Annem hamile!

Bende olsam bu yastan sonra istemem yani istemeyebilirsinz ama artik hamile yani olan olmus.kabullenmekten baska bir care yok.yardim edip etmemek size kalmis ama kadini bunaltip uzmekle bir yere varilmaz cocuk coktan yola cikmis.bu devirde 5 cocuk gercekten fazla toplum icinde ben olumsuz buluyorum ama gidip insanlara sen su kadar dogurabilirsin deme hakkimiz yok.anneniz boyle uygun gormus demekki.

O kadar büyük tepki vermişsin ki sanki sende 40 ında çocuk sahibi olacaksın gibime geldi hani öyle olur ya genelde ..
Ayrıca eğer yiyecek ekmeği varsa ruh üflendiyse öyle ya da böyle o çocuk bu dünyaya gelir..ister 40 ister ol ister 50
hayır yani çocuk istiyor desen bir nebze anlarım ama zaten kadın hamile olan olmuş yani o yüzden siz şimdiden kardeşinize ciciler almaya başlayın

Artık çok geç, baştan şap atacaktınız yemeklere. Ana babanızın yanında yatıp engel Olacaktınız o ateşli gecelere. Sevişmeyi neden yasaklamadınız? Onca yıl sevişmişler ne gerek var yeniden yapmaya? Doymuyorlar da ayol. Seviş seviş nereye kadar.

22 yaşında kocaman insan olduğunuz için çalışıp kendi paranızı kazanarak, kendi düzeninizi kurmanız gerektiği ile ilgili saçma fikirler sunmuyorum. Bunları yaparsanız zaten ne ailenin maddi durumu, ne de bebek bakımı sizi Bağlamaz demiyorum. Şap atacaktınız.

Maddiyat için gerek yok gibi düşünüyorsunuz anlıyorum. Ama her doğan cocuk rizkiyla doğuyor bence ... Hiç bir şeyi yoktu çocuğumun varlık icinde yokluktu başta ama hepsi oldu siz de yardımcı olursaniz bir zorlugu olmaz bnce
.. hep beraber buyutursunuz ...
Çocuğuyla bir doğuran var ... O kadar çok ki

Ben 27 erkek kardeşim 26 yaşındayken annem yıllar Sonra en küçük kardeşimizi dünyaya getirdi eşsiz bir duygu . Onu kendi eşimden annem den ve babamdan daha çok seviyorum. Aşığım onaa

Merhaba herkese, nasıl anlatsam bilmiyorum içimi dökmek için yazıyorum kimseye anlatmadığımdan önerilerinizi bekliyorum, biz 4 kardeşiz ve annem hamile 5. çocuğu olacak ben ve kız kardeşim hiç istemiyoruz çünkü bu yaştan sonra gerek yok diyoruz 4 tane çocuk yeter ve çocuk bakmak çok zor ev küçük 5. kattayız asansör yok ev bana göre iğrenç bu saatten sonra taşınmayız babam çok üşengeç ve büyük ev alıcak kadar parası yok eve nasıl sığıcaz bilmiyorum maddi durum orta annem babamla arasını daha iyi yapmak İçin ve bu aralar etrafında onun yaşında çocuk doğuran çok oldu ondan özgüven geldi ben yanlış buluyorum, ben ve kız kardeşim asla çocuğa bakmıcağımızı baştan söyledik asla asla bakmıcaz ileride torunu gibi duracak (40 yaşında) sizin annenizde bir kaç çoçuktan sonra çocuk doğurdu mu ne yaptınız biz ne yapmalıyız şimdiden bunaldım!
Annenle baban karar vermiş yapmış kadın size mi soracaktı sizin ne haddinize ki ? Olan olmuş hem ya destek olun yada susun kadına dırdır edip stres yaptırmayın

21 yaşında genç bir kızın annesinin zaten iyi olmayan maddi koşullarda, 4 çocuğu varken 40 yaşında 5. çocuğu doğurmasını istememesini anlayabiliyorum. Ama anne zaten hamileymiş, eğer kürtaj yapmasını istiyorsa kusura bakmasın, bu onun fikrini söyleyebileceği bir mevzu değil. Artık bebek sağ salim dünyaya gelsin dua edilmeli sadece.

Şimdi böyle büyük büyük konuşuyorsunuz ama doğduktan sonra çok seveceginize eminim. Yaşınızdan dolayı kardeşten çok evlat gibi olacak

Merhaba herkese, nasıl anlatsam bilmiyorum içimi dökmek için yazıyorum kimseye anlatmadığımdan önerilerinizi bekliyorum, biz 4 kardeşiz ve annem hamile 5. çocuğu olacak ben ve kız kardeşim hiç istemiyoruz çünkü bu yaştan sonra gerek yok diyoruz 4 tane çocuk yeter ve çocuk bakmak çok zor ev küçük 5. kattayız asansör yok ev bana göre iğrenç bu saatten sonra taşınmayız babam çok üşengeç ve büyük ev alıcak kadar parası yok eve nasıl sığıcaz bilmiyorum maddi durum orta annem babamla arasını daha iyi yapmak İçin ve bu aralar etrafında onun yaşında çocuk doğuran çok oldu ondan özgüven geldi ben yanlış buluyorum, ben ve kız kardeşim asla çocuğa bakmıcağımızı baştan söyledik asla asla bakmıcaz ileride torunu gibi duracak (40 yaşında) sizin annenizde bir kaç çoçuktan sonra çocuk doğurdu mu ne yaptınız biz ne yapmalıyız şimdiden bunaldım!
Bu çocuğu asla istemiyoruz demek bence size düşmez ve yanlış kaç yaşındasın bilmiyorum ama böyle bi vebalin altına girip annenin çocuğu aldırmasına bence vesile bile olmanı tavsiye etmem. Çünkü bu ağır bi yük ve Artık o bebek annenin rahmine düşmüş bir can.. bi parmağımız kesiliyorda onu iyileştirmeye gücümüz yetmiyorken Allah’ın verdiği bi cana kıymaya kalkmak olmaz bence . O yüzden böyle bi vebalin altına girmemeni tavsiye ederim

Annem 40 yaşında son kardeşime hamile kaldığında okadar kızmıştım ki günlerce konusmamistim kimseyle ..ben liseye gidiyordum...şimdi hepimiz evlendik kendi hayatimizin derdine düştük..son küçük kardeşim onların yanında liseli şuan...sindi diyorum iyiki var yoksa çok yalnız kalacaklardi..koskoca evde...herşeyde bir hayır vardır ...sen ve kardeşin evlendiginizde ne demek istediğimi anlayacaksınız ana babanıza yoldaş olacak belkide

Benim bu konuda tartısmıslıgım var bu kulupte valla neymıs 35 den sonra ne gerek varmış bası kaldıramazmış ... Peh insanlar yaptıkları cocukların hesabını size mi vericek kimsiniz yani bebege anneniz bakacak. Allah veriyor size ne demek ki saglıklı genç dogurgan bir kadın ki bebeği olabılıyo saglıkla gelsin ınsallah kadının beynine sakın girmeyin. Ne saçma bir insansınız.

O daha bilmiyor bile ben kıskançlık yapmıyorum ki derdimi anlamadınız sanırım zaten çok şükür var gerek yoktu diyorum ev yüksek asansör yok ev küçük küf içinde maddi durum orta haksız mıyım?
Doğru asansor şart olmazsa olmaz hergün sırtınıza alıp inip çıkacaksınız sanırm

Arkadaşlar herkes yüklenmiş ama ben hak verdim. 4 çocuk varken ev küçükken evdekilerin de hayatını etkileyecek bir olay için rahatsız olunduğu belirtilemeyecek mi? Hani belki 2 çocuk varken 3.ye karışmasınlar ama bence haklı kızlar

Haklı yada haksız farketmez bebek var mı var. Hatıce değil neticeye bakıyoruz sonucta. Aldırsın mı masumu. Hayat hakkı elinden mi alınsın? Tepkim bu yönde.

Haklı yada haksız farketmez bebek var mı var. Hatıce değil neticeye bakıyoruz sonucta. Aldırsın mı masumu. Hayat hakkı elinden mi alınsın? Tepkim bu yönde.
Aldırılmasın tabii ki. Belki burada okuyan 4 çocuklu, üst gelirli olmayan anneler varsa, büyük çocukları 20 li yaşlarda ise, ne düşüneceklerini görürler, konunun faydası olur.

• Beğen
Reactions: 000
Annenizin hamileliklerinin zor geçmesi sizin çocukluğunuzda travma bırakmış gibi geldi bana. 22 yaşında kardeşinizin olacak olması da şok etmiş olabilir . Ne de olsa siz de anne olacak yaştasınız ve belki de bir kaç yıl içinde torun sahibi olacak yaştalar demek istemiş olabilirsiniz.Ama unutmayın ki bir çok kişi artık 30 -40 yaşlarında evleniyor ve 22 yaşında evlenen kişi ile aynı şeyleri yaşıyor. Yani anneniz de aslında çok genç.Evliliğinin daha iyi gitmesi için çocuk yapmayı sorun ile mücadele etme yöntemi olarak kullanıyor . Bu iyi bir baş etme yöntemi midir ? Kişiliklere ve Şartlara göre değişir . Belki de evin büyük çocuğu olduğunuz için kardeşlerinizin yükünü çekmek zorunda kaldınız. Anne ve babanızda yetersiz ebeveyn durumu da olabilir . Ama şartlar ne kadar olumsuz olursa olsun kardeş kadar güzel bir şey yok dünyada.Elbetteki sorumluluklarınız artabilir ama o çocuğu kesinlikle siz büyütmeyeceksiniz .Anneye yardımcı olmak sizin büyütmeniz anlamına gelmez. Siz kendi eğitiminiz ve geleceğinizi doğru yönetirseniz anne babanıza en büyük yardımı yapmış olursunuz . Bırakın gerisini onlar düşünsün . Siz de eve gelen tazeliğin size katacağı enerjinin tadını çıkarın.

Canım annem değilde kaynanam sözüme bir hafta kala doğum yapmıştı düğünümde küçük kayınım 6 aylıktı sanırım evet tuhaf duruyor suan bile herkes dalga geçiyor nerdeyse ama doğurdu vallah ki bide cok cok zorlanıyor bazen oraya gidiyoruz biz farlı ildeyiz Haline cok üzülüyom vallah 🙄🙄 be oda 42 sinde doğurmuştu bu onların kararı annen kafasına koyduysa doğuracak belli ki ama bak cok seversiniz zamanla ☺️☺️

Hak veriyorum. Allah askina bir insanin neyine gerek besinci cocuk, maddi durum desen ulkenin hali belli dolar olmus 6. Hadi onu da gectim insan kendi vucudunu sagligini dusunmez mi... İlla ki sizin de sorumlulugunuz olacak sonucta kardesiniz. Bugun bakmasaniz, ileride seni tanimiyorum diyemiceksiniz... Boyle bir karar bence anne babanin karari olamaz sadece. Dogacak olan sizin kardesiniz hep birlikte karar verilmesi gerekiyordu. Anneniz allah korusun 20-30 sene daha yasayip gocup gidecek. Siz ise olunceye dek bu hayatta ana babanizdan sonra yine kardes kalacaksiniz.. valla benim bir tane kardesim var tam bir bela. Tum sorunlarinda bana geliyor.. valla yaslandirdi beni atsan atilmiyor satsan satilmiyor.. o yuzden cocuguna da sormak lazim omur boyu yakana yapisacak bir kardes istiyor musun diye. Karpuz degil ki secebilelim kardeslerimizi... :işsiz:

Back
X