Annem hamile!

Konu sahibinin anne babasını bulalım o çocuğu aldırıp 5. Çocuğu yapmaya teşebbüs ettikleri için özür dilesinler hepinizden

İyi o zaman siz de evde yer açın. Ufak ufak hayatınızı kurun da arkadan gelene yer açılsın. :KK45:
Herşeyin söylenmesi mi lazım? Ailenizi yormadan siz düşünün azıcık.
Avrupa'da olsa aileniz sizden kira alırdı :KK70:

Çoğu arkadaşa bende katılıyorum, üremek için kendi doğurduğum çocuktan icazet almak bana da etik gelmiyor açıkçası.Bu çocuğun kaç yaşında olduğu da durumu değiştirmiyor.Hatta 22 yaşında artık reşit bir evlada sahipsem bu konuda daha fazla bireysellik ve anlayış bekleyeceğimi düşünüyorum.Evet anlattığınız şartlar beşinci çocuk için uygun olmayabilir ama anne baba kararını vermiş yapabileceğiniz bir şey yok.Yalnız benim en çok anlatımınızdaki hastalıklı ruh hali dikkatimi çekti.40 yaşında kadın ve iğrenç kelimeleri geçmiş anlatırken.Aslında siz annenizin hala bir cinsel hayatı olmasını bile iğrenç görüyorsunuz, ama atladığınız bir konu var anneniz çok küçük yaşta doğurmuş sizleri ve yaşlı filan değil.Anne babanın hala birbiriyle ilgili olması ve ilişkilerinin sürüyor olması çocukları mutlu etmesi, bu vizyonun verilmesi gerekirken ülkemizde maalesef tam tersi yapılıp, cinsellik tabu olduğu için iyi anne babaların kardeş kardeş yaşaması daha normalmiş gibi geliyor çocuklara.Neyse bir iş bulmaya ve kendinize küçükte olsa bir hayat kurmaya çalışın, evden giderseniz bir şeyleri paylaşmak zorunda kalmazsınız.

Merhaba herkese, nasıl anlatsam bilmiyorum içimi dökmek için yazıyorum kimseye anlatmadığımdan önerilerinizi bekliyorum, biz 4 kardeşiz ve annem hamile 5. çocuğu olacak ben ve kız kardeşim hiç istemiyoruz çünkü bu yaştan sonra gerek yok diyoruz 4 tane çocuk yeter ve çocuk bakmak çok zor ev küçük 5. kattayız asansör yok ev bana göre iğrenç bu saatten sonra taşınmayız babam çok üşengeç ve büyük ev alıcak kadar parası yok eve nasıl sığıcaz bilmiyorum maddi durum orta annem babamla arasını daha iyi yapmak İçin ve bu aralar etrafında onun yaşında çocuk doğuran çok oldu ondan özgüven geldi ben yanlış buluyorum, ben ve kız kardeşim asla çocuğa bakmıcağımızı baştan söyledik asla asla bakmıcaz ileride torunu gibi duracak (40 yaşında) sizin annenizde bir kaç çoçuktan sonra çocuk doğurdu mu ne yaptınız biz ne yapmalıyız şimdiden bunaldım!
bebeği kıskanmışsınız..size ne... annen doğurur yaşı 40 genç daha..bekarsınız galiba..yarın birgün evlenip çeker gidersin senin yerine geçer

Benim annem 40 yasinda dogurdu kardesimi dunyalar benim oldu kardes cok guzel birseydir bence siz allahin verdigi seye itiraz ederek yanlis yapiyorsunuz bu sekilde dusunmeyin

Anne ve baba çocuğu sadece dünyaya getirmekten sorumlu değildir. İş güç sahibi olana kadar maddi, ömür boyunca da manevi olarak sorumludur. (Olması gereken anne-baba modeli)
Anladığım kadarıyla sizin ebeveynler bu profilden oldukça uzak. Öyle olmasaydı 5.çocuğa cesaret edemezlerdi. Maddi ve manevi her şey 4'e bölünmüşken şimdi de 5'e bölüyorlar. Çocuklara yapılmış bir saygısızlık bu bence.
Etrafımdan gözlemlediğim kadarıyla düşük gelirli ailelerin her zaman çok çocuğu oluyor. Bu da bebek rıskıyla gelir mantığından galiba.
Son olarak şunu söylemek istiyorum. Zengin parasıyla, fakir karısıyla oynar. Çok kaba bir söz ama doğruluğu ortada.

Konu sahib konuyu neden acti? Biz simdi ona "Oooo bu yasta cocuk olmaz" desek ne olacak? Ya da "Olmus artik o cocuk 5. Cocuk olarak ailenize katilacak" desek ne olacak?

Anne hamile, kürtaj karşıtıyım, bu saatten sonra aldırılmaz ama
Şaka gibi yorumlar var, yorum yapan üyelerin ya konuyu okumadığını yada algılayamadığını düşünüyorum.
Anne burada hatalı!
Maddi durum iyi değil,
Mevcutta 4 çocuk var,
Baba tembel,
Anne babayla arasını daha iyi yapmak İçin hamile kalıyor.
Kimse bunlara takılmamış kıza annen istiyorsa yapar, sana mı kaldı v.s v.s
Kız haklı.

Eşle arayı iyi tutmak için çocuk yapılmasına karşıyım. Belli ki durumları çok iyi değil küçük bir evde yaşıyorlar maddi zorlukta yaşıyorlar. Elbette annenin en başından hamile kalmaması daha iyi olurdu. Çünkü kimse fakirlik yaşayacağı dünyaya gelmek istemez. Bebek kaç aylık bilmiyorum ama sonuçta var ve annen de bebeği istiyorsa yapacak bir şey yok. Sen kendi hayatına bak okuyorsan okulunu bitir. Çalışıyorsan kendi hayatını kurmaya çalış.

• Beğen
Reactions: 000
Bakarsın bakmazsın seni ilgilendirir. Ama terbiyesizlik yapmanin lüzumu yok. Kimse çocuğu üstüne atmayacak.

Hadsiz diyenler siz iyi misiniz? Kız sonuna kadar haklı.Bir çocuk doğduğunda sadece anne babayı mı ilgilendiriyor? Bir anne babanın evlat üzerinde söz hakkı varsa evladın da anne baba üzerinde vardır.Maddi manevi her seyin bölünmesi anlamına geliyor.Kaç yasında olursa olsun annesiyle kuracağı diyalogu cok etkileyecek.Ayrıca kendinden kücük kardesleri var onların sorumluluğu maddi manevi kıza kalacak belki.Ne kadar sacma yorumlar bunlar ya

Şimdi olayın sıcaklığı ile kızgınsınız bunu anlayabiliyorum, fakat artık yapacak bir şey yok. Aile sizden bir şeyleri esirgediyse ve hala çocuk yapma derdindeyse (var böyle anne babalar), kızgın olmanız çok doğal. Fakat o küçük bir bebek ve cidden ilerde diyeceksiniz ki "o olmadan önce ne yapıyorduk acaba".

Ben 20 yaşındayken annem üçüncü kardeşime hamile kaldı. Biz bu durumu şenlikle karşıladık. Öyle seviyoruz ki ufaklığı, onsuz bir hayat hayal edemiyoruz kız kardeşim ve ben. Olumlu yanından bakmaya çalışın yani, anneniz kararından dönmeyecek belli ki. Annem kendisi bakım işini halletti zaten, biz ufak tefek yardımda bulunduk elbette ve onu da çok severek yaptık. Kendinizi doldurmayın, sakin olun.

Merhaba herkese, nasıl anlatsam bilmiyorum içimi dökmek için yazıyorum kimseye anlatmadığımdan önerilerinizi bekliyorum, biz 4 kardeşiz ve annem hamile 5. çocuğu olacak ben ve kız kardeşim hiç istemiyoruz çünkü bu yaştan sonra gerek yok diyoruz 4 tane çocuk yeter ve çocuk bakmak çok zor ev küçük 5. kattayız asansör yok ev bana göre iğrenç bu saatten sonra taşınmayız babam çok üşengeç ve büyük ev alıcak kadar parası yok eve nasıl sığıcaz bilmiyorum maddi durum orta annem babamla arasını daha iyi yapmak İçin ve bu aralar etrafında onun yaşında çocuk doğuran çok oldu ondan özgüven geldi ben yanlış buluyorum, ben ve kız kardeşim asla çocuğa bakmıcağımızı baştan söyledik asla asla bakmıcaz ileride torunu gibi duracak (40 yaşında) sizin annenizde bir kaç çoçuktan sonra çocuk doğurdu mu ne yaptınız biz ne yapmalıyız şimdiden bunaldım!
Torunumu... kıź naptin benim ilk ve tek cocugum daha 2 yasinda bende 41 yasindayim ..annene bisey demeye hakkiniz yok kardesinizi aldırmak istemek size düşmez

Back
X