hayallerimi çaldı. Beslenmemi değiştirdim düzelmedi. Soğan suları dene dediler denedim olmadı. Hiçbirşey benim âdetimi getirmiyor ben anne olmayı artık hayalimde bile hayal edemez hale geldim. Tüp bebek diyorlar. Tüp bebek yaptıracak halim kalmadı ki ona bile ümit kalmadı. İmtihan dedim kabul ettim belki vazgeçersem olur dedim gene olmadı. Evlat edin dediler. 2 senede bu hale mi gelinir dedim sustum. Bebek sesi duyunca ağlar hale geldim. Allahtan dua istedim yalvardım olmadı. Polikistik over benim hayatımı mahvetti. Bunun çaresi de yok. Zayıflamak, takviyeler içmek. Klomen letu kullanmak. Hiçbirşey bana yaramadı. Anne olmanın bu kadar imkansız olduğunu bilmiyordum. Beni bu kadar yaralayacağını bu kadar uğraştıracağını , anne olmaktan ziyade normal bir kadın giib her ay adet görememenin bu kadar zor olduğunu kendimde gördüm. Ben çok mutsuzum kızlar. Çok ümitsizim. Nolur bana dua edin.

Ah canım benim ben de çikolata kistleriyle mücadele ediyorum. Tüp bebek bile denedim tutmadı. Seni o kadar iyi anlıyorum ki kendimi eksik hissediyorum artık ben de anne olmak istiyorum rabbim sesimizi duy nolur 🙏🏼☹️☹️

Geçen gün ya anne olayım ya da öleyim artık dayanamıyorum diye ağladım rabbim affetsin

Sakın ümitsiz olmaa canım. Yazdıklarına çok üzüldüm gözlerim doldu. Dualarımın içinde olacaksın bunu bil 🤲🏻❣️
Yaşın daha çok genç vazgeçme, vakti zamanı vardır herşeyin.
30 yaşımda evlendim evlenmeden önce pcos nedir bilmezdim ağrılı adet dönemim olurdu döngümü bile bilmezdim ama geç olurdum. Ne zamanki çocuk düşünmeye başladık pcos olduğumu öğrensin seninle tek farkı ilaçsız olabiliyorumdum. 3 kere gebe kaldım 3ü de kalp atışı yok dediler kürtajj.. hamile kalıyorum hop kalp atışı yok her seferinde. Sevinemiyorduk hamile kaldığımda. Düşünüyorum da hangisi acı. Hamile kalamamak mı kalıp da her seferinde hüsrana uğramak mı. İkisi de çok acı ama işte yaşayana sormak lazım.
Ne bebek mevlütlerine gidebiliyordum ne de hamile arkadsşlarımla konuşabiliyordum. Beni kimsenin anlamayacapını, kendimi kadın olarak yetersiz hissediyrodum. Ne zamanki yeni yılda tüp bebeğe gidelim dedik 2-3 ay daha deneyelim dedik o sırada da eksik neyim varsa yaptırırız dedik işte pıhtılaşma testi, genel kan tahlilleri, kilo verimi,gezdik tozduk kafayı resetledik. Hatta tam o sıralar göğsümde zararsız da olsa kist çıktı tedavi gördüm idrar yollarımda sıkıntı çıktı tedavimi olacaktım. Sadece Letu kullanımı iğne hariç Aralık'ta gebe olduğumu öğrendim. 35 yaşındayım ve gerçekten vazgeçtiği zaman oldu son ayımdı kendimce. Şimdi 2 hafta var doğuma..🤲🏻 sabrettik belki de bu sınavı verebildik eşimle isyan etmeden.
Sakın ümitsiz olma, sen kendini bu denli düşürürsen kimse seni kaldıramaz. Önce sen inan sen güçlü ol ki eşin de yardımcı olabilsin sana.
Rabb'im yaralandığın yerden çiçeklendirsin seni inşallah ❣️ sadece vakti zamanı var bunu unutma

Son düzenleme:
Her ay adet gören kadınları kıskandığım kadar hiçbirşeyi kıskanmadım. Ne ev ne para ne güzellik. Âdet olan kadınlar çok şanslısınız. Her düzenli en büyük şansınız.
İnfertilite zor bir süreç ama iki yılda bu kadar kendini bitirme . Ben 5 yıllık evliyim sebepsiz infertilite ilk gündendir istiyoruz olmuyor. Defalarca aşılama 2 kez tüp bebek aylarca ilaç tedavisi dr takibi ama olmayınca olmuyor bu bizim elimizde olan bişey değil.

Bende çok zorlu yollardan geçtim defalarca kayıp vs artık pes edeceğim dediğim zaman. Fiziken ruhen çöktüğüm zaman nasip oldu. Seni anlayabiliyorum. Ben bu zorlu yolda neyi öğrendim biliyormusun, karnımda bebeğim varken benim için hayırlı değilse al benden onu gördükten sevdikten sonra yine toprağa vereceksem şimdi vereyim diyordum. Artık onuda kaybetseydim beni kimse kolay kolay toparlayamazdi. Demekki rabbim bizim dayanacagimiz kadar yük veriyormuş. Şimdi kucağımda biri karnımda biri :) ben bu günleri göreceğimi düşünemiyordum bile. Dogm yapacağıma az kaldığında takipli Dr şey demişti ben senden umudu kesmiştim demişti. Eşimde buna benzer şey demişti :( tam dayanamiyorum artık dediğim zaman nasip oldu. İnşallah sanada benim gibi bir kaç yıl sonra 2 tane bebeyle birilerine umut olup yazarken görürüm:) ♡

Back
X