Annem hamile ve aldırmak istiyor

Ben her dogan
İnançlarınıza istinaden cevap vereyim eğer bebekler bereket getirseydi siz ve kardeşiniz sıkıntı çekmezdiniz. Demek ki sizler de getirmemişssiniz.
cocuk bereket getirir demiyorumbama tamda bu zamanimizda bu kadar dua ederken gelmesi bence birseylerin gostergesi olabilir

İnançlarınıza istinaden cevap vereyim eğer bebekler bereket getirseydi siz ve kardeşiniz sıkıntı çekmezdiniz. Demek ki sizler de getirmemişssiniz.
onun için bekarlar bile geçim sıkıntısı çekiyor. iki yakası bir araya gelmeyen pek çok bekar var.
onlara ne sebep bulsak ki geçim derdi için?

eşit olsaydı zengin fakir diye ayrım olmazdı.
bir kişi kazandığından fazlasını kazanmak için hırs yapmasa, bir işyeri kar edince on işyeri daha açmasa ve başkalarına fırsat tanısa mesela, belki de o zaman eşit dağılırdı kazanç.

Oyle ya da boyle, esit olmuyor, her bebek rizkiyla gelmiyor, worldometers e girip gida bolumunu takip edin bugün dunyada 20 binden fazla kisi acliktan olmus ve rakam her saniye artiyor. Bu durumda herkes rizkiyla geliyor diyebilir miyiz?

Ben de planlanmamış bir bebekmişim. Çünkü annem bana hamile kaldığında kucağında 5 aylık abim varmış. Ve yokluk içindeymişiz. Ama bi kere bile düşünmemişler beni öldürmeyi. Doğmuşum, borç harç bez almışlar.. Birkaç sene sonra da toparlamışız.. Yani fakirlik bebek öldürmek için bir sebep olmamalı diye düşünüyorum..

Madem bu bebeği çok istiyorsunuz
vazgeçin üniversiteden o zaman
madem yaşam hakkı her şeyden üstün o zaman okuma hakkınızdan da üstün demektir ki siz de kardeşiniz için vazgeçin canım nolacak ki

Oyle ya da boyle, esit olmuyor, her bebek rizkiyla gelmiyor, worldometers e girip gida bolumunu takip edin bugün dunyada 20 binden fazla kisi acliktan olmus ve rakam her saniye artiyor. Bu durumda herkes rizkiyla geliyor diyebilir miyiz?
normalde dünyadaki yiyecek miktarı herkese yeter de niye obezite artıyor, neden afrika'dakiler beyaz ırkın zenginliğine rağmen açlık çekiyor, gram gram gıda yardımı ile hayatta tutuluyor?
bu soruların cevabı dürüstçe verilir ve önlemler alınırsa aç insan kalacağını sanmıyorum.
velev ki bu durumun suçlusu yeni doğacak olan can değildir, hala yaşayan aç gözlü yetişkinlerdir.

yaşam hakkı yaşam kalitesinden daha mı önemli? çocuk fakirlikle boğuşacak. burda ödenen ödetilecek bi bedel yok. ihmalkarlık var evet ama nasıl duzeltilebilir buna bakılacak. hali hazırda iki boğaz var. onları da düşünmek gerek.
- şahsi olarak benim yaşam hakkım benden bir başkasının yaşam kalitesinden daha önemli. Maddi durumu kıstas alıyorsak hiç çocuk sahibi olmamız lazım zira maddiyatin garantisi yok. Hali hazirdaki iki evlat evlat ta karindaki maymun evladı mi ? Bir canın öldürülmesinden bahsediyoruz bi kimsenin hayatını almaktan daha büyük bedel olabilir mi? Biri 18 biri 16 yaşında onlar kendilerinden biraz kısabilirler. Neticede durumun bilincindeler.

normalde dünyadaki yiyecek miktarı herkese yeter de niye obezite artıyor, neden afrika'dakiler beyaz ırkın zenginliğine rağmen açlık çekiyor, gram gram gıda yardımı ile hayatta tutuluyor?
bu soruların cevabı dürüstçe verilir ve önlemler alınırsa aç insan kalacağını sanmıyorum.
velev ki bu durumun suçlusu yeni doğacak olan can değildir, hala yaşayan aç gözlü yetişkinlerdir.
Size katılmamak elde değil.

Korunmaya ragmen hamile kaldiysa annen vardir bir hayır. Bebeklik zamani biraz sıkıntılı gececektir cocuk okul cagina geldiginde siz de kardesiniz de elinize mesleginizi almis olacaksınız. Ayrica yeterli beslen(y)ecek imkaniniz da yoksa her yerde yardim kuruluslari var basvuru yapmanız yeterli olacaktir.

- şahsi olarak benim yaşam hakkım benden bir başkasının yaşam kalitesinden daha önemli. Maddi durumu kıstas alıyorsak hiç çocuk sahibi olmamız lazım zira maddiyatin garantisi yok. Hali hazirdaki iki evlat evlat ta karindaki maymun evladı mi ? Bir canın öldürülmesinden bahsediyoruz bi kimsenin hayatını almaktan daha büyük bedel olabilir mi? Biri 18 biri 16 yaşında onlar kendilerinden biraz kısabilirler. Neticede durumun bilincindeler.

kıssınlar madem. bebeğe de çay içirirler.

Kızlar ben 18 yaşındayım , bir erkek kardeşim var o da 16 yaşında. Annem 38 yaşında ve hamile. Yani 3.cü bir kardeşimiz olacak ama annem aldırmak istiyor çünkü maddi durumumuz hiç iyi değil. Ben bu Eylülde üniversiteye başlıyorum. Annem zaten masrafların artacağını düşünerek , sizin hayatınızdan kısmak istemiyorum diyor. Biz bu maddi problemleri çok uzun süredir yaşıyouz ve çok dua ediyorduk. Ben bu bebeğin bize bereket getireeğini düşünüyorum ama annemi ikna edemiyorum
Can'ım benim Allah yardımcınız olsun Bebek berekettir gerçekten o kadar şanslısınız ki aslında ablalığın abiliğin ne olduğunu anlayacağınız yaşta bir kardeşiniz daha olacak inşallah aldırmaz anneniz benim de şu anda 8 yaşında kardeşim var ve iyiki olmuş o kadar çok seviyoruz ki eve neşe bereket getirdi sevgi getirdi inşallah en doğru kararı verir anneniz
Babanızın bu konuda fikri ne

Umarım anneni ikna edebilirsin, zira bereket olayını bizzat yaşamış biriyim

İnanmayana da anlatma asla ikna olmaz

Çok bollukta yaşayamayacak diye onu öldürmek ne derece mantıklı ?

Ruhlar binlerce yıl önce yaratıldı Allah onun yiyeceği lokmayı da topraktan bitirir.insanin gafleti ise, baktığı çocuğa rizki kendi veriyor sanması...

Tabi ki çalışacaksın ama rizki veren Allahtir. Senin bu yaşında büyüklerinden daha itikatli olman ve doğru dusunmen de bence tadiri hakediyor.

Maşallah ablacim hayatın hep bereketli geçsin

çay da yokmuş. şekerli su ile idare edecekler artık.

siz çok bölüşümüne inanıyorsunuz tabi. dünyada farkirlik yok, hep zenginlerin paylaşmama merakı yuzunden bu durum. madem bu kadar savunuyorsunuz. bebeğin bi yıllık masrafını siz karşılayın. nasıl fikir?

Back
X